JOMFRUKALKUNEN & MENSENHELVETE

Jeg har satt meg foran stuevinduet med Macen på fanget. En ubehagelig mengde dagslys rett i fleisen. Men jeg har på følelsen at jeg trenger det. Gravlyset tramper rundt i leiligheten og leter etter mobilladere. Som vanlig. Han småkjefter, og mener at jeg spiser dem. Den er grei.

Jeg vet at han egentlig bare er stresset fordi han skal være kalkun-ansvarlig i morgen. På selveste nyttårsaften, som egentlig ingen av oss noen gang har likt, men nå skal vi prøve. For nå har vi hverandre, og vi kan skape våre egne tradisjoner. De siste årene har jeg enten sittet på et fly eller i et annet land på nyttårsaften. Den ene dagen i året hvor jeg skulle ønske at jeg tilhørte en sånn stor gjeng fra videregående, hvor svært få egentlig liker hverandre. 20 jenter som baksnakker hverandre, og som forvandles til verdens beste jenter på bursdager og på nyttårsaften.

I år har vi invitert to vennepar. Hans kompiser med følge. Kalkunen har allerede stått i kjøleskapet i over to dager, og vi har sett 14 forskjellige oppskriftsvideoer. Ingen av dem sier det samme. Hvis den stakkars kalkunen lykkes, er vi offisielt voksne. Da kan ingen stoppe oss. Hehe.

Ellers har jeg det bedre i hodet. Jeg begynte å frykte at jeg var blitt deprimert, sånn på ordentlig, og følte meg dum som et brød da jeg fikk mensen. At jeg aldri lærer. Det skal sies at jeg har sluttet på p-piller (for godt tror jeg) og at kroppen derfor har føltes annerledes. Uansett: Jeg fikk mensen da vi var på besøk hos svigers, og jeg ba min reddende prins om å gå og snoke i skuffene for å finne tamponger til meg. Han er en gentleman og jeg trodde han skulle gjøre som jeg sa – men i stedet gikk han og hentet svigermor, dyttet henne inn på rommet der jeg satt og lukket døren bak oss. Så vi kunne prate om det, liksom. Hun skjønte ingenting, og jeg ble dødsflau. Har aldri hatet ham så mye. Etter noen flaue minutter og heftig rødming, fikk jeg det jeg trengte. Og så kunne jeg puste lettet ut: Jeg trengte ikke å dø, jeg trengte å blø.

Syns du det er ubehagelig at jeg skriver om mensen? I såfall er det nettopp derfor jeg gjør det.

Nå skal jeg spise en sen lunsj, bake brownies og pakke inn gaver til morgendagens pakkelek. Og støvsuge, vaske badet og rydde på roterommet selv om det sikkert er ingen som ser inn der. Det bare føles bedre når roterommet er ryddig. Du vet.

Hva skal du på nyttårsaften? Spør jeg uten å forvente svar. Jeg vet ikke hvorfor, jeg bare føler at det store internettet er dødt mellom jul og nyttår. Selv har jeg så vidt åpnet Macen.

Snakkes snart 

47 kommentarer

 1. Du kan skrive om mensen på bloggen,men ikkje be svigermor om en tampong eller bind når dere er i samme hus? En smule dobbeltmoralsk der.
  -joda eg er ærlig og direkte tål det mine lesere, men når det kommer til face to face med svigermor så er plutselig mensen flaut og eg *hater* kjæresten min som oppfører seg som den mest logiske av oss i dette scenarioet 🙂 Du er nå skjønn er du <3 , takk for det Gamle Året og sees i Det Nye

  1. Ida Wulff

   Godt nyttår, Lin 😀 <3

 2. Anlaug Helene

  venninna mi og jeg skal også lage kalkun på egenhånd for første gang, kjenner jeg er medium stressa haha! lykke til!

  1. Ida Wulff

   Hehe, samme til dere 😀 Godt nyttår!

