NOEN FREDAGSPARAPLYER

Hei fra en sliten, gravid kjerring 🤍 Tror ikke jeg vil bli mamma likevel, jeg! I dag har jeg vært drita sur fordi jeg er gravid. Denne uken har jeg vært kvalm, hatt en helt ekstremt vond smak i munnen og en hodepine jeg ikke får gjort noe med. Og jeg som trodde at når formen først snudde, så snudde den for godt. Men det er visst helt normalt å falle tilbake til toalettskålen underveis. For et gledelig gjensyn.

Dette humøret kan jo ikke bety annet enn at jeg må hamre ned noen paraplyer. Det er terapi, jeg føler meg alltid fire kilo lettere når det er gjort. Jeg vet at flere går og venter på et paraplyinnlegg som er en gravid-spesial. Men det må vi ta litt seinere i løypa. Inntil videre: Her er et helt vanlig paraplyinnlegg på en helt vanlig drittdag.

☔️ Trynet til Harry Potter. Jeg så alle filmene på rappen mens jeg lå og gulpet i en bøtte, og tok meg i å irritere meg grønn over det manglende skuespillertalentet til selveste hovedrollen. Han så rett og slett ut som om han satt på do og presset ut en bæsj uansett hvilke følelser han prøvde å spille. Redd, glad, overrasket, sint, trist. Bæsjeansikt.

☔️ Fine kjoler med åpent hull på ribbeina. Hvorfor?! Det gjør det jo klin umulig for meg (og andre mennesker med selvrespekt) å kjøpe kjolen som egentlig kunne vært så nydelig! Håper denne trenden dør ut raskt. Please ikke vær innovative på denne måten. Hva blir det neste? En åpen sirkel rundt navlen?

☔️ Misbruk av uttrykket «i forhold til». Jeg blir GÆREN. Spesielt når det er forelesere/politikere/andre som burde vite MYE bedre. I forhold til betyr sammenlignet med. INTET ANNET. Når du får lyst til å si: Hva tenker du i forhold til festen på lørdag? Så prøv heller å si: Hva tenker du når det gjelder festen på lørdag? Håper noen lærte noe.

☔️ Å gå til kiropraktor og osteopat. Det er fader meg de minst bevisste og dyreste abonnentene jeg noen gang har signet meg opp på. Mandag: Finner ingen store feil på deg, så jeg tenker det er lurt å ha en oppfølgingstime allerede nå på onsdag. Onsdagen kommer: Knekk knekk, så bra, takk for i dag, jeg setter deg opp på ny time én uke fra i dag. Feig som jeg er, tør jeg ikke å spørre hvorfor, og må heller ringe og avbestille timen i etterkant. Når det føles mer som mersalg enn hjelp, er det bare å gi opp.

☔️ «Influencere» som kjøper følgere. Burde vært straffbart, ettersom man faktisk tjener penger på å ha mange følgere.

☔️ Nyhetssaker om slanger i do. Hvor er nyhetsverdien?! Jeg begynner nesten å grine bare av å se bilder av slanger, så jeg hadde satt pris på om vi kunne droppet hele greia.

☔️ Ok, denne hater jeg uansett om jeg er A eller B. A ber B om å gjette. For eksempel. A: Gjett hvor mange skritt jeg har gått i dag a! B: Hmm, vet ikke, 40 000 skritt? A: Nei… 18 000… Atten tusen skritt er jo kjempebra, men fordi B gjetter noe helt hinsides, høres prestasjonen til A plutselig ikke så imponerende ut likevel. Føler dette skjer i livet mitt hele tiden, haha.

☔️ Her kommer jaggu en forsmak på gravidparaplyene også: Folk som forteller meg at det jeg opplever er unormalt, tidlig eller sent på bakgrunn av deres egen forpulte graviditet. Hææ, så rart at du fortsatt er kvalm, jeg var ikke det i det hele tatt jeg! Hva, kjenner du ikke liv enda? Babyen min tok saltoer da jeg var fire uker på vei! Noen skulle sydd igjen kjeften din, kjerring.

