KJÆRESTEFRI & KJØTTSKAM

GOD LØRDAG ❤️

God lørdag! Gravlyset er bortreist på guttetur, og jeg har kjærestefri. En hel helg for meg selv her hjemme, og det kunne ikke passet bedre. Jeg har så mye å gjøre med skole og jobb at jeg så vidt har rukket å savne ham. Det jeg har rukket å savne, er vel en som lager mat her hjemme i helgen. Men jeg kan heldigvis ta på meg tøflene og trampe bort til mamma og pappa når jeg trenger noe. Mat, for eksempel 😂 I kveld skal vi spise tapas og spille spill, så det blir kos.

I går kveld gikk jeg all in for å være en usunn gris, og lå i sofaen og så på TV mens jeg trykket i meg nachos, sjokoladeskruer og smågodt. Jeg handlet i en fei, og endte opp med å lage nachos med karbonadedeig. Altså ekte kjøtt. Det er blitt en sjelden vare i min handlekurv nå som det finnes så mange gode erstatninger. Jeg vet ikke hvorfor jeg kjøpte det engang, gammel vane kanskje. Da nachosen var ferdig i ovnen, skulle jeg til å snappe et bilde av kveldens herremåltid, men så fikk jeg en følelse av at jeg burde la være. Herregud, jeg skammer meg fordi jeg spiser kjøtt. Amazonas brenner, klimakrisen er i fokus over hele linja, og her står jeg i de rosa tøflene mine og har nettopp stekt 400 gram ku som en gang har vært et levende vesen med snille øyne og et bankende hjerte. Jeg måtte omstille meg for å klare å spise maten, for kjøttskammen tok meg virkelig. Det er jo ikke sånn at jeg aldri spiser kjøtt. Men jeg innså i går at det ikke føles like naturlig lengre, og at jeg helst ikke vil at folk skal vite det. Noen som har det på samme måte? 

Nå skal jeg ut og gå tur med mamma og Penny i det hyggelige nabolaget vårt. Hvis jeg ikke har sagt det før, så er jeg så innmari fornøyd med å ha flyttet ut av sentrum til et litt roligere strøk. Jeg stortrives! Sjokk at jeg stortrives et sted hvor man nesten ikke møter på folk…. Hehe.

Jeg håper du får en nyydelig lørdag, i morgen kommer jeg tilbake med en bitteliten vlog ❣️

27 kommentarer

 1. Så fin du var i de klærna! Hvor er de fra?

  1. Tusen takk, Ella&Il 💕

 2. Spis hva du vil!😊 Du gjør sikkert mer enn nok for miljøet allerede. Du ligner forresten litt på Janne Formoe😍

  1. Det må jeg jo ta som et kompliment, hun er flott! ❤️

 3. Det er vel ingen skam å spise kjøtt 🤔 Mener du da at det ikke skal finnes dyr da? Da blir Norge fint tilslutt…

 4. Så fint antrekk! Hvor er det fra? 😍

  1. Takk, det er fra Ella&Il 😻

 5. Jeg sluttet å spise kjøtt etter jeg så en episode fra folkeopplysningen om kjøtt, både produksjonen og hvordan det påvirker kroppen. Så jeg skjønner godt hva du mener! Spiser fisk i ny og ne, men lever for det meste som en vegetarianer og velger plantebasert melk så mye som mulig 😊 syns ikke man skal føle på en skam nødvendigvis, men den bevisstheten du har fått er mye bedre enn den uvitenheten mange velger å beholde, fordi de ikke ønsker å ha et standpunkt til kjøttindustrien og hva det gjør med blant annet klimaet vårt.

 6. Ja, jeg tror mange føler på det, og det er en sunn reaksjon når man vet at kjøtt og fly er verstinger for klimaet, og når man i tillegg vet at dyr både kan føle smerte og angst. #grønterskjønt😊👍💚 og du er en sabla god blogger🙋👑

  1. Takk snille du ❤️🌸🌸

 7. Tror kjøttskam skjer mest i Oslo/hos de som harr bodd i Oslo/føler tilhørlighet i Oslo

 8. Du er absolutt ikke alene i å føle på skam! Dersom man er en nogenlunde oppegående person, og ikke har bodd under en stein den siste tida, har vel de fleste fått med seg at noe må endres, så å føle på skam er vel en naturlig del av det å ville endre en vane. Og kanskje en av de første fasene i å gjøre en endring? 🤔

  Selv sitter jeg på en følelse av flyskam, ettersom jeg bor i New Zealand og vil reise hjem til familien til jul. Prøver å ‘veie opp’ med å spise minimalt med kjøtt og ha shoppestopp i over ett år, men vet godt at én ikke veier opp mot en annen.

