TALENTLØSE IDA

Da jeg var ferdig med å koke egg til dagens frokost, sa jeg det høyt til meg selv: talentløse Ida slår til igjen. At det er noen helt basic kunnskaper jeg mangler, er det søren ikke tvil om lengre.

Så hvis du skulle føle deg mislykket over at du ikke har reddet verden før lunsj i dag: jeg håper du kan føle deg bedre i lys av min ubrukelighet.

♦ Koke egg. Jeg er helt håpløs på noe så basic som å koke egg. Alltid vært. Jeg har testet ut en uendelig rekke tips fra matsider, blogger og YouTube – men eggene mine ender opp som søl i 95% av tilfellene. Noen som kan anbefale meg en god eggkoker? Det er på tide.

Koke ris. Ja, det kom jeg på da jeg skrev om egg i forrige punkt. Jeg er ikke noen stjerne når det kommer til å koke ris heller. Takk og lov for boil in bag-ris.

Trene tidlig om morgenen. Det skulle kjæresten og jeg gjøre i dag. Han skulle ta ansvar og få oss opp klokken 6. Vi våknet halv 8, og bare: oi, hehe. Det var dumt. Det han ikke vet, er at jeg hørte alarmen. Men jeg liker ikke å trene om morgenen, så jeg lå bare og ba til Elixia-guden om at han skulle skru den av i søvne. Det gjorde han, og jeg high fivet meg selv under dyna.


Å reagere raskt på hendelser. Skulle likt å se meg selv (nei, egentlig ikke) havne i et skuddrama eller noe på åpen gate. Jeg hadde vel stått der med åpen munn og vurdert 104 fluktruter før jeg kom meg i bevegelse. I går så jeg en mann løpe mot toget jeg gikk ut av. Hadde jeg reagert litt raskere, kunne jeg trykket på døra og sørget for at mannen rakk toget hjem fra jobb. Han rakk ikke toget, og jeg vrir meg fortsatt av dårlig samvittighet.

Ta i mot gaver. Jeg syns det er ubehagelig, og jeg er ikke noe flink til det. Liker generelt ikke at folk bruker pengene sine på meg. Så når jeg åpner en gave, legger jeg gjerne ut i det vide og brede om hvor mye jeg trenger gaven, hvor mye jeg har ønsket meg den og alle de 1024 tingene jeg kan bruke gaven til. Og da virker det jo som om jeg prøver å skjule at jeg ikke ble glad for gaven, selv om det ikke er tilfelle. Ai ai, helt utmattende.

Stryke skjorter. Eller klær generelt. Tror bare jeg har prøvd to ganger, men jeg er livredd for å brenne meg. Eller svi hull i plagget. Mamma ga kjæresten min en steamer til jul. En kan jo sette seg på en stubbe i skogen og lure på hvorfor. Ellers har jeg et supertips til alle som er like ubrukelig som meg: heng det krøllete plagget ditt i dusjen, skru dusjen på så varmt som mulig, og la plagget henge der inne til det er glatt. Der var det noen som fikk livet i gave, tenker jeg!


Spise skalldyr. Svigers ringte og lurte på om vi ville komme og spise skalldyr i Fredrikstad neste helg. Klart det, har dere smekke, plastduk og hvite laken til å dekke over alle møbler? Jeg er ikke oppdratt til å spise skalldyr. Det mest fancy jeg har gjort er å rense reker, og det går ikke akkurat i 110 km/t. Prøvde meg litt i buffeten på danskebåten en gang. Da sprutet det kreps, krabbe og hummer alle veier, så mamma satte drapsblikket i meg og ba meg gå og ta en pølse i stedet.

Sovne. Jeg har alltid likt å være sent oppe, men på 30 kvm og med en arbeider i sengen, er det ikke rom for å leve om nettene lengre. Da er det problematisk at jeg blomstrer opp som menneske når det nærmer seg midnatt. Men i stedet for å skrive, rydde og høre på musikk – som jeg ville gjort hvis jeg var alene, så ligger jeg og ser ut i mørket mens jeg lengter etter en større seng. Og det kan jeg gjøre lenge.

Drikke kaffe i senga. Tanken er jo så fin! I praksis betyr det sengetøy fullt av lysebrune flekker.