Takk for meg, det føltes bra 🤓

Noen av paraplyene du vil si deg enig i? Eller kanskje du har noen egne? Jeg er alltid her for å lytte!

Nå skal jeg marsjere bort til kjøleskapet og hente meg en neve med sjokoskruer. Er tross alt et kvarter siden jeg spiste fire lyse baguetter med nugatti. God helg! ❤️

149 kommentarer

 1. Er så enig i alt. Men mest slanger. Vi trenger ikke vite om det!! Uansett; jeg fikk også en helt vill hodepine litt ut i graviditeten. Jordmor anbefalte magnesium, og det ga en såpass hallelujaeffekt at jeg for første gang fikk lyst til å misjonere blant alle gravide. Bør sikkert diskuteres med din egen lege/jordmor, med tanke på dosering og sånt, men kanskje verdt å spørre om.
  Spis hva det nå er du kan få ned, jeg håper kvalmen slipper snart.♡ (Ungen vår er stort sett laget av popcorn og klementiner, ettersom det var det eneste jeg fikk ned, og det har gått fint likevel). 🙂

  1. Ida Wulff

   Godt å høre at ungen er laget på popcorn og klementiner, hehe. Barnet vårt blir nok også halvt klementin etter denne høsten! 😀 <3

 2. Madeleine

  Så leit at du har den vanvittige kvalmen! Det er en forbannelse som gjør det klin umulig å nyte graviditeten. Alle går rundt og skal fortelle deg at du skal nyte å være gravid, mens man desperat bare vil rømme fra kroppen sin. Jeg forsøkte selv å få hjelp, etter å ha rast ned 12kg de første månedene. Ble møtt av arbeidsgiver som sa «det er helt normalt- å være gravid er ingen sykdom» og et altfor passivt sykehus! Blodprosenten min var skyhøy og jeg hadde null væske i kroppen fordi jeg kastet opp ALT. Virkelig – ALT. Å ta tran og andre vitaminer for gravide måtte jeg bare droppe, spesielt jern – å kaste opp jern viste seg å være enda eklere enn å kaste opp tran. Det eneste som jeg følte jeg hadde noe som helst effekt av (flaut å skrive dette) var sånne armbånd man kjøper på apoteket mot kvalme. Jeg tror ikke på trykk-behandling, men dette hjalp faktisk meg. Bare et lite tips fra meg som prøvde alle tips jeg kom over! 🙂

  1. Ida Wulff

   Huff, det hørtes veldig slitsomt ut <3 Armbånd er nok faktisk det eneste jeg ikke har testet!

 3. Helt enig i alle! Men den med kiropraktor traff godt her, ja! Mannet meg opp til å ringe for å si at jeg ville avbestille timen. Han jeg går til er veldig «på», så gruet meg litt. Fant nå ut at jeg kunne avbestille timen på nett 🤩 Så nå sparer jeg 2000kr i mnd på det 😅

  Mine paraplyer fra svangerskapet:
  ☂️ Folk som måtte kommentere hver gang vi møttes «ja, nå har du vokst ja». SELVFØLGELIG! Noe annet ville vært unaturlig.
  ☂️ Folk som tar på magen uten å spørre – synes det var upassende når familie gjorde det også, spesielt svigers.
  ☂️ Når du ser skuffelsen i ansiktet på andre som tidligere har vært gravide når de spør deg om hva du craver. Jeg cravet ingenting.
  ☂️ Nedringing når det går over termin, og at folk sjekker hvor lenge siden det er du var pålogget på sosiale medier. Ble ringt dagen etter termin, som var min egen bursdag. Ble ikke gratulert med dagen engang, ble bare spurt «ja, det har ikke skjedd noe enda altså?!»
  ☂️ Folk som maser på om «har det skjedd noe enda?». Folkens, dere får vite det når vi vil fortelle det uansett. Ikke spør, vi kommer heller ikke til å oppdatere når vi drar på sykehuset.