 3. Kristine

  Skrivemåten din, Ida! Bøyer meg i støvet. Herlig lesning – som alltid!
  Lykke til i morgen. Du og gravlyset fikser det lett 😎🎅🏼

  1. Ida Wulff

   Tusen takk, snille du <3

 4. Please skriv om mensen, det trengs (enda det er utrolig at det i det hele tatt skal være et tema at noen synes det er ubehagelig).

  1. Ida Wulff

   <3 <3 <3

 5. anbefaler menskopp, har en sammenleggbar jeg alltid har med meg i veska. Jeg tømmer den bare morgen og kveld i dusjen eller i do. Veldig enkelt og greit, glemmer helt at jeg har mensen og mye bedre for miljøet også 🙂

  1. Ida Wulff

   Takk for tips, men menskopp kommer jeg nok aldri til å teste :O <3 Godt nyttår!

 6. Hahaha jeg lo høyt av mensenhistorien din! 😂😂

  1. Ida Wulff

   Haha, det gjorde ikke jeg der og da! :O

 7. Så fin bluse😍Hvor er den fra?

  1. Ida Wulff

   Second Female :*

 8. Her blir meg og min mann bare hjemme oss to i morgen! Skal lage deilig pinnekjøtt og kose oss 🙂

  1. Ida Wulff

   Så koselig! 😀 Godt nyttår til dere to <3

 9. Lykke til med kalkunen! Veldig fine jeans, hvor er de fra?

  1. Ida Wulff

   Takk 😀 De er fra Lee <3

 10. Hvilket prevensjonsmiddel bruker dere nå? Godt nyttår 🙂

  1. Ida Wulff

   Det ønsker jeg ikke å dele. Godt nyttår til deg også! 🙂

 11. Haha mensen bryr meg ikke i det hele tatt, jeg kunne lett bedt svigerfar om de hadde bind eller tamponger! Men pleier å ha god oversikt på når jeg får mensen så har alltid noe tilgjengelig, det er jo noe av det positive med p-piller 🙂 Jeg skal være alene i morgen kveld, og det synes jeg er skikkelig leit. Men jeg har ingen partner, og alle vennene mine (Ikke så mange) har planer eller er utenlands… Fordelen er at jeg ikke er fyllesyk første nyttårsdag, forhåpentligvis!

  1. Ida Wulff

   Så leit å høre at du skal være alene 🙁 Ja, du får prise deg lykkelig for at du slipper fyllesyken i det minste. Sender deg en stor klem og ønsker deg godt nyttår <3

 12. Hejhej ☺️ æ elsker bloggen din, og stilen din 😍 synes du er veldig pen. æ lurte på hvor har du kjøpt senga din? du la bilde av den på bloggen for noen uker siden

  1. Ida Wulff

   Hei 🙂 Så hyggelig, tusen takk <3 Sengen min er fra Jensen, men den er gammel og skal byttes ut snart. Hvis du tenkte på sengegavlen, så er den fra Six Bond Street. Men den har jeg nettopp sendt i retur, da den var ødelagt. Klem

 13. Du har så talent for å skrive! Man kan liksom ikke la være å humre mens man leser. Du er så god på å gjenfortelle hverdagslige øyeblikk med humor og snert (er det et ord egentlig?). Jeg synes hverdagsinnleggene dine er de aller beste! Lykke til i morgen!

  1. Ida Wulff

   Ååå, så glad jeg ble av denne kommentaren 😀 Tusen takk <3 <3 <3 Og god nyttårsfeiring!

 14. Lo godt for meg selv, da kjæresten din hentet svigermoren din!!! Hahaha. Noe sånn kunne mannen min også ha funnet på! :O vi skal også lage kalkun for første gang. Vi får tre vennepar, med barn, så tror det blir en rimelig hektisk feiring. Lykke til til både dere og oss, og takk for denne fine bloggen din Ida. Digger deg, rett og slett! <3

  1. Ida Wulff

   Så koselig <3 <3 Tusen takk for fine ord!! Og kos dere med feiring 😀

 15. Haha, jeg lo høyt av den historien!
  Må bare spørre, hvor har dere kjøpt gulvteppet? Det. Ar veldig fint!
  Ellers, godt nyttår til deg og Gravlyset!

