KAN MAN DRIKKE VIN PÅ SKOLEN?

Hver gang jeg kommer på det, er det som om en stein løsner i brystet og lander hardt nederst i magen. Skolen begynner i morgen. Jeg gruer meg. Å være fysisk tilstede på universitetet er noe jeg ikke liker, og heller ikke ser ut til å bli vant til. Så stort, så mange mennesker, lukter, lyder, uoversiktlig, uforutsigbart. En haug med aktiviteter jeg ikke lærer noen ting av. Dann en gruppe med mennesker du aldri har snakket med før og fortell alt om dine innerste hemmeligheter. Presenter dem i plenum etterpå. Masteren har føltes litt sånn hittil. Selv om jeg ikke får med meg et gram faglig av et sånt opplegg, er det bra for meg som menneske. Jeg vet jo det. Det var ubehag og utfordringer jeg var ute etter da jeg begynte å studere igjen. Lett å glemme når steinen lander i magen og får meg til å lete etter fluktveier. Jeg har lyst til å gi meg hele tiden, men så går det liksom likevel.

Jeg fikk forresten C på begge eksamener før jul. Det er jeg strålende fornøyd med. Jeg har faktisk ikke fått noe annet enn karakteren C hittil på masteren. Å vite at jeg er midt på treet er en fin følelse, når det kjennes ut som om jeg ligger nede ved røttene og blør. Én ting er sikkert: En C på mastern føles helt annerledes enn å få en C på bacheloren. Nå er det den fineste bokstaven jeg vet om.

Litt slitsomt er det uansett. At jeg har holdt på å slutte helt siden jeg begynte. Skal jeg aldri slå meg til ro og føle meg selvsikker? Kanskje ikke. Kanskje det er hele poenget.

I morgen venter i hvertfall et nytt semester. Nytt fag, nytt klasserom, helt sikkert mange nye mennesker. Jeg har egentlig bare ett spørsmål: De små vinflaskene som selges i kiosken på skolen. Er det lov til å drikke dem i forelesningssalen? 

Nå skal jeg rulle treningstightsen oppover lårene, og komme meg på trening. Er det én ting som hjelper på sutre-psyken jeg har i forbindelse med skolestart, så er det trening! Skal hoppe og sprette til jeg nesten besvimer i dag. Og så skal jeg rett på middag til mormor og morfar. De er naboene mine, men jeg har likevel ikke sett dem siden romjulen. Det er for dårlig.

Håper du har en fin dag. Hvis ikke: Husk at fysisk aktivitet hjelper veldig på vonde følelser og slitsomme tanker ❤️

28 kommentarer

 1. Er det vin i kiosken?!? Betaling news!! 🏃🏼‍♀️🍷

  1. Breaking så klart… 🤦🏼‍♀️

   1. 😄👍🏼

  2. Hahah ja, mener jeg har sett det! 😂 vin, snus, røyk, alt man ønsker seg i løpet av en skoledag!

 2. What? Selges de vin på skolen? Haha, hadde jeg ingen anelse om! Men selges det der, er det vel meningen å konsumerer det der….! 😉 Stå på Ida! Tenk når du er fuckings ferdig da!!! Wiiii! Beste fölelsen! Visualiser, visualiser! 😀

  1. Ja, det blir virkelig deilig å bli ferdig! ❤️

 3. Hvor er skinnbuksen fra? 🙂

  1. Samsøe 🙂

 4. Er på andre semester på masteren min nå og i det ene faget jeg har nå skal vi ha fem gruppepresentasjoner – mitt verste mareritt😫
  Føler meg så dum i forhold til de andre der og hater rett og slett livet.

  Håper jeg holder ut selv om det er forferdelig til tider!

  1. Da er vi to, føler virkelig med deg <3 <3

 5. Så bra at det er flere enn meg som også sliter litt med det sosiale på en bachelor/master! Bare følelsen av alt det nye, altfor mange mennesker, følelsen av å føle seg alene og ikke minst DUM i forhold til alle andre! Takk for at du deler ærlige tanker som får meg til å føle meg litt mindre alene. We Can do this!

  1. Klem til deg og heia heia ❤️

 6. Shit, Ida, du setter virkelig ord på følelser mange kjenner seg igjen i. Plis ikke slutt med det!

  1. ❤️❤️❤️❤️

 7. Hei Ida<3 Først og fremst; synes du har så fin variasjon i innhold på bloggen din, noe du alltid har hatt, og du gjør en kjempejobb med tekst, bilder og oppdateringer! Det er så gøy!! 🙂
  Jeg er snart ferdig med bacheloren min i markedsføring og er i grublefasen over veien videre og hva jeg bør ta utgangspunkt i når det kommer til valg av masterstudier; bør fokuset være mest på interessene innenfor fagfeltet, arbeidsmuligheter i framtiden, eller andre ting? Kanskje helst en god blanding også? Jeg synes det er så vanskelig å vite hva jeg bør ta utgangspunkt i når jeg ikke er helt sikker på hva jeg ønsker å gjøre videre. Siden du også har studert innenfor samme fag lurer jeg derfor på om du har noen tips til hva jeg bør tenke på eller se etter på studiemarkedet? Hva gjorde du i forkant av ditt valg for masterstudie?
  Ha en fin kveld<3

  1. Tusen takk snille du ❤️ Vanskelig å gi sånne råd syns jeg. Selv gikk jeg utelukkende på interesse og hva jeg allerede jobber med. Lykke til med valget ditt, og med siste innspurt av bacheloren 😊

 8. Masse lykke til på «første» skoledag! 🥰

  Hvor er den fiiine jakka fra?😍

  1. Tusen takk 🙏🏼 den er fra Ella&Il 💖

 9. Hei, hvor lenge har du igjen av masteren? 😊

  1. 2 år!! Jeg går deltid :O

 10. Jeg elsker antrekket ditt😍 Gjeeerne skriv hvor du har kjøpt plagg i innleggene dine 🔥🔥

  1. ☺️🙏🏼

 11. Jeg vet ikke om du får drikke vinen i forelesning, men jeg har sett folk sitte på amfi mens de drikker øl 🤔 de selger forsåvidt også kondomer og graviditetstester på kiosken

  1. Det er rett og slett lagt opp til at folk skal kunne ta seg en liten fest 🤠🤠

 12. Studerte en periode med en kar som satt bakerst i forelesningssalen og drakk vin av kaffekopp, så det finnes alltid løsninger 😛

  1. Haha, herlig!

 13. Hvor er kåpen din fra Ida?

 14. Hva trener du? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.