  Herregud som jeg irriterte meg over andre i svangerskapet 😂

  1. Ida Wulff

   2000 i måneden?!!! Det er jo helt hinsides. Godt du fikk avsluttet tvangsforholdet. Og takk for gravidparaplyene! Nå vet jeg litt hva jeg har å forberede meg på, haha. Er bare å skru av telefonen når det nærmer seg termin, jeg takler ikke sånt mas…

 4. Ah, at ikke folk kan la være å kommentere størrelse. I tillegg til alle kommentarer om magen (fra «Så liten magen din er i forhold hennes da» til «Neimen så stor magen din har blitt da??»), var det mest ubehagelig at alle plutselig SÅ på magen min. Da jeg fortalte noen jenter at jeg var gravid ca tre mnd på vei var det ei som sa «SER du ikke det??» til ei annen venninne. Altså nei, jeg har ikke babymage så tidlig, jeg er kvalm og oppblåst og hold kjeft. Oog nå har baby kommet ut og ho er akkurat helt perfekt men veldig glad i mat og nå skal jammen hennes størrelse kommenteres også. «Nei så stor ho er a», «vokser snart ut av bilstolen ho der», «nå må du holde igjen på maten litt». ALTSÅ. Jeg vet folk ikke mener vondt men jeg kan ikke noe for at jeg har fløte i puppen😅😩 Pjuh, det var dagens paraplyer. Gratulerer så masse Ida, du har mye fint (og en del ikke så fint) i vente fremover😍

  1. Ida Wulff

   Folk som kommenterer størrelser er små mennesker. Om det er gravide, ikke-gravide eller barn de kommenterer. Hold kjeft for faen! Og tusen takk for det <3 <3

 5. Kan jeg spørre hvor nattbordet og lampa er fra? ☺️

  1. Ida Wulff

   Nattbord fra Engelsson, lampe fra Light&Living 😊

 6. Når noen forteller deg noe DU tidligere har lært/fortalt dem. Ehm, ok. Bare glem at det var jeg som fortalte det.

  1. Ida Wulff

   Haha, ja, man får jo lyst til å bare *kremt*…

 7. «Fine kjoler med åpent hull på ribbeina.» ASSÅ ENDELIG!!! trodde jeg serriøst var den eneste som syns dette var grise stygt og harry. Tenk å ødlegge så utrolig mye fine kjoler på den måten, blir faktisk lei meg.

  1. Ida Wulff

   Sjææl!

 8. Gravidparaply: at folk(til og med sjefen min) absolutt skulle påpeke at de var i sååå god form og stod i jobb til de var på fødestua. Så bra for deg da🤬 for å spy og være dårlig i 9 mnd og ligge på sofaen hele dagen var akkurat det jeg hadde ønsket!

  Etter fødselparaply: at folk absolutt skal påpeke at siden ungen min var liten (2,8 kg) og jeg fikk et «pyntesting» så vet jeg ikke hvordan det er å føde.. Da vil jeg helst ikke vite hvordan det kjennes ut å føde noe større, og revne/klippes og alt det der, syns det var vondt nok😂

  Masse lykke til fremover, lov å syns graviditet er noe dritt! Også lov å syns det er litt dritt etter du har født også😬

  1. Ida Wulff

   Asså herregud, folk slutter aldri å overraske!! Og TAKK <3

 9. TUSEN TAKK for noen som kan treffe flere enn to mennesker (altså meg) tar opp «i forhold til»!! Jeg blir GAL! Det slenges ut i øst og vest i alle mulige sammenhenger. Sjefer, kollegaer, venner (og her er jeg for hyggelig til å gi beskjed hehe). Gawd. Folk må SLUTTE!

  1. Ida Wulff

   Jeg er som regel også for hyggelig til å gi beskjed, men jeg kjenner smerten fysisk! Hehe <3

 10. ☔️ «å være gravid er ikke en sykdom». Denne ytringen gjør meg så SINT at jeg ikke en gang skal kommentere det.

  ☔️ Superforeldre som har superbarn. «Nei, min er så aktiv han at han at han sitte ikke stille et sekund!!!!», «jenta mi er så lang, at vi må opp tre størrelser i klær vi!!!!» og «vi leser bok hver kveld!!!! Hakkebakkeskogen er favoritten!!!!», «sønnen min begynte å gå når han var 9mnd, han HAR så god balanse!!!!!» Alt de sier om seg selv eller barnet sitt er snikskryt. HOLD KJEFT PLIS

  ☔️ Folk som har født som absolutt skal fortelle de ekleste, fæleste historiene. Jeg ser på det som min plikt (som mamma) å ikke skremme andre kommende mødre, bom basta.

