Hverdagsliv

SJUKT GODE BOLLER

25. mars 2020

BOLLEBAKER TIL TJENESTE 👋🏼

Tenk at denne corona-tragedien skulle gjøre meg til en baker. Jeg som hater å stå på kjøkkenet, står plutselig og danser til rytmen av Kenwood-maskinen som elter bolledeig. Vanlige boller, skoleboller, boller med melis, boller med karamell, boller boller boller. Her i huset kommer vi til å trille ned trappa når det endelig er lov til å leve som normalt igjen, men akkurat nå driter jeg litt i det.

Jeg tenkte uansett at jeg skulle dele den fryktelig gode bolleoppskriften, som funker til alle slags boller. Oppskriften er 99% Ida Gran Jansen sin, hun er litt av en bollegud ❤️

INGREDIENSER: 

900 gram hvetemel 
100 gram sukker 
50 gram fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
1-2 ts salt 
2 ts kanel 
4-6 ts kardemomme 
4 dl havremelk (Gran sin oppskrift sier helmelk) 
3 medium eller 2 store egg 
150 gram romtemperert smør i terninger 
1 egg til pensling 

SLIK GJØR DU: 

1. Bland hvetemel, sukker, gjær, salt, kanel og kardemomme i en bakebolle. 
2. Pisk egg og melk sammen i en kjele, og varm opp til 30-35 grader. 
3. Hell det over den tørre blandingen, og elt i 10 minutter på lav hastighet (Jeg bruker Kenwood på hastighet 2, med eltekrok).
4. Etter 10 minutter tilsetter du smøret og elter i 10 nye minutter på nivå 2. 
5. Elt så i 5 minutter på nivå 4. 
6. Hell deigen ut på kjøkkenbenken og form den til en stram ball, legg den så over i en bakebolle som du har smurt med smør/nøytral olje. 
7. Dekk til og la heve i cirka 1 time, til deigen har doblet seg i størrelse. 
8. Del så deigen i 20 biter, cirka 90 gram på hver. Rull boller og plasser dem på stekebrett med bakepapir. 
9. Dekk til og la heve i 45 minutter. Her setter jeg dem foran peisen, evt på varmt badegulv. 
10. Varm ovnen til 190 grader over/undervarme, stek bollene i 13-16 minutter (Du må følge med, jeg kjenner jo ikke din ovn). 

Håper du vil prøve oppskriften, og at du unner deg masse godt for tiden. Syns det er skikkelig dårlig gjort og lite solidarisk av de som velger å spise sunt og trene masse nå 😂

Flere som baker om dagen? Jeg vil prøve meg på noe annet enn boller neste gang, og tar gjerne i mot innspill! Men ha i bakhodet at jeg kanskje har bakt 5 ganger i hele mitt liv hvis Toro-poser ikke teller ❤️

No Comments

  • Reply Janita 25. mars 2020 at 13:50

    Ida Gran sine kanelboller m/kremostglasur kan viiiirkelig anbefales, sjukt gode 😋

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:55

      Kremost er ikke min greie, men kanelboller derimot 😀 😀

      • Reply Anonym 26. mars 2020 at 13:05

        Jeg lagde nettopp disse! (uten kremosten) De er nyyydelige.

  • Reply Anonym 25. mars 2020 at 14:24

    Anbefaler å prøve Ida sine cookies også, sjukt gode! 🙂

    • Reply Ida Wulff 25. mars 2020 at 14:53

      Nam! <3 Dem må jeg prøve meg på!

  • Reply Hanne 25. mars 2020 at 14:25

    De bollene ser bare helt magisk ut😍 Hvis du vil ta det til et nytt nivå så kan du prøve deg på thangzong. Krem.no (en annen bollegud) har skrevet mye om denne japanske bakemetoden. Og hun har også noe som heter bollefocaccia (ok så er det boller, men det er litt annerledes og veldig godt😋). Om ikke så har hun også myye annet godt!

    Kan også anbefale salte browniecookies fra caloriesbytonje på insta (sjekk høydepunkter)😍

    • Reply Ida Wulff 25. mars 2020 at 14:53

      Oi oi oi, skal sjekke ut 😀 Takk <3

      • Reply Malin 25. mars 2020 at 17:18

        Støttes!

  • Reply Linda 25. mars 2020 at 14:38

    Jeg vil anbefale bananmuffins!
    bland sammen 3 modne bananer, 3 egg, ca 100g havremel, 100g hvetemel og litt bakepulver! superenkelt og kjempegodt. Fylles med blåbær eller nugatti/nutella, jeg bruker å ta 6 muffins med blåbær og 6 med nugatti <3 De skal selvfølgelig også stekes, i ca 20 min på 180 grader!

