DET ER PÅ TIDE Å SNAKKE OM NAVN

Det er på tide å snakke om navn… Er ikke det bare et utrolig spennende tema?! Hehe. Jeg høres kanskje ironisk ut, men sannheten er at jeg har interessert meg for navn hele livet, og jeg har alltid gledet meg til å skulle navngi mine egne barn. Det er bare det, at nå når jeg endelig står her og skal få lov til å gjøre nettopp det… Så syns jeg det er så innmari vanskelig. Ja, nesten umulig. Det er jeg kanskje ikke alene om?

Som sagt, så har jeg alltid vært interessert i navn. Jeg var ikke gamle jenta da jeg forstod at jeg hadde fått minst navn av alle i barnehagen. Bare tre bokstaver. Og bare ett navn. Jeg husker jeg fantaserte om å hete Ida Christina Amalie da jeg gikk på barneskolen. Så langt som mulig, takk 😂

Mitt eget navn har jeg heldigvis slått meg til ro med, og jeg fantaserer ikke lengre om å hete noe annet eller noe lengre. Men nå skal jeg altså gi navn til mitt første barn, og det er litt skummelt.

Er det noen negative skikkelser i historien som heter det samme? Noen ukule karakterer på barne-TV? Finnes navnet på topplista, eller er det sannsynlig at det havner på topplista de neste årene? Rimer navnet på noe stygt som han kan bli ertet for, og passer det både til barn og voksen? Kan det brukes utenlands uten å være for internasjonalt, og er det et navn vi går lei av?

Vi tror vi har hatt navnet klart ganske lenge. Et pent og passe lite brukt navn som vi begge liker. Jeg har til og med forbokstaven hengende rundt halsen, en søt liten overraskelse jeg fikk av han som skal bli pappa. Vi er likevel blitt enige om å ikke bestemme oss 100% før vi ser ham ute i det fri. Du vet, plutselig er han en Kurt! 👀

Bare for moro skyld – har du et fint guttenavn du vil dele med meg? Spør jeg, livredd for at det skal dukke opp et guttenavn som er så fint at alt blir snudd på hodet for oss her 😅 Hadde også vært gøy å høre hva guttene deres heter – hvis dere har noen 💙

229 kommentarer

 1. Emilie Margrethe

  Jeg liker mange av de samme jentenavnene som deg! Av guttenavn er Torbjørn en stor favoritt😘

 2. Albert <3

 3. Vi har en Alfred (og en Kaja) 🥰 Lykke til med navnevalg – for oss var det ganske vanskelig å bli enige 😅 Men vi er veldig fornøyde med valget vårt nå:)

  1. Ida Wulff

   Så skjønne navn <3

 4. Gutten vår heter Gillis (utalles Jillis) er faktisk den eneste i Norge som heter det😀😀

 5. Vinjar, fint og sjeldent 🙂

 6. Michelle

  Sønnen vår heter Theodor 🥰 Ellers liker jeg godt Tidemann og Finn 😊

 7. Mine heter Theo og Noah 🙂

 8. Iver & Tobias:)

 9. Da storebror lå i magen, kalte far han for Balder. Men det var uaktuelt for meg 😆 Jeg likte godt navn som Even, Eskil, Anton, Gustav.. Vi bestemte faktisk navnet på fødestua, rett etter fødsel. Han var (og er) en Emil 😊 Lillesøster var verre, der var vi ganske uenige og bruke 2 uker på å bestemme oss 🙈 Jeg likte godt Amelia, Tomine og Hermine, mens han likte Silje, Thea og Hanna. Vi ble tilslutt enige om Hanna😁

 10. Sønnen min heter Edvard 🙂

 11. Amalie Rebekka

  Vi fikk en sønn i mai og han heter Tønder 🙂 Eneste i Norge (som vi vet) som heter det pr i dag, og han er oppkalt etter sin tippoldefar 🙂

 12. Alfred synes jeg er så fint! Ser for meg en søt liten barnehagegutt med sekk på ryggen som heter Alfred 😂💕 eller Per! Det er også ganske fint og fungerer faktisk til barn og voksen 😊

 13. Liker Ask og Sondre veldig godt. Min heter Matheo 🙂

 14. Maximilian

 15. Min heter Maximilian 🙂

 16. Isak❤

 17. Oleander heter vår gutt😊 vi brukte lang tid på å bli enige, og for oss hjelp det ingenting å se han når han kom ut. Jeg syntes det var like vanskelig. Storesøster heter Lilja, og hun var en Lilja hele svangerskapet.