  ☔️ Når familie og venner kommenterer at du skjemmer bort barnet ditt ved å liste seg rundt i huset når barnet sover. Ja, selvfølgelig ønsker jeg å smelle i dører når jeg har brukt fire timer på å få ungen til å sove og han våkner av det minste knirk 🙂🙂🙂🙂🙂

  1. Ida Wulff

   Takk for disse paraplyene!! Den første har jeg også grublet litt over, når jeg har ligget og vridd meg på mitt verste. Aldri følt meg så syk før tror jeg! Hva angår superforeldre med superbarn, så føler jeg bare de kompenserer for et eller annet, hehe. Så fint at du tenker at du ikke skal skremme andre hva gjelder fødsel <3 <3

  2. Ååå så enig. Når fastlegen min sa at «graviditet ikke er en sykdom..» vurderte jeg å få ny fastlege bare pga den setningen. Spar meg!!

 11. En illsint paraply herfra:
  ☔️ når naboene i borettslaget aldri sier hei eller i det minste SVARER når jeg sier hei til de!! Det koker inni meg! Og dette har ikke skjedd bare en gang, det skjer hele jævla tiden! I 6 år!! Oppdragelse?!?! Har ikke gjort de noen ting….

  1. Ida Wulff

   SAMME HER. Eller, det gjelder én nabo, men jeg får lyst til å *** ***** ***. TAKK FOR MEG!

 12. Åh, jeg må bare si: så fantastisk deilig det er å se deg skrive/tenke den første setningen i innlegget HØYT! Jeg har termin i april, og sliter fryktelig med kvalme til alle døgnets tider, trøtthet og ekstrem slapphet. Nesten så jeg ikke tør å si høyt hvor jævlig det er i frykt for at alle skal tenke at jeg ikke er takknemlig.. Så det var veldig godt og befriende at du faktisk normaliserer dette! Hilsen en som aldri har kommentert på en blogg tidligere, men måtte bare få dette sagt <3

  1. Ida Wulff

   Skulle bare mangle <3 Graviditet kan fader meg være helt jævlig, håper det blir vakkert for oss begge etterhvert 😀 Stor klem og gratulerer med den lille!

 13. Hei! Jeg må bare spørre, haha – jeg kommenterte dette innlegget for tre dager siden, og ser at kommentaren min fortsatt ligger inne og avventer moderasjon. Dette har skjedd en gang før også, men da tenkte jeg at det sikkert bare vare en glipp fra deg som gjorde at den ikke ble godkjent. Så må bare spørre, for håper ikke det er noe galt som gjør at jeg ikke får kommentert. (Ser for øvrig at navnet mitt ble rettet til JuliA fremfor JuliE i kommentaren jeg skrev til dette innlegget… Ops!) Ellers – elsker bloggen din og håper alltid på et nytt innlegg når jeg klikker meg inn. Håper du får en fin uke! Klem

  1. Ida Wulff

   Hei Julie 😀 Nei, det er bare jeg som godkjenner fortløpende og vil svare på alt, og da tar det litt tid. Setter SÅ stor pris på at du kommenterer, og jobber stadig med å bli raskere og flinkere til å få publisert alle kommentarer <3 Stor klem

 14. Jippi – flere paraplyer!
  Mine to største paraplyer må bli folk som bedriver orddelingsfeil som hobby, eksempelvis » sommer hus». Altså, du sparer tid på å skrive det riktig? Det er LETTERE å skrive det korrekt.
  I tillegg vil jeg legge til den verste: folk som bruker «evt.» som forkortelse for «eventuelt». «Evt.» er forkortelsen for «etter vår tidsregning». «Ev.» er altså korrekt bruk.