  Jeg skulle til å skrive ‘but why do you do?’ Men det blir jo bare teit, siden vi alle egentlig vet hva vi må gjøre.. det er bare så forbanna vanskelig.

  Håper uansett at du får en fin helg ❤️

  1. Og jeg håper du unner deg en tur hjem til jul ❤️❤️❤️ klem til deg!

 9. Jeg har kjent på nøyaktig den samme ekle følelsen! Har alltid spist kjøtt, oppvokst på gård og bor nå for meg selv. Plutselig en dag for to uker siden følte jeg meg så uvel av tanken på kjøtt og har egentlig spist veggis de to siste ukene. Idag var jeg hjemme hos foreldrene mine og når mamma diska opp med pizza med både kjøttdeig, bacon og pølse ble jeg enormt uvel etter å ha spist det? Kjente liksom mens jeg spiste pizzaen også at den hadde igrunnen vært like god uten kjøtt. Ser visst ut til at jeg nærmer meg en veggistilværelse, frivillig eller ikke :p

  1. Hehe, godt å høre at flere føler på det samme 😅 og det er vel ikke det verste som kan skje oss ufrivillig ❤️

 10. Jeg har det på akkurat samme måte med kjøtt. I tillegg har jeg også begynt å synes at kjøtt både lukter og smaker dårlig. Lukter liksom surt fjøs og frister lite. Om det er dårlig samvittighet eller vanen vet jeg ikke, kjøtt blir det én gang i skuddåret og det er helt greit. Finnes så mange gode alternativer!😊

  1. <3 <3

 11. Morsomt at du skriver om det, for følte på det samme her om dagen! Forsøker å ikke spise så mye kjøtt, men spiser det om jeg får det servert. Når jeg selv står for handelen kjøper jeg aldri kjøtt, men her forleden skulle jeg handle noe kjapt og av gammel vane plukket med meg en middag bestående av mye kjøtt. Da jeg skulle spise det følte på en liten skam, og det fristet faktisk ikke å spise det på samme måte som det gjorde før. Jeg velger å se positivt på det! Hadde vært gøy med et innlegg om favorittene dine av veganske/vegetariske produkter og/eller restauranter 😍 Kos deg med det siste som er igjen av helg ❤️

  1. Det var en god idé, det er notert 😀❤️❤️

 12. Hei Ida 🙂

  Falt helt for fargen du har på sofaen, stolene og sjeselongen. Kan jeg spørre om hvilket materiell og farge det er?

  Håper det går fint, selv om spørsmålet har ingenting med innlegges å gjøre.

  God søndag 🙂

  1. Send meg en mail, så kan jeg sende deg hele ordrebekreftelsen min med navn og farger <3

 13. Synes ikke du skal föle på kjöttskam hvis du sjelden spiser det! 😀 Det er jo stooor forskjell på å spise kjött f.eks 1 dag i uken kontra 5-6-7! Alle månner drar, i alle sammenheng! 😀
  Håper du har hatt en fin helg! Klem! <3

  1. Sant så sant <3 Og takk det samme! Stor klem

 14. Hehe, jeg har absolutt ikke kjøttskam, heldigvis 🙂 MEN. Jeg ønsker å prøve vegetar innimellom, så derfor lurer jeg på om du har konkrete tips til gode alternativer til kjøtt? Jeg har kun forsøkt burger og nuggets fra Coop vegetardag, de synes jeg var greie nok. Men jeg er redd for å prøve ting jeg vil hate, derfor hadde jeg blitt superglad for å få vite hva som er dine favoritter 🙂

  1. Mine absolutte favoritter blant erstatninger akkurat nå er fake kyllingfilet fra Quorn, Juicy burger fra Halsans og beyond meat burgers. Til pizza og wraps anbefaler jeg Oumph, de har så masse forskjellig man kan erstatte kjøttet med <3

 15. Jeg kommer nok aldri til å føle på kjøttskam i den forstand. Men å kjøpe kjøtt fra bærekraftig, etisk produksjon og gressfóra dyr (og dét å benytte hele dyret) vil jeg gjerne bli flinkere til å prioritere.

 16. Jeg fikk en enorm kjøttskam når jeg var nylig fylt 14, jeg hadde begynt å tenke mer over hva jeg gjør i verden og om jeg gjør nok for å gjøre verden et bedre sted for ikke bare meg selv, så noen videoer og prøver å lukke øynene mest mulig etter det, da jeg slet i altfor mange år med tung psyke/høy sensitiv/empath. Dette er 13år siden, har aldri sett meg tilbake, og skal aldri gjøre det heller, for meg er det umulig å føle at jeg fortjener noe bra om jeg bidrar til at andre ikke har det bra, kall det en gave, kall det en forbannelse, føles like mye begge deler.

  Ps. Jeg lager nachos hele tiden:’) favoritten for tiden er pulled beans fra hälson kök(?)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.