IKKE LOV Å LE

Den listen jeg la ut med mål for 2019 var ikke bare svada. Jeg brettet opp ermene, og trampet rett på en prøvetime i basic yoga. Skulle egentlig gå alene, men Gravlyset er et sånt merkelig ja-menneske, og han ble med på kort varsel.

Plutselig lå vi der på gulvet, på hver vår matte i et rom fullt av fremmede mennesker som så ut til å være i dyp søvn. Jeg hørte i hvertfall snorking.

Åpent sinn. 

Det føltes ut som om vi lå der og glodde i en halvtime, før timen satte i gang. Først fikk vi lære om hva yoga er, hvor det stammer fra og hva det kan være bra for.

Spennende. 

Og så satte vi i gang. Jeg følte på en sjelden ro – men det var helt til alle plutselig skulle bøye hodet bakover, strekke ut tunga og puste ut for full kraft, som en gjeng med drager som sprutet ild. Jeg tente et mentalt lys for immunforsvaret mitt, og holdt pusten. Jeg fant det egentlig ikke morsomt i det hele tatt, før jeg hørte en heftig neseutblåsning fra Gravlyset på min høyre side. Og jeg visste hva det var. En ufrivillig, voldsom og smertefull latterkrampe og et forsøk på å kvele den. Jeg så bort på ham, der han lå og latet som om han klødde i øynene.

Å nei, nå knekker jeg også. 

Og så knakk jeg. Lydløst, smertefullt men deilig. En følelse jeg kjente igjen fra da jeg var barn: Det er ikke lov å le, så jeg må le enda mer. Som en rakett som eksploderer i brystet, hjertet ler og ansiktet drar seg ut i en grimase som ikke lar seg styre. Så lå vi der, side om side, med hver vår grimase og lo som ville aper gjennom nesa. Kjempet mot krampene. Jeg beit meg hardt i leppa, og han har fortalt i ettertid at han kløp seg selv i hånda.

Dette er kanskje en uventet vending, men jeg digget det. Ikke å nesten kveles av min egen latter, men alt som fulgte etterpå. Etter at vi hadde kommet oss fra pustesjokket og den umodne reaksjonen vår. Jeg ble rolig, varm og glad.

Så jeg meldte meg på et 8 ukers kurs rett etter timen. Gravlyset er på gli’ han også – så jeg håper vi skal gjøre dette sammen. Uten å le. Le kan vi gjøre hjemme. 

Skal sies at vi lo da vi kom hjem også. Nesten som om yogaen satte i gang et eller annet. Jeg lo faktisk helt til han sa: Ida, nå MÅ vi faktisk sove. Men det var ikke så lett. For vi lå og snakket om sponsede bloggbabyer. Og da jeg foreslo å selge det fremtidige babynavnet til høystbydende og begynte å komme med forslag, så klarte jeg ikke å slutte. Navnet Skeidar Wulff bare drepte meg.

Okey, nå skal jeg komme meg avgårde til legen. Har fått så utslett rundt øynene at jeg verken kan sminke meg eller vaske ansiktet. Hvis dette er noe permanent, så pensjonerer jeg meg fra Internett. Men: Positive tanker, det kan sikkert fikses med en salve!

Ønsker deg en fin dag 

25 kommentarer

 1. Bloggleser93

  Sikker på at det ikke er noe retionolprodukter som har kommet for nærme øyet og irriterer?

  1. Jeg håper nesten det. Bruker både pads og dagkrem som inneholder retinol 🙁

 2. Hahaha, jeg dør! Du skriver så fantastisk og beskrivende😂 Yoga hørtes spennende og avslappendr ut, burde kanskje vurdere det selv! Håper du nyter første dagene av det nye året. Gleder meg til å følge bloggen videre! Ha en flott dag, fine du❤️

  1. Det burde du, veldig deilig 😀 Stor klem <3

 3. Et lite tips: jeg fikk utslett og tørrhet rundt det ene øyet, og ingen kremer hjalp… Men så testet jeg brystvortekrem rundt øyet, og det funket nesten med én gang! Bare smurte på før jeg la meg noen dager, så var det borte. Jeg brukte Mendela Purelan Brystvortekrem. Bruker det også på leppene før jeg legger meg og de er myke og opplever mye mindre tørrhet når jeg bruker det 🙂