  God uke til deg <33

  1. Ida Wulff

   Der lærte du faktisk meg noe! Evt bruker jeg masse 😀

 15. Hvor er nattbordene dine fra? 🙂

  1. Ida Wulff

   Engelsson 🙂

 16. Hvor er gardinene på soverommet fra?😍

  1. Ida Wulff

   De er ikke fra noe sted, har fått dem sydd hos sydame. Da velger man mål og stoff <3

 17. Jeg var kvalm til uke 20 og slukte 10 pakker tyggis om dagen grunnet ettersmaken av ALT 😅 Jeg hatet folk som sa «det er verdt det når han kommer ut! Det går over!» Man orker ikke høre det oppi alt….. 🤓 Men de hadde riktig; det ER virkelig verdt det. 😭❤️ (Men jeg skjønner ikke at folk går gravid 6 ganger selvååååm..) 🤓

  1. Ida Wulff

   Hehe nei, det skjønner virkelig ikke jeg heller! Og jeg har ikke født en gang. Men men, noen tåler det vel bare bedre ;p

 18. Ønsker meg veldig at du kommer med masse gravid-updates! Gjerne sånn uke -for-uke! Hilsen en som har termin omtrent samtidig

  1. Ida Wulff

   Gratulerer til deg <3 <3

 19. Amen til alle!
  Kan ikke folk si med tanken på?!

  Og ja, når man ikke kan sammenligne sin egen graviditet med sin neste graviditet kan man fader ikke sammenligne med andre… De og mammapolitiet må få kjeften og fingra sydd ja.
  Kjente ikke liv før uke 25 og var sikker på at nå hadde det gått gæli siden alle andre kjente det før, selvom morkaken var bak. Var like normalt det som alt annet. Baisunger hele gjengen.

 20. Ååh, jeg har tenkt og tenkt på dette innlegget og prøvd å la det gå. Men jeg må bare si det. På vegne av kiropraktoryrket blir jeg FLAU når jeg hører hva du har blitt utsatt for. Sånn skal det IKKE være! Håper du har fått avbestilt oppfølgingen der, og finner en annen terapeut som kan hjelpe deg <3 Velger å være anonym her, for det er en liten bransje hvor mange kjenner mange..

  1. Ida Wulff

   Jeg er helt sikker på at det ikke er sånn over alt <3 Men det er en klinikk her i Tønsberg hvor vi er 3 i familien som føler at vi ble ufrivillige faste gjester – så det er nok businessmodellen deres, hehe.. Klem!

 21. Åh,,, endelig noen som tar opp feilbruken av » I FORHOLD TIL». Jeg blir gæren, har flere i svigerfamilien som misbruker det HELE tiden!! I forhold til barna, i forhold til maten, i forhold til ditt og datt. KAN de ikke bare lære å bruke det riktig? Var til og med på et foreldremøte i stad hvor LEDEREN satt og sa «i forhold til» HELE tiden! Holdt på å avbryte henne…. neida…joda.. 🙂

  1. Ida Wulff

   Haha 😀 Tror vi må begynne å si i fra…

 22. Jeg jobber på en psykiatrisk avdeling og ble faktisk i dag spurt i plenum om jeg var gravid av en kvinnelig psykologspesialist. 🙈 Jeg er ny på avdelingen og vedkommende kjente meg ikke. Flaks for damen at jeg var 13+2 og hadde tenkt til å fortelle det. Jeg ble helt sjokkert. Er det mulig?

  1. Ida Wulff

   IKKE GREIT! Og gratulerer <3

 23. Gratulerer så mye, Ida!
  Gravidparaply:
  De som absolutt skal kommentere størrelsen til andre gravide. Skjønner ikke hvorfor de syns det er greit å kommentere kroppen til andre, gravid eller ei.. Enten det er «herregud, er du sikker på at du er gravid? Du har jo ingen mage!», eller i mitt tilfelle sjefen som sier «jøss, du har virkelig fått mage! Sikker på at du ikke skal ha tvillinger? Hehe..». Hva som får kvinner som selv har vært gravide til å tro at det er greit, det kommer jeg aldri til å skjønne.. Man er selvbevisst nok som det er på egenhånd!
  Er nå tre dager på overtid, og sååå utålmodig! Lykke til videre med egen graviditet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.