MANNEHAT & FEST-PRESS

Er det greit at jeg prøver meg på mandag på nytt? Jeg var overhodet ikke klar i går. Hørtes ut som en dårlig meme, men virkelig. Jeg ble påkjørt av mensen-lastebilen, som ødelegger meg helt hver måned. Alt jeg hadde lyst til å skrive om, var hvor urettferdig det er at vi kvinner må gjøre alt det harde arbeidet: Mensen i mange år og alle fødslene. Vi burde fått mensenstøtte av staten, i stedet betaler vi luksusmoms for bind og tamponger. Nei, skulle man unnet seg en tampong i dag da, eller skal man la være? Dette må vi snakke om en annen gang, for jeg orker seriøst ikke akkurat nå. Blir for usaklig 🙈 Jeg er sjeldent en mannehater, men i går måtte jeg be Gravlyset spytte ut tyggisen fordi jeg ikke orket lyden av at han eksisterte. Alt han slipper unna, den jævelen. 

Bortsett fra det, så hadde jeg en skikkelig fin helg. Rakk både hjemmekos, trening og to bursdager. På lørdag var jeg i 30 årsdagen til en god venninne, og hun gjorde det på en så fin og laid back måte. Det fikk meg til å tenke på det presset og stresset mange av oss føler på nå, når vi fyller 30, skal gifte oss, kanskje skal døpe en kid eller to.

Selv har jeg mitt eget bryllup og min egen 30 årsdag i bakhodet. Litt hver dag. Og foreløpig er min erfaring at det er fort gjort å bli mer opptatt av at gjestene skal få en bra fest. Men hvem er det egentlig man feirer? Hvem er det man gjør dette for? Bryllupet burde vi jo gjøre for oss – Gravlyset og meg. Og det føles viktig at nærmeste familie også syns at det er en fin dag. Men at halv-bekjente gleder seg til en helaften med åpen bar, burde jo egentlig bry meg midt i rassen. Og 30 års dagen min, den burde da holdes for min egen skyld? Men så surrer jeg meg så langt inn i Pinterest og Instagram-kontoer, at jeg ender opp med følelsen av at jeg må gå all inn eller ingenting i det hele tatt, og at alle kommer til å snakke om hvor dårlig bursdagen min var hvis den ikke er spandabel nok, eller fin nok visuelt. Et dyrt lokale, 100 pers på gjestelisten, 3-retters og fingermat mellom rettene, fri bar, ballong-kreasjoner som tar pusten fra deg, live-musikk… Jeg er ambivalent. På den ene siden er det nøyaktig slike fester jeg vil holde. På den andre siden blir jeg litt sånn: Okey, folk må faen meg slutte å se på Kardashians og fortelle andre hvordan de skal holde fest. Mest sannsynlig vil gjestene kose seg like mye/lite uavhengig om du fikser 20 eller 800 ballonger.

Så, ja. Jeg veksler mellom å ville gifte meg med 100 gjester på en eller annen overprisa herregård, og å drasse med meg de 20 viktigste menneskene til Hellas og holde et lite, sjarmerende og gresk bryllup. Jeg veksler mellom en stor 30 årsdag som er rusa på ballonger og confetti, og en liten en som kun er for venninner. Uten partnere til og med, bare en morsom jentekveld.

Begge deler hadde sikkert blitt gøy. Men man må selvfølgelig ta hensyn til budsjettet. Og kjenne etter om planleggingen gir eller tar energi. Jeg syns det skal være lysbetont fra A til Å. Jada, man skal få lov til å være stressa-satan når det nærmer seg. Men hvis det føles feil allerede når du begynner å søke etter lokale: Kanskje dette ikke er festen du skal holde.

Det som er så fint med å sitte her og spy ut alle tankene mine, er at jeg kommer på bedre tanker. Nå fikk jeg plutselig lyst til å feire 30 årsdagen min ute i naturen. Ullundertøy, lavvo, lunken vin i pappbeger, grilling og brettspill. Der er jeg om dagen, liksom. Ikke rart det er vanskelig for meg å planlegge et bryllup 😂

Noen her som nylig har eller snart skal feire en big deal, og som har gitt full F i andres forventninger og Instagram-vennlighet? Jeg vil høre ❤️

Dette har vært en lang og kjip dag. Men nå skal jeg klappe sammen både blogg og skole, og komme meg ut på restaurant. Verdens beste mamma har bursdag i dag, så hun skal selvfølgelig feires litt ekstra!