 18. Gratulerer så mye med en liten på vei!! Mine 2 gutter heter Lucas og Philip 🙂

 19. Kristina

  Det å bestemme navn er vel kanskje det vanskeligste jeg har gjort noen gang. Og i tillegg finne et navn som vi begge likte virket som en umulig oppgave. Jeg jobber i barnehage, så noen navn var helt uaktuelle mens andre nå mitt hjerte nært.
  Min lille heter Odin, navnet samboeren egentlig bare sa på fleip, men som jeg elsket med engang!
  Vi holdt navnet hemmelig til han var noen dager gammel, til manges store frustrasjon. Men ærlig- det er kun vi som foreldre som hadde noe med det å gjøre! Og det er så spesielt og fint å ha en liten ting å dele seg i mellom!
  Andre navn jeg elsker er Linus, Silas, Oliver, Kasper, Dennis og Julius 😄

 20. Mine gutter: Noah, Emilian og Sebastian 🙂

 21. KristineH

  Fireåringen min heter Aasmund 🙂

 22. Vi hadde mange navn på lista vår, men endte opp med Aron.

 23. Jeg har ingen barn og foreløpig ingen planer om det heller, men noen tanker kan jeg alltids dele. For eksempel tenker jeg det er greit å ha i bakhodet at navnet må fungere i utlandet også, så Asbjørn er bare å droppe. Det blir «ass bear» ganske fort, og er vel ikke så veldig gøy kan jeg tenke meg. Og så er det jo stas å finne ting og tang som har ens eget navn på seg, nøkkelring osv, og den sjansen minker betraktelig om man skal ha Æ,Ø,Å i navnet. Øyvind, feks? Bare å droppe. Øystein og Åge, også. Navn som Odd, blir morsomt i Amerika. På helt feil måte. Samme med Endre (change).

  Jeg tenker at det er ikke så big deal om navnet er på topplista eller ei, så lenge det er et bra navn. William, for eksempel, ligger vel på topplisten – men det er fint likevel. Både nå og om 10 år. Benjamin også, men det heter jo eksen din, så det blir kanskje litt rart.

  Et godt tips er å ikke navngi ungen etter karakterer fra tv. Jeg elsker tv-serien supernatural, men jeg gremmes når jeg hører folk si at de tenker på å kalle ungen Castiel. Ikke fordi navnet ikke er fint, det er bare så… Du vet. Litt sånn som når jenter kaller datteren sin Chanel. Kult merke, men vær så snill a…

  Så, navneforslag fra meg:

  – william
  – nathaniel
  – casper
  – brian (norsk uttale, ikke engelsk)

  – andreas
  – idar
  – Daniel
  – david
  – Mathias
  – henrik
  – Robin
  – magnus
  – Bastian (evt Sebastian)
  – zacharias
  – Erik
  – Eliran
  – Emilio
  – Martin
  – alexander

 24. Silje Beate Edvardsen Øvergård

  Gratulerer så mye med graviditeten!
  Jeg elsker tradisjonelle og «typisk» norske navn, så valget falt til slutt på Elias. Både fordi vi elsket navnet veldig, men også pga det har en ekstra betydning (gjennom Eliasbåten og det faktum at faren er sjømann). Elias er nå 1,5 år og blir storebror i april, og også da blir det et tradisjonelt og «typisk» norsk navn. Men hvilket er uvisst enda! 🤍

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.