EN BABY I KALENDEREN

i🧡🧡🧡

Gravlyset og jeg snakker mye om fremtiden. Om alt fra sparing og huskjøp, til større verdier og felles mål. I dag har vi snakket om barn. Sånn på ordentlig, for aller første gang. Vi satt med idé-tavlen vår og en tusj, og tegnet opp en tidslinje. Ikke for å snakke om barn i utgangspunktet, men plutselig var spørsmålet der. En ganske fin prat i grunn, selv om jeg blir litt kvalm. Jeg gleder meg til å bli mamma en vakker dag, men fødselen skulle jeg gjerne betalt noen andre for å ta seg av. Jeg kan begynne å gråte bare jeg tenker på det. Men så er jeg ikke Hollywood-frue heller, så med mindre det ikke er noe galt med kroppen min, føler jeg faktisk at jeg må ta kampene selv.

Men glem fødsel, tilbake til det første barnet (Jeg vil ha to, minst). Etter litt regning i kalenderen og hard tenkning, klarte vi å komme til enighet om en dato hvor p-pillene droppes og skjebnen får gå sin gang. Når det er, er selvfølgelig hemmelig inntil videre. Men det er uansett morsomt å tenke på, å ha det i kalenderen liksom.

Jeg husker godt at jeg som 16-åring tenkte at jeg kom til å ha minst ett barn i en alder av 23. Nå kan jeg ikke se for meg 23 år gamle Ida med et lite nurk på skulderen. 16 år gamle Ida hadde nok fått hakeslepp hvis hun så meg nå. 28 år gammel student i leilighet. Fraværet av stort hus, to barn, ring på fingeren, bil og hund. Men Gud, som ting forandret seg for meg. Og det er jeg glad for. Selv om jeg jaggu begynner å bli klar for de tingene også.

En stor frykt jeg har, er at kroppen min skal bli for gammel til å få barn. At det skal bli komplisert og trøblete, at tiden rett og slett løper ut. Og jeg ser jo ikke for meg et liv uten barn, så derfor er det viktig for meg å ikke vente for lenge. Kanskje er ikke drømmehuset bygget, og kanskje er ikke mastergraden fullført. Kanskje er vi ikke gift en gang. Men det viktigste i mitt hode er at barnet er ønsket og at vi har økonomi til det. Da skal nok resten gå bra. Mine foreldre fikk tross alt meg mens de ennå ikke eide nåla i veggen. Mamma var student og pappa jobbet på båt – jeg var ett år i bryllupet deres hvor det ble servert kinamat og Tuborg. Og se hvor bra det gikk! Hehe.

Da er det bare å begynne å tipse meg om barnevogner, folkens! Neida. Ikke helt enda 😀 Selv om jeg faktisk ser høygravid ut etter to kaffe og en hel pakke pastiller.

Hvis du ikke allerede har barn, har du bestemt deg for når du skal ha, hvis alt går etter planen?

165 kommentarer

 1. Så utrolig hyggelig! Jeg og samboeren min har vært sammen i snart to år og vi bestemte oss for at jeg skukke slutte på piller i påsketider. Tenkte da at det ikke er noe stress og at det skjer når det skjer. Å alle venninnene mine sa at «åh du må kose deg med prøvingen, det er så spennende!»Vel, i det man kaster pilla å begynner å prøve så ønsker man at det skal klaffe med en gang. Man hører også fra venner om at de nesten ikke rakk å prøve før de ble gravide og man tenker at det skal gå veldig fort selv også.. etter 6-7 måneder er vi fortsatt prøvere.. Jeg synes denne tiden er helt pyton! Jeg skulle ønske at det var mer fokus på at det kan ta lang tid, en mnd føles som 1 år.. å det er tungt psykisk å ikke lykkes hver måned. Skulle ønske at jeg viste om dette før vi begynte å prøve, slik at mine forventinger ikke hadde vært så høye.. Hadde jeg visst på forhånd det jeg gjør i dag hadde vi begynt å prøvd tidligere…. Men selvfølgelig, man vet aldri, noen er jo faktisk så heldig at det klaffer på et av de første forsøkene. Masse lykke til når den tid kommer! I mellomtiden får dere nyte å bare være dere to 😊

 2. Så spennende! Skulle nesten litt ønske at dette var noe jeg måtte ta stilling til snart, men jeg er singel på tiende året og vet ennå ikke om jeg egentlig har lyst på barn eller ikke. Regner med at det er noe jeg finner ut av fort hvis jeg treffer den rette mannen, men så langt er det ingen som har klart å sjarmere meg (eller som jeg har klart å sjarmere…) Kommer nok til å bli hun gærne tanta de inviterer til jul fordi hun ikke har andre steder å dra!