Klem til den som måtte trenge det ✨

80 kommentarer

 1. Cecilie W

  Giftet meg heldigvis før some eksisterte, men heier på Hellasbryllup 😍

  1. Ida Wulff

   Der var du heldig! Hehe <3

 2. Mensen-lastebilen traff meg nå, også leste jeg dette rett etterpå. Kunne ikke vært mer enig 😂 Faens mannfolk! Slipper alt som er kjipt! Har så mensensmerter at jeg ser Gud når jeg blunker.

  Og over til bryllup. Vi giftet oss for et par år siden, og i min familie er det mye dritt. Hardt å si, men sånn er det. Jeg stresset så fælt, jeg tenkte kun på å megle mellom konflikter og hvem som måtte sitte hvor. Gjestene fikk det aller største fokuset, og nå i ettertid er jeg veldig lei meg for det. Drømmen min var å stikke av med mannen og noen venner og gifte oss på en strand. Men forventninger, press og familiedrama fikk meg over på det typiske store bryllupet. Vi hadde et nydelig bryllup altså, men om jeg skal våge å være ærlig, så er det noen ting jeg angrer litt på.

  Tenk på hva DERE ønsker Ida ❤️

  1. Ida Wulff

   Hahah, jaaa, om de bare kunne født barn så skulle jeg vært blid og fornøyd!
   Så trist med konflikter i familien ❤️ Men viktigst av alt: Dere ble gift og har hverandre, og dét er uansett fint! Stor klem

 3. Fuck oms! Hehe, sjønner hva du mener ass! Det hørtes meget gøy ut med lavvo fest synes nå jeg! Veldig ofte blir sånt mye mer gøy enn de litt stivere selskapene! Klem! ❤️

  1. Ida Wulff

   Ja sant vel! ❤️

   1. Skulle stå: Fuck pms! Haha! Love ja bejb! <3

   2. Ida Wulff

    Skjønte det, hehe <3 <3 <3

 4. Vi giftet oss på Villa Richter i Praha! Nydelig liten vingård med utsikt over hele byen.. HELT magisk <3 og akkurat slik jeg ville ha det 🙂

  1. Ida Wulff

   Måtte seff Google, hehe! Så storkar og flott ut!

 5. Vi feiret 30-års dagen til kjæresten min i fjor. Det var grillmat, jordbær, is og bobler til alle. Med plasttallerkner og søppelsekk teipet på balkongen. Tok 45 min å fikse og ble en superhyggelig, avslappende og morsom kveld.

  1. Ida Wulff

   Kos <3 <3 <3

 6. Jeg feira bursdag i gapahuk med bål, aking og varm vin. Gøyeste bursdag noensinne! Vi dro hjem og hadde nach i tynnull, alle lukta bål og hadde roser i kinna. Akkevitten har aldri smakt så godt!

  1. Ida Wulff

   Høres faaaaab ut!!

 7. Jeg giftet meg i 2018 og hadde akkurat de samme tankene som deg. Jeg fant aldri helt det riktige lokalet (kjolen var aldri et problem :p ), og var usikker på om vi skulle spandere på oss 3-retters middag med drikkepakke, eller handle inn drikken i Sverige og organisere alt selv. Det endte opp med at vi til slutt fikk nok, og «rømte vekk». Vi giftet oss på den norske ambassaden i Tanzania (kostet ingenting og er gyldig i Norge), og dro rett etterpå på en lang og oppgradert luksussafari. Det endte opp med å koste omtrent det samme som et bryllup, men angrer ikke et sekund. Å gifte seg for så å dra ut i villmarken som om vi var de eneste i verden var kjemperomantisk 🙂 vi fikk senere en liten overraskelsesfest med nærmeste familie og venner 🙂

  1. Ida Wulff

   Å heee-rregud! Det hørtes helt fantastisk ut :O <3

 8. Vi giftet oss i 2016 og bestemte oss fort for at dette skulle være VÅR dag. Så vi gikk for chill og kos i fokus. 👌🏻
  Vi droppet f.eks alt av taler. Mest fordi mannen min hater oppmerksomhet, og tanken på å måtte holde tale hadde ødelagt mye av dagen for han (og da også for meg). Selv er jeg ganske nøytral når det kommer til taler, men synes det fort kan bli vel mye. Så vi bestemte oss for å droppe det helt.
  Til mat hadde vi tapas (rimelig alternativ, og alle finner noe de liker), og isbar (kjøpte inn mange ulike typer is på boks og flere kilo med smågodt++ til topping).