  1. Tusen takk for tipset, det skal jeg huske på <3

 4. Ida, takk! Dette ga meg motivasjon for årets nyttårsforsett: være mer i bevegelse og prøve nye ting. Men jeg har en utfordring, treningsklær jeg kan være komfortabel i. Har du noen tips? Sliter spesielt med overdeler. Føler meg som en stappa tjukkpølse uansett hva jeg tar på, hjelper ikke på motivasjonen, gitt. Klem

  1. Yey! 😀 jeg bruker mye treningstøy fra Rönisch (klarer aldri stave det riktig) og Nike. Tightser fra førstnevnte og overdeler fra sistnevnte. Jeg trenger alltid i langermet, og der syns jeg Nike er gode. Blir nå litt varm, men…

 5. Haha, kjenner meg så godt igjen i det du skriver.
  Jeg og en venninne skulle prøve yoga for første gang, men måtte dessverre forlate timen før den var over etter oppfordring fra instruktøren, fordi vi bare ikke kunne slutte å le der vi lå. Det må være det vondeste, men gøyeste øyeblikket i mitt liv. Så vondt med latterkrampe når det virkelig ikke passer seg, men likevel så gøy.

  1. Hahaha! Ja, så grusomt og så deilig samtidig! Vi klarte heldigvis å ta oss sammen :O <3

 6. Hei!
  Du nevnte tidligere at du nå tar en master på deltid, hvordan synes du det funker iforhold til arbeidsmengde og jobb ved siden av?
  Jeg vurderer også å ta masteren min på deltid da jeg allerede har en jobb jeg trives godt med, og kunne tenkt meg å fortsatt i samtidig som jeg studerer men veldig usikker på om jeg tar meg vann over hodet og ikke kommer til å klare begge deler..

 7. Hahahha, jeg ler! Ser det for meg, en fryktelig følelse, men utrolig gøy på samme tid! Dere to er herlige <3

  1. <3 <3 <3

 8. hudpleieprodukter

  Hvordan hudpleieprodukter bruker du og kan du si litt om det?:D Har selv opplevd utslett av padsene fra elixir. Kjøptr nye pads fra Obagi og de var bedre for huden min. Klem

  1. Obagi som ga meg eksem rundt øynene 🙁 men jeg var ikke klar over at dagkremen inneholdt retinol før deg var for sent!

 9. Fantastisk å le så godt som dere gjorde der innimellom! Har gjort akkurat det samme med min kjære på en yoga time. Fælt og deilig på samme tid😂 takk for en god latter med bare å lese innlegget ditt🙌🏻😂

  1. Haha, så kos <3

 10. Jeg er plaget med allergi og eksem rundt øynene. Bruker gul locobase, den svir ikke så mye om den kommer inn på øyet og ultracortenol .øyesalve på resept. Ultracortenolen tar det med en gang

  1. det var eksem, og jeg fikk beskjed om å bruke kortison <3

 11. SKEIDAR WULFF! 😂😂 Jeg dævver! Nå ligger jeg i senga vedsiden av typen som sover, og jeg prøver å riste diskret mens jeg ler så lydløst jeg kan. Jeg seriøst ligger og rister her, hahaha. Så kan vel si jeg fikk en «ikke lov å le så jeg må le enda mer» opplevelse nå. 😂 haha. Lykke til med yoga!

  1. Hahahah, Sorry!! <3 <3 og tusen takk 😀

 12. Hahah, ler så jeg griner 😂😂 så grusomt, men samtidig så herlig!

 13. Altså jeg døøøør😂 du forklarer, beskriver og formulerer deg så sykt bra! Jeg rister og prøver å ikke brøle ut når nasjonalsangen går på TV før håndballkampen 😂

  1. Hahahah, sært but I love it <3

 14. Er det lov å spørre om hvor du har meldt deg på yogakurs og hva du syns om stedet? Har veldig lyst til å begynne med yoga og leter etter anbefalninger, men vanskelig å finne!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.