Og så en liten gladnyhet, siden jeg spammet bloggen med sykdom da vi var på Koh Samui! Fikk jo så mange råd og tips i kommentarfeltet. Vi har fått igjen nesten 14.000 kroner på reiseforsikring. Hurra! Livets råd: aldri reis en meter uten reiseforsikring.

Nå skal jeg drikke kaffe og jobbe litt her i bingen, snakkes snart 

PS. Hvis du heller ikke kan koke egg eller stryke klær, så hadde jeg satt stor pris på om du ville dele det med meg. 

167 kommentarer

 1. Altså, Ida i love you – men please ro litt ned på spons! Spesielt da instagram, hvor det omtrent baare er annonser! Du blir automatisk litt mindre troverdig når det blir litt i overkant mye annonser, noe jeg syns er SÅ dumt da du alltid har vært en av de mest troverdige i bloggnorge.

  1. Ida Wulff

   Hei <3 Enig angående Instagram og tar det til meg!

 2. Lise Penne

  Heiheiheihei! Jeg kan IKKE koke egg, den blir sølete som F og jeg har endt med å ringe til venninner, blir alltid så usikker på om når jeg skal legge i egget eller hvor lenge det skal være i. Endte med å kjøpe eggekoker på clasholsen. Da følger det med et lite litermål som sier hvor mye vann du skal ha for hardkokt egg, egg med litt plomme osvosv. Har funket veldig bra! Kan enda ikke skryte på meg at jeg kan koke egg da 😉
  Risen blir knusktørr, til og med boil in bag-hurra! Også stryke skjorter, eh ja. Jeg bruker 2timer for at jeg vil den skal bli perfekt. Ellers så går jeg med den evnt skjorta i en time før jeg skal være fin så den får mykjøre seg litt så blir den ikke SÅ skrukkete 😉

  1. Ida Wulff

   Føler meg så mye mer normal av å lese dette 😀 haha <3

 3. Hei Ida. Dette er min debutkommentar. Hurra for det. Men du, eggkoker, herremin – det er genialt. Det må være tidenes oppfinnelse. Sånn nesten. Jeg har bare en superenkel en fra elkjøp eller en av de kjedene. Den gjør som jeg sier og eggene bli smilende og heelt perfekte, mens jeg sitter bare i sofaen og venter i spenning hver gang. Men noen ganger kan de bli litt trøbbel hvis eggene er store ( typ størrelse L) hvis man velger den der smilende varianten. Men da har jeg lært meg å ta litt nærmere hardtkokt, men ikke helt hardtkokt. Herlig for meg som ikke eier nesten et eneste husmor-gen å ha et sånt superhjelpemiddel 🙂 Men som jeg leste over her, triks og skylle eggene i kaldt vann etter koking! Da går skrellinga som en lek, i hvert fall de fleste gangene. Haha. PS: Dyna mi ser lik ut som din angående de kaffeflekkene. Pytt pytt! Alt godt for uka, og god eggkoking 🙂

  1. Ida Wulff

   Hei 😀 Hurra, så koselig med en debutkommentar! <3 Og nå kjenner jeg at jeg gleder meg veldig til eggkoker. Ha en fin kveld! Stor klem

   1. Ja, skikkelig hei og hurra. Og nå følger jeg opp med en ny kommentar – og erklærer meg snart en etablert kommentør (det er dog kanskje ikke er ord, men det er det nå si). Jeg kommenterer svært sjeldent eller aldri noen blogger, men din blogg ass – love it. Hjerte! Jeg ble så voldsomt ivrig med den eggkoker’n i forrige debutkommentar at jeg glemte helt å si: Veldig lite superfan av morgentrening. Kroppen min er ikke våken til den slags før ut på dagen. Gå tur kan den være med på, men trening tidlig: Not so much, selv om jeg liker å trene sånn ellers altså. Og skalldyr. Hjelpes. Jeg er den typen (eller dama) som har tre reker på skiva klar når andre har et lass ferdig skrella. Jeg orker ikke! Haha. Så det går ikke akkurat i 110 her heller. Og det er bein (eller hva nå det er på kroppen til de rakkerne) og rogn all over. Og middagen blir typ loff, tre reker og majones! Og styrke klær – føler’n. Og jeg eier ikke strykejern en gang. Og jeg har bikka godt over 30. Strykefrie klær, ja takk <3 Vi skulle øvd oss i smug sammen – lagd en klubb, på både skrelling av skalldyr, stryking og koking av egg 😀 Dette ble jo nærmest en stil av en kommentar dette her. Sånn er det med nybegynnere i kommentarfeltet. Null moderasjon 😉 Håper du hang med! Og gratulerer med dato for innflytting og alt. Veldig hurra for det også. Det blir spennende og fint å følge. Hei så lenge, Ida!

