JEG VIL SE UT SOM MEG SELV

Jeg begynte med vippeextensions da hun som la vippene mine var gravid. I dag er sønnen hennes åtte år gammel. På de åtte årene har jeg ikke sett mitt eget ansikt uten falske vipper en eneste gang. Før nå i helgen, da jeg rev av meg alle sammen mens jeg så på en spennende serie. Å rive av seg vippeextensions er en dyr, men svært tilfredsstillende hobby.

Her er mitt naturlige ansikt, uten vipper – ja, egentlig uten noe som helst annet enn litt lett hudsminke. Jeg har sagt at jeg aldri kommer til å slutte med falske vipper, men til min store overraskelse så føltes det bedre enn forventet. Jeg følte meg ikke stygg. Det var befriende. Å gni seg i øynene. Vaske ansiktet som en villmann uten å ta hensyn. Få sminken helt inn i øyenkroken. Og som kjæresten min sa med iver i stemmen: hei, nå ser jeg øynene dine!

Hadde jeg ikke hatt en vippetime i dag, så hadde jeg kanskje avbestilt den. Men det rakk jeg jo ikke fordi det har vært helg. Så jeg dro, og ba om forandringer. I stedet for å sette 7 lange øyevipper på hver vipp (som jeg pleier), ba jeg om 1 øyevipp på hver vipp – og litt kortere. Resultatet ble veldig naturlig. Nå ser jeg ut som en som har vært heldig med sine naturlige vipper, og har på et strøk magisk mascara.

Men jeg klarer ikke å gi slipp på følelsen av å være fri fra falske vipper. Jeg tror ikke det blir så lenge før jeg bare lar det fare. Når det skjer, så kommer jeg nok ikke til å bruke mascara heller. For naturlige vipper med mascara er mindre pent. Syns jeg. Det minner meg om edderkoppbein. 

2018. Du er nesten mer spesiell hvis du ikke har falske øyevipper. Hvis du ikke har ansiktet fullt av fillers. Det er blitt så vanlig. Den typiske Paradise Hotel-looken med flaggermus-vipper og sugelepper, akkompagnert av mørkebrune streker under kinnbeina og hvitt glitter på neseryggen. Jeg kaller det bare Paradise Hotel-looken i mangel av et bedre ord. Et bedre ord for å beskrive hvordan jeg føler at 95% av alle jenter ser ut i dag. Alle er like, og ingen ser ut som seg selv. Massevis av naturlig pene, vakre jenter, som av en eller annen grunn føler at de må følge samme oppskrift når de stuper kråke ned i sminkepungen, eller når de tramper inn på en skjønnhetssalong.

Jeg får mer og mer lyst til å se ut som meg selv. Kanskje det er alderen. Til høsten fyller jeg 28, og jeg føler bare ikke det gjør seg med en balkong av falske vipper på hvert øye. Og så er jeg glad jeg aldri har gjort permanente forandringer på utseendet mitt. For med årene har jeg også begynt å tenke: takk og lov for at jeg ikke lot meg styre av kompleksene og høvlet nesa mi ned et hakk. For den dagen jeg får en datter med min nese, hvordan skal jeg overbevise henne om at hun er vakker – men at nesa ikke var bra nok for meg? 

Vet ikke hvor jeg ville med dette altså, jeg tenker bare mye på utseendet om dagen. Prøver å få håret tilbake til sin naturlige farge, har kuttet ut de spisse, lange geléneglene – og nå er vippene på heftig nedtrapping.

Noen andre som har kuttet ut eller trappet ned på noe av pyntingen? Eller som har lyst? Jeg er så lei, jeg. 

158 kommentarer

 1. Jeg blir 27 til sommeren, har aldri brukt noen form for falske vipper, har nesten sluttet å bruke hudsminke (akkurat det savner jeg, men synes det er så deilig å gnikke og klø seg i ansiktet uten å få masse sminke på fingrene + at jeg synes det alltid blir så stygt utover dagen). Jeg har heller aldri satt på negler eller noe sånt.