 3. Ååå❤️ fikk gåsehud av å lese dette. Minner meg og meg og min kjære. Vi sluttet med p-pillen for ganske nøyaktig er år siden, og nå sitter jeg hjemme og ammer vår 5 dager gamle datter❤️ største jeg har opplevd, og fødselen er glemt allerede. Lykke til❤️

  1. Ida Wulff

   Gratulerer så mye <3 <3 <3 "Med den nye" holdt jeg på å skrive, haha. Kos deg masse <3 :* stor klem

 4. Cecilie

  Jeg har alltid vært som deg, var bombesikker på at jeg hadde barn og var gift før jeg ble 25, men mitt første barn kom ikke før to uker etter jeg fylte 27 år. Uplanlagt som fy, men allikevel så ønsket <3 Hun blir snart 2 år nå, og håper å bli gravid med nummer to i løpet av 2019. Det er verdens beste følelse å være mamma, det er bare å glede seg <3

 5. Her var planen to tette og kanskje en attpåklatt, men jammen kom det ikke tvillinger, så plutselig var jeg trebarnsmor til tre under to år. Alt kan ikke planlegges, men er lov å prøve 😉

  1. Ida Wulff

   Så villt! Og herlig 😀

 6. Sluttet på pillen i april ifjor, ble gravid i mai men mistet dessverre i august! Ble gravid på nytt i februar i år, og har igjen en mnd til termin :). 27 år. Gleder meg til å følge deg videre på babydrømmen:)

  1. Ida Wulff

   Lykke til, Lene <3 <3 <3

 7. Vi fikk våre to barn mens vi begge var studenter og jeg er fremdeles student. Alle trodde det skulle bli vanskelig, at vi ikke kom til å klare oss som kjærester når vi skulle kombinere barn, studier og jobb og i tillegg var ganske unge, men her sitter vi syv år etter eldstemann ble født og er lykkeligere enn noen gang.

  Klart det kan være tøft økonomisk. Klart det kan være tøft for forholdet. Men hvem har det vel ikke slik? Vi eier ikke vårt eget hus og vi har ikke råd til å dra på lange ferier, men barna våre har alltid alt de trenger og mer til – det handler om prioriteringer!

  Som studenter kunne vi styre vår egen hverdag og barna våre fikk sine første år med en mamma og pappa som alltid prioriterte og hadde tid til dem. De fikk ha mamma hjemme lengre i permisjon, de fikk korte dager i barnehagen og de fikk være utrolig mye sammen med oss foreldre. Det viktigste for et barn er ikke hvorvidt foreldrene eier huset de bor i, men at mamma og pappa ser dem og deres behov, lytter til dem og overøser dem med kjærlighet, nærhet og trygghet – og det fineste er at de tingene er helt gratis!

  1. Ida Wulff

   Så utrolig fint å lese <3

 8. Så koselig at dere har tatt den praten 😊❤️ Håper du vil dele litt fra mammalivet når den tid kommer 😊 Vi gifta oss i januar 2013, slutta på pilla i mars samme året og tre måneder senere på bryllupsreisa satt spira. Nå har vi to gutter, en på 4 år og en på 8 måneder.

  1. Ida Wulff

   Så fint <3 <3

 9. Jeg kasta p-pillene for 2 1/2 år siden. Så var under utredning på sykehuset. Tidligere i år ble jeg gravid den naturlige måten. Men fosteret sluttet dessverre å utvikle seg som det skulle. Så nå er første «prøveperiode» etter det, så jeg håper det er som de sier at man er ekstra fruktbar etter en abort☺️
  Men det er som du sier, alt det praktiske ordner seg.
  Lykke til når den dagen kommer. Du blir gravid når du minst venter det, hilsen hun som som sagt hadde prøvd lenge, men ble gravid den mnd vi hadde sex to ganger 😂

  Masse lykke til når deres tur kommer, så håper jeg du fortsetter å blogge når dere får barn 😘

  1. Ida Wulff

   Takk, og samme til deg <3

 10. Jeg og samboeren har vært sammen i 3,5 år og vi har bestemt oss at vi starter prøving til neste vår. Han har trengt litt tid til å bli vant til tanken på barn, men nå når vi har satt et tidspunkt for kasting virker det som han blir mer og mer klar for hver dag som går. Vi har begge stabile jobber, leilighet og stasjonsvogn så alt ligger til rette (men så er det jo tanken på at man «mister» livet man har i dag og den friheten man har til å gjøre hva vi vil). Jeg liker å tro at jeg kommer til å være ganske chill og bare ta det som det kommer, men frykter at jeg kan begynne å analysere eggløsningstidspunkter osv når vi først er i gang!

