UKE 18 & ORDINÆR ULTRALYD

God kveld i stua 🤍 Nå er jeg i uke 18 av svangerskapet, og i dag hadde jeg min ordinære ultralyd på sykehuset. Jeg har jo allerede vært på et par timer hos privat jordmor, men føler likevel at det er en milepæl å komme hit. Og så var det jo fint å få et gjensyn med den lille gutten vår igjen! Alt så heldigvis bra ut. Han lå og bykset rundt som et sprelsk lite monster, så det skal bli spennende når jeg begynner å kjenne liv. Jeg har visst morkaken foran, så det kan fortsatt ta en måned før jeg begynner å kjenne noe. Egentlig like greit, når jeg så hvor vill han var 😂

Jeg er alltid helt paff og sliten når jeg forlater en ultralyd. Som om lufta går ut av ballongen, fordi skuldrene var så høye da jeg gikk inn. Men samtidig er det jo en helt fantastisk følelse å få bekreftet at alt ser sunt og friskt ut. Jeg er også glad for at jeg fikk ha med meg pappaen – han stiller spørsmål som: Hvorfor drukner ikke babyen når han ligger i vann? Først lo jeg litt og syns han var søt, men så innså jeg at jeg lurte på det samme…

Og forresten. Er alle jordmødre varme, snille og gode mennesker? Jeg klarer liksom ikke å se for meg at det finnes en bitchy jordmor der ute, haha. Alle jeg har møtt på i forbindelse med graviditeten har vært så hyggelige og nydelige at jeg føler meg som Lothepus når jeg tramper inn på kontoret deres og egentlig ikke har så stort behov for å prate om følelser med fløyelsstemme. Men ah, jeg liker det likevel. Det gir meg litt den samme følelsen som jeg får på spa! Bare at jeg får kald gelé på magen i stedet for varm olje på ryggen.

Nå skal vi innom mamma og pappa og vise dem bildene fra dagens ultralyd, før det bærer ut på kveldstur. Jeg spiser hele jævla tiden, så da er det viktig å få bevegd seg litt også 👋🏼

59 kommentarer

 1. Karoline

  Så glad å høre det gikk fint på ultralyd ❤️ Gleder meg til vi skal om 3 uker! Hvordan er formen om dagen?

  1. Ida Wulff

   Det blir spennende! <3 Formen er mye bedre med tanke på kvalmen, så det er digg. Tar ryggplager ++ foran kvalme, anyday!

 2. Har møtt stort sett fantastisk helsepersonell over alt og jeg har møtt mange i løpet av en lang prosess. Bortsett fra en jordmor.. virket som hun var ganske lei jobben, litt sur og gretten. Min mann reagerte også…;) Godt å høre at alt så bra ut!

 3. Åh, så bra at alt så fint ut på ultralyd! Har ikke kommentert tidligere, så gratulerer så mye med graviditeten! Selv om ikke formen din er på topp må jeg si at du ser himla fresh ut! For omtrent et år siden akkurat var jeg på ordinær ultralyd, og det er så godt å få bekreftet at alt ser fint ut med babyen. Jeg savner overhode ikke å være gravid, men kjenner jeg savner spenningen og forventingene til hvem den lille i magen er. Det var skikkelig koselig! Selv om jeg synes det er fryktelig mye koseligere å ha lille på utsiden. Dere har mye å se frem til!

  1. Ida Wulff

   Tusen takk for det 😍🙏🏼 Tviler ikke et sekund på at det blir enda hyggeligere å få ham ut i den virkelige verden. Gleder meg!

 4. Det er fult mulig å ikke like sin jordmor. Og på små steder så er det kun en jordmor. Så jeg går til min fastlege i stedet. Ikke kjekt det heller. Så min første graviditet er ikke kjekk. Hadde jeg vist at alt skulle være så pes her, så hadde jeg flyttet for lengst. For de som sitter i resepsjonen på legesenteret liker ikke at jeg går til fastlegen, når jeg kunne gått til jordmor. De mener jeg kaster bort ressurser. 🙁

  1. Ida Wulff

   Så kjedelig å høre at det er din opplevelse, når det er snakk om noe som egentlig skal være hyggelig 😑😤 Håper uansett at graviditeten behandler deg bra og at du har andre du kan kosesnakke om tingene med! ❤️

 5. Hei Ida! Du gløder om dagen. Spennende å følge graviditeten din siden vi er omtrent like langt på vei. Jeg er i uke 17 nå, og skal på ultralyd om 2 uker, men jeg får ikke ha med meg partneren min 🙁 var det en spesiell grunn til at du fikk lov til å ta med deg han?

