NÅR MATLAGNINGEN BLIR EKSTREMSPORT

Er det noe vi har vært opptatt av her hjemme de tre siste ukene, så er det å være minst mulig belastende for samfunnet og helsevesenet. Vi har distansert oss sosialt, holder oss i nærheten av hjemmet vårt når vi er ute på tur, og prøver å holde oss friske så vi ikke trenger legehjelp.

Da er det jo en smule ironisk at mitt kjære Gravlys står med husstandens skarpeste kniv og kutter chili, samtidig som han følger med på Hellstrøm sin Instagram Story. For på sitt eget kjøkken må man vel være trygg, eller?

Nei. I går røk det en fingertupp her. Det skjedde så fort. Jeg stod ved siden av og vispet sammen en sjokolademousse. Oi, hørte jeg ved siden av meg. Jeg glimtet bort, og fikk med meg en tommel hvor tuppen ikke lengre hang på plass. Det var kuttet gjennom neglen og ned i fingeren. Han svimte av på gulvet, jeg løp inn i matboden for å finne bandasje og teip, og ble så svimmel at jeg faktisk tror jeg rullet litt rundt på gulvet inne i matboden. Jeg kommer til å bli en elendig mor, tenk om det var barnet mitt som lå der ute på kjøkkengulvet i sjokk, med et kritthvitt ansikt. 

Vi fikk omsider bandasjen og teipen på plass, og jeg spydde i do før jeg gasset avgårde til legevakten med en gjennomsvett mann i passasjersetet. Han er en sånn som må ligge når han tar blodprøver fordi han svimer av, så her var vi to pingler på tur. Fy faen 😫😂

Her er fingertuppen endelig på plass igjen. Kan ikke si det samme om ansiktsfargen! Selv har jeg aldri hatt problemer med blod og sånt, men synet av den fingeren… Jeg brekker meg fortsatt når jeg tenker på den.

Så hjalp det ikke å holde seg hjemme. Vi endte med å belaste samfunnet likevel. Kanskje vi bare burde spise ferdigpizza til alt dette er over? Skal godt gjøres å skade seg på en Grandiosa!

Nå skal jeg hjelpe Gravlyset med å dusje, takk for meg ❤️

58 kommentarer

 1. Klarer ikke å ta noe seriøst i dag, så leser på sosiale medier med aprilsnarr-øyne 🤓 Blodprøve når man kutter tommelen? 🧐

  1. Haha, tidenes lammeste aprilsspøk i såfall?! Han har ikke tatt blodprøve.. Skriver at han pleier å svime av NÅR han tar blodprøve ;p

   1. Folk finner på mye rart for en aprilsnarr 😅 Sånn som du skriver det, med bilde av han liggende rett etterpå, så kan det forstås som at han tok blodprøve 🤣 God bedring 👍🏻

   2. Ida Wulff

    Åja, hehe ;p I wish!

 2. ahahhhaa, ida jeg elsker bloggen din

  1. 😀 <3 <3

 3. Nå jeg ble jeg kvalm 🤢😂😅

  Hilsen ei som ikke tåler blod og som besvimer av blodprøver 🙈

  1. Kvalm her og!! Æsj

 4. Fysj, jeg ble uvel bare av å lese dette. God bedring til gravlyset!

 5. Hahaha!! Unnskyld at jeg ler, men jeg ser dette for meg. God bedring til Gravlyset!! 🙂

  1. Veldig lov å le av dette, haha! Klem

 6. Hahaha, jeg elsker måten du skriver på! God bedring til Gravlyset 🙌🏻

  1. Tusen takk fra oss begge 😀 <3

 7. Håper alt går bra med gravlyset 🙂 Jeg har et spm Ida som jeg lurte på om du kunne svare på. Jeg elsker bloggen din og har fulgt med så lenge jeg kan huske. Den forrige leiligheten deres, var det nybygg? Og hvor lenge bodde dere der? Mener å huske at dere ikke bodde der så lenge før dere flytta til det dere bor i nå 🙂 Greia er at vi har nettopp flyttet i nybygg, og trives ikke. Det var ikke som jeg trodde og jeg er ganske deprimert og lei, og vil flytte så fort som mulig egentlig. Så vi tenker å flytte om et år så vi slipper å skatte av eventuell gevinst. Syns du dette er dumt? Tusen takk for svar hvis du tar deg tid til det ♥️

 8. Ikke brenn dere på ferdigpizzaen da…😅 Neida, fra spøk til alvor: god bedring med fingeren til samboeren!:)

  Hva syns du forresten om bloggere som skriver utdypende om barns sykdom med nærbilder og det hele? Ser en blogger har delt to innlegg med mange bilder av sønnen som er smittet av koronaviruset blant annet. Syns personlig ikke det er greit, jeg ville ikke blitt fotografert i en slik tilstand. Og iallfall ikke blitt vist fram for potensielt veldig mange 🥺

