SALAT HELE UKA

Reklame: inneholder reklamelinker

FOOD CHALLENGE: SALAT HELE UKA

SALAT. Finnes ikke et annet ord som gjør meg mettere enn det. Rart hvordan jeg uten problemer kan trøkke i meg en hel pizza eller to doble cheeseburgere. Prøv å sette en salat foran meg, og jeg forvandles til en småspist spurv.

Men over til poenget: her hjemme har vi bestemt oss for å ha ukentlig food challenge. Altså et nytt tema for hver uke – vi skal i hvertfall prøve. Det var samboeren min sin idé, og han syns den var fantastisk. Og jeg ser noe positivt ved det jeg også. For det første, så er jeg garantert  å oppdage nye retter. Lære meg å lage noe nytt. For det andre, så er det høy sannsynlighet for at man kaster mindre mat. Skal man lage mat i samme gate som dagen før, har man gjerne noe i kjøleskapet man kan bruke. Win!

Spisebrikker HER Vase HER Tallerken HER

Food challenge it is, og denne uken kickstarter vi altså med SALAT-UKE! Sverger, jeg var mett da jeg våknet mandag morgen. Haha! Én ny salat til middag hver dag. Skal sies at Danmarks-turen vår gjorde at første salat-dag ikke ble så godt planlagt. Men vi fant da noe hos mini-Kiwien, som heldigvis var åpen på helligdagen. Jeg døpte den helligdagssalaten, og lovte meg selv å planlegge resten av uken bedre. Det har jeg foreløpig ikke gjort (er jo så mett).

Quote samboeren min: vil du ha et lite tips til salat-fotografering? Ta bilder før du blander salaten sammen. Javel, tusen takk til salatfotografen.

Hvis food challengen blir vellykket, skal jeg lage et samleinnlegg med alle salatene. Selv om man ikke skal ha salat-uke, så er det jo alltids kjekt med tips til gode salater!

Hva består din favoritt-salat av? I dag vurderer jeg å lage en asiatisk salat, uten at jeg vet hva den skal inneholde 😀 

84 kommentarer

 1. Kristina

  Jeg er ikke noe glad i salat selv! Spesielt ikke salater med masse dressing og stash.. 😂 men favorittsalaten inneholder følgende:

  -1 pakke pasta (kan ikke bare ha grønt ;-))
  -ca 2 x kyllingfilet
  -1 pakke ruccula
  -1/2 rødløk
  -1 glass soltørka tomater (ta ut olja)
  -1 glass pesto
  -har også av og til bacon i 🙂

  Tar med meg denne på alle «ta med en tapasrett-arrangement» og denne faller alltid i smak hos alle:-)!

 2. Henriette

  Salat med sootpotet og ferske roodbeter som du steker foor du kutter opp! 🙂

 3. Gresk salat med tzatziki er en klassiker, men man må kanskje ha noe kjøtt ved siden av for å bli mett.

  Ellers digger jeg cæsarsalat (ikke så vanskelig å lage hjemme) eller salat med vanlige ingredienser, salatkylling frest i panna med karri og annet krydder og bacon.

  Cobb-salat er fantastisk, Google oppskriften. Det samme er Salade Lyonnaise😋

  PS: Elsker å følge flyttingen/interiørhoppingen😁

  PS2: Hvor er salatbollen fra?

 4. Kristin

  Lager en salat inspirert av noe jeg spiste på olivia for lenge siden – den passer perfekt nå på sommeren!

  – valgfri salat
  – cherrytomat
  – cantalopemelon (også god grillet)
  – serranoskinke
  – pinjekjerner
  – mozzarella
  – balsamico

  Vend salaten i olivenolje med litt salt og pepper, dander resten i, og topp med litt balsamico. Ha gjerne brød med aioli til. Sykt digg😊

  Takk for mange tips i kommentarfeltet!

 5. Salat med laks er sinnsykt godt!

  Også pelier jeg alltod ha granateplestener over det meste av salater 🙂

  1. Ida Wulff

   Yum! 😀 <3

 6. http://www.lindastuhaug.no/2015/08/25/den-beste-kyllingsalaten/

  Denne har jeg laget mange ganger selv, kjempegod!
  Pleier å bruke kremet fetaost og smuldre opp og blande inn, sånn at det nesten blir som et lite fetaost-belegg på alle salatkomponentene haha. namnam!

  1. Ida Wulff

   Takk for tips 😀

 7. Marianne

  Her var det mange gode salattips! Og jeg fikk villt lyst til å male sort her hjemme etter å ha sett vlogen 😍 jeg trodde jeg ikke likte blomkål til samboeren lagde kyllingsalat med rå blomkål og brokkoli oppi. Også er jeg en sucker for blåmuggost.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.