VÅR FØRSTE KJÆRESTEFERIE

God morgen, fine folk  I går la jeg meg med høyhalset genser og sokker langt opp på leggen. Jeg bare visste at jeg kom til å våkne opp med grus i halsen i dag. Og jeg tok ikke feil. Æsj, så kjedelig. Men jeg er blitt ganske flink til å ta knekken på forkjølelser og halsvondt, så jeg satser på at jeg klarer det denne gangen også. Som om ikke det var nok, så SNØR det som bare det ute. Årets første snø… Jeg er i sjokk og dyp sorg. Neida! Men det er i hvertfall fint å ha en varm ferie å se frem til! 

Som jeg har nevnt tidligere, har jeg bestilt min første kjæresteferie. Eller.. Nå var vi jo fem dager sammen på Gran Canaria. Men det var med mamma og pappa, så jeg vet ikke om det kan kalles kjæresteferie? To uker i Thailand er liksom mer check, hehe. Reisen vår går nærmere bestemt til Koh Samui. 

Jeg har