DET ER PÅ TIDE Å SNAKKE OM STUDIER

Se på hu, da. Ser ut som en grå mus allerede, der hun sitter og bruker hele den hemmelige veske-sparekontoen på pensumbøker.

Jeg tror nesten ikke på at jeg skal tilbake på skolebenken igjen. Etter fullført bachelor i fjor, var jeg så sliten i hodet at jeg tenkte: Når jeg har muligheten til å blogge på fulltid, så må jeg jo bare gjøre det. Verdens chilleste liv. Men det er ikke chill når man ikke gjør noe annet ved siden av. Det gjør meg uinspirert, lat, ensom og alt for komfortabel. Og så gjør det meg bekymret for fremtiden. Jeg elsker å skrive. Men jeg vil verken sjokkere eller operere, så hvem vet hvor lenge jeg er relevant i denne boblen. Relevant eller ei, man må tenke fremover.

Og selv om jeg blir litt kvalm av tanken på å studere igjen, så er det jo akkurat det jeg søker: Ubehag. Utfordringer. Å lære, bli sliten i hodet. Og et litt sikrere kort i fremtiden. 

Du som har fulgt med, vet at jeg også var interessert i psykologi og sykepleien. Ventelisteplassen min på psykologi var ikke akkurat noen palleplass (ehe), og sykepleien bestemte jeg meg for å takke nei til. Litt fordi jeg ønsker å studere oppover og ikke starte på en ny bachelor. Og litt fordi jeg trenger mer frihet enn det ville gitt meg – for jeg skal tross alt fortsette med bloggen, og kanskje noen prosjekter relatert til den.

Jeg har gått for det første jeg søkte på: En master i innovasjon og ledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge. Og heldig som jeg er: Universitetet ligger en tjue minutters kjøretur unna hjemmet mitt. Ikke at det hadde hatt noe å si om det var lengre unna, det er så lite oppmøte på en master uansett.

Det blir garantert en stor utfordring, men jeg gleder meg til å rive meg litt i håret igjen. Jeg gleder meg til å ha det ubehagelig, selv om det sikkert høres merkelig ut.

Meg som fremtidig leder:

Jeg skal i hvertfall ikke ansette noen som brukte sine beste år på å sjokkere og operere.

Nok om meg, hva med DEG? Skal du begynne å studere straks, og HVA i såfall? Vi er vel alle redd for å velge feil, men vet du: Det er aldri for sent å snu seg rundt for å gjøre noe annet 

Jeg begynner på skolen på mandag, jeg. Kanskje på tide å røske skoleveska opp fra boden og blåse støv av den…

130 kommentarer

 1. Hvor er lampa fra ? 😊

  1. Designbelysning.no, kommer med rabattkode fra dem i dag 🙂

 2. Jeg skal studere bachelor i ledelse, har allerede studert sykepleie, men det var ikke for meg gitt… Blir man noen gang klok på dette da? Er så mye tilfeldigheter som fører deg dit du ender!
  Begynner også på mandag! Hjælp, hadde helt glemt hvilket ran det er å kjøpe skolebøker, MEN den kunnskapen skal vel livnære meg resten av livet så la gå… (selv om det kunne vært en sykt fin veske) 🙂
  Lykke til med master! Tror det blir bra, og studie-Ida er en god versjon av deg! <3 kleem

  1. Helt klok blir man sikkert aldri, hehe 😀 Håper du vil trives med å studere ledelse – og med alle de dyre bøkene, buhu. Lykke til du også, stor klem <3

 3. Hei! Jeg har ME og endel andre diagnoser. Studerer flua på veggen! Fy f… for ett kjedelig liv. Lyspunktet er at jeg stikker innom deg og kan se hvordan ett normalt liv leves, men det blir også litt bittersøtt, fordi jeg skulle ønske jeg hadde energi til å gjøre alt det hyggelige jeg ser i de fine bloggene rundt omkring. Lykke til med studiene igjen! 🙂

  1. Hei du. Det var leit å høre, sender deg en stor klem og håper på bedre tider for deg <3

 4. Hurra for student-Ida! Hun har jeg savnet, og kommer til å sette ekstra stor pris på nå som jeg selv skal studere! Er utdannet sykepleier, og skal nå videreutdanne meg til å bli helsesøster. Jeg er også helt enig i at sykepleien er nok ikke noe for deg nå, men du hadde absolutt passet utmerket som det! Gjerne skriv et innlegg om:
  Dine tanker om sykepleiere/å ville gå sykepleien?
  Studenter og stipend og lån! Kanskje du kan bruke din posisjon til å snakke frem et stipend og lån som faktisk dekker husleie og overlevelse, noe 8114,- kr ikke gjør!

  Masse lykke til! Gleder meg til å følge deg videre!

  1. Hurra hurra 😀 Så kult at du skal bli helsesøster, dere trengs <3

 5. Drømmen min er å jobbe med handel av varer, så neste år begynner jeg min studietid! 😎 Lykke til Ida, du klarer alt.

  1. Tusen takk 😀 Lykke til når din tid kommer!

 6. Da sees vi sikkert i gangene! 😀 Jeg er sykepleier og holder på å skrive en master i helsefremmende arbeid nå 😊 Veldig fornøyd med Bakkenteigen! Flott skole, blir flere utdanninger der etterhvert 😅 Masse lykke til!!

