DREAMS : APPEN SOM GJØR DET MORSOMT Å SPARE

Reklame for Dreams – en helt gratis app 

KLAR FOR Å SPARE SOM ALDRI FØR💰

For én uke siden, kjøpte samboeren og jeg et nytt hjem. Vårt drømmehjem! Vi sa ikke bare ja til leiligheten, vi sa ja til å leve ganske sparsomt fremover. Vi kan ikke velge om vi vil spare opp en slant til, vi får rett og slett ikke lånet hvis vi ikke sparer opp en viss sum. Det er hva jeg kaller tvangssparing!

I tillegg til oppsparing av egenkapital, sparer jeg til andre ting også. Som ikke er like viktig, men som likevel er drømmer: 
Møbler: Denne sparingen prioriteres som nummer to, etter egenkapital. Større hjem = flere møbler.
El-bil: Vi må ha bil før neste vinter, og nå som vi får vår egen ladestasjon, er jeg veldig positiv til el-bil.
Sommerferien 2019: Det er ikke sikkert det blir noe reising på oss sommeren 2019, rett og slett fordi vi må spare hardt og skal flytte. Men jeg prøver å sette av det som er til overs, så kanskje vi får til det også.

Min erfaring er at sparing blir morsomt når man har konkrete mål. Derfor ble jeg helt i ekstase da jeg fikk høre om appen Dreams, som jeg nettopp har lastet ned. 

Dreams er en helt gratis app, og den handler om å spare penger så du kan oppnå dine drømmer. Enkelt og greit!

I appen oppretter du drømmer (altså sparekontoer), som visualiserer målet ditt. Du kan velge om det er din drøm alene, eller om du vil invitere venner/familie og gjøre det til en gruppedrøm. Appen holder deg oppdatert på hvor lang tid du har igjen før målet skal være nådd, og hvor mange kroner du må spare hver dag. 

MINE DRØMMER I APPEN ✨

Det finnes en haug med funksjoner som gjør dette gøy – tro det eller ei. Du kan for eksempel velge å bruke et sparehack. Et av dem er tyven, som stjeler fra brukskontoen din og setter penger inn på sparekonto. Aldri mer enn 200 kroner, hvis det skulle gjøre deg nervøs! Hermeapen kan du skru på i gruppedrømmen, den sørger for at du sparer 10 kroner hver gang en av vennene dine sparer penger. Det finnes mange morsomme funksjoner, og du kan selvfølgelig skru dem av når som helst.

I tillegg kan du gå inn i appen og registrere det når du har gjort smarte økonomiske valg. Dropper jeg takeawayen, sparer jeg 70 kroner per dag – jeg må jo fremdeles kjøpe maten jeg skal lage hjemme. Men de 70 kronene jeg sparer per dag uten takeaway, kan utgjøre 14.700 kroner frem til 1. juni 2019. Det vil jeg si er en ganske betydelig del, av mitt eget sparemål som er 150.000 kroner.  

Slik ser det ut inne i appen. Det ligger mange sparehacks der, som faktisk er skikkelig motiverende. Det er for eksempel lenge siden jeg har vurdert å slutte å snuse, men i følge Dreams er det definitivt det beste sparehacket.

Nå er jeg så gira på å spare at jeg er litt rastløs. Vurderer nesten å gå i banken med myntglasset som står i gangen, bare for å få noe progresjon, haha. Men dette skal jeg klare, og vel så det! Det blir verdt det når drømmene er oppnådd 

Og hvis du nå sitter med 10.000 kroner på boligsparing og føler at du har gitt opp litt: Det er aldri for sent å begynne å spare på ordentlig! Tidlig i 20-årene brukte jeg hver eneste krone jeg tjente, hadde det ikke vært for BSU, hadde jeg nok sløst bort alt som var. Ikke før jeg satte meg et mål om å kjøpe min første leilighet, satte jeg i gang å spare for alvor. Da jeg i tillegg tjente 200.000 kroner på å selge min første leilighet, fikk jeg blod på tann. Tenk at man kan tjene så mye penger på å spare! For det er én måte å se det på. Mitt aller beste råd til sparing er å sette seg et tydelig og konkret mål. Hvis målet ditt er å kjøpe en leilighet til 2 millioner kroner – da vet du at du må spare opp 300.000 kroner. Og når du vet det, så er det lettere å legge opp en plan. 