  1. Ida Wulff

   Å, takk snille! Og gratulerer så mye med graviditeten 😍❤️ jeg tror det kommer an på sykehus, og i Tønsberg var det visst greit. Han måtte bare fylle ut et dokument for å få komme inn. Ville sjekket nærmere ultralyden din, retningslinjene kan jo forandre seg. Håper du får hatt han med 🙏🏼

 6. Så koselig! Ja, jeg tror vi alle er like kjærlige og varme. Men selvfølgelig får man bedre kjemi med noen enn andre. 😄 Men vi synes jo også at vi har verdens fineste og kuleste jobb. ❤️ Regner med du skal føde på Tønsberg sykehus, det skal være veldig bra.
  Så bra at alt så bra ut i dag. Du stråler!

  1. Ida Wulff

   Tviler ikke på at det er en sykt kul jobb! ❤️🙏🏼🙏🏼

 7. Artig å følge med på graviditeten din! Er selv gravid i uke 22 med en liten gutt. Har også morkaken på framsiden men kjente liv for første gang idag! Veldig morro 😁😁

  1. Ida Wulff

   Gratulerer så mye 😍 og så moro at du kjente liv! Jeg hadde litt leamus i magen her om dagen men syns det var så langt opp at jeg har bestemt meg for at det ikke var liv 😅 hvordan kjentes det ut for deg?

   1. Det er veldig lette bevegelser, så vanskelig å oppdage men når du har kjent det en gang er det lettere å kjenne det igjen. Er som små vinger som flakser 😁 litt som når man har sommerfugler i magen!

   2. Jeg kjente de første bevegelsene som leamus også. Det er godt mulig det var babyen din du kjente ☺️ Da jeg hadde morkaken foran kjente jeg også følelsen av å være litt dårlig i magen. Tror det var babyen som sparket i tarmene. Lykke til videre 😊♥️

   3. Ida Wulff

    Tusen takk <3 <3

   4. Jeg har hatt morkaken foran under begge mine graviditeter og kjente vel liv rundt uke 20 første gangen og mye tidligere andre gang☺️ Kjentes litt ut som leamus, eller en mobil som vibrerer svakt. Tok litt tid før jeg forsto hva det var🤪🙊

   5. Ida Wulff

    Spennende 😀 <3

 8. Så… fikk han svar på hvorfor babyer ikke drukner når de ligger i vann?🤓
  Og gratulerer så mye med graviditet og bursdag på etterskudd!

  1. Ida Wulff

   Tusen takk! ❤️ og ja, men forklaringen var skikkelig komplisert så den klarer jeg ikke gjengi korrekt, er nok bedre å Google 😂😂👍🏼

   1. Martha

    Det enkle svaret er vel kanskje fordi babyen ikke puster før den kommer ut av magen? Den får vel oksygen gjennom navlestrengen.

   2. Ida Wulff

    Jepp!

 9. Du skriver som en drøm ida❤️ Elsker elsker elsker å lese ordene du skriver!!

  1. Ida Wulff

   Beste komplimentet jeg kan få ❤️❤️

 10. Jeg hadde også morkaken foran, men kjente liv allerede i uke 16 – i starten som små bobler eller sommerfuglvinger i magen 🙂 Så ikke sikkert du må vente altfor lenge. Spennende å følge graviditeten din (særlig når man akkurat har vært gjennom det samme selv). Mitt beste tips (uten at du har spurt): sov masse nå – for sikkerhetsskyld!! Haha. Jeg har egentlig en «sovebaby», men har likevel ikke sovet en full natt sammenhengende på 15 uker nå. Lykke til videre i graviditeten – enig i de over her som skriver at du stråler !