  Bryllupskaken laget mamma, og den ble toppet med sjokoladeganach så var ikke hvit en gang (men veldig god)👌🏻

  Vi hadde ikke planlagt å ha typ «første dans», men innen vi kom så langt var stemningen så god at det ble en «brudevals» aka ungdomsskole-stilledans likevel 😅

  Jeg bestilte til og med kjolen min på nett (fra en asiatisk side) til noen få tusenlapper for jeg ville heller legge mest mulig penger i bryllupsreise enn på en kjole jeg skulle bruke kun en dag. Jeg syntes også det var sykt digg og ikke trenge å bekymre meg for kjolen utover kvelden siden den ikke hadde kostet all verdens uansett (men den var veldig fin likevel, og jeg følte meg som verdens peneste hele dagen/kvelden).

  Det eneste jeg angrer på er at vi ikke dro direkte på bryllupsreise typ et par dager, maks et par uker etter bryllupet. Vi giftet oss i september og hadde tenkt å dra på bryllupsreise i typ mars/april ish. Men for vår del klaffet det med familieforøkelse så kjapt at vi rakk aldri en ordentlig bryllupsreise. 🤪 Det ble en langhelg i Lisboa i stedet når jeg var typ 6mnd gravid. Koselig det også. Men skulle gjerne hatt den Hawaii-turen med (alkoholholdige)drinker i solnedgangen type bryllupsreise 😅

  1. Ida Wulff

   Hørtes veldig koselig ut <3

 9. Jeg skal gifte meg på ambassade i utlandet med nærmeste familie pluss partnere (for søsken), da blir vi 12 stykker. Langhelg, fint hotell og god middag- helt perfekt for oss 🙂 Med en gang man begynner å invitere utenfor de nærmeste er det så vanskelig å vite hvor man stopper å invitere, så ender man opp med noe stort og (for meg) stressende 🙂

  1. Ida Wulff

   Heeelt enig med deg. Føler man gir en haug av mennesker beskjed om at man ikke vil være venn med dem, haha! <3

 10. Jeg giftet meg nylig. Og pga en papirmølle var vi nødt til å slenge sammen et bryllup på 2 uker, før selve bryllupsfesten som allerede var planlagt. Vi lot allikevel den planlagte datoen stå, for vi ville jo ha et ordentlig bryllup! Men når vi ser tilbake nå, på den store festen som endte med å koste oss skjorta, med herregård og full hubaluba, så er den den lille, hemmelige, seremonien med de aller nærmeste som vinner. Det er så fryktelig fryktelig dyrt, og ikke minst SLITSOMT, å tenke på alle andre på denne dagen, så blås i det, og gjør deres greie! 🙂

  1. Ida Wulff

   Ah, så hyggelig å høre egentlig ❤️ Og gratulerer så mye som NYGIFT!!

 11. Du kan jo gjøre en av hver: stor fest på bursdagen og liten, intim bryllupsfest. Eller omvendt 😊 Vi giftet oss i sjømannskirken på Tenerife. Det var minimalt med styr og planlegging 😄

  1. Ida Wulff

   Det er absolutt en tanke å tenke!

 12. Marthe s

  Jeg er (nesten) i samme setting nå. Samboeren fyller hellige 30 år og jeg syntes virkelig det burde feires skikkelig (han også). MEN! Vi har gått fra tanken av å leie stort lokale med DJ og fly inn masse venner fra fjernt og nært til å heller legge potten inn i Mexico-ferie til julen… Da kan vi jo heller feire litt ekstra der. Og sende varme tanker og kalde paraplydrinker hjem til regntunge Norge. Uansett Ida, lykke til med bursdag! Det viktigste er uansett at DU koser deg og gjør noe du har lyst til! Da vil alt annet falle naturlig på plass 🥰

  1. Ida Wulff

   Åååå, så herlig!! ❤️ Det kommer dere sikkert ikke til å angre på 😀

 13. Hei Ida! Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver!
  Min mann og jeg giftet oss for litt over et år siden, og hadde verdens mest fantastiske dag som overgikk alt vi hadde drømt om (klisje, jeg vet).

