FOR ET JÆVLA ROT

1 DAG INN I CORONA-KRISEN VS. 80 DAGER INN I CORONA-KRISEN

Tenk at det allerede er over 80 dager siden Norge «stengte» ned. Jeg husker vi handlet middag for to uker, for å slippe å gå ut og møte folk. Jeg fikk litt kjeft på Instagram for å ha hamstret dopapir, men sannheten er at jeg alltid har mye dopapir i hjemmet. Jeg hadde storopprydning i matboden, og leiligheten fikk seg en skikkelig grundig vask. Dørhåndtak, fjernkontroller, knotter på skuffer – alt skulle vaskes, og herregud så rent det ble. Jeg skrudde på nyhetene med det samme jeg våknet, for å få med meg siste nytt. Ved lunsjtider satte vi oss gjerne i sofaen for å se pressekonferanse. Hva er lov? Hva er ikke lov? Vil vi klare oss hvis vi plutselig slutter å tjene penger? Hvor mange er smittet, hvor mange har dødd?

Jeg vet ikke med deg, men slik var det for meg. Og da jeg var ferdig med å rigge en ren hjemmebase som det ikke var nødvendig å forlate for å skaffe mat og drikke, begynte jeg å tenke på hva jeg skulle gjøre med all den ekstra tiden. Dette er tiden for å gjøre alt det man ikke får gjort ellers. Rydde i bod, skuffer og skap (der var jeg jo allerede godt i gang). Begynne å løpe i skogen. Ligge rett ut og lese en bok. Lære meg et nytt språk, øve meg på å lage fransk manikyr, skrive bok, male en vegg i stua.

Om jeg har fått gjort noen av disse tingene? Ney. Jeg startet med et brak, og ryddet i alt som var av skuffer og skap. Men som du kan se på matbod-bildet til høyre: Det meste er ikke vedlikeholdt. Jeg har løpt i skogen to ganger, det var helt jævlig. Jeg har ikke lest andre bøker enn de som tilhører pensum. Lært meg et nytt språk? Jeg må le. Fransk manikyr? Har ikke orket. Skrive bok? LOL. Male en vegg i stua? Gravlyset ville ikke, så jeg feiga ut.

Det ble ikke tid til overs, dagene har rast av sted. Noen som kjenner seg igjen? Jeg håper det. At ikke alle er blitt ryddige maraton-løpere med perfekt hjemmelaget manikyr og to nye språk på CV’en 😂

Så, ja. Sånn ser matboden min ut akkurat nå. Den har mildt sagt forfalt, og det gjelder de fleste skuffer og skap. Kanskje jeg skjerper meg når jeg blir pante-millionær? 😉

Gravlyset og jeg har planlagt storopprydning denne uka, heldigvis. Matboden skal bli strøken igjen, skuffer og skap skal tømmes, gjesterommet skal ikke lengre være lagringsplass for turutstyr – og vi skal ligge på alle fire og skrubbe terrassene våre fri for måkebæsj og pollen. SÅ deilig det skal bli! Er det noe som virkelig har en positiv effekt på psyken min (i tillegg til fysisk aktivitet), så er det rydding. Det er rett og slett en form for terapi. Med andre ord: Du kan jo gjette hvordan jeg har det nå, når det ser slik ut hjemme hos meg, hehe…

Åh, jeg skulle ønske det gikk an å sende meg bilder i kommentarfeltet, sånn at du kunne sendt meg bilde av rotet ditt også 😂

Fred ut 💗

17 kommentarer

 1. Haha akkurat sånn er det her og. Tok meg akkurat en pause på do, og her liter altså hårføneren min fordi jeg hadde glemt å vaske håndklær. Stakkar mannen min. Godt han er løsningsorientert 😂

  1. Ida Wulff

   Haha, godt å høre <3

 2. Jeg er faktisk en av de som digger rot. Synes liksom det er mer hjemmekoselig når tingene mine flyter, heh. Nå skal vi selge leiligheten, så det er strøkent her til enhver tid. Direkte trist.

  1. Ida Wulff

   Whatever floats your boat?! Hehe

 3. Henriette

  Blir så glad for å høre og se at det ikke bare er hos oss det er blitt rotete! Nå ble jeg inspirert til å rydde litt selv – det gir meg ro i sjelen å ha det rent og ryddig hjemme 😀

  1. Ida Wulff

   Ja, det er virkelig en sjelero man ikke får av noe annet! <3 Hjelper alltid på.

 4. Fantastisk. Opplevelsen her har vært nøyaktig den samme, haha. Takk for tipset om vask av alle ting man ikke tenker på, jeg har bare blitt omtalt som hun korona maniske i familien, men det går helt greit. Viktig med tiltak! 😉

  1. Ida Wulff

   Hehe, den tittelen får man bare eie med stolthet! <3

 5. Husker jeg leste om alles «dette kan du gjøre i korona» med alskens ryddelister. Var fornøyd bare jeg fikk støvsugd og laga middag, med hjemmeskole, hjemmebhg og ei på 8 mnd 😂 men nå savner jeg det nesten litt, nå som de er på skole og i bhg, og jeg i jobb. Fikk mye tid sammen som man ikke hadde fått ellers!

  1. Ida Wulff

   Åå,ja, det skjønner jeg <3 Det kom noe positivt ut av det også, og det var mer tid sammen!

 6. Word! Vi flyttet inn i ny leilighet tidlig i mars like før ting stengte. Vi rakk akkurat å få flyttelasset i hus, og sofa og vaskemaskin levert på døra. Gjesterommet er roterom og alt er kaos. I går pusset jeg vinduer på utsida, ryddet gjesterommet og hang opp knagger i gangen. Det var som om jeg endelig fikk puste igjen🦋

  1. Ida Wulff

   For en deilig følelse!! Selv begynte jeg å skrubbe terrassegulv etter at jeg hadde postet innlegget, og jeg BLE altså så lykkelig! Haha <3

 7. Hei Ida! Hva er dine tanker rundt protestene som foregår i USA og demonstrasjonene rundt i verden? Hadde vært fint om du kunne tatt opp det temaet, da du er et forbilde for mange og har en stor stemme og plattform.

 8. Jeg kan kanskje ikke sende bilde, men jeg kan ærlig innrømme at i ene stuevinduet henger fortsatt julegardinene oppe (jeg har fire vindu.. 😅) og på spisestuebordet står et påskeegg.
  Og den store ryddesjauen som jeg faktisk fikk tatt unna, alt som skulle til Fretex og på søppeldynga har ikke kommet lenger enn til et hjørne i gangen.. 😂

  Jeg merker energien synker ti hakk med en gang jeg kommer inn døra hjemme, så jeg burde nok ta meg selv i nakken og få litt orden i huset 😂

  1. Ida Wulff

   Hehe, herlig at du har litt forskjellige høytider rundt omkring i huset <3

 9. Kristin Piersma

  Hei!
  Har du sett Marie Kondo på Netflix? Det var ro får skjelen uten å gjøre noe selv 🙂
  Og; har dere bytt støvsuger?

  Beklager dårlig Norsk, er fra Holland 🇳🇱

  1. Ida Wulff

   Hei 😀 nei, det har jeg ikke sett! Har faktisk boken hennes, men fikk aldri begynt på den, hehe. Vi har to støvsugere 💗

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.