  Jeg har fulgt bloggen din stort sett fast siden videregående, og vi er like gamle så gøy å se at vi er sånn ca på samme plass i livet:)

  1. Ida Wulff

   Så koselig <3 <3 Takk for at du følger!

 11. Dette var et skikkelig koselig innlegg som mange av oss kan tydelig relatere seg til! Selv fikk jeg «panikken» to måneder før jeg fylte 30. Samboer og jeg hadde så klart hatt flere samtaler om barn, men en desemberdag ble jeg fast bestemt på at nå måtte det bære eller briste😂 Jeg var veldig forberedt på at dette kunne ta tid, så nå måtte vi sette i gang. Var overbevist, faktisk, på at dette kom til å ta tid. Vel, det gjorde det definitivt ikke. De satt på første. «De» er flertall ja, og 9 mnd senere kom tvillingene. Angst, lykke, livredd, overveldet, sa jeg angst? Har vært igjennom hele følelsesregisteret🤪 Så går tiden, msn blir kjent og tryggere i den nye tilværelsen. Nå er familien komplett og kaoset et faktum! Masse lykke til! Og husk: Det kan bli tvillinger😂😍

  1. Ida Wulff

   Åh, tvillinger!! Det er faktisk drømmen <3 Vi har så mye tvillinger i familien at jeg håper jeg er like heldig. Selv om det sikkert kan være et heeelvete å drasse rundt på dem i 9 måneder! <3

 12. Jeg er 28 år og startet i ny jobb som nyutdannet i mai (i Tønsberg!). Mannen fullfører masteren sin i Trondheim nå, vi har vært sammen i tre år og bodd fra hverandre i halvannet på grunn av studier. Vi bestemte oss for å la naturen gå sin gang, og nå venter vi et lite nurk i mai, samme dag som mannen leverer sin master. Alt går, og lykken og spenningen overgår alle praktiske vanskeligheter. Jeg heier på dere, det blir sååå gøy å følge deg inn i dette også!

 13. Gjorde akkurat det samme med min mann! Vi er riktignok gift, men jeg tenkte det samme som deg at jeg vil ikke at kroppen min skal bli for gammel… Så selvom jeg ikke er helt klar får jeg bare bli klar nok når det skjer! Det kan jo ta litt tid å bli gravid også, selvom man bruker eggløsningstester og alt det greiene der!

  1. Ida Wulff

   Ja absolutt <3 Lykke til!

 14. Så koselig! Jeg er like gammel som deg og her var nr 1 ikke planlagt (fikk hun når jeg var 24).
  Tidlig I høst bestemte vi oss for å prøve på nr 2, og jammen klaffet det med engang 🙂 utdanning og enebolig er og komt på plass på disse årene, så det er deilig <3

  1. Ida Wulff

   Grattis med det <3 <3

 15. Jeg fikk mitt første barn i sommer, og vil bare gi en liten kommentar angående det du skriver om at du frykter fødselen. Jeg skal ikke legge skjul på at det er vondt, men når tiden er inne for deg håper jeg du klarer å fokusere på dette; kroppen din er LAGET for å føde. Den vet akkurat hva den skal gjøre. Så lenge du ikke jobber imot kroppen din, og lytter til jordmoren, så kommer det til å gå veldig bra. Innstil deg på at kroppen vet hva den skal gjøre, så må du forsøke å la psyken henge med. Og pust.
  Fødselen er noe av det jeg gleder meg mest til dersom jeg er så heldig at jeg får bære frem et barn til. Det høres kanskje sjukt ut å si, for det gjør jævlig vondt til tider. Men det er faktisk ikke uutholdelig. Og premien. Herregud den premien. Hvis du tror du er forelska nå.. Bare vent til du kjenner følelsen for ditt eget barn, OG de nye følelsene for partneren din når dere har skapt et barn sammen og du ser han sammen med barnet ditt.