  Jeg liker å ha kontroll og kan nok dessverre fort bli litt stresset og sur dersom ting ikke går som planlagt: Veien til bryllupsdagen var derfor først ganske stressende og lang, og det skyldes i stor graf at jeg drømte om det perfekte (og altfor dyre) bryllupet på den franske riviera eller på et italienske vinslott.

  Vi brukte mye tid på å besøke steder i utlandet, og jeg brukte enda mer tid på Pinterest osv. Vi ga til slutt opp prosjektet pga lang responstid sammenlignet med norsk servicenivå, uklare bryllupskontrakter der vi skjønte at mye ville komme i tillegg og fall i kronekursen som gjorde det uklart på hva vi ville ende opp med å betale. Det hele ble for stressende for meg og jeg skjønte at det viktigste for meg var å arbeide med noen jeg kjente hadde full kontroll og som også tok seg av detaljene, da jeg ville ha det flott, men samtidig slippe å stresse med at blomster, borddekking mv ble slikt jeg/vi ønsket dagene før bryllupet. Vi endte derfor å gifte oss i byen vi bor i på en herregård som spesialiserer seg på bryllup og med høyt servicenivå. Vi fikk prøvesmake meny, gjennomgå alt av detaljer mtp borddekning og tidsskjema i god tid i forkant (på egen forespørsel) og kjente hele tiden at de hadde full kontroll og hadde mange nyttige innspill. Arrangøren kunne også anbefale blomsterdekoratør som kjente lokalet godt, og kjente til konditoriet som bakte bryllupskaken, og koordinerte direkte med disse slik at vi slapp å tenke på levering mv. Siden arrangøren også var så tydelig og dreven, kombinert med en strukturert toastmaster, var det lett å delegere oppgaver til familie mv. I alt førte dette til at både min mann og jeg kunne senke skuldrene og bare kose oss på dagen vår, samtidig som alle detaljene ble slik vi ønsket. Dette gjorde at vi fikk tidenes dag og stemningen var på topp fra morgen til kveld. Og mtp alkohol ga vi beskjed om at det skulle skjenkes rikelig under middagen, i tillegg til at hver gjest fikk to bonger hver. Vi hadde tenkt på åpen bar, men arrangøren tipset om at gjestene sjelden trengte mer enn to drinker, og at de ved åpen bar ofte setter fra seg og henter ny. Etter tips fra arrangøren og fotograf endte vi også opp med langt mindre blomster og pynt til lokalet enn det vi hadde tenkt selv, noe som vi er veldig glade for!

  Laaaang historie kort; dersom du/dere er opptatt av detaljer og vil ha ting på en spesiell måte så er mitt tips nr 1 å finne ut hvor mye tid du vil bruke på googling, e-poster og oppfølgning tett på bryllupsdagen. For vår del ble det etter en del feiling 100 % match med norsk arrangør som spesialiserer seg på bryllup da vi ville stresse minst mulig. For vår del som vurderte bryllup i Frankrike/Nord-Italia ble dette også billigere pga bl.a. valutakursen.

  Masse lykke til med planleggingen!!

  1. Ida Wulff

   Hei Camilla! Så fint at dere fikk et så bra og behagelig bryllup ❤️ Det med bonger har jeg ikke tenkt på, men det høres jo logisk ut! Kjipt at folk skal gå og sette fra seg drikke og så må man betale for det. Og tusen takk for det!

 14. Jeg feiret 30-årsdagen min i Spania med besøk i en park for å se/møte delfiner, som jeg har hatt lyst til i hvertfall 15 år, og en god middag på kvelden. Deilig å slippe unna alt maset med feiring og bare være med de nærmeste ❤

  1. Ida Wulff

   Så koselig ❤️

 15. Vi hadde den perfekte 30årsdag! Leide en hytte, gav fullstendig blanke i antall sengeplasser (ta med telt sjæl), mat (vi fyrer opp grillen, du fikser resten) og inviterte alle vi synes det er gøy å feste med. Lagde rebusløype, alle hadde det gøy – og ingen stresset i forkant 🤩

  1. Ida Wulff

   Så fantastisk!

