VOKSENLIVET KALLER

Hah! Ser ut som genseren og jeg er laget av samme materiale. Man må jo bare elske regnvær ❤️

Jeg har vært hos gynekologen i dag. Hvilket fikk meg til å tenke på hvor vanskelig det er å være voksen noen ganger. Hvor mye jeg kan savne å ha mamma og pappa som personlige maktutøvere. De var levende vekkeklokker. Tvang meg i seng før det ble for sent. Løp etter meg med en gulrot nå og da – og refleksvest. Bestilte tannlegetime. Tvang meg på skolen. Alle de tingene jeg ikke ville gjøre, som likevel ble gjort fordi jeg ikke hadde noe særlig valg.

Nå er jeg voksen, og jeg har valg. Jeg kan stå opp når jeg vil. Legge meg når jeg vil. Jeg må ikke spise gulrot. Ikke ha på refleksvest. Og jeg må heller ikke til tannlegen for å sjekke hull, til gynekologen og ta celleprøve, eller til hudlegen for å forsikre meg om at min karriere som 16 år gammel solariumsdronning ikke sender meg i grava.

Men jeg skulle ønske at jeg måtte. At noen tvang meg. Jeg ønsket det i hvertfall i dag morges, da jeg våknet og tenkte: SERIØST. Skal jeg faktisk sette meg på sykkelen i regnværet, og sykle i tjue minutter for å frivillig legge meg i skrekkens stol med underlivet i været? Som om jeg ikke hadde noe bedre å gjøre i dag, og bestemte meg for at det var en fin dag å bli penetrert av en iskald stål-jekk? 

Jeg ble liggende i senga i flere timer. Nesten frem til avgangstid. Da dukket den voksne stemmen min opp fra intet. Følelsen. Som sier at man bare må zoome ut og gjøre de tingene som er ubehagelig også. Ellers kan det få alvorlige konsekvenser. Kanskje er jeg både barn og voksen på samme tid. Kanskje det aldri forandrer seg.

Uansett, ny celleprøve: Check. Det er like greit og smertefritt hver gang – men barnet i meg gruer seg likevel. Håper du også tar celleprøver, det er så viktig 😽

Etter celleprøven tok jeg toget inn til Oslo for å gjøre en jobb, så i skrivende stund ligger jeg i en hotellseng og hamrer på tastaturet. Gravlyset gikk nettopp ut på konsert med kompiser, og jeg angret i nøyaktig tjue sekunder på at jeg ikke ble med. Nå skal jeg boltre meg i hotellsenga med Cola Zero og en episode, snakkes snart! 👋🏽

51 kommentarer

 1. Er det en vanlig ting man gjør? Går til hudlege for å sjekke at alt ser OK ut? 🙂

  1. Hmm, jeg vet ikke. Har mange føflekker, så jeg gjør det årlig 😊

  2. Om du ikke går til årlig sjekk, så er det viktig å følge med på føflekkene sine så man kan fange opp eventuelle endringer 🙂 Du må ikke gå til hudlege heller, man kan benytte fastlegen sin 🙂

   1. Det er absolutt viktig å følge med i tillegg! 😊 Får man først hudkreft, så kan den årlige hudsjekken være for sent.

 2. Hvor er kalenderen din på bildet fra?

  1. Bando 😊

 3. Hvor er den fine genseren din fra? 🙂

  1. American Vintage 💛

 4. Må jo bare si at du ser strålende ut! Også er det sååå viktig å ta vare på kroppen, både innvendig og utvendig. Det vil du nok takke deg selv for når alle aldre bruker rullator og du sparkesykkel 😘

  1. Takk snille! 🧡 Hehe, 90 år på sparkesykkel 😻

 5. I feel ya, girl! Men ting det MÅ gjöres, og etterpå föles det så GOALS! Så det er värdt det! Digger deg, Ida! Klem! <3

  1. Klem til deg også ❤️❤️❤️

 6. Jeg må bare si at du er helt nyyydelig søt med mer naturlig hår!

  1. Tusen takk 😀

 7. Kjenner meg igjen i det – og hver gang etterpå tenker jeg «det var da ikke så ille, at jeg orket å bruke så mye tid på å grue meg». Ønsker deg en fin dag, og gleder meg til å følge med på bloggen din utover høsten! Klem til deg <3

  1. <3 <3 <3 <3 lots of love!

