KAMPEN OM PYNTEPUTENE

Å få på plass pynteputer i alle møblene har tatt sin tid. Stoffprøver her, stoffprøver der. Testes i dagslys, kveldslys og kunstig lys. De skulle selvfølgelig være skreddersydd. Med kant. Og med sånn innerpute som gjør at de ser fluffy og gode ut. Endelig er putene på plass. Alle møblene i stua er strålende fornøyde, for de er hakket mindre stive nå. Det ser innbydende ut å slenge seg nedpå.

Første kvelden med pynteputer, var Gravlyset i strålende humør. Film. Ostepop. Sofakos. Han valgte seg ut en sofakrok, og begynte å rulle seg rundt i de hvite og lysegrå putene. To under hofta. Rullet én sammen som en pølse for å ha den under hodet.

Jeg var i sjokk. Klarte ikke å si noe. Bare stod og måpte, med en smaksprøve av ostepopen på tunga, mens han lå der og rullet i stykker tre medlemmer av pyntepute-familien.

Hva er det? 

Blikket mitt vitnet nok om at noe var riv ruskende galt.

Det er PYNTEPUTER. Vet du hva de koster? 

Han vet ikke hva putene koster. Vi deler det meste i hjemmet 50/50, men på visse områder vet jeg at det er best å bare seile sin egen sjø. Å få innviglet spesiallagde pynteputer har kommunal behandlingstid. Så, ja. Det er på en måte mine puter.

Vi kan ikke ha puter i sofaen som det ikke går an å ligge på. 

Å joda, kjære. Det kan vi. Eller er det jeg som er helt tullerusk? Jeg har hatt Missoni-putene mine i mange år – de er fremdeles like fine, fordi jeg aldri har ligget og rullet på dem. Og den samme planen hadde jeg med de nye putene.

Kosekvelden med nye pynteputer endte med at jeg måtte krangle til meg putene, før jeg gikk og hentet en sovepute til putemishandleren. Er det jeg som er gal? Ligger folk og ruller på pynteputene sine? Eller er det flere enn meg, som mener at pynteputer er nettopp: PYNTEPUTER? 

Nattaklemz fra tre glade pynteputer uten mannehode på 🙄

127 kommentarer

 1. Ser ikke helt problemet med å maltraktere putene, de må jo kunne brukes. Jeg har også puter med en prislapp som sikkert ikkje tåler dagens lys 🙈 Om de holder seg fine i formen kommer vel an på hvilke innerputer du har og om du «puffer/banker» putene i Halvor Bakke stil 😂

 2. Min mann ligger på, knørver, lener beina på og albuer pynteputene mine (våre🤓) mens jeg har gneldra og mast. Men det tok kaka da jeg ikke fant igjen tre av mine pynteputer… før jeg så under sofaen. Da hadde han altså rullet og STAPPET de oppunder sofaen for å tette ET HULL så ikke katten skulle komme oppi der. Dro ut tre ugjenkjennelige former med kattehår på! Innså da at vi aldri får et hjem med pene pynteputer, kampen var avgjort.

 3. Kristin Hoel

  Ser på gardinene dine. Hvor har du kjøpt de og hva heter de?

 4. Kan ikke putetrekkene vaskes?

 5. Uuh, kjenner desverre igjen det å bruke mye penger på noe, for så å være redd for det 🤣 (Spisestoler i skinn, hvit sofa, eikegulv..) Litt håpløst egentlig. Nå har jeg kjøpt fluffy hvitt teppe, og det blir jo om man griser med mat/chips der 🙈🙈
  Menmen; puter kan vel bare bankes og fluffes tilbake i fasong ? Han får bare lære seg det 😄

 6. Den tiden som gjenstår til du får barn + ca ett år om du er heldig = tiden de putene kommer til å leve. Kos dere og rull rundt på putene så lenge 😀

  1. Haha, gruer meg!

 7. Våre pynteputer er helt ærlig i konstant mos, utenom når vi har gjester. Da puffes de opp, og ser fine ut. Katten vår elsker å ligge oppå dem, så de er stort sett litt overalt i sofaen.

 8. Vi har noen dyre pynte puter som blir rulla sammen, bretta og most. Hatt i tre år og fortsatt like fine i dunen og stoffet 😂 å dette er flanel pluss ett annet stoff. Rister og fluffer opp putene hver kveld før vi legger oss da, men dog, like fine 😃 men jeg er altså på team Ida fordet om! Vi har en viss standard!

 9. Du er gal 😅

  1. Takk <3

 10. Jeg er egentlig akkurat som deg! Men så fikk jeg barn… Nå er det gulp, brystmelk og til og med brystvortekrem både på sofaen, pynteputene og resten av huset🤪
  Nyt det mens du kan😅

 11. Haha, først ble jeg sjokka over meningene dine i dette innlegget, men så begynte det jammen meg å demre litt. Dette var meg, missoniputene mine og samboeren min i 2014😅 altså før vi fikk barn. Skjer visst noe etter det altså. Hadde nesten glemt det men🙈

 12. Hver gang jeg trykker inn på bloggen din leser jeg liksom ikke en BLOGG, jeg føler jeg leser en SPALTE og jeg ELSKER DET!! du skriver så bra og har alltid gjort det!! Lever meg inn i alt du skriver og føler jeg står i bakgrunnen og observerer deg og Gravlyset haha <3