 16. Min 30-årsdag i fjor ble den minst feirede av alle mine bursdager. En to måneder gammel baby og første uke i nytt hus gjorde sitt til at et par timer av ammetåka gikk til sushi og et glass rødvin – og det føltes ut som det beste i verden akkurat da. I ettertid høres det så sykt stusselig ut, men der og da var ingenting annet aktuelt.
  Gjør det DU føler for! Å lage samme type fest som alle andre instagrammere er døll kjedelig! Og du er mye kulere enn det :*

  1. Ida Wulff

   Det høres overhooodet ikke stusselig ut!! ❤️ Syns jeg, da 😀

 17. Victoria

  Hei Ida 😀

  Jeg lurer litt på om du kan fortelle litt om hvilke multivitaminer/kosttilskudd du bruker nå? Jeg skal bytte ut mine og sliter med å finne ut hva som er best for hud, hår og alt imelllom 😂

  Håper mensen-helvetet går fort over, kjenner meg veldig godt igjen for å si det sånn, ha en fin dag ♥️

  1. Ida Wulff

   Hei på deg ❤️ Haha, jeg spiser såå mye vitaminer nå! Aldri stappa i meg så mye før. Lets go: C-vitamin, gurkemeie, Omega3, D-vitamin, kalsium, magnesium – og så vet jeg ikke om kollagenpulver teller som vitamin, men jeg drikker i hvertfall det hver eneste dag. Til håret spesifikt spiser jeg Hair Luxious til vanlig, men er tom akkurat nå! Klem til deg

   1. Victoria

    Oj, det må jeg si 😂 Har tenkt på kollagen-pulveret selv, så kanskje det er verdt et forsøk! Takk for svar♥️

 18. Cathrine

  Når jeg ble 30 så inviterte jeg folk jeg liker å være rundt, sa at jeg ikke ville ha gaver men ville ut å spise, folk kunne ta med partner hvis de ønska. Vi møttes på resturant, spiste (folk betalte egen mat), deretter tok de som ønsket følge med ut på byen. Helt enkelt, ingen gaver, bare en vanlig kveld hvor folka møttes fordi jeg ville 🙂

  1. Ida Wulff

   High five for det!

 19. Syns du skal gjøre akkurat som DU vil jeg, enten det gjelder bursdag eller bryllup. Hvis man skal tenke på hva alle andre mener kommer man ingen vei, for alle mener jo forskjellig og det er umulig å lage en fest der alle inviterte tenker «åh akkurat sånn ville jeg også gjort det»

  Gjør det på din måte og inviter de du virkelig ønsker at skal være der, da blir det som regel vellykket. Det er din fest! Om andre vil gjøre det annerledes får de gjøre det når det er de som inviterer.

  1. Ida Wulff

   Veldig sant ❤️

 20. Kjenner meg veldig igjen!! Jeg fylte 30 for to år siden og det veksla daglig mellom å ta det helt rolig, til å invitere til 5-retters middag laget av folk som var innleid… Tenkte og tenkte på hva som ble rett å gjøre og ble såå stressa av det hele! Men, jeg kom til konklusjonen av at jeg ikke ville bruke alle sparepengene mine på én feiring, så da ble det pizza hjemme med de aller nærmeste vennene mine, og ut for å spille Escape games på kvelden! Det var utrolig moro og det virket som alle syns det var kjempe gøy (t.o.m de som ikke var så glad i sånne ting som Escape games syntes det var super morsomt). Så, tenk på hva som føles riktig og luk bort alt det andre. Lykke til!

  1. Ida Wulff

   Det hørtes veldig kos ut ❤️❤️ Håper jeg også finner ut av noe som føles riktig. Klem

 21. Vi hadde lite bryllup med 40 gjester, 30-års dag ikke så lenge etter med kun nærmeste familie og da en liten baby i tillegg❤️ Ingenting ble delt på instagram😁

  1. Ida Wulff

   ❤️❤️

 22. Du trenger ikke publisere den kommentaren her, for den ble utrolig lang, hehe! Men jeg følte bare at jeg måtte komme med noen velmente tips:

  Kjenner meg så utrolig igjen i det dilemmaet der! Giftet oss i fjor sommer, og jeg sto til slutt igjen med akkurat de to alternativene: stort bryllup på Herregård, eller ta med nærmeste familie en uke til Santorini. I mellom de var jeg også innom tanken på vinterbryllup, fjellbryllup, bryllup på nyttårsaften, bryllupsFEST på et utested i Oslo og mange andre alternativer. Til slutt måtte jeg bare kjenne på hva jeg ville innerst inne, til tross for alt som finnes på instagram, pinterest osv osv. Siden jeg alltid har drømt om et stort bryllup, og sett for meg å ha en dag med skikkelig brudekjole og FULT fokus på meg og drømmemannen endte vi opp med tre dager til ende på en herregård. Man må bare kjenne på magefølelsen, og prøve å føle på hva som blir mest riktig for en selv.
  Anbefaler dere å dra litt rundt å se på lokaler. Man får raskt en følelse av hvilken stemning det er man ønsker når man ser på litt ulike alternativer. Vi var blant annet på Støtvig hotell, som jeg trodde var drømmelokasjonen, men når vi kom dit så ble det alt for «stivt» for min del, pluss at vi oppdaget at det var viktig for oss å ha et område for bare oss og gjestene. Ønsket ikke at det skulle løpe tilfeldige unger med sjokoladefingre, og turister med et alt for flittig brukt kamera, rundt meg når jeg hadde på meg brudekjole og slør.
  Når man først har bestemt seg for lokale så blir det også lettere å velge pynt, kjole, invitasjoner osv., for man har satt stemningen litt allerede. MEN det skal sies at det gjenstår forsatt utrolig mange vanskelige valg, og man blir hele veien dratt mellom ting man ser på pinterest og hva som er «meg». Følte jeg mistet meg selv og stilen min mange ganger på veien, for om man ser noe på Pinterest man syns er fint f.eks. så begynner man å tvile på om man liker det bare fordi det er «instagram-perfect», eller om man bare faktisk liker det. Da hjelper det iallefall å ha en stødig mann ved sin side, så finner man fort tilbake til seg selv.
  Det viktigste er å kjenne på magefølelsen hele veien, og kjenne at alt føles riktig ut for dere to. Det er DERE som skal ha drømmedagen i DERES liv!

  Og, et lite tips til slutt: vi skulle ha åpen bar, men ble anbefalt av hotellet å kjøre bonger istedenfor. Argumentet var at folk ikke kjenner noe «verdi» på drikken om det er åpen bar, så de bare setter fra seg halvtomme flasker/glass og henter ny, mens om man har «betalt» med én av fire bonger så husker man på hvor man setter ølen sin før man går på dansegulvet!

  Nyt bryllups planleggingen, og forlovelsen, året fra jeg ble forlovet til vi giftet oss har vært det absolutt beste så langt!

  1. Ida Wulff

   Hei Louise! Takk for mange innspill, selv om jeg må si at de gir meg enda mer lyst til å «flykte», hehe. Men forskjellen mellom oss er vel at jeg aldri har drømt om noe bryllup, og aldri sett for meg en kjole. Klem! <3

   1. Louise

    Og det er akkurat da du skal gjøre det! Ikke si det som om det er en skam å flykte. Hele poenget med den alt for lange kommentaren var at om man kjenner ordentlig etter så kjenner man hva som er rett for seg selv!

 23. Jeg er godt i gang med bryllupsplanlegging, invitasjoner er sendt ut, mat, lokale, fotograf og kirke er booket. Også fant jeg akkurat ut at jeg er gravid. Med termin rundt 1 mnd etter bryllupet.. Altså, what to do?😅 Føler på press til å gjennomføre bryllup, men da må jeg liksom gi slipp på den ene eller den andre drømmen på et vis.. Luksusproblem er det jo, men det føles bare så håpløst akkurat nå.. Gode tips taes imot med takk 🙉

  1. Ida Wulff

   Uæææ, gratulerer så mye!!! <3 Men hva mener du med å gi slipp på den ene eller den andre drømmen? Ikke abort pga bryllup vel? Ikke at jeg skal dømme noen andre sitt valg, men… Hadde jeg vært deg så hadde jeg utsatt bryllupet – du vet jo ikke hvordan formen er 1 måned før termin :O

   1. Anonym

    Nei, overhodet ikke abort pga bryllup! Tror bare det tar litt tid å stille hode fra bryllupsmodus til babymodus 😅 Vet ikke helt hvor jeg ville med den kommentaren min, trengte vel bare å få luftet tankene litt 😅

   2. Ida Wulff

    BRA! Hehe.. <3 Skjønner det veldig godt, det blir jo snudd helt på hodet. Men er sikker på at du finner ut av en super løsning 😀 Masse lykke til med begge deler.

 24. Jeg tror du har misforstått, det er ikke sånn det virker.
  Bryllup holder man nettopp for at andre skal komme, bevitne det hele og ha det fint.
  Det samme gjelder bursdag, når du inviterer andre er det nettopp din jobb at de skal underholdes.
  Når du selv er på andres bryllup og bursdager, det er da du kan heller slappe av.