  1. Hehe, det hadde tatt seg ut! Rett på legevakta igjen.. ;p Gravlyset takker! Det syns jeg ikke hørtes særlig klokt ut. Jeg er ikke i mot at folk legger ut bilder av barna sine, men det bør være i en positiv setting og ikke så privat og utleverende 🙁

 9. Den ansiktsfargen var ikke heeelt god nei! Håper han ikke får noen varige skader fra tommelen sin. God bedring og stay safe <3

  1. Nei, får håpe den blir god som ny igjen, foreløpig vet vi ikke! Klem <3

 10. Åneeeei! Huff! Kjenner til den kvalmen sånt gir altså… :-/
  God bedring til Gravlyset! Klem til dere! <3

  1. Han sier takk <3 <3 klem klem

 11. Aprilspøk?

  1. Haha, nei! <3

 12. God bedring til gravlyset! Er fælt å innrømme det, men jeg lo da jeg leste innlegget 😄 ta det som et kompliment på hvor godt du skriver 😁 selv har jeg stelt sår som er dype nok til at beinet var synlig, likevel tror jeg at jeg fint kunne besvimt hvis jeg mistet en fingertupp 🤷🏼‍♀️

 13. Ler meg ihjel av måten du skriver på, tok meg selv i å le høyt flere ganger i løpet av dette innlegget, haha huff!!
  Du er den eneste bloggeren jeg sjekker innom hver eneste dag! God bedring til Gravlyset<3

  1. Så koselig å høre, hehe <3 <3 Og Gravlyset sier tusen takk! Tommel opp!

 14. Ikke kødd: Samboer og jeg har en ganske lik historie å skilte med vi også. Bare at da røyk to (!) fingertupper, og det (heldigvis) er over 3 år siden! 🤢😫😅

  1. Au da!! Kommer man seg over det etter 3 år? For jeg blir fortsatt kvalm av å tenke på det 😂

 15. Skjer ikke noe sånt som 80% av alle ulykker i hjemmet da? 😅
  Bra det gikk så bra som det gjorde, og at den var mulig å feste på igjen. Min samboer var ikke like heldig, nå har han 9 og en halv finger 😂
  Riktig god bedring til Gravlyset 😀

 16. God bedring til gravlyset og fingeren!!:(

  1. Han sier tusen takk! <3

 17. Herlighet stakkars mann da, ingen spøk å leke Hellstrøm på kjøkkenet. Du skriver så bra at dette nesten ble morsomt, men god bedring til mannen og lykke til som sykepleier til deg Ida.

  1. Hehe, tusen takk! Alt ble bra igjen da Hellstrøm svarte oss på Instagram <3

 18. Elsker måten du skriver på. Tenk å le høyt av en så «tragisk» historie. God bedring til Gravlyset ;P

  1. Haha, i dag ler vi også ;p <3

 19. Jeg pleier egentlig tåle blod bra, er kløne av natur så har blitt noen skader i livet. Men en gang (før frokost) klarte jeg å tre hånda langt inn på en skarp kniv da jeg skulle rydde ut av oppvaskmaskinen, og bare seila om på gulvet, kaldsvetta så fælt 😂 Ble sittende tre timer på legevakta uten noe mat eller drikke, så da de skulle se på hånda måtte de kjapt legge stolen bakover for da ble jeg kritthvit og seila nesten om igjen 😅 Hjalp å få en kjeks og et glass saft 😉 Ellers bryr jeg meg ikke om blod, jobber i barnehage så må plastre mange i løpet av året 😄

 20. Yikes! God bedring 🙂

  1. Kokken takker!

 21. Oi, huff! Stakkars. Jeg var også slik som besvimte av blodprøver før, men etter å ha vært mye innlagt pga kronisk sykdom, har jeg på en måte blitt litt kurert. Skulle tatt seg ut om jeg besvimte hver gang jeg tok blodprøve når jeg innimellom må ta det hver dag. 😂 Masse god bedring til samboeren din, håper det går fint med fingeren fremover 🙂 Du var virkelig tøff som klarte å hjelpe han, kan tenke meg at det var en kjempe ekkel opplevelse for deg også. Håper dere får en fin kveld <3

 22. Stakkars mann. Husker selv når jeg kuttet av tommelen sånn rett over neglen på en brødskjære maskin når jeg jobbet i barnehage😬 Så sykt mye blod, måtte sette meg ned for ble så sykt kvalm. Skrekk og gru, sykt vondt var det fra før, men fikk en bedøvelse i hver side av fingeren, likevel så kjente jeg nålen i fingeren når han sydde🤢 Kunne like greit droppet bedøvelsen🤣🤣 Han har min største sympati, føler veldig med han😢

 23. Åå, følern såå hardt! Er nøyaktig et år siden jeg klarte å sage av ei 4cm lang flenge langs fingeren med en uansvarlig skarp brødkniv. Hører med til historien at det var i et forsøk på å grave ut ben and jerrys iskrem(tar jo altfor lang tid å vente til den tiner litt…). Så stjerner selv, og gråt som en unge på legevakten – men mest fordi de måtte klippe av meg mormors forlovelsesring.