  Skjønner at du synes det er deilig å få det av:)

  Hver sommer tar jeg derimot vippebøy med farge +farging og forming av bryn i salong. Så kan jeg føle meg litt ekstra fin når vi er på båten om sommeren:)

  Ønsker deg en fin kveld:)

  1. Det hørtes jo ut som et veldig fint alternativ med vippebøy 🙂 Deilig å føle seg litt ekstra fresh om sommeren! Og takk det samme <3

 2. Åååhh, dette innlegget likte jeg! Og du ser aldeles nyyyyydelig ut Ida! 😍 Wow, du er sååå vakker!
  Jeg var spent på om det ville komme et slikt innlegg som dette fra deg. Jeg leser kun din blogg fast, men har jo fått med meg bloggdramaet i det siste. Du har nok gjort deg opp noen tanker om det du også. Det behøøøver vi ikke ta her. 😉
  Jeg har ikke vippeextensions, det har jeg aldri hatt. Botox tas i sinnarynken en gang iblant. Jeg har silikonproteser, men det angrer jeg ikke på. Brynene fikser jeg selv, selv om jeg har vurdert microblading. Jeg våger ikke…

  Du er såååå vakker!

  1. Så hyggelig <3 Og nei, deeet dramaet driter vi langt i her, hehe. Silikonproteser endrer jo strengt talt ikke på utseendet på samme måte som en nese eventuelt gjør, jeg er så absolutt åpen for å mikse og trikse med puppene etter at jeg har fått barn. Klem til deg <3

 3. Falske vipper ser ut som edderkoppbein og et rotete fuglereir – ikke mascara lagt pent på naturlige vipper. Ikke slutt med absolutt all jålerier som føles bra da. Greit med nedtrapping, men ingenting er som følelsen av litt oppfreshing en gang i ny og ned. Anbefaler deg L’Oréal telescopic mascara, den er definitivt den beste for volum og lengde. Brukt den sammenhengende i 12 år 🙂

  1. Takk for tips, kanskje jeg bare har brukt feil mascara 😉

 4. hvor er bøylen fra? 🙂

  1. Kjøpt hos Daisy på Vinderen, den har ikke noe merke 🙂

   1. Jeg tror merket er ZusannaG 🙂

  2. Hei,
   ser at kommentaren min ikke har blitt godkjent, men merket på hårbøylene er Zuzanna G 🙂

 5. Jeg var og en heftig tilhenger av vippeextensions, det var så deilig å rulle ut av senga uten og egentlig tenke på å ha på seg et ansikt.
  Men jeg slet med at de ikke ville sitte på så lenge, så etter to uker så jeg mer ut som en skamklipt påfugl enn noe annet, haha!

  Og etter to år uten extensions, begynner jeg eeendelig å få tilbake mine egne vipper. De var så korte og stive, og etter de hadde vokst litt så falt de bare av – ikke engang vippeserum kunne redde det.

  Men det er minst like deilig å ha innsett at jeg kan fint rulle ut av senga nå og uten å legge inn ekstra tid for å få på ansiktet 🙂
  Spare tid OG penger, for en luksus! Skulle ønske jeg hadde samme tankegang for et par år siden.. 😉

  1. Oi, det høres jo ut som du gikk til noen som virkelig ikke kunne jobben sin :O Eventuelt at du tålte vippene veldig dårlig. Så kjedelig 🙁 Men ja, luksus å spare både tid og penger kan jeg tenke meg <3

 6. Så pen Ida!

  Jeg har aldri gjort falske vipper, extensions, fillers, vippebøy, tatoverte bryn, botox, silikon, tannbleking, ingenting. Har heller ikke farget håret på 10 år. :-O Omg, jeg høres ut som den grå musa da. Haha. Er så vidt jeg orker å ta på mascara før jobb. 😛 Tenker at ingen bryr seg om jeg har mascara eller ikke. Ingen som ser på meg uansett. Og kjæresten er ikke opptatt av sånn. Så har vel aldri hatt behov for det. 🙂 MEN! Jeg lar Brow Rehab forme øyenbrynene mine da. Fordi pene øyenbryn er digg å se på!