  1. Ida Wulff

   Hmmm ja jeg mener jo nettopp at det er litt av det som føles feil, hehe

  2. Her må jeg si meg helt uenig! Den siste grunnen til å gifte seg er vel for at andre skal bevitne det og ha det fint?!
   Man gifter seg for å bekrefte og erklære sin kjærlighet og troskap til hverandre. Om folk ikke koser seg i bryllupet ditt fordi det er i en lavvo, eller blir fornærmet fordi de ikke er én av 15 gjester, så er det deres problem…

 25. verdens beste ida som jeg stooooorkoser meg når jeg leser bloggen til <3

  1. Ida Wulff

   Du assa <3 <3 <3

 26. Jeg feiret stor 30-årsdag (og kviet meg veldig på forhånd)! Vi var vel rundt 45 stykker. Lånte atelieret til en bekjent, kjøpte inn et noen kasser vin og ba alle ta med dobbelt så mye som de ville drikke selv – så delte vi bare. Ba folk spise middag på forhånd og serverte bare enkle småretter, snacks og kaker. Så overlot jeg resten til gjestene og stolte på at alle dem jeg liker også kom til å like hverandre. Det viste seg å stemme og jeg sendte hjem de siste klokka halv åtte om morgenen. Veldig fin fest!

  1. Ida Wulff

   Oi da! Høres ut som det ble en bra (og lang) fest likevel, hehe <3

 27. Vi ble forlovet dagen etter dere, og det eneste vi har kommet frem til foreløpig er at vi stikker vekk og gifter oss 😀 Vi lengter etter ekteskap og ikke bryllupet, og vil heller bruke pengene på en fin reise enn en fest 🙂 Blir nok noen som blir skuffet, men det får gå 🙂 Kan hende vi tar en enkel gøy grillfest eller lignende seinere evnt. Lykke til med planlegging 😀

  1. Ida Wulff

   Gratulerer så mye med forlovelsen! ❤️ Å reise vekk er en fristende tanke, men som du sier: Noen vil jo bli skuffet ja. Lykke til dere også, det blir sikkert kjempebra uansett!

 28. Husk at bryllupet skal være slik dere ønsker, ikke hva alle andre forventer!

  Vi hadde lyst på en skikkelig fest, god stemning og at folk ikke skulle kikke på klokka å dra så fort vi hadde skjært bryllupskaka, men samtidig hadde jeg ikke lyst at absolutt alle skulle sitte der under bryllupsmiddagen og talene fordi jeg visste at jeg kom til å grine. Masse.

  Vi løste dette ved å kun ha de nærmeste, familie og de nærmeste venneparene til middagen, også invitere alle på kake og fest. Det man må tenke på om man evnt gjør det er at man må legge opp dagen litt etter det. Er ikke sååå moro å være i vielse kl 11 også skal man ikke noe før kaffen kl 21.. Vi tok bilder før vielsen, og hadde sen vielse 14.30, kort «casual» middag med tapasbuffet (uten dessert), slik at det ikke skulle bli altfor lenge å vente for de 50 kaffegjestene. Det ble en skikkelig fest og det er takket være den fine kombinasjonen av gjester og ikke minst dj’en som bygde opp stemninga. Dansegulvet var stappfullt frem til kl 2.30!

  Ikke tenk på alle andre sine forventninger.. Hvordan stil ønsker dere, hvem ønsker dere å ha der og hvordan type bryllup ønsker dere? Det er deres dag 💕

  1. Ida Wulff

   Så gøy å lese, det var utradisjonelt! Men et dansegulv som er stappfullt kl 2.30 må jo være et godt tegn 😅

 29. Hvilken type prevensjon bruker du? Får du mensen fast hver mnd?

 30. Hvordan får du så sinsykt fin hud, den GLØDER!!!! Hvilke hudpleie produkter bruker du?

 31. hvordan får du så sykt fin hud?? den GLØDER!!! Hvilke produkter bruker du?