Mitt mål akkurat nå er å forme en trygg og fin fremtid, for meg selv og min kommende familie. Det er ikke et konkret mål i seg selv, men jeg har selvfølgelig mange delmål. Hjemmet jeg sparer til nå, er et av dem. 

Du kan laste ned appen Dreams HER – den er som nevnt gratis.

Faktisk så tjener du til og med litt, ettersom sparepengene dine vokser med renten. Du må logge inn med Bank ID, og det fungerer uansett hvilken bank du har 😀

Av ren nysgjerrighet, er du flink til å spare penger? Og hvilke drømmer sparer du til? 

14 kommentarer

 1. Er 24 år, eier leilighet i Trondheim sammen med kjæresten, og vi har nå kjøpt hus som vi overtar i 2019. Iiiih! Har klart å jobbe, studere, leve og spare på en og samme gang, og klapper meg selv på skuldra for det. Nå spares det til oppussing og møbler, og vi håper på å få til en ferietur til sommeren – litt sånn som deg. Men å spare handler om å velge og å velge bort, så det er fullt mulig årets sommerferie må utsettes.

  Gratulerer så mye til deg og Gravlyset, heier på dere! Har vært så gøy å fulgt deg opp igjennom årene, helt siden du var russ og skulle skremme Lasse. Haha! Håper du kommer med masse tanker og inspo til ditt nye hjem fremover. Klem.

  1. Hei på deg <3 Da har du jammen vært flink, helt innafor å gi seg selv en klapp (eller 10) på skuldra 😀 Og så morsomt at du har fulgt meg SÅ lenge! Det blir jeg skikkelig glad for å høre. Og takk for påminnelsen om den videoen med russefløyta, hahah! Det var tider. Stor klem tilbake <3

 2. Wow, dette virker som en knallgod idé! Jeg har aldri vært flink til å spare, men takket være at samboeren alltid har vært det, har vi kjøpt vår første leilighet. Nå ser jeg at det blir mer sparing fremover: Møblering og oppussingsprosjekter er øverst på lista, så skal badet pusses opp i regi av borettslaget som også vil koste litt for oss i form av tilvalg, og så blir det sparing til hund. Haha, jeg ser at det ikke blir like mye prioritering av egne ting fremover, men sånn må det nesten være. Det føles egentlig ganske greit å bli voksen.

  1. Så godt at samboeren din har vært flink til å spare, og at du også skal sette i gang 😀 Og ja, jeg er enig. Voksenlivet er ikke så verst, når ting begynner å falle på plass. God kveld <3

 3. Hvilke type vegger (gips, walls2paint etc) skal dere ha i leiligheten? 🙂

  1. Hmmm det vet jeg ikke, regnet egentlig med at det er gips?

 4. Denne! Jeg har akkurat gått rundt og tenkt at jeg må bli flinkere til å spare. Mindre kaffe ute, mindre ebay.. Denne appen. Hver gang jeg vil ha noe på ebay skal jeg spare istedet! I alle fall nesten hver gang..

  1. Jaa, hurra 😀 <3 Sounds like a plan!

 5. Hvor er teppet ditt fra?😊 Er det samme som Kristina har? Så fint😍 Gratulerer med drømmehjemmet forresten! Gleder meg til å følge innredningsfasen👏🏼

  1. Teppet er fra Home & Cottage! 🙂 Tusen takk for det <3 <3

 6. Egenkapital er i boks til større bolig og har enda bra ekstra til overs når den nye boligen er i boks. Har egen «spare» konto som jeg har lagt inn alle beløp over alt jeg solgt av møbler,interiør og diverse fra garderoben. Har ikke visst hva jeg skal bruke de på, så har heller «tatt» fra den kontoen når jeg har unnet meg noe dyrt da😊 kjøpe noe – selge noe.
  Skulle vel egentlig ha laget meg noen drømmer da når det gjelder sparing. Kan begynne med å slutte å kjøpe brus og diverse så og si nesten hver dag fra butikken haha, så har jeg ekstra penger til jenteturen.

  1. Hehe, ja, alle småturene på butikken blir litt etterhvert 😀 så flink du er som har spart opp egenkapital nok!

 7. Fantastisk app! Fikk tips om den for par mnd siden og de 9000 jeg har spart opp siden da kan jeg garantere hadde blitt brukt opp på tull dersom det ikke var for Dreams. Har aldri vært flink til å spare, verken jeg eller mannen, og det blir ikke bedre av å få 3 barn 😁. Lykke til med eksamen!

  1. Så FLINK du er 😀 😀 😀 Heia heia!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.