  Men liker at flere og flere (inkludert deg) trapper ned og går tilbake til det naturlige. Fordi naturlig er faktisk finest. <3

 7. Beste jeg har lest på lenge! Du er virkelig et forbilde, Ida 🙂

  1. 😀 <3

 8. Beste jeg har lest på lenge! Du er virkelig et forbilde, Ida! 🙂
  Håper dette blir en trend.. Alle EE klin like ja, og det ser virkelig rart ut og er trist.

 9. Herregud, så fin du er uten! Men det synes jeg om alle. Jeg går sjeldent med sminke selv og har egentlig aldri gjort det, med mindre jeg skal ut. Merker jo at det er jeg som er ‘unormal’, men er rett og slett for lat til å stå opp før, for å sminke meg. Som kanskje er til huden min sin fordel 🙏

 10. Jeg synes du ser helt nydelig ut! Og så fin hud du har! Kunne du delt hudpleierutinen din? 🙂

  1. Så hyggelig! <3 akkurat nå bruker jeg den rosa hudpleieserien til Ole Henriksen, Nurture Me. Går muligens over til den oransje når det blir mildere i været 🙂 klem

 11. Hei fine Ida. Så deilig å lese. Også så hærlig det finnes bloggere som vil fronte noe annet en skjønnhetshysteri, word! Seff gøy å stelle seg til fest å gøy, men dagens unge ser ut som de skal på nyttårsfest til hverdags! Postet en kommentar til deg for litt siden, angående livet i Oslo for 10 år siden… da var hairextensions litt sånn hysj hysj… mye har skjedd siden da, håper det snur tilbake til den litt mer naturlige greia.

 12. Veldig fint innlegg – og du ser fantastisk ut uten vippeextensions!

  Fylte akkurat 30 og har tenkt mye på utseende den siste tiden. Er dessverre ingen naturlig vakker person og kunne ha fikset på utrolig mye! Men har aldri hatt råd og har foreldre som ikke vil støtte annet enn «naturlig skjønnhet».

  En ting jeg tror mange glemmer i disse «paradise hotel-look»-dager er det ikke alle som har råd til de dyreste hudkremene, hudpleiertimer + peeling, personlige trenere, botox, brystimplantat, brynsløft, relystan, vippe- og hårextensions, brynsforming (for å dra den enda lengre: fettsuging, rumpeimplantat, nesekirurgi, cellulittbehandlinger osv osv osv). Det skaper faktisk en ganske stor skille i samfunnet, hvor den øvrige klassen har ofte muligheten til å klatre enda høyere og avstanden blir større og tydeligere sammenlignet med den «nedre» klassen som ikke har råd. Dette synes jeg er veldig tydelig som bosatt på Majorstua.

  Heldigvis har jeg kommet litt videre og er mer fornøyd med å være uperfekt enn før. Men har vært noen år hvor man har kjent på denne urettferdigheten over at naturlige vakre mennesker gjør alle disse inngrepene, mens mange av de som virkelig kanskje trenger det mer ikke har muligheten. Men verden vil alltid være urettferdig og man kan bare jobbe med seg selv 🙂 Men vil uansett gi deg en applaus for dette innlegget! Alle har godt av mer naturlige og varierte forbilder og mindre skjønnhetspress på den neste generasjonen.

  (Beklager langt innlegg! Hadde visst mye på hjertet om dette temaet, hehe)

 13. Dette en noen av de fineste bildene jeg har sett av deg! Så naturlig vakker 😊

  1. Tusen takk <3 <3

 14. Supert at du føler deg vell uten alt det ekstra, og det er en veldig fin ting at du også oppfordrer til det naturlige på bloggen din, og viser unge jenter at det er greit å gå mot strømmen. Men, jeg mener at det å referere til denne «paradise looken» blir litt feil. Jeg tenker det at om føler seg vel med denne såkalte «paradise looken» så skal man få lov til det. For jeg mener at man ikke trenger å skille seg ut på akkurat denne fronten, og det er det som er så fint med oss mennesker, alle er unike, på hver sin måte. Om man synes det er fint med lange vipper, mye sminke og fillers, så er det greit. Det betyr ikke nødvendigvis at man vil være som alle andre. Hvis det skulle vært det ytre som gjorde den viktige forskjellen på mennesker hadde det vært en kjedelig verden. Det er variasjonen i personligheter som teller, og alle må få ha akkurat deres egen stil, om det er denne «paradise looken» som «alle» har eller om det er en «egen» stil. Poenget mitt er at det er supert at noen elsker følelsen av å være naturlig, og supert at noen elsker å ha lange vipper, men begge deler er greit, og begge kan være gode forbilder.