   2. Ida Wulff

    Haha, du er morsom <3 Om det finnes en klubb for å lære alle tingene i dette innlegget, så melder jeg meg inn! Eller et kurs blir det vel kanskje mer, haha. Håper du får en fin helg 😀 PS. La oss bare si at kommentør er et ord fra nå av.

 4. Cathrine

  Eggekoker er såå gullverdt å ha! Trenger ikke koste så mye, min kostet vel 200 kr på expert, som nå er power :p

  1. Ida Wulff

   Hurra for at det er billig og 😀

 5. Pernille

  Ser at mitt tips allerede ligger her, men sier det en gang til; eggegreia fra Clas Ohlson!!! Fantastisk oppfinnelse, så lenge du legger den oppi det kokende vannet samtidig som eggene. Hehe 😉
  Og til slutt en liten trøst; ei venninne spurte (i fullt alvor) om egget ble kokt hvis hun holdt det i hånden og ristet det…… fordi det «ristet» jo trossalt nedi kjelen også……… Så kjære Ida, du ække HELT håpløs! 😘

  1. Ida Wulff

   Hahahaha, creds til venninnen din 😀 <3 Og YES, Clas Ohlson står på lista!

 6. Ikke la de fosskoke, og ha de alltid i kaldt vann en liten stund før du skreller. Det redda meg <3

  1. Ida Wulff

   Ingenting kan redde meg! Det er det som er problemet når det kommer til egg 😀 Men takk uansett <3

 7. Henriette

  HAHAHAH! Egg har aldri vært et problem, men ris er jo umulig. Klinka til med å kjøpe riskoker jeg da, til samboerens store fortvilelse, men den ble kjapt solgt videre på finn da jeg også oppdaget boil-in-bag. Gøy innlegg forresten! 😀

  1. Ida Wulff

   Boil-in-bag <3 <3 <3 Så bra du likte innlegget 😀

 8. Haha, sliter med alle de samme tingene! Kan også legge til bilkjøring (til tross for førerkort). Ganske så håpløst når man er 30 år..

  1. Ida Wulff

   Hehe 😀 Godt å høre! Og angående bilkjøring… Spent på om jeg fortsatt kan kjøre bil, begynner å bli en GOD stund siden sist.

 9. CAMILLA -CHOCOLATEWASTED
  7 TIMER SIDEN
  SVAR
  Din kommentar avventer moderasjon.
  Hahaha Ida-mor! Du er så herlig! Og jepp, jeg kjenner meg så godt igjen.. jeg ba inn til treretters med vennegjengen en gang her for et par år siden. Ris var en del av hovedretten. Gjett hvem som fylte storkjelen med 8 poser boil-in-bag…haha!
  Og du, når du ikke bor i en skoeske lenger og endelig får tørketrommel igjen, legg 2-3 skjorter av gangen i tørketrommelen sammen med 1-2 isbiter og la den surre og gå i 10-15 min. Heng deretter opp og tørk på henger.. Voila, krøllefritt!! Så slipper du å bruke opp alt varmtvannet og 😉

  PS…aldri slutt å blogge! Du lyser opp sosiale medier! :*

  1. Ida Wulff

   Oi, det skal jeg prøve når jeg får tørketrommel 😀 Takk for tips! OG for fine ord <3 Ønsker deg en fiin dag!

 10. Madeleine

  Hei Ida!
  Hvis du lager et lite hull i eggene før du koker dem så sprekker de ikke. Bare et lite tips. Ellers elsker jeg bloggen din for tiden. ❤️

  1. Ida Wulff

   Så hyggelig <3 <3

 11. Marte Jensen

  GUD så herlig at du er tilbake for fullt! Det er så herlig å lese skikkelige blogginnlegg for en gangs skyld! Humor, relaterbart. Helt fantastisk rett og slett!

