VI HAR 70.000 SPØRSMÅL

BAE-Z + FEYONCÉ (HAHA) 🖤

Jeg har en følelse av at kallenavn på dates/flørter/creeps/exer er ganske vanlig i jentegjenger. Fitteprinsen. Fuck boy. Needy boy. Kattemannen. Gjerrigknarken. Kallenavn de blir stemplet med når de har gjort noe rart, eller kommet i fare for å ha en dårlig egenskap. Ingen av de kallenavnene er mine, altså. Jeg har lånt av venninner for anledningen. Eller: Gjerrigknarken er min. Men jeg har kanskje fortalt om ham før. Da regningen kom på første date, og han spurte: Hvordan gjør vi dette? Så svarte jeg at: Jeg kan ta den. Og han bare: Chillern, så digg! Tok flere måneder å bli kvitt ham. Uansett, det jeg ville frem til: Gravlyset fikk også et kallenavn, da vi begynte å henge som «litt mer enn venner». Og kallenavnet var VGTV-70-spørsmål. Han stilte så jæv-elig mange spørsmål, rene skoledagboka. Jeg rakk så vidt å svare på et spørsmål før det kom et nytt. I ettertid har jeg skjønt at det var hans go to-sjekkemetode, og takk og lov for det. Det må jo ha vært grunnen til at han var singel 😂

Å date en fyr med kallenavnet VGTV-70-spørsmål var ingenting i forhold til det å forlove seg. Jeg vil gi forlovelsen kallenavnet: 70.000 spørsmål. Alle spør – og vi spør hverandre. Men ingen av oss har noen svar.

Skal vi gifte oss i kirken eller borgelig? Når skal vi gifte oss? Skal vi gifte oss i Norge, eller i et annet land? Skal vi ha et stort eller lite bryllup? Hvem skal vi invitere? Hvem skal være din forlover? Hvem skal være min? Hva slags vibe vil vi ha i bryllupet? Hva slags mat, hvor mange retter – og åpen bar er vel et must? Hva vil det koste? Hvor lang tid i forveien må jeg bestille kjolen? Inviterer man egentlig folk man ikke har snakket med på et år? Kjøper man giftering i tillegg til forlovelsesring?

Hvor starter man egentlig? Med datoen?

Det er alt for mange ting å ta stilling til. Spesielt når jeg aldri har hatt noe drømmebryllup i bakhodet. Det eneste jeg vet, er at jeg vil at det skal være gøy og avslappet. Sånn som oss, haha ❤️

I dag fikk jeg endelig hjem ringen min, som nå har vært på krymping hos gullsmeden hele to ganger etter at jeg fikk den. Og det verste er at jeg kjenner at den kunne vært enda mindre 🤔 Det varierer liksom litt fra morgen til kveld. Skal sies at jeg ikke er vant til å gå med ringer, så jeg er veeldig stressa for å miste den. Galskap å ha så mye penger sittende på en finger!! Men men, jeg blir vel vant til det også.

Åh, nå må jeg hjelpe til med å bære juletreet ned i boden her. Men hvis du har noen gode oppstartstips for bryllup – del veldig gjerne med meg! 💖🙏🏼

102 kommentarer

 1. Gratulerer med forlovelse, så utrolig kjekt😍 Har et hett tips ang bryllup. Do it før the kids arrive😅 jeg ble fridd til og dette skulle gjøres skikkelig. Dato ble satt 1,5 år fram for å få spart mest mulig og samtidig kunne leve. Mye vil ha mer osv😬🙈 I løpet av det første året meldte formeringsbehovet seg sterkt og hun som måtte ringe prest og lokalet for å utsette dato var meg med en liten en i magen😅 Ble aldri satt ny dato. Og her er vi forlovet på 6 året med to barn og stort hus🙈 Nå er det andre ting som prioriteres økonomisk og det blir nok enda noen år til.

  1. Hehe <3 Det er litt av et dilemma! Barn er jo MYE viktigere.

 2. Gratulerer så mye, bryllup er helt fantastisk!
  Jeg (og mannen) planlegger selv bryllup. Vi har vært forlovet i 2 år, og fordi vi visste at det skulle skje en del andre ting i livene våre de nærmeste årene, så valgte vi å legge bryllupet til 2021. Kan ikke uttrykke nok hvor takknemlig jeg er for å ha god tid! Jeg følte litt som deg/dere, har egentlig ikke noe drømmebryllup klart for meg, så har brukt mye tid på å undersøke alternativer og muligheter på alt egentlig.
  Hvis dere er usikre på om dere vil ha vielse i kirka, så anbefaler jeg å lese gjennom vielsesliturgi på kirken sine nettsider. Ingen av oss er personlig kristne, men liker tradisjonen, men ble litt tatt på senga av en del av tingene som faktisk sies under vielse i kirken, og hvor lite man kan være med på å bestemme hva som skal sies.
  Vi har også vært så heldige at vi har kunnet gå i noen bryllup, og det har vært så lærerikt. Hva funket for andre, hva er en god idé i teorien, men skjærer seg i gjennomførelsen, og kanskje viktigst; hvordan vil vi IKKE ha det.
  Vi har også lært at man kan betale mye penger for å få mye ordnet for seg, men da risikerer man gjerne at litt av personligheten forsvinner også. Så vi kommer til å bruke mer tid på å få en personlig følelse av «oss».
  I tillegg opplever vi OFTE at veldig mange har forventninger til hvordan ting skal være i bryllup. En av de første kommentarene vi fikk var «husk at åpen bar er kjempedyrt!!». Jeg svarte at det var ikke noe problem, for det skal vi ikke ha, og jeg ble møtt med: «Hæ? skal dere ikke ha åpen bar? Alle bra bryllup har åpen bar, hvis ikke er det dårlig gjort mot gjestene». Vedkommende havnet ikke på gjestelista, for å si det sånn 😉 Så forvent at mange rundt kommer til å ha en mening, om alt mulig rart egentlig. Vi prøver i hvertfall å tenke at dette er vår dag, og det viktigste er at dagen blir sånn som vi vil ha den. Så får folk mene det de vil!
  Mitt siste tips er at lokaler blir booket syykt fort, og gjerne laaangt frem i tid- gjerne to år, så vær tidlig ute!

  Kos deg med planleggingen Ida, det er veldig koselig!

  1. Åååååh så provosorende, bra hen ble utestengt fra gjestelista, hehe!! Takk for alle innspill, jeg håper dere får et fantastisk bryllup i 2021 <3 <3 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.