  1. Ida Wulff

   Jeg bruker hudpleie fra Eleni & Chris og kollagenpulver fra Oslo Skin Lab – begge to er samarbeidspartnere, verdt å nevne 😀 Men er utrolig fornøyd med huden min, så takk <3

 32. Hvor er pysjamasen fra? Så kul!!

  1. Ida Wulff

   Bik Bok 😀

 33. Gifta meg i Las Vegas, jeg og mannen min alene. Kjøpte en fantastisk brudekjole på Finn for 2000,-
  Dro på bar og spiste pizza og drakk øl etterpå. Og hvis du tenker at det er ensomt, så er det ikke det. Gå på the Strip i brudekjole = kjendis. Folk blir helt ville av å se folk som har gifta seg😂

  1. Ida Wulff

   gøy!!!

 34. Ida, dette snakket vi jo om sist 😉 Du har ikke hverken bryllupsfest eller 30-års-dag for noen andre enn deg selv/dere to <3

  Personlig valgte jeg bort stor 30-års-fest pga bryllup samme året (2 mnd før) og det var et lett valg for meg både av hensyn til penger, og fordi jeg faktisk innså at å forvente at venner og familie prioriterer både mitt bryllup og min bursdag (tidsmessig og økonomisk – koster overraskende mye å være gjest i bryllup også).

  Det betyr jo ikke at det nødvendigvis er det riktige for deg, men jeg er sikker på at familie og de vennene som står deg nærmest (som er de eneste som betyr noe – let's be honest) driter i om det er en flowerwall, personlige shotteglass eller 30 etasjes kake som ser fantastisk ut på insta i bursdagen/bryllupet – de kommer til å synes det er fantastisk uansett å få feire deg/dere.

  Du finner ut av det <3 Stor klem til deg!

  1. Ida Wulff

   <3 <3 <3

 35. Har termin rett over 30-årsdagen min, så tviler på at jeg får feiret på noen annen måte enn å presse ut ungen og kose meg i barsel med å endelig kunne spise salami igjen <3

  Men jeg har samme tanker rundt dåp, hvem må man invitere vs hvem man vil invitere. Har tanter/onkler jeg har et godt forhold til, og tanter/onkler jeg kun møter på butikken og rømmer fra så fort som mulig.. Litt det samme når det gjelder søskenbarn.. Har heldigvis noen måneder betenkningstid fortsatt 😅

  1. Ida Wulff

   Åååå, koselig!! <3 Haha, liker at det er salami du lengter etter! Hvem man skal invitere blir vel et problem helt til ens egen begravelse ;p

 36. Hvordan er speilene festet ?

 37. Hvordan er speilene festet ?

  1. Ida Wulff

   Med lim 🙂

 38. Mensen-lastebilen. Takk for et veldig godt beskrivende bilde. Visste du en barnefødsel blant annet kan endre kjøretøyegenskapene til mensen? Før mini hadde jeg såvidt en mensen-sparkesykkel, merket så og si ingenting. Men nå, definitiv lastebil som i tillegg treffer meg som «julekvelden på kjerringa» hver måned. Tross over 3 år etter tilbakekomst. Tunglært der ja. Livet som kvinne.

  Vårt bryllup endte med felles allsang/jenka til «Møkkamann», så jeg tror ikke jeg skal rådgi deg så mye der. Les: åpen bar. Haha. Jeg var egentlig litt for syk til å gjennomføre, men sett i ettertid er jeg glad jeg er ferdig med det. Hadde som deg ikke noen klare formeninger om hvordan det skulle være, så jeg er glad jeg er ferdig med planleggingsfasen. Folk er jo stort sett festlig innstilt til bryllup. Det skal mye til for at det blir en total katastrofe. Min favoritt i løpet av dagen var vielsen. Å se se variasjonen av ansiktsutrykk på vei opp midtgangen sammen med en superstolt pappa. Priceless. Kirkelig vielse eller ei, anbefaler en eller annen type seremoni hvor du kan «glane på folk».

  Familien ble med til Lucca på vintur i anledning min 30årsdag. Endte opp med å bli gravid i forkant av turen, så det ble lite vin på meg. Og siden vi var der i mitt første trimester, hadde jeg behov for en daglig ettermiddagsblund. I øyeblikket litt dårlig kombo av destinasjon og tilstand, men ville ikke vært foruten noen av delene.

  Det jeg prøver å si er vel at det blir bra uansett hvor mye/lite du planlegger og hvor mange vendinger livet tar underveis. Lykke til!

  1. Ida Wulff

   Nei, det ante jeg ikke! Kanskje det endrer seg helt for meg og jeg blir en «heldig bløder» haha! <3 Og tusen takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.