  1. Så spennende 😀 Lykke til med oppgaven – og ja, vi sees!

 7. Skal studere kriminologi! Masse lykke til. Håper på mange studie- innlegg fremover <3

  1. Så spennende! 😀 Lykke til <3

 8. Tar selv master i jus og gleder meg til å kunne kjenne meg igjen i frustrerte innlegg, for der briljerer du. Lykke til, du fine!

  1. Tusen takk, og det samme til deg <3

 9. Jussen fortsetter her 🙂

  1. Good luck 😀

 10. Jeg har starta på sykepleie på USN 😄 veldig glad for det, virker utrolig interessant- så håper at jeg fullfører en bachelor for en gangs skyld 😅😋

  1. Ja, kan tenke meg at det er veldig spennende 😀 Og det tror jeg at du gjør! Lykke til <3

 11. Også må jeg legge til at leiligheten deres er sykt fin! 🙏🏼

  1. TAKK 😀 <3

 12. Hahahahahahaha Ida!! Ref: siste bildet

  1. Ton <3

 13. Hei! Etter å ha fullført en bachelor i ergoterapi nå før sommeren, var jeg egentlig innstilt på at det var nok for meg, sånn studiemessig. Jeg var så gørr lei av å ha det dårlig med meg selv i eksamensperiodene, stresse 24/7 over pensum jeg ikke hadde lest og alt det andre kjipe som hører med i et studie. Jeg var klar for å endelig komme meg ut i arbeidslivet. Jeg søkte diverse masterprogram sånn i tilfelle jeg skulle ombestemme meg til høsten. Plutselig kom jeg inn på et masterprogram, og etter mye om og men har jeg takket ja, og bestemt meg for å møte opp(for det var faktisk noe jeg vurderte å droppe også). Jeg starter på klinisk helsevitenskap med spesialisering i fedme og helse. Fedme og helse er noe jeg har vært interessant helt siden jeg startet på bacheloren min, men jeg hadde aaaldri sett for meg at jeg noen gang skulle gå master. Likevel starter jeg på mastern om en liten uke og jeg gruer som bare det. Jeg vet det vil bli spennende, men eksamener er et stoort minus. Du må ha masse lykke til med studiene dine! Jeg gleder meg til flere frustrerende studieinnlegg fra deg. Da kan jeg trøste meg med at jeg ikke er alene i enkelte kjipe stunder når den tid kommer.

  1. Kjenner meg så igjen, har det SÅ dårlig i eksamensperioder og føler det handler om liv eller død. Men igjen, så føles det som regel fantastisk når det er over. Så spennende at du skal studere fedme og helse! Håper det blir interessant og givende, og at du vil trives med det. Og ja, la oss sutre sammen når eksamensperioden kommer. Lykke til og KLEM <3

 14. Jeg driver å fullfører masteroppgaven as we speak. Burde sikkert ikke skrevet denne kommentaren nå fordi jeg er så lei 😛 Masteroppgaven er fryktelig slitsomt! Men også veldig lærerikt. Min erfaring er at det å gå på masterstudier er en del mer krevende enn bachelor, så bare vær forberedt på det 😛 Går selvfølgelig også på hvor mye du ønsker å legge i det. For meg gikk jeg for toppkarakterene som da krever en del mer av en. Men så er det også muligheter for mye ny og spennende kunnskap og engasjerte forelesere! Mitt tips er: Dukk opp på alle forelesninger, les alt du får beskjed om, bestem deg tidlig for hva du ønsker å skrive master om og skaff informanter så fort som mulig hvis du skal bruke kvalitativ metode! Gleder meg til å levere 3 september. Da skal jeg ta en lengre pause 😛 Masse lykke til! 🙂

 15. Er sykepleier, har hoppet på etterutdanning i helserett og saksbehandling som starter i september. Jeg er i barselpermisjon, så håper bare nurket fortsetter å sove om nettene fremover også, så dette lar seg gjøre! 🤞🏻

 16. Hei! Stemmer det at du har en bachelorgrad i markedsføringsledelse? Har dette selv, og ønsker å komme inn på master med samme tittel på høyskolen på Vestlandet. Litt uklart om denne bacheloren kvalifiserer da det står utydelig på nettsiden, og de ikke har mulighet til å ta forhåndsvurderinger enda. Det jeg lurer på er om du har bachelor i markedsføringsledelse og om dette alene kvalifiserte deg til masteren, eller om du har studert noe annet i tillegg?

  1. Ja, jeg tok bachelor i markedsføring og merkevareledelse 🙂 Du må ha C eller bedre i alle fag, i tillegg til minst to år (tror jeg) relevant yrkeserfaring. For min del ble det alle årene som selvstendig næringsdrivende, vet ikke hvordan de vurderer hva som er relevant. Lykke til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.