  Hva angår egg slet jeg i mange år. Matbloggere gjorde meg bare enda mer forvirret. Du får sikkert uendelige tips, men her kommet et til 🙂

  Eggene i vann, vannet skal bare dekke dem så vidt. Og kok opp.
  Bløtkokte egg: 5 min
  Hardkokte egg: 8 min
  Og hvis problemet er at du ikke på død og liv kan få av skallet uten at halve egget følger med – legg de nykokte eggene i iskaldt vann i noen minutter, og skallet kommer rett av!

  Jeg digger deg! Hold ut i bingen 🙂

  1. Ida Wulff

   Takk for så fine ord 😀 Det var hyggelig å høre. Og angående eggtipset: no can do. Det BLIR eggkoker!! Haha 😀 <3 Stor klem fra bingen

 12. Madelen

  Ønsker en spørsmålsrunde med kjæresten din (om deg) 🙂

  1. Ida Wulff

   Notert 😀 <3

 13. Lisbeth

  Haha, du skriver kjempegodt.

  1. Ida Wulff

   Tusen takk 😀

 14. Haha, bra innlegg! Du kan bare bytte ut navnet ditt og erstatte det med «talentløse Astrid». Alle punktene traff nemlig meg også. Her får jeg hjelp av samboeren til bunadsskjorte, resten går i dusjen eller med steameren. Spør jeg om vi skal ha egg til frokost, er han kjapp med å stå opp og sier at han heller kan lage. Ganske greit for meg 😉

  1. Ida Wulff

   Hahaha 😀 har en som tar ansvar for egg her også heldigvis! I hvertfall i helgene. Ha en fin dag <3

 15. Du må stikke hull i egget i den butte enden før du koker det, da sprekker det ikke.

  1. Ida Wulff

   Men da flyter det vel ut masse gugg i kjelen? :O

   1. Madeleine

    Det vil ikke flyte ut masse gugge i kjelen fordi eggets konsistens er tykkere enn hullet er stort. Bruk en nål og stikk. Fungerer helt supert 👌🏼

 16. «Da sprutet det kreps, krabbe og hummer alle veier, så mamma satte drapsblikket i meg og ba meg gå og ta en pølse i stedet.»
  Lo godt av dette innlegget ditt, du er hysterisk morsom 🙂 elsker måten du skriver på. Du ser virkelig bra ut om dagen, gleder meg på dine vegne.

  1. Ida Wulff

   Åååå!! <3 x 1000 til deg! Takk!

 17. heng det krøllete plagget ditt i dusjen, skru dusjen på så varmt som mulig, og la plagget henge der inne til det er glatt.

  Kjempe tips 🙂 Ble sååå kjempe glad nå 🙂

  Men noe lite jeg lurer på … Skal plagget bli våt og tørke seg glatt ? eller … bare glatte seg av dampen ?

  Digget dette tipset !!!

  1. Ida Wulff

   Hurra 😀 Plagget skal bli lett fuktig av dampen, ikke kliss vått <3

 18. Haha! Du altså 🙂
  Ser ut som om halve egget forsvinner under skrellingen – jeg har derfor et par tips: 1. Ferske egg er vanskeligst å skrelle. Man trenger derfor ikke å kjøpe eggpakningen med lengst holdbarhet på butikken. 2. La eggene ligge i 2 min under rennende kaldt vann i kasserollen før du gjør noe med dem.
  Voila!

  1. Ida Wulff

   Skrelling må man jo gjøre uansett om man har eggkoker eller ei, så takk for tipset 😀

 19. Hahahah ler høyt og griner av dette ass! Hilsen hun som IKKE kan å steke vafler, det blir alltid bare grøt i vaffeljernet uansett hvor mye jeg prøver, og det å lage en fin omelett? HAKKE sjans i havet heller, dævver ass! hvorfor skal det være iq spærre på sånt a?

  1. Ida Wulff

   Der sa du det.. IQ-sperre!!

 20. Jeg bruker en app som heter EggTimer+, der kan du velge størrelse på egget, om det kommer rett fra kjøleskapet eller er romtemperert, hvordan du ønsker at plommen skal være. Koker opp vannet, legger egget i kjelen og trykker på start i appen og vips så har du perfekt egg hver gang!