 16. Adriane

  Å, så utrolig spennende! Så modige og trygge dere er på hverandre som kan ta den praten. Og så grei han er som vil være med på å planlegge og sette det i kalenderen! Haha. Her er samboeren 27 år og jeg 24. Jeg har vært klar siden videregående, bare manglet mannen 🙂 Men nå har vi vært kjærester i to år, og jeg er snart ferdig studert. Da håper jeg han er klar snart altså 😉 Han synes det ble for mye press og snakk om å planlegge, og ville la det ligge en stund. Så det har jeg respektert, og venter tålmodig på at drømmen min skal gå i oppfyllelse! <3

  1. Ida Wulff

   Så koselig <3 Han her hjemme har nok blitt litt skremt når jeg har tatt opp slike temaer tidligere, men vi har jo ikke vært sammen så lenge heller. Og det er vel mer normalt at vi jenter har tenkt mye mer over slike ting, enn hva gutta har <3

 17. Lise Penne

  Dette var GØY å lese!! Ikke minst fornuftig! Må si det er veldig kjekt å ha fulgt noen så lenge som deg, husker enda du hadde flyttet til Oslo å røykte Marlboro light i vinduskarmen og nå eller de siste årene har ting snudd rundt og snakk om baby er tilstede. Veldig gledelig❤️
  1 år før deg fant jeg drømmemannen min og når økonomien er stabil som nok skjer om 1-2år så blir det nok et lite nurk her og. Men vi vil gifte oss først av den enkle grunn; jeg vil elske han alene, ha bryllupet uten bekymringer over at noen av mine nærmeste må være barnevakt og at man kan nyte bryllupsfeiring uten å savne hjem for den lille🤩 Kjekt blir det uansett. Ikke slutt å blogg, det hadde vært så grusomt trist 🙁

  1. Ida Wulff

   Er så moro at det finnes mennesker som har fulgt meg siden det! Ble mye Marlboro Light i vinduskarmen, hehe. Hender jeg skulle ønske at jeg fortsatt kunne sitte sånn og føle meg som Carrie Bradshaw, men jeg brekker meg fullstendig av sigaretter! Kanskje en bra ting, det. Veldig enig i det du sier om bryllup, egentlig. Men akkurat deeer føler jeg at det er opp til noen andre å få ut fingeren. Selv om det fremdeles er litt… Tidlig :p <3 Klem til deg!

 18. cathrine

  Jeg hadde en plan ikke så ulik din, 2 barn før 25. så ble det utsatt til før 35. Når jeg var 27 å skulle til legen for å sjekke mangel på jern så viste det seg at jeg ikke hadde jernmangel, men var 3 mnd på vei haha! Så nå er jeg 30, singel og med en kid på snart 3!

  1. Ida Wulff

   Oi, for et sjokk det må ha vært 😀 <3

   1. Cathrine

    Haha ja det var det mildt sagt😂🙄 effektiv måte å måtte slutte å snuse på da🤷🏽‍♀️

   2. Ida Wulff

    Det er på topp 3 ting jeg gruer meg til ved å bli gravid… Haha 😀

 19. Så koselig ❤ Vet alt om hvor fort livet kan snu! Fra å ville være evig singel og ha fullt fokus på meg selv, til å plutselig snuble over drømmemannen.. På 4 år har vi fått en liten jente, bygget hus, giftet oss og nå venter vi en liten gutt innen 2 uker 😂😍 Er det rett, så er det rett ❤ Da faller liksom alt på plass etter hvert 😊

  1. Ida Wulff

   Så glad på dine vegne <3 <3 <3 Og gratulerer på forskudd med nytt familiemedlem i aller nærmeste fremtid 😀

 20. Åhh, elsker at du har «satt en dato»😀❤️ Jeg er selv 24 år, egentlig ganske ung, men jeg og mannen tok akkurat samme samtale forrige mnd og bestemte oss for en dato hvor vi dropper pilla. Hadde vært fantastisk å gått gravid samtidig som deg, har fulgt bloggen siden dag 1 og samme hvor teit det er å se opp til noen, inspireres og finne glede via dataskjermen, så er det akkurat sånn det er med bloggen din! Du fremstår så utrolig ekte og nydelig!!