  1. Ida Wulff

   Sove masse er lettere sagt enn gjort, haha! :O <3 <3

 11. Krisrinalb

  Så bra at alt stod bra til 😍 Jeg fikk ikke ha med partner i Bergen, men hadde heldigvis vært på to før, så han hadde fått opplevd det 👏🏻 ser du skriver leamus, sånn begynte det hos meg, det sa jordmor var liv 😍 Er en uke fremfor deg, og begynner å kjenne det mer og mer, veldig rar, men deilig følelse 😍

  1. Ida Wulff

   Koselig <3 <3

 12. Så bra at ting så fint ut! 🤍Jeg er i uke 20+1 idag, med en gutt, og morkaken ligger også foran med meg, så har ikke kjent noe enn så lenge jeg heller… 😅 Kvalmen har begynt å gi seg med meg de siste to ukene, håper det gjør det hos deg og. Har enn så lenge gått opp nesten 6 kg og blir så SYKT fort sulten igjen – er litt spent på hvordan det skal ende…….. 🐋

  1. Ida Wulff

   Formen min er SÅ mye bedre, i hvertfall de fleste dager 😍🙏🏼 Utrolig deilig. Vi får hvale oss gjennom høsten sammen 😂

 13. Godt å høre at alt ser fint ut på ultralyden, alltid godt med en bekreftelse.
  Jeg tror nok de aller fleste jordmødre er hyggelige og omsorgsfulle, det er en lang utdannelse og de har jo valgt det nettopp for at de er genuint interessert i faget sitt. Men selvfølgelig finnes det unntak her også, som med alt annet. Som firebarnsmor har jeg møtt på unntakene, og tenkt; «hvorfor i all verden valgte du dette faget, du som er så dårlig på medmenneskelighet og omsorg?» Men de aller, aller fleste er helt super!

  1. Ida Wulff

   Ja, har vanskelig for å forstå hvorfor noen som hater mennesker velger faget 😅 Men igjen, så kan jo alle ha en dårlig dag.

 14. Ikkemammapoliti

  Haha, Lothepus 😂👏 Kjenner meg så sykt igjen! Er selv «bare» i uke 9… lurer på når jeg blir sånn «ååååeee»😂❤️

  1. Ida Wulff

   Haha 😂❤️ Jeg tror ikke jeg har det i meg fra naturens side rett og slett!

 15. Det er altså så koselig å lese bloggen din om dagen. Tar meg selv i å veksle mellom å bli rørt og å smile for meg selv. Ser at flere og flere legger ned bloggene sine, men håper inderlig at du fortsetter å skrive. Det er så koselig å følge deg.

  1. Ida Wulff

   Åå, så koselig <3 Tror de som legger ned først og fremst gjør det fordi de får mye drit. Der er jeg heldig med de som leser min blogg, og kommer til å fortsette så lenge jeg syns det er gøy. Stor klem!

 16. Så godt å høre at alt er fint med den lille! Spennende tid framover 😍 Gleder meg så til du begynner å shoppe til den lille, jeg venter spent på babyinspo 😂 Har selv termin i januar, og har fortsatt ikke kjøpt noe mer enn en liten lue. Skal sies at dette er nr 3, så har litt fra tidligere, men trenger litt inspirasjon for å komme meg ut på babyshopping 😅 Håper formen din er bedre, du ser værtfall strålende ut om dagen!

  1. Ida Wulff

   Ja, veldig spennende! 😀 <3 Gratulerer med nr 3 på vei! Kjekt å ha litt fra før, da har du i hvertfall langt mer peiling enn hva jeg har 😀

 17. Så fin du er, og så godt at alt var bra med den lille krabaten! Jeg har også morkaken foran, og er i uke 22. Har i noen få uker, og særlig siste uka, kjent en del «bobler» i magen. Jeg var litt i tvil i starten, men nå er jeg er overbevist om at disse boblene er liv. Det er en skikkelig koselig følelse, så du har noe å se frem til 🙂
  Tror forresten også at alle jordmødre er snille og gode mennesker, får nesten lyst til å bli en selv!

  1. Ida Wulff

   Takk snille <3 Syns generelt det er mye bobler i magen, haha, så blir vanskelig for meg å skille hva som er liv og ikke! Men men, til slutt kan man vel ikke ta feil lengre regner jeg med 😀

 18. Jordmødre ( de aller fleste ) er helt fantastiske mennesker. Har født selv to barn på samme sykehus og føler de gjør en super jobb. Er selv helsepersonell, og er veldig nøye med at jeg ikke ser/høres sur ut selv om jeg har en dritt dag
  Lykke til masse Ida ❤️

  1. Ida Wulff

   Tusen takk, Rubi <3

 19. Jordmor 71

  Tror de aller fleste jordmødre elsker jobben sin❤ som meg selv😊. Lykke til Ida. Du skriver fint og ærlig, også om graviditeten din. Det er veldig fint. Lykke til videre!