  1. Ida Wulff

   Så smart – men for en ubrukelig en som meg, så blir det nok eggkoker 😀

 21. Christina

  Bra det ikke bare er meg som er klønete. (kaffe på alle sengesett….)☺️

  Forøvrig har jeg et par tips til eggkoking og rette klær:
  – legg eggene i fra start, kaldt vann. Ikke kok for hardt, jevn koking. Ta tiden fra det begynner å koke. 3-4 minutter avhengig av størrelsen. Da får du smilende egg. Hilsen en som koker 4 egg daglig.

  – Hårføner har reddet meg i mange ganger når det kommer til stryking. Retter ut hvertfall på de tynneste plaggene slik som kjolen på bilde ditt.

  1. Ida Wulff

   😀 <3

 22. Kjøp en eggkoker som du kan stille inn hvor hardt-/bløtkokt det skal være. Noen funker sånn at det er mengden vann som avgjør om det blir hardt eller bløtt, disse er piss fordi de går tørre (som jo er meningen) og blir svidde i bunnen og veldig fort stygge.
  Er på min tredje eggkoker, så her føler jeg at jeg kommer med et godt tips, haha!

 23. Haha, nå måtte jeg le ettersom jeg leste dette innleget med kald klut på armen hvor jeg mistet strykejernet for 10 minutter siden..Det brenner veldig og er jeg uheldig blir det et nasty arr, men da fikk jeg meg ihvertfall en latter av timingen! Godt det ikke bare er meg. Mens jeg gjorde dette sto forresten potetene og brant seg, skulle bare kokes…Litt talentløs idag haha

  1. Ida Wulff

   Å nei, stakkars deg!!!! :O

 24. Madleei

  Koke egg kan jeg! Eller, takket være et rødt, lite jukse egg fra Clas ohlson som endrer farge etter hvor kokt det er. Hurra!

  Ellers er jeg ganske evneveik når det kommer til å stryke skjorter, spise skalldyr (gjør dette konsekvent alene eller sammen med min bestevenninne), koke ris går jo ikke an uten boil-in-bag vel? og trene tidlig på morran? Nei. Det funker ikke for meg.

  Godt dere fikk «plaster på såret» av reiseforsikringen da!
  God helg <3

 25. Madleei

  Koke egg kan jeg! Eller, takket være et rødt, lite jukse egg fra Clas ohlson som endrer farge etter hvor kokt det er. Hurra!

  Ellers er jeg ganske evneveik når det kommer til å stryke skjorter, spise skalldyr (gjør dette konsekvent alene eller sammen med min bestevenninne), koke ris går jo ikke an uten boil-in-bag vel? og trene tidlig på morran? Nei. Det funker ikke for meg.

  Godt dere fikk «plaster på såret» av reiseforsikringen da!
  God helg <3

  1. Ida Wulff

   Team ubrukelig 😀 <3 Haha!

 26. Madeleine

  Koke egg kan jeg! Eller, takket være et rødt, lite jukse egg fra Clas ohlson som endrer farge etter hvor kokt det er. Hurra!

  Ellers er jeg ganske evneveik når det kommer til å stryke skjorter, spise skalldyr (gjør dette konsekvent alene eller sammen med min bestevenninne), koke ris går jo ikke an uten boil-in-bag vel? og trene tidlig på morran? Nei. Det funker ikke for meg.

  Godt dere fikk «plaster på såret» av reiseforsikringen da!
  God helg <3

 27. Hehe, du er nok ikke alene! Jeg sliter også med å koke ris i gryte. Kjøpte meg riskoker og så meg aldri tilbake <3 Tanten min fra Thailand lærte meg følgende triks: Ta oppi så mange kopper ris du vil ha i riskokeren. Fyll deretter så mye vann i at du kan legge hånden din flatt på risen og se at vannet går akkurat over håndflaten. Da blir risen topp hver gang!

  1. Ida Wulff

   Takk for tips 😀

 28. Elisabeth

  Sånn helt seriøst, riskoker fra Tupperware (som settes i mikroen), er helt genial!! Jeg kan heller ikke koke ris (utenom boil-in.bag), og restultatet er faktisk enda enklere og bedre med denne riskokeren 😉 Og enda et pluss, hele greia kan puttes i oppvaskmaskinen 😀

 29. Du er så flink med ord, Ida. Og til å ta ulike hendelser og hverdagslige ting så på kornet. Gjør til at du er og blir (rettere sagt har) den eneste bloggen jeg leser.

  1. Ida Wulff

   Jeg blir såååå glad! Tusen takk <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.