  Masse lykke til❤️

  1. Ida Wulff

   Åh, nå ble jeg glad <3 <3 <3 Stor klem og takk det samme!

 21. Stas!! Her har det også gått slag i slag. Møtte drømmemannen i 2016, vi giftet oss i 2017, og venter nå vårt første barn i desember 2018 <3 Klaffet på første forsøk(!) Han er 30, jeg er 29, vi eier leilighet sammen, og begge har fast jobb. Det ordner seg, sa folk! Håper du fortsetter å blogge, om og når du skulle bli gravid – har fulgt deg i ti år, og føler på en måte at vi har vokst ca i samme takt 😉 Takk for at du deler så mye personlig det går an å kjenne seg igjen i! <3

 22. Isabelle

  Jeg hadde samme planen som deg! Var i et forhold fra jeg var 19-24, vi bodde sammen i over tre år og begynte å snakke om å droppe pillen sommeren for et par år siden. Istedenfor å droppe pillen gjorde han det slutt og siden har jeg tenkt at jeg ikke skal ha barn. Neste bursdag viser 27, men jeg er 21 i hodet og tar igjen for mange år i forhold :p

  Livet blir ikke alltid som man planlegger, men per dags dato er jeg fornøyd. Lykke til til deg/dere 😀

  1. Ida Wulff

   Det aller viktigste er at du er fornøyd <3 Stor klem, og kos deg med å være 21! Det var jeg i mange år også 😀

 23. Alltid egentlig ønsket meg barn, men ville ikke ha med forgie kjæresten min.. Men så møtte jeg en mann som hadde barn fra før å da ble jeg plutselig litt stressa, og trodde egentlig aldri jeg kunne få barn. Men nå sitter jeg her 26 år gammel, og venter ei jente neste mnd :O Å jeg gleder meg så veldig <3 Det blir veldig spennende og følge deg fremover og se hva livet bringer 🙂 Lykke til

  1. Ida Wulff

   Såååå koselig, lykke til med ALT <3 Stor klem og heia heia!

 24. Så koselig! Bare et tips: slutt på pilla så snart du kan, og bruk alternativ prevensjon 🙂 det er lettere å bli gravid når syklusen har normalisert seg. Noen blir gravide med en gang de slutter på pilla da, men ikke alle 🙂

 25. Det blir aaaaldri å passe HELT å få kids, så det er bare å få de😅 Og når de kommer, skal jeg love deg at du aldri igjen blir å skjønne hva du gjorde med all tiden før😆 Barn er nydelige skapninger, så det er bare å begynne å øve, Ida😉❤️

 26. Vi brukte 3,5 år uten prevensjon, helt til vi innså at vi ikke greide dette på egen hånd. Så var det inn i prøverørsbobla. Det kan gå fort, men det kan også ta mange, mange år… Lykke til 🙂 <3

  1. Ida Wulff

   <3

 27. Jeg ville ikke ha barn og syntes alt med baby og barn virket slitsom, kjedelig og skummel. Syntes fortsatt at det er skummel og er veldig bekymret, men nå er jeg gravid og har 3 uker igjen til termin. Jeg er da 35 år gammel og selv om jeg er klar over dw
  en biologiske klokken, så synes jeg fortsatt at man skal være klar mentalt for å få barn, ikke bare tenke på alder. For min del så ville det har vært helt uaktuelt å bli gravid før jeg ble 30.

 28. Ida Ida. Har tiden gått av gårder så fort? Føles som jeg har kjent deg i alle år. Første gangen jeg kommenterer hos en blogger – min favoritt blogger. Har fulgt deg så og si fra dag en. Har fulgt deg gjennom en fast/ trygg forhold til tidens verste forhold med den kjærlighetssorgen. Og nå dette. Håper og tror at du endelig har funnet den rette. Alt annet vil komme. Bare vent og se. Gleder med til å følge deg videre opp gjennom alt det spennende som skal skje i fremtiden. Jeg personlig er 32 år og har i løpet av de siste 3 årene har blitt to barns mor og giftet meg. Alt kommer. Nytt tiden dere er i nå frem til kalander datoen nærmer seg. Da vil dere starte med ny epoke. En krevende, full av ansvar men herregud for en fantastisk epoke.