  1. Ida Wulff

   Det er fra Home & Cottage 😀 Godt nyttår til deg også <3

 16. Ha ha ha😂Pricless! Jeg trengte ikke å dø, men blø🤣Du skriver SÅ bra og er sinnsykt morsom . Jeg digger deg! Masse lykke til med kalkunen🙏Her blir det feiring med barn, venner og flere barn☺️Takk for at du spriter opp hverdagen 😊

  1. Ida Wulff

   Og takk til deg også, for så hyggelig kommentar <3 Ha en fantastisk feiring 😀

 17. Hei Ida, jeg tror jeg har samme gulvteppe som deg, og lurer på; loer deres teppe også sinnsykt?? Blir gal, det er jo så fint, men vurderer å kvitte meg med det av nevnte grunn. OG, kan du ikke dele mer interiørplaner for ny bolig? Hvorfor gikk dere for kalk? Skal dere beholde møblene?

  1. Ida Wulff

   Jepp, hjelper litt å støvsuge det men setter meg aldri på teppet med sorte jeans for å si det sånn :O vi gikk for kalk fordi den passer til det meste og er kjempefin til sorte møbler. Vi skal beholde en del, men noe nytt. Har ikke begynt å plukke ut møbler enda, vil vente til litt utpå nyåret 🙂

 18. Elsker at man kan gå inn her, lese og føle seg litt normal – er nesten ingen bloggere i dag som får frem den følelsen – alt skal være så stort og flott.

  Jeg er ikke en stor, strandet hval lenger, så det blir babygutt, mann, kinasjakk og jeg. Kanskje vi steker en fiskegrateng! Haha.

  Ha en fin nyttårsfeiring og godt nyttår! Håper 2019 blir et supert år.

  1. Ida Wulff

   Åååh <3 <3 Det betyr så mye, tusen takk! Og jeg håper dere tre får en koselig feiring 😀 Godt nyttår :*

 19. Hvorfor har du byttet ut det lekre viskoseteppet ditt? :/

  1. Ida Wulff

   Ja – eller jeg har det fortsatt, men bruker det ikke nå 🙂

 20. Menskopp er genialt, men krever litt øvelse i starten. Tamponger absorberer for mye av ens naturlige væsker i sjefen, hvor meniskoperert samler det som drypper ned i fra livmorhalsen. Så det er sunnere og mer hygienisk. Man vasker den jo med såpe hver gang den skal tømmes (morgen og kveld) Også må du koke den før hver periode, i en dedikert gryte og når kjæresten ikke ser det 😂

 21. Hvor er den råfine vasen fra? 😀

  1. Ida Wulff

   Søstrene Grene 😀

 22. Lykke til med kalkunen! Her blir det rolig nyttårsfeiring. Værmeldingen lover sitt eget fyrverkeri med vind og regn, men det er jo egentlig ikke så nøye 🙂

 23. Marielle

  Du skriver så godt. Godt å se at jeg ikke er alene om å en sjelden gang føle er visst savn, men samtidig ikke, etter en stor vennegjeng fra videregående. Ganske dust egentlig, for vi har en sønn som fyller tre i januar. Så middag med vårt eget lille trekløver, stjerneskudd før leggetid kl 19, overraskende god respons fra mannen etter å ha fått han med på å se the greatest showman og våkentid på mini i et par timer rundt midnatt for å se på raketter gjorde kvelden, som egentlig er ganske oppskrytt, helt topp 🙂 Rare disse følelsene. Tipper kalkunen ble en suksess! Godt nyttår!

  1. Ida Wulff

   Håper dere hadde en fin nyttårsaften <3 <3 <3 Stor klem og godt nytt år!

 24. Du er flink til å skrive, det er så gøy å lese! Så derimot at du i en bisetning hadde sluttet på p-piller, er det fordi dere ønsker å bli gravide nå/nærmeste fremtid? 😊
  Klem!

  1. Ida Wulff

   Tusen takk <3 Jeg har sluttet på p-piller fordi jeg føler det fucker opp kroppen :* klem

 25. Karianne

  Fine Ida! Hvor er blusen fra? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.