  1. Ida Wulff

   <3 <3

 20. Bare vent til fødselen😍 Den jordmoren som tar imot barnet ditt har for de fleste en spesiell plass i hjertet til mammaen🥰

  1. Ida Wulff

   <3 <3

 21. Så godt å høre at det er bra med både deg og mini i magen. Jeg hadde også morkaka foran da jeg var gravid, så tok litt tid, men kjente tidsnok spark😅 Mini var veldig aktiv nedover, så når han sparket/slo/tok salto etc, var jeg sikker på at det skulle komme en fot eller ei arm skytende ut av vaginanen min, kjentes skikkelig merkelig ut.

  1. Ida Wulff

   Æææ, det høres jo helt sprøtt ut! <3

 22. Jeg hadde ikke sansen for ett par av dem ETTER fødsel. Hadde problemer med amming og de var ekstremt opptatt av å fikse dette. De gav meg paracetter og dynket puppene mine i varme bleier og ba meg om å gråte.
  Det var liksom bra.
  I tillegg skulle jeg bare sitte for meg selv med baby,dag og natt og bare konsentrere meg om å gi guttungen mat fra bryst.
  Den andre gutten min,mannen og resten av verden skulle jeg ikke bry meg om for jeg hadde bare ÉN JOBB!
  Ikke bare bare alltid. 😅
  Så kjekt å høre at alt var bra med lille vesenet inni der.
  Du har masse å glede deg til. Mest når de kommer ut syntes jeg da,hehe.
  Gleder meg til å følge videre!

  1. Ida Wulff

   Huffda, det hørtes ikke noe særlig ut! Håper det ordnet seg etterhvert 😀 Klem

 23. Kristine

  Den første bevegelsen du kjenner fra babyen din er helt magisk!❤️ Det føltes som en liten fiskehale som sprellet/kilte, helt merkelig følelse😅 Har dere tenkt på navn enda?
  Og jeg ler så hardt av det du skriver, du er helt rå på formidling og skriving Ida, blir oppriktig glad av å lese bloggen din!😄
  Klem!

  1. Ida Wulff

   Takk for så hyggelige ord, det setter jeg stor pris på 😀 <3 Ja, vi har hatt navnet klart lenge men det holder vi for oss selv. Klem og god helg til deg!

 24. Du ser så godt ut, Ida 🙂 Kunne du skrevet litt om innkjøpene dere gjør til babyen etterhvert? Og gjerne tips til behagelige klær til oss gravide? 🙂

  1. Ida Wulff

   Det skal jeg gjøre! <3 Et foreløpig tips til den gravide: Treningstights fra Lulu Lemon som heter align pant! Såå comfy og digg at jeg har ikke ord. Den er ikke for gravide, men tror den skal passe fint over magen hele løpet. Litt dyr, men verdt hver krone! De har butikk i Oslo, ellers har de nettbutikk. Og så er jeg glad i ribkjolene fra Ella&Il – kanskje ribkjoler generelt, men har kun prøvd Ella&Il sine. Klem!

 25. Hei Ida,
  Er det ok at jeg det fine du har skrevet på Den norske jordmorforeningen sin instagram? Vi blir så glade av ros!

  Hilsen Amalie – kommunikasjonsrådgiver i DNJ

  1. Ida Wulff

   Med tanke på at jeg skal møte flere jordmødre fremover og har et lite håp om at ingen av dem skal vite hvem jeg er på forhånd, så ønsker jeg ikke å stikke hodet frem i jordmorforeningen. Håper på forståelse for det 😀 <3

 26. Kan du skrive et innlegg om spons og baby? Hva tenker du om eksponering vs. privatliv? Hadde vært gøy om du viste frem hva du kjøper av utstyr, klær osv. til inspo for oss andre.

 27. Karoline

  Fødte nå i juli, og jeg vurderte å spørre om jordmoren kanskje ville flytte inn hos oss! Herregud for et nydelig vesen – vi forelsket oss helt 😍
  Du ser forresten fantastisk ut – dette kler du!🥰

  1. Ida Wulff

   Ååå <3 <3 <3 Tusen takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.