  Lykke til 💖

 29. Vil bare betrygge deg litt. Jeg var så spent på fødselen min, for jeg er dårlig på å håndtere smerte. Har lav smerteterskel, er smal og pinglete.. dårlig utgangspunkt, tenkte jeg. Men herlighet, for en opplevelse. Tørr nesten ikke si det høyt, for en del blir vel provosert av å høre det. Men fødselen var en skikkelig rå opplevelse. Alt gikk unna på 8,5 time uten bedøvelse, og jeg føler meg enda som en superkvinne med skikkelig mestringsfølelse.
  Jeg gjør det GJERNE igjen selv om det sikkert blir en helt annen fødsel. Tenker hvertfall at fødsler fortjener litt solskinnshistorier også:)

 30. Tenkte akkurat det samme som deg! Var livredd for at jeg ikke skulle bli gravid. Vi har vært sammen i 11 år, og startet å prøve for litt over to år siden. Tok jammen meg et år, men nå er vi foreldre til verdens beste jente! Masse lykke til! Husk at alt kan ikke planlegges!

 31. Karoline

  Så gøy! Selv er jeg hjemme med gutten min på 2 mnd.
  Jeg har alltid vært livredd for å føde, og på et tidspunkt var jeg så redd for det at jeg ikke trodde jeg kom til å ville få barn. Så bestemte vi oss for å prøve når resepten min gikk ut i November, og vips så satte spira seg. Jeg var så bekymret for å miste de første par månedene at jeg ikke ofret fødselen en tanke, og jo nærmere jeg kom fødsel, jo roligere ble jeg. Har kommet til at det må være noen biologiske greier, for jeg er lettere hysterisk til mye, ikke ulik sånn du fremstiller deg på bloggen 🙂 Fødselen gikk over all forventning (med lystgass og epidural), men tiden etter derimot…. Prøv heller å forbered deg på den:p Jeg fikk i tillegg hemoroider mot slutten av svangerskapet pga mye trykk fra babyen, og dette (som var så ille jeg var sengeliggende en periode) i tillegg med startproblemer med ammingen og søvnmangel gjorde barseltiden min svært vanskelig psykisk. Men igjen vet man jo aldri hvilken situasjon man kommer i før man er der, og det er kanskje like greit 🙂 Masse lykke til når den tid kommer!

 32. Caroline

  Spennende med babyplaner 🙂 Jeg har også tenkt mye på å få barn med samboeren min, og var nesten klar for å legge ordentlige planer. Men så kom siste klimarapport fra FN, og nå er jeg plutselig usikker på om jeg vil sette barn ut i denne verden, ettersom utfordringene som verden står overfor når det kommer til klima og miljø er enorme. En nærmest overmenneskelig innsats og tusener av milliarder av kroner må til for å unngå dramatiske klimaendringer. Og samtidig som forskerne etterlyser en innsats uten sidestykke for å redde klimaet, ser flere viktige land ut til å gå i stikk motsatt retning. Med andre ord; jeg er veldig bekymret for mine potensielle barns fremtid…

  En annen ting som er bekymringsverdig er den økende befolkningsveksten i verden, som ikke akkurat hjelper på miljøet. Samtidig viser statistikken at barn født i Norge vil være et større klimaproblem enn barn født andre steder i verden. Jeg føler nesten det blir litt egoistisk å få barn nå.

  Vel, det var bare mine tanker. Du har sikkert tenkt på dette, og slått deg til ro med denne situasjonen 🙂

  Lykke til!

 33. Mh-Ingrid

  Ååå så koselig at du vil dele om dette! Digger blogginleggene dine for tiden 😊 begynt å tenke her og – ikke klar helt enda, men kjenner jeg gleder meg! Og man blir vel aldri helt klar…men litt mer klar ønsker jeg å bli. Det er jo en stor omveltning. Tar ikke for gitt at det går heller. Men jeg gleder meg likevel til å sette på start-knappen for mirakler i livet <3

 34. Så spennende Ida! Jeg fikk mitt første barn når jeg og samboeren var 29 år. Ble gravid på første forsøk og fikk helt sjokk! Hadde totalt fødselsangst men fødsel gikk over all forventning. Merket ikke at jeg skulle føde før jeg nesten var ferdig (8 av 10 cm da jeg kom inn på syskrhuset). Nå har vi hus, basseng, bil og baby<3 lykke til! Gleder meg til å følge deg:)