 8. Håret ditt er så fint når det er krøllete 😀

  1. Tusen takk <3

 9. Klapp på skuldra til deg Ida 😀 Elsker hvordan du setter ord på ting – det er en fryd å lese bloggen din!

  1. Så hyggelig, tusen takk 🙏🏼🙏🏼

 10. Fy faen, penetrert med iskald ståljekk.. 😂akkurat sånn er det! Så grusomt, ble litt kvalm nå 🙈

  1. Haha, Sorry 🙈🙈

 11. Håret ditt er helt nydelig <3

  1. Takk💛💛

 12. Elsker håret ditt, du er så fin med de krøllene, du kler jo alt! Måtte bare skyte det inn.
  Og bra jobba med å minne folk på celleprøve, jeg tar det hvert år. Det er så himla viktig!

  1. Word!! Og tusen takk <3 <3

 13. For denne solariumsdronninga (som 16-åring), så straffet det seg 🙋🏼‍♀️ Ikke så altfor kul beskjed å få over telefon at man har fått kreft pga noe man selv har utsatt seg for. En kamp psykisk å komme seg tilbake til hverdagen. Altfor lite opplysninger om hva konsekvensene ER, og ikke bare hva de kan være. Blir så frustrert når jeg hører unge jenter som tar sol flere ganger i uken, og tenker at de har en hud som ikke vil rammes av det. Får lyst til å ta tak i skuldrene deres og riste hardt, for å se om man kan få inn litt vett. Prisene burde skrus opp så heftig (som i USA), slik at det ikke frister litt engang å legge seg i et solarium. Veldig glad du setter det på dagsordenen at det er viktig å sjekke både det ene og det andre! 🙂 <3

  1. Nei, er det sant ☹️ så fælt!! Er du blitt frisk? ❤️ stor klem!

   1. Jeg ble friskmeldt etter fem år! 🤩 Jeg hadde vel flaks med at den ikke hadde vokst seg så dypt. Hadde det ikke vært for at mamma kjente til faresignalene, så hadde jeg aldri dratt til legen.. Setter litt perspektiv på ting. 😊

   2. Det var godt å høre <3 Selv om 5 år må være utrolig lenge å ha det hengende over seg! Heia deg!! <3

 14. Du er så fin du, håret er jo nydelig😍 Du kler det så godt! Alt det andre du skriver er også veldig bra altså, viktigviktigviktig!

  1. Takk, snille!! 🙏🏼🙏🏼💛

 15. Herregud så fin du var på håret!! Og generelt sminket😍

  1. Tusen takk, Marie ❤️

 16. Synes håret ditt er såå fint jeg!

  1. Takk <3

 17. Off topic: Hei!😃 Skal ta en master ved USN Drammen. Mener å ha lest for lenge siden at du også går på USN. Vet du om muligheter for å parkere der/event gratis parkering? Skal pendle fra Porsgrunn, usikker på om jeg skal kjøre eller ta tog. Ser på vy at en studentbilett koster 214kr per vei 😭😳

  1. Hei 😀 Jeg går på USN, bare ikke i drammen. Vi har parkering, men jeg har aldri brukt den så jeg vet dessverre ikke hva det koster eller om det koster noe. Lykke til med studiene!

   1. Okei, takk for svar<3

  2. Hei. Jeg bor selv i Drammen. Er fryktelig dårlig med parkering for studenter. Så er nok anbefalt å kjøpe månedskort på toget 😊

   1. Okei, så greit å vite!! Takk:-)

 18. Hei Ida…. Kast rettetanga og føneren.. i alle fall sistnevnte når du har god tid til naturlig tørking. Nydelig naturlig hår. Takk for super blogg som er en fornøyelse å følge..

  1. Tusen takk for det <3

 19. Hei!
  Litt random, men lurte på om du kan skrive et innlegg om når du og Gravlyset holdt på helt i begynnelsen? Hvordan dere møttes, hvordan det var med kommunikasjon (snap, messenger ellns) og hvor ofte dere møttes? Har crush på en og føler meg så teit og overanalyserende på alt haha! Hadde vært kjekt å høre din erfaring 😀 Tihi!
  Klem! <3

  1. Hei 😀 Så koselig da <3 Ønsket ditt er notert. Masse lykke til med crushen, klem <3

 20. Så fin på håret!

  1. <3

 21. Herregud, du er virkelig noe av det nydeligste jeg vet om <3

  1. <3 <3 <3

 22. Ååå, hallo, håret!
  Takk for at du minner oss på det kjipe som må gjøres – som hud-/føflekk-sjekk og celleprøve. Vi er alle barn.

  1. ❤️❤️❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.