 15. SÅ mye finere uten sminke! Og i alle fall uten vippeextensions, som er det absolutt verste jeg ser! Jeg har til gode å se et at dette ser naturlig ut på noen, så nå er jeg spent på å se de nye vippene dine. 😉 Jeg er dog uenig i at det har blitt SÅ normalt med vippeextensions, fillers etc. I min gjeng/omgangskrets er det heller uvanlig å i det hele tatt bruke sminke. (Til nød litt mascara bare til hverdags) Så det kommer nok helt an på hva slags folk man henger med. 🙂

 16. Om du mener mascara ser ut som edderkoppben har du brukt feil mascara (eventuelt har de du ser på brukt feil mascara). Min ride or die er Loreal Volume Million Lashes So couture (hva SKJER med langt navn!!) Den er virkelig helt fantastisk. I mine øyne er det falske vipper som ser ut som nettopp det.

  Jeg er 23 år (snart 24) og har aldri farget håret, satt på vipper eller negler, gjort noe plastisk kirurgi eller noe. Det er jeg veldig glad for den dag i dag. Jeg ser hvor lett det er å utvide med å gå videre med noe som er permanent. Man blir fort blind på egne forandringer.

  Jeg er selv rødhåret og har lyse øyevipper, og alt jeg gjør fast er å farge vipper og bryn (hjemme- Kolokrem er best!). Det er nok luksus til at man føler seg fresh og ikke minst er det billig! Synes bestemoren min sa det så fint her om dagen: Jeg er så glad du ikke har sånne øyevipper som alle jenter har for tiden. Hun ene på tv klarte såvidt å åpne øynene sine! Hurra for det naturlige!

  1. Haha, bestemoren din <3 og tusen takk for mascaratips, det er notert!

 17. Love it! <3

  1. <3

 18. Amen!
  Jeg er helt enig med deg – det er en merkelig verden vi lever i når det er mere vanlig å fikse på utseende sitt enn ikke å gjøre det. Og alt er blitt så ekstremt, hvor skal dette ende liksom?

  Man trenger ikke velge enten eller, men alt til sin tid. Jeg synes det naturlige, freshe er det fineste i hverdagen, mens til helg, fest el spesielle anledninger er det jo fint og moro å kunne sminke seg og kle seg opp og føle seg litt ekstra fin. For om man har kunstige vipper, hår og et påmalt ansikt til enhver tid mister man jo litt av den «ekstra-fin-følelsen». Jatakk, begge deler 😉

  Det er trist at unge jenter i dag føler de må gjemme seg bak alt dette for å føle seg pen og bra nok! Derfor er det så utrolig flott og ikke minst viktig, at du Ida, publiserer nettopp slike innlegg som dette!! Du viser at et ansikt uten alt ekstrautstyret er mer enn fint nok – faktisk er du en utrolig søt og pen jente uten all extras 🙂 Godt jobba altså – ikke uten grunn at du er en av mine favoritter <3

 19. Såååå fin! <3

 20. Åh, så godt å lese! Jeg er en av de få som aldri lærte meg å klistre på løsøyevipper engang, og jeg har ikke vært i en salong på 8 år. Vi trenger noe annet enn Paradise Hotel nå, så TAKK!! 🙂

 21. Helt enig! Jeg føler meg faktisk litt «uvanlig» som ikke har gjort noen ting, og det er så deilig!! Aldri gjort noe med verken hår, øyevipper, ingen tatovering heller! SÅ DIGG!

  Veldig glad for at det finnes slike som deg der ute som kan fortelle den yngre generasjonen om hva som virkelig er penest! Go natural! Likte også veldig godt tanken din om at din egen datter kanskje vokser opp til din nese, for ja, hva skal man egentlig si da? (Du har jo en flott nese forresten).