  Uansett! Fikk sydd og greier, men dagen etter hadde jeg null følelse i fingeren, så måtte operere i full narkose noen dager senere. Kom inn på sykehuset med et plaster og noen sting, gikk ut igjen med gips opp til albuen. Good times.

  Liten story der altså, og god bedring til Gravlyset!

 24. Håhåhå, det må sies – åååfyyyfaen! Stakkars fyr. Dere har min dypeste medfølelse begge to!

  1. Haha, tusen takk!

 25. Hahahaha

 26. Uf, kan godt følge det med at få kvalme over det syn 😳 jeg arbejder som livredder i en svømmehal og skal bare bevare pokerface, selv når der sker ting som er blodige og ser træls ud 😟 Men indeni får man bare kvalme 🙈 God bedring til Gravlyset!

  1. Åh, da ser du sikkert litt av hvert ja! <3 Tusen takk fra Gravlyset <3

 27. Anna Benedicte

  Huff a meg! Masse god bedring til Gravlyset, håper den blir bra igjen!

  1. Tusen takk fra Gravlyset <3

 28. Takk for en god latter, Ida! 😀 Du skriver så bra! God bedring med tommelen til Gravlyset <3

  Skarpe kniver har jeg god (vond) erfaring med selv. Haha, heldigvis ingen fingertupper som røyk, men et par solide kutt på et par fingre her og der… Au..! X)

  1. Æsj, vondt uansett!! :O

 29. Uff, vrir meg mens jeg leser dette! Hadde en lignende opplevelse tidligere i vinter, var alene hjemme og holdt i en vase som knuste i hånden min(!) Blodet rant, det gjør det jo ofte når man kutter seg på fingrene, etter 30min og mye dopapir rundt fingeren fant jeg ut at jeg måtte ringe taxi og dra rett til legevakten. Det jeg trodde kunne fikses med litt plaster (men fordi jeg besvimer av blod trengte jeg hjelp til å rense osv), endte opp med å bli 8 sting i lillefingeren. Og da vi var ferdige fortalte legen at litt underhudsfett også hadde kommet ut, ÆSJ! Var nok like blek som Gravlyset, og svettet sikkert 5 liter blod mens jeg lå på «operajonsbordet». God bedring, det blir i beste fall et kult arr!

  1. Oi, 8 sting er ikke småsaker! :O Da var det bra du kom deg på legevakten. Ble ikke mer enn 3 sting i tommeltotten her, neglen måtte få falle av av seg selv. Grøss..

 30. Jeg ler så jeg griner! Selv om det virkelig ikke er lov å le av noen som har det vondt, men dette var bare FOR morsomt skrevet! Jeg elsker måten du skriver på, og formidler. Stakkars Gravlyset! God bedring til han 🙂

 31. Hei, jeg har et spørsmål som ikke akkurat passer så godt til dette innlegget, men prøver meg likevel:

  Du lagde et innlegg for en lang tid tilbake da du spurte om råd fra lesere i forbindelse med å male soverommet mørkt. De aller fleste sa «go for it». Hva tenker du i etterkant? Vi skal bruke påsken til å pusse opp soverommet vårt, og står mellom soft skin (lys, varm beige) eller en veldig mørk gråfarge, men med varm tone. Soverommet har bare ett vindu så det er ikke veldig mye lys som slipper inn, men vi har skyvedørsgarderober langs hele den ene veggen med litt mørkere speil på, så det er ikke sååå mørkt til vanlig. Hva ville du selv gått for? Angrer du på mørkt soverom i forrige leiligheten (om jeg ikke tar helt feil)? Jeg vil nemlig ha beige, men samboeren vil ha mørkt så vi klarer ikke helt bli enige. Vi har mørk seng osv., men tenker å kjøpe større seng og da i en lysegrå farge, så tenker at interiøret går til begge fargene.

  1. Vi hadde dempet sort i forrige leilighet, det ble aaalt for mørkt! Da vi malte det lyst (kalk, samme som vi har nå) ble morningene SÅ mye bedre. Gå heller for lystette gardiner slik at du kan få det skikkelig mørkt om kvelden, til tross for lyse vegger. Selv drømmer jeg om å male i klassisk hvit nå – eller kanskje en kald gråfarge som ikke er alt for mørk. Lykke til med valget! <3

 32. Jeg tror jeg dauer 😂 😂 😂 Jeg hadde rett før jeg leste dette en heftig krangel med min bedre halvdel og hadde bestemt meg for å ikke snakke med han resten av helga (ja jeg er langsint) 😂, men så leste jeg – dele det med min bedre halvdel – han lo – jeg lo .- og nå er helga redda 😂 Tuuuuuuusen takk og masse god bedring til Gravlyset 😀

  1. Hahahahah, jeg ler! Hyggelig å kunne bidra <3 <3 <3

 33. Uff så fælt, stakkars! God bedring til pasienten 😃

  1. Takk fra pasienten! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.