KJÆRESTEKORTETS DEBUT

Processed with VSCO with a5 preset

Røsk meg i fletta og kall meg etablert. Jenta som ville leve lykkelig alene i alle sine dager, har fått seg kjærestekonto med to tilhørende bankkort. Kjærestekortet! Enkelt forklart: vi har én bankkonto som vi begge disponerer, hvor vi skal sette inn et fast beløp hver måned. Og så har vi hvert vårt bankkort da, som vi skal bruke når vi handler til husholdningen. I kveld har vi vært på Ling Ling og spist middag, og kjærestekortet fikk debutert i kortterminalen. Av en eller annen grunn var jeg redd for at det ikke skulle fungere – men det gjorde det altså.

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Hittil i forholdet har vi handlet sånn omtrent annenhver gang, og egentlig aldri holdt noe regnskap på ditt og datt. Å vippse hverandre for ukens forbruk av dopapir er virkelig ikke oss – men nå har vi jo tenkt å leve sammen i en god stund, så vi fant ut at en felles konto kunne være smart. Da deler vi automatisk på alle utgifter, ferdig med den saken. 

Det skal dog sies at vi ikke har funnet ut av alle detaljer enda. Greit nok at kortet skal brukes på matbutikken – og noen ganger når vi er ute og spiser sammen, kanskje på ferier – og på Vinmonopolet, når helgens rødvinsherlighet skal handles inn. Men. Da jeg sånn halvveis på tull foreslo at kjærestekortet skal trekkes når jeg går til min nye faste utgift: brazilian waxing… Da fikk jeg klinkekuleøyne og et blankt nei til svar. Og selv om jeg egentlig tullet, så tenkte jeg: hmf… Jeg hadde da aldri gått gjennom det helvete der én gang i måneden hvis jeg ikke bodde sammen med deg! Hva syns du? Skal jeg trekke kjærestekortet neste gang jeg ligger der på voksebenken og brøler? Haha, hadde tatt seg ut 😉

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Og et slikt kjærestekort, kan det drepe romansen litt? Er det ikke hyggelig å ta med kjæresten sin ut og spandere en middag, uten at fellesøkonomien skal lide av det? Og kan jeg kjøpe blomster til leiligheten på felleskortet, eller er det noe vi burde komme hjem og overraske hverandre med? Kjæresten min gir meg blomster her og der, men jeg  ha blomster i leiligheten til enhver tid. Men det er kanskje mitt problem, og ikke noe som skal ha samme plass som håndsåpe i budsjettet? 

Spørsmålene er mange. Hvis du har erfaringer med denne type fellesøkonomi, så hadde det vært veldig gøy å høre om det i kommentarfeltet. Please del med meg 😀 

154 kommentarer

 1. Ida Wulff

  Kine: tusen takk 😀 <3

 2. Rebekka

  Nå har ikke jeg lest alle kommentarene, både fordi det er 150 av dem og fordi jeg eeegentlig leser til eksamen… Men jeg har et spørsmål som jeg sliter med å besvare. Jeg og samboeren min har også et felleskort og betaler inn lik sum hver måned, siden vi begge får støtte fra lånekassa. Men i fremtiden vil han komme til å tjene mer enn meg. Er det da fair at begge skal sette inn 50/50 på kortet? Eller vil det være mer fair at begge setter inn f. eks. 20 % av det man tjener den måneden?

 3. Ida Wulff

  Rebekka: Nå kan jeg jo bare svare for meg selv, kanskje det er fler som vil komme med sin mening også. Men vi tjener ikke likt – og setter uansett inn samme beløp. Vi skal jo benytte oss av det som kjøpes i like stor grad. Greit, så spiser kanskje menn mer, men da er det plutselig 100 ting å ta hensyn til. Tenker jeg <3 En annen ting er jo hvis én studerer og en jobber, da.

 4. Ida Wulff

  Lise Marie: Takk for at du ville dele 😀 Og ja, virkelig helt genialt. Vi sier forresten felleskortet vi også, hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.