 22. Bestilte time til vipper i juni.. men har avbestilt den. Hadde vipper en gang og det var så irriterende og ikke kunne gni seg i øynene. Har også begynt å like den naturlige looken mer, så bruker sminke 2 ganger i mnd eller mindre.. er så deilig å la huden puste og få super ren hud! Er 21 år og føler alle rundt meg kjører looken du beskriver og fyller på alt som er, npr de er naturlige pene fra før.. Takk for dette innlegget, vi trenger flere bloggere som deg. Du fremmer det naturlige på en fin måte, du var og vil alltid forbli min favorittblogger! Ida for president <3 stor klem

 23. Utrolig bra skrevet, er veldig enig med deg. Derimot synes jeg det er pent med litt mascara istedet for falske vipper. Smak og behag! Du er vakker både uansett!:-)

 24. Du er pen både med og uten, men kanskje ekstra pen uten <3 min mening da! 🙂

 25. Så deilig å bare være seg selv og selvsikker uten å ty til alle mulige midler for å se bra ut. Selv har jeg operert nesen da jeg var veldig plaget med å vise meg selv i profil. Det gikk rett og slett ut over livskvaliten. Nå tenker jeg aldri på det lenger og «stråler» derimot av selvtillit. Så for min del var det definitivt verdt det. Psyken og humøret ble 1000 ganger bedre. (ja for det kunne trist nok være vanskelig å få ut av døra enkelte dager) jeg forstår deg ellers godt i ting man såklart bekymrer seg om i det du nevner angående barn og gener. Men det får man deale med den dagen det kommer hvis det kommer.Ellers bruker jeg lite sminke, har aldri hatt løsvipper, extensions, eller løsnegler. Vi jenter må heie på hverandre, støtte hverandre og løfte hverandre opp!<3

 26. Jeg syns jenter med særpreg er så vakre! Mange vakre jenter mister mye av skjønnheten sin når de i stedet prøver å se ut som alle andre. Min mening da… Gøy å se deg uten vippene! Du er nydelig!

 27. Takk! Slike innlegg er viktig <3

 28. YAY! Jeg ser at dette med å gå tilbake til en mer naturlig look går igjen hos flere toppbloggere i senere tid – jubelen står i taket! Du ser nydelig ut, både med og uten alt stæsjet. Jeg synes det er helt innafor å ville pynte og sminke seg, men jeg heier også på å føle at man kan gå utfor døren helt au naturale også, om man føler for det. Mer av dette!

 29. Fantastisk innlegg! Jeg håper at vi ser starten på en naturlig trend nå. Det er vilt at vi bruker så mye penger på så kortsiktige ting som skjønnhetsbehandlinger og moteklær. Feks har jeg spart 12 000,- i året etter at jeg sluttet å farge håret! Det er to ferieturer, det.

 30. Jeg har selv gått fra å være brunette til det naturlige, kommunegrå håret med litt striper i! Geleneglene har jeg også kutta ut. Synes det er herlig at «det naturlige» er i vinden om dagen 🙂

  Du er superfin uten vipper og med en mer naturlig hårfarge!

  Klem <3

 31. Vet du, nå har jeg hatt 5 uker uten maskara (riktignok 1gang på fest, but still). Orket ikke mer, og følte jeg bare mistet flere og flere.. litt lett foundation, solpudder og litt fyll i øyebrynene holder nå. Så deilig!!

 32. Du er jo like fin uten sminke og extensions 😊

 33. Har ikke noenting, verken øyne, hår eller lepper. Akkurat sett en million episoder med paradise og føler med ganske ufullstendig. Støgt lys på jobb og jobber med masse pene folk. Så fant jeg det her. Tusen takk <3 Du er flott uten noenting, btw. Skal drite en lang marsj i eyeliner imorra jeg og.

  1. Ååå <3 <3 Ja, driiit i! Stor klem til deg!

 34. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ble litt pissed av dette innlegget jeg. Det sier egentlig veldig mye om hvilken verden dere bloggere lever i (og jeg trodde du var en av dem som skilte seg ut). For det faktisk ikke sånn at «95%» av jenter har dette, det er nok ikke engang snakk om 5% i denne aldersgruppen!! Godt mulig 95% av dine venner, men det sier mer om hvor påvirket mennesker blir av hverandre. Det sier også mye at du mener at maskara på naturlige vipper er stygt. Det er det kanskje på vipper som har hatt ekstentions i 8 år, for da har du selv ødelagt både volum, bøy og lengde ved å ha på tunge falske vipper. Det er derimot veldig pent på mine naturlige vipper, som også er fyldige fordi jeg har tatt vare på dem.