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:57

      Takk for oppskrift <3 <3 Hørtes jo ikke alt for usunt ut heller, det er bra!

  • Reply Emilie 25. mars 2020 at 16:47

    Hvor er kjolen fra? så helt nydelig ut å gå med 🙂

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:55

      Zara 😀

  • Reply Tuva 25. mars 2020 at 16:52

    Så fine de var!! elsker å bake og ekstra mye i disse tider <3 du må teste Alt Asiatisk sine Japanske melkeboller! De beste og luftigste
    bollene jeg har smakt 🙂 ellers har hun også andre oppskrifter som Mochi ice cream om du liker det!

  • Reply Elisabeth L 25. mars 2020 at 16:55

    Tusen takk for tips <3 Ser nydelige ut!

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:54

      <3 <3

  • Reply Vivi 25. mars 2020 at 17:04

    Så fine de var!! elsker å bake og ekstra mye i disse tider <3 du må teste Alt Asiatisk sine Japanske melkeboller! De beste og luftigste
    bollene jeg har smakt 🙂 ellers har hun også andre oppskrifter som Mochi ice cream om du liker det!

    • Reply Vivi 26. mars 2020 at 12:49

      oi, ser kommentaren min ble postet feil to ganger med ulike navn, beklager! Autokorrekten hang seg opp og jeg klarte å trykke publiser for tidlig, så derfor jeg skrev inn alt på nytt med riktig navn og epost 🙂

      • Reply Ida Wulff 1. april 2020 at 09:36

        Nuuull stress 😀 <3

  • Reply Ingvild 25. mars 2020 at 18:03

    Aldri vært en baker (eller en som kommenterer, men det er utrolig hva som skjer med folk i disse koronatider 😂🤷🏼‍♀️), men jeg har bakt både rundstykker og pizzabunner! Halvgrove og med typens godkjenning 🙌🏽 Tine har bra oppskrifter!

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:54

      Hehe ja, skriver under på det, liker og kommenterer på Insta som aldri før 😂 Tine som i Tine Melk?

      • Reply Ingvild 26. mars 2020 at 17:06

        Tine melk ja ! 🙂

  • Reply Anonym 25. mars 2020 at 19:59

    Ikke No gjær i butikken 😔skulle gjerne bakt, men folk har hamstret.

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:53

      Sjekk på Meny, her hadde de heldigvis begynt å selge en tørrgjær i blank boks uten merke! <3

  • Reply Martine 25. mars 2020 at 21:20

    Fylte horn med ost og skinke
    Pizzasnurrer
    Knekkebrød
    Foccacia

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:57

      mmmmmm!

  • Reply Synnøve 25. mars 2020 at 21:30

    åå nam 😍 Må skaffe meg en kjøkkenmaskin, er du fornøyd med din? isåfall hvilken Kenwood er det?

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:53

      Jaa, elsker den, fikk av svigers til jul 😀 <3 Mener det er en Kenwood Chef XL! Klem

  • Reply Iselin 25. mars 2020 at 23:05

    Ja, må slutte meg til kommentaren over, krem.no og tangzhong er helt magisk! Og Elin er veldig dyktig og morsom på instagram, lærer og ler masse!

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2020 at 09:52

      To stemmer, da må jeg jo 😀 hehe

  • Reply Anonym 25. mars 2020 at 23:26

    Spiser så mye jeg nå! Er helt vilt, baking, bakst fra butikken, godteri. Fy faaader! I kveld ble det smoothie og kringle – viktig med litt balanse haha

  • Reply Kristina 26. mars 2020 at 00:09

    Sjekk ut vkbaking på instagram! Hun lager masse digg, både hvetebakst og desserter 😋

  • Reply Johanne 26. mars 2020 at 09:26

    Lage fylte horn til lunch 😍 med ost og skinke eller noe annet godt.

  • Reply Anna 26. mars 2020 at 22:35

    Ja, tangzhong må du teste, jeg lover deg, du kommer til å få en ut av kroppen opplevelse, jeg har aldri laget så luftige boller før, Elin er virkelig en Gud på kjøkkenet, altså hun lager så mye digg, bare sjekk ut instaen hennes ❤️ Ellers kan jeg anbefale Frida, altså hun lager så mye digg at man blir tjukk bare av å se på bildene hennes, hun er fantastisk, du må bare starte et sted og egentlig lage alt 😂❤️, jeg er godt i gang med å lage det meste fra henne 😂, du finner henne på instaen bakamedfrida ❤️

  • Reply Vlora 7. april 2020 at 10:13

    Se Noraskitchn på insta hu bake mye

  • Leave a Reply