  1. Fineste komplimentet jeg kunne fått!! <3 Takk snille!

 13. Kjenner meg ekstremt igjen i dette innlegget hahaha!! Samboeren mishandler de stakkars putene så de blir ekstremt stygge i formen. Må konstant ta de ut av trekket og riste de for å få noenlunde firkantformen tilbake.. Helt håpløst 😠

 14. Jeg visste at dette innlegget måtte ha mange kommentarer når jeg leste det! Hahaha. Du er så drøy Ida <3 elsker det!

  1. Haha <3 <3 <3

 15. Jeg dør litt her, «å få innvilget spesiallagde pynteputer har kommunal behandlingstid.» Brilliant 😀 Og ja, jeg også har dyre puter som jeg ikke ønsker man skal SITTE oppå og rulle sammen en ugjenkjennelig masse. Å lene seg inntil eller ha under hodet er greit, da trekkene kan tas av og vaskes. Må le av det du skriver, er så gjenkjenbart.

  1. Hehe <3 Godt å høre at vi er flere!!

 16. Jeg mener at det er en grunn til at det heter PYNTEputer. Du har fine puter og bruksputer. Etter at jeg fikk barn og har en putemishandler til bedre halvdel, har jeg kun bruksputer. Hjemme hos foreldrene mine derimot, har min mor pynteputer i sofagruppen som ikke brukes like ofte. Min erfaring er at samtlige mannlige medlemmer i familien ikke respekterer at pynteputene skal legges til side og ikke misbrukes. Jeg føler med deg!

  1. <3 <3

 17. team gravlys her 🙂 men jeg skjønner deg også, men det blir så slitsomt med et hus man ikke kan «boltre» seg i.. men hvis det er voldtekt av pynteputer så får han vel hente seg hodeputa si

 18. hahaha IDA DA!! Dette er noe jeg ALDRI i mitt liv har tenkt på engang!!! Du må jo ha puter som skal brukes!!! hahahaha :’D jeg har kjøpt billige puter på jysk, så billige at de har så dårlig innhold at jeg har pakket 2 PUTER inni 1 putetrekk!! hahaha, de er deilige å rulle på, gnu tryne nedi og sove på! kjøp han noen egne pynteputer, så han kan nyte sofaen litt!

  1. Han skal få egne puter!! Hehe <3

 19. Sykt enig!! Prøv å ha en hund som legger seg midt oppi dem og moser dem i tilegg til en samboer som er misshandler putene. Altså, de er til pynt og pekt bruk tenker jeg. Man kan ha de i ryggen å sitte godt, men det er «mosingen og knøvlingen» som er problemet, å at han IKKE Puffer de opp til liv igjen når han er ferdig med å dorge på sofan😩 Der jeg sitter og hvor han sitter er klasse skille, mine puter er flate, men ikke most, handler om hvordan de bruker dem tenker jeg 🤦🏼‍♀️

 20. Random kommentar til dette innlegget, men hva var det du hadde på beina(altså sminke) den dagen du møtte gravlyset? Mener han sa du hadde fine bein i YouTube-videoen😅

 21. Etter mange års samboerliv har jeg gitt opp putekrigen, men pyntelysene mine får han aldri! 🤣 det er, som navnet tilsier, stearinlys som skal pynte, ikke tennes.

 22. Her har vi pynteputer fra H&M Home, som brukes og byttes ut ved behov. Av og til brettes de i to (av mannen), soves på (av meg) eller sparkes bortover gulvet (av guttungen). Null stress! Det jeg derimot blir gal av er hvis mannen tar en av hodeputene mine og mishandler den (bretter, ruller og gnikker). Da får han høre det!

 23. Greit nok at man kan lene seg inntil fine puter men hvorfor i helvete må de rulles og brettes 4 ganger, en i nakken, to under armen og en under føttene på bordet??? Dette gjelder alle puter, jeg står jo i en time og ihjelbanker putene etterpå! Har så lyst å vise bilde av siden han sover på vs min i senga også🙃

  1. Hahah, sååå enig <3

 24. Jeg har ei lita yorkie jente som elsker puter, så her i hjemmet er kun deilige bruksputer. Må fluffy de flere ganger om dagen ved la merke, men vel verdt 🙂 jeg er selv er veldig komfor menneske. Har x antall puter, alltid fått klager 😅 har klart å gå ned litt på mengden. Har en kjæreste som kaster puter og alt som er i alle retninger, men en ting som jeg ikke klarer er når ting havner på gulvet, det er det verste…. jeg orker ikke… jeg er cleanfreak og ordensmenneske, så jeg må uansett ha trekk som tåler en del vask, ellers får jeg fnatt 🙈 pyntepute eller ei! Lykke til til dere begge 😅 spørs om det ikke trengs et kompromiss her ✌

 25. Haha, jeg dævver av innlegget 🤣 Vi har det akk på samme måte, og mannen sier som «gravlyset» Og jeg som deg!
  Pynteputer er ikke soveputer men til P Y N T 😂

 26. Hvem har laget speilet? Vil ha!😍

  1. Send mail for kontaktinfo! 🙂

 27. Hvor er putene fra ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.