  Det virker som at du tror du skiller deg ut ved å velge det «naturlige» (ved å ta 1. punkt pr vippe), når det du egentlig gjør er å fortsette å påvirke i negativ retning. Dette synes jeg bare var trist, ta et standpunkt!

 35. Elsker dette innlegget! Synes det er så deilig å gå med lite eller ingen sminke, men elsker å sminke full glam når jeg skal noe spesielt! For meg og mange andre regnes sminke som en hobby, men ikke et must i hverdagen. Man må finne sin egen balansegang 🙂

  Må bare anbefale deg Maybelline sin «lash sensational mascara», den er min favoritt! Har hørt mange si det samme. Jeg pleier å legge den i «sikk sakk-bevegelser» innerst ved vipperoten først for å få volum og deretter bygge på lengden. Eneste mascaraen jeg har som gir både volum og lengde, OG som ikke drysser utover dagen. Dra av litt produkt fra kosten når mascaraen er full, så klumper det seg ikke så lett. Den finnes også i vannfast! Ellers vil jeg anbefale å farge vippene, profesjonelt eller hjemme. Jeg gjør det selv med Kolokrem (som jeg ser andre har nevnt) eller Reflectocil 🙂 Ha en fin uke videre, Ida!

 36. Jeg blir litt oppgitt av at du alltid må mene så sterkt om ting. Så fint at du vil gjøre forandringer og være mer naturlig, men må du rope så høyt hva du mener om alt annet? Personlig syns jeg ikke at påsatte vipper er fint i det hele tatt, men jeg sier ikke det høyt for det. (Gjør et unntak her nå). Jeg har venninner som sverer til det, og det er helt greit for meg. Selv bruker jeg mascara i moderate mengder og det er det, men når man leser på bloggen din at det ikke ser bra ut i det hele tatt, så må jeg bare begynne å lure på hva hensikten din er? Your way is the only way?

  Ønsker deg en fin dag.

  Hilsen Ida

  1. Det må vel gå an å dele meningen sin, uten det betyr at man tror man sitter på fasiten? Dette er min personlige blogg, ikke en nasjonal avis :/ Fin dag til deg og!

 37. Jepp Ida, fylte 28 år i Januar, ble plutselig der at jeg sluttet å ta på maskaraen hver dag på jobb. Jeg er fri! Ingen løs negler, ingen løsvipper og har kommet så langt at etterveksten er 6cm nedpå ørene, iik ja, og mamma klager som en gal. Vil du ikke være blond? Vil du ikke se litt ordentlig ut? Kjære alle barbi dukker der ute, jeg vil se ut som meg sjæl jeg og. Amen!

  1. Så herlig 😀 <3

 38. Hei Ida! Takk for et fint innlegg😊 jeg lurer på om du kan poste litt fler bilder av de nye vippene? Jeg har hatt volumevipper i mange år, og må trappe ned nå. Har du classic-vipper nå? Bruker du serum? Hvor ofte må du fylle på nå?
  Takk for svar😊 Klem til deg!

 39. Du ser yngre og søtere ut uten falske vipper 🙂

  1. Takk 😀

 40. Det er akkurat disse innleggene som gjør at jeg alltid klikker meg inn. Bare TENK at du, som et av Norges mest kjente bloggere, ikke minst et av de vakreste; bruker din sterke stemme til å påvirke mennesker i riktig retning. Du har en STOR påvirkningskraft på både unge og mulig eldre jenter/damer, og bruker den så SINNSYKT fornuftig. Jeg har så enormt med respekt for damer som deg. Jeg håper det alltid kommer flere slike innlegg, hvor du kan belyse viktigheten av å finne det vakre i seg selv, uten å være så oppslukt i Paradise Hotel-looken, eller trenden, som alle blindt hiver seg på. Ida, du er BRA! 😀

 41. AMEN!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.