DA HAR JEG LÆRT

Da har jeg lært.

Gravlyset sier det hver gang jeg klager på noe. Du kjører for fort, du spiller Fifa med alt for høy lyd, du krydrer maten for mye. Sier han at han har lært, så tilgir jeg på flekken. Selv om vi begge vet at han absolutt ikke har lært.

Men jeg har lært noe denne uken. For jeg har vært på bransjefest, noe jeg svært sjeldent er. La oss kalle meg svært uerfaren. Jeg var på ELLE sin sommerfest. Hadde kjøpt meg to dyre, fine kjoler – men droppet dem i siste liten og slang på meg noe random fra kofferten. Litt krøllete, det går fint. Så lenge jeg er avslappet så går det bra. Jeg rakk ikke å komme inn på festen før regnet hadde forvandlet meg til en våt katt, men det gikk også bra. Avslappet. Alle andre var så fine at jeg lurte på om det er lansert en eller annen regn-spray som jeg ikke har fått med meg. Men nok utseende-fokus for i dag.

Jeg drakk som en gammel sjømann, og ble enda mer avslappet. Midt i det festkledde lokalet, stod en Blitzbox. Du vet, en sånn fotoboks som Kardashian-klanen alltid har på sine fester. Man står der og poserer, og så er det en liten printer som spytter bildene ut ved siden av. Sånn at man kan ta med seg bildene sine hjem, legge dem i en liten eske og le av dem ved en senere anledning – når man ikke er fyllesyk lengre.

Og siden bildene kun var ment for meg, slo jeg meg virkelig løs.

Så jeg struttet med laktosemagen for å vise vennene mine hvor gravid jeg kan se ut. 


… Oppførte meg som Eminem. 

… Klina med Gravlyset. 

… Snek meg med på andres gruppebilder. 

… Forsøkte å se ut som en power lady. 

… Og tok selvfølgelig et siste bilde på vei ut døra, da jeg hadde innsett at det var på tide å kaste inn håndkleet.

Morgenen etter våknet jeg selvfølgelig grytidlig, med en dundrende hodepine. På nattbordet lå det en halvspist vegetarburger fra Max og en bunke bilder. Disse bildene. Jeg bladde gjennom dem med bankende fylleangst-hjerte, og konkluderte med at jeg er tragisk. Et tragisk menneske som ikke er vant til å være på fest. Takk og lov for at jeg fikk med meg disse bildene hjem, at de ikke ble liggende og flyte så andre kunne se på dem.

Men litt senere den dagen, fant jeg ut at alle bildene som ble tatt, blir tilgjengelig for alle som var på festen. Og slik nådde min fylleangst nye høyder. En historisk høyde, faktisk.

Burde ikke dette fotoboksen hatt en rød trekant-varsel? En promille-måler? Bank-ID?

Jaja. Som min kjære ville sagt: Da har jeg lært. 

38 kommentarer

 1. Til tross for random funn i kofferten, kan jeg spørre hvor du har kjøpt denne fine kjolen?

  1. Kjøpte den på Zalando!

 2. Hahah dauer! Du er best ❤️

  1. <3 <3 <3

 3. Men takk for at du deler😂😍

  1. Baaare hyggelig 🙁 Hehe

 4. Dette innlegget elsket jeg! Så ærlig og morsomt!

  1. 😀 <3

 5. 😂 ELSKER at du deler!

 6. Åååhhh, verdens beste innlegg! 😀 😀 Hahahahahaha. Du er RÅ Ida! Og jo, burde vært bank ID typ. Jeg må le.

  1. Haha 😀 <3 <3

 7. Hahaha:) Tusen takk for ærligheten, dette var ikke noe stress:)

 8. Herlig!

 9. Ahahaha, JEG ELSKER DETTE!! Samme skjedde med meg forrige uke, på sommerfest med nye jobben. Kjenner en av de andre ansatte fra før, så vi tok noen lættis bilder og puttet de i vesken. 10 minutter senere surrer bildene på storskjerm inne på dansegulvet 🙃 «heihei ja, jada det er jeg som er hun nye, jepp det er meg på de bildene der» Gleder meg til første ordentlige arbeidsdag i august og håper ingen husker det 🤞🏼

  1. Hahaha, jeg ler 😀 Masse lykke til i ny jobb <3 <3 <3

 10. Hahaha…Jeg dør!Om det gjorde din dag værre, kan du jo «trøste» deg med at det gjorde min bedritne dag bedre!

  1. Det hjelper! <3

 11. Hahaha elsker at du deler. Hvis det hjelper synes jeg du fortsatt er flott når du gjør deg til! Hehe

  1. Maaange takk, hehe <3

 12. Jeg var på et foredrag engang der noen snakket om fylleangst. Fikk høre et godt poeng der. Det er ingen vits i å fylleangst, fordi alle andre ligger hjemme og har angst over sin egen oppførsel – det er ingen som tenker på din 🙂

  1. Det skal jeg prøve å tenke på neste gang… 😀

 13. Hahahaha 😀😀😀 Jeg gjorde nøyaktig samme tabbe på en jobbfest. Jobber i DNB, og bildene ble klistret utover hele intranettet neste dag. Flott det!

  1. Haha, uff! Godt å høre at vi er flere <3

 14. Hehehe. Måtte bare kommentere. Du er min favorittblogger når det gjelder å skrive morsomt om deg selv. Tror ikke du skal bry deg om bildene. Så vidt jeg kan se så de andre på bildene ikke bedre ut. Så slapp av og nyt helga uten angst 🙂

  1. Takk Per, det setter jeg pris på!

 15. Hahahahahah i love you!!! Fab!!

  1. Hehe 😀

 16. Hahaha! Jeg ELSKER deg ❤️

  1. <3 <3 <3

 17. Hei! Tror du virkelig noen bryr seg/ husker bildene i morgen?? Nix! Alle har nok med seg sjæl, så ingen grunn til å ha et gram fylleangst!😉
  Dagens unge ass.. Dere er så selvhøytidelige!😂

  1. Veldig, veldig sant!

 18. Hahaha, jeg dauer!! Det er jo ikke no stress når du har selvironi!

  1. Prøver 😀 haha

 19. Hei Ida! Jeg har nettopp bestilt tur til Rovinj, etter inspirasjon fra deg. Jeg lurer på om du har noen restauranter, severdigheter, turer eller hva det måtte være og anbefale?

  1. Hei 😀 Vi gjorde ikke så mye annet enn å sykle rundt – anbefaler pizzaen på Da Sergio over alt i verden, men regn med å måtte stå i kø. Og så vet jeg at man kan ta dagstur til Venezia, men det hadde jeg ikke orket midt på sommeren. Goood tur <3

 20. Jeg ler meg ihjel😂😂😂
  Du er utrolig god til å skrive! Fantastisk😇

  1. Tusen takk, Irene <3

 21. Innlegg som dette ❤️ De morsomste innleggene jeg har lest er rumpe historien, dette og da du og mannen tok bilder i sjøen på ferie 🙂 så ekte, ærlig, og lett å relatere seg til😂 du er herlig, skriver bra, tar fine bilder, er ærlig om opp og nedturer, engasjert og er et skikkelig bra forbilde for vår generasjon 🙂 lykke til med flytting!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.