BØR SOVEROMMET VÆRE MØRKT?

Timevis på Pinterest, og jeg har ennå ikke funnet ett soverom til inspirasjon. Det meste er enten alt for glam eller alt for skandinavisk. Jeg vet ikke helt hvor i landskapet jeg befinner meg. Kanskje er jeg bare så enkel at: dét liker jeg, og dét liker jeg ikke.

Én ting jeg er sikker på, er at jeg ønsker meg et mørkt soverom. Jeg har en baktanke med dette innlegget, og det er å få deg til å hjelpe meg med å finne en farge, hehe. Eller eventuelt gi meg en grunn til å ikke male soverommet mørkt? Kanskje mørkt, men ikke bekmørkt? Hovedsoverommet er ikke så stort – men jeg har hørt rykter om at hvite vegger faktisk kan få det til å virke mindre. Og så kribler det i magen av å tenke på et mørkt, mykt og deilig soverom. Blir det mer luskus enn det?

Hvis du har erfaring med mørke vegger where the magic happens, vær så snill og del med meg! 😀

Men først, la meg ta deg gjennom det jeg har bestemt allerede:

♦ Sengegavl med matchende sengekappe er bestilt. Det ble en mørk grå velour i et stoff som heter Diamond – 100% polyester så klart, nå som jeg har lært meg at det er velouren som ikke blir stygg og støvete. Fargevalget ble litt spontant da jeg fant ut at leveringstiden var lang, men mørk grå er safe da det passer til både mørke og lyse vegger. Tanken akkurat  er at vegger i matt sort får en overgang til hvitt, silkemykt sengetøy via en grå sengegavl. Jeg har lastet opp et bilde av stoffet på sengegavl/sengekappe, som du kan se her.

♦ Et sort nattbord på hver side av sengen, med en litt massiv nattbordslampe. Jeg har ingen ønsker om masse gull og glitter (hehe), men sliter med å finne fristende lamper til under 5.000,- per stk. Jakten fortsetter! Jeg har ikke bestemt meg for nattbord heller. Finner liksom ikke the perfect one. I verste fall går jeg for en rimelig variant og skifter ut knotten. Håndtaket heter det kanskje?

♦ En gardinvegg kan gi hotellfølelsen jeg er ute etter, så det ønsker jeg meg virkelig. Tenker å feste skinner i taket, slik at jeg kan ha to lag med gardiner langs hele veggen hvor vinduet er plassert. Ett lag med tunge, lystette gardiner som faller pent – og ett lag med lyse, gjennomsiktige gardiner. Det skal jo være mulighet for å slippe inn lys også.

♦ Jeg hadde i utgangspunktet ikke lyst til å ha garderobe på sovrommet. Vi har en krok hvor jeg hadde sett for meg TV på veggen og en fin kommode med litt pynt – men samboeren har trumfet gjennom. For å øke romfølelsen blir det skyvedørsgarderobe med sotet speil. Altså litt mørkere speil enn standarden.

♦ TV på veggen blir det uansett, det er heldigvis noe ledig plass etter at skyvedørsgarderoben har gjort sitt. Vet at veldig mange er i mot TV på soverommet, men jeg kan rett og slett ikke motstå fristelsen. Tenk deg en fyllesyk søndag i verdens mykeste seng. Har jeg nevnt at jeg kan ta heisen ned til Mc Donalds i tøflene? Jada, jeg skal bo i samme bygg som Mc Donalds. Klart vi må ha TV på soverommet.

♦ Taklampe, gulvteppe og øvrig dekor er ikke bestemt overhodet. Tenker det er best å få de store tingene på plass først.

Sååå, etter å ha lest mine tanker om soverommet, har du noen tips til veggfarge? Veldig interessert i å høre hvilke farger andre har på soverommet sitt 

Og hvis du skulle lure på hvorfor jeg er så soverom-gira: her er en liten påminnelse om hvordan jeg sover og har sovet det siste halve året. I die. 

Bildene i innlegget er lånt av Netluxury.com, vipp.com, ArkitektFossland, Slettvoll, Stylendesigns.com, Worthminer.com

310 kommentarer

 1. Så gøy med leilighetsplanlegging!
  Vi har akkurat pusset opp og flyttet inn i leiligheten vår selv. Jeg ville bort fra de kalde grå fargene som har vært så lenge nå og gått for varmere farger. Føler det er viktig at fargepaletten for hele leiligheten har samme fargetone for at det skal flyte bra sammen.
  Jeg fikk trumfet gjennom dempet sort på stua, kjøkken og gang har vi beige Machiato og gjesterommet og soverommet ble etter samboers ønske til slutt Oslo. Er ikke så fornøyd med den, så gjesterommet malte jeg om til Marracesh når han var på jobb, og soverommet står muuuligens for tur. Men går definitivt for mørkt.

  Vi har også gardinskinner på hele veggen der vinduet er. Kjøpte på kid og la dobbelt, så tynn hvit innerst og tykk lystett utenpå. Og for å få mer hotellfølelse la vi teppegulv! Det ble faktisk veldig bra, og så kan man bare rive det ut viss man blir lei. Parketten ligger jo like fin under 🙂

 2. Mørkt soverom er virkelig å anbefale! Er så behagelig, og sover mye bedre. Har selv malt soverommet i fargen Balanse, med nærmest lik farge på lystette velourgardiner på skinner i taket! Kjempefornøyd, og fått masse fine tilbakemeldinger!

  1. Det hørtes veeeldig fint ut <3

 3. Hva slags krøllstav/rettetang bruker du for å lage de krøllene? 🙂

  1. Vet ikke hvilke krøller du sikter til, men jeg bruker som regel rettetang fra enten MAST eller GHD 🙂

 4. Har sendt deg DM på Instagram med bilder av vårt soverom i dempet sort! 🙂

  1. Skal sjekke ut 😀 <3

 5. Hei Ida!

  Jeg har malt soverommet mitt i «Oslo» – både vegger og tak – er utrolig fornøyd! Pass på når du velger en mørk farge å ikke gå for den matteste malingen – jeg hadde det i stua med sophisticated blue, det ble haugevis med merker bare man sveipet med fingrene i veggen.

  Lurer også på hvordan du løser det med skinner og gardiner? Syns det var en helt genial idé til mitt eget soverom foran vinduene, men de skinnene på IKEA kommer bare i en lengde? Eller?

  1. Hei Stine! 🙂 Takk for tips ang matt maling! Jeg har bestilt hjemmebesøk av noen som tar mål og skreddersyr slike løsninger, sånn at vi får noe som passer inn hos oss 😀

 6. Jeg har et mørk soverom- taket og veggene er malt i mørk mørk blått- dersom du skal ha et skap på soverommet kan jeg si med en gang at det blir MYE støv! jeg måtte ta klesskapet ned nemlig( nytt hus med ventilasjon bare så det er sagt).

 7. Fine Ida, takk for at du skriver så fint og tar oss med på flytteprosessen. Spennende! Vi har malt soverommet i deco blue. Ikke veldig originalt kanskje, men herregud så digg rom å sove i og våkne opp i. Annbefales!:)

 8. Fargen «Heksetimen» er bare såååå fin 👌🏻😍 vi har nettopp malt den selv på soverommet. Ligner litt på dempet sort, men heksetimen er en litt varmere farge på en måte

  1. Den var ny! NOTERT 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.