 35. Kristine

  Ååå babyprosjekt! Gøy! Jeg var sammen med samboer i seks år før vi droppet pillen. Etter to år uten resultat viste det seg at vi trengte litt drahjelp fra hvite frakker for å bli foreldre. To år senere, etter runden i norsk helsevesen, satt spiren omtrent på vårt ti års jubileum som kjærester. Så kom han ni mnd etter i en skrekkens fødselsopplevelse som garanterer at han blir enebarn! Men verdt det!
  Ligger nå utkjørt på sofaen og følger med på babycallen for å se at verdens fineste sønn fortsatt sover <3 barn er fullstendig livsomveltende, setter forhold på prøve, tvinger deg til å leve her og nå, gir utfordringer og følelser man ikke har begrep om fra før og en skrekk for alle farer jeg aldri før har kjent. Samtidig er det det fineste jeg har opplevd. Kjærligheten til et lite menneske som jeg selv har skapt. Lukten hans når han sover og de små fingrene som stryker meg på armen når han ammer. Altså, det beste som har skjedd meg, uten tvil. (Selv om jeg ikke har hatt tid til å lese bloggen din på fem mnd ;))
  Håper det går veien for dere når dere setter igang. Ivf reisen er ikke noe jeg unner noen, men fortsatt 100% verdt det.
  Lykke til!

  1. Ida Wulff

   <3 <3 <3

 36. Husk å slutt med nikotin en god stund før prøving 🙂

 37. Så gøy å lese! Sitter med mange av de samme tankene når det gjelder hvor godt man kan planlegge noe sånt. Vi har vært sammen i 1,5 år, forlovet i 6 mnd, bryllupet blir sommeren 2020 og før det blir det boligkjøp, så her går ting fortløpende haha. Det jeg sliter mest med er at siden jeg vil ha minst 3 barn og er også redd for at kroppen blir «for gammel,» så jeg vil starte om 3 år når jeg er 28, men da er jeg endelig ferdig utdanna siden jeg begynte på ny utdanning nå, så jeg liker ikke tanken på å endelig få en jobb jeg trives med bare for å gå ut i mammaperm :/
  Så koselig at du deler sånt med oss 🙂

 38. Og hvis du ønsker å følge med på fertiliteten din kan du neste gang du er hos fastlegen be vedkommende ta en blodprøve og sjekke FSH, LH og AMH. Da gjør du i alle fall det du kan for å følge med på fertiliteten. Hilsen gravid som 39 år (med litt hjelp)

  1. Ida Wulff

   Takk for tips <3

 39. Hei..jeg er 27 år og skjønner hva du mener. Noe av det verste som kan skje meg er om jeg ikke kan bli gravid når jeg skal prøve å bli gravid. Det som er synd er at jeg er 27 og har dårlig økonomi for øyeblikket, bitte liten leilighet (ihvertfall om man skal være 2+ barn) og jeg og kjæresten er ikke helt klar for det. Han sliter med angst og depresjon og jobber ikke nå.
  Jeg hadde sett for meg ihvertfall 1 bsrn før fylte 30 år.. men det kan være vanskelig når jeg fyller 28 i januar.. kanskje kravet om hus må vike.. men vil ha en grei størrelse på leiligheten og råd til alt man trenger. Men begge to må være klar for ansvaret også da❤

 40. Anniken

  Så gøy! 🙂

  Vi skulle ikke ha barn, ingen av oss likte barn heller egentlig. Plutselig sto jeg der 23 år gammel og var fire måneder på vei, og det føltes plutselig helt rett allikevel. Da han var ett år ble vi planlagt gravid med lillebror, og nå er de tre og ett år.

  Jeg har lyst på en til, men det er helt uaktuelt for samboeren. :p

  Lykke til, det er kjempegøy og koselig å planlegge og være gravid. <3

 41. Så spennende! Jeg er like gammel som deg og fikk nylig en liten jente, og jeg kunne ikke vært mer lykkelig! Det er virkelig meningen med livet og over all forventning! Herregud, så fantastisk det er å bli mamma! Å være gravid er dritt, men å få barnet er alt! Bra du tenker at kroppen ikke bør være for gammel. Det er bare fordeler med en ung, sunn og normalvektig kropp når det kommer til fruktbarhet, graviditet, fødsel og at kroppen kommer seg tilbake igjen. 😀

 42. Hvor er jakken fra?😍

 43. Herlig å lese 😍 neste høst er nr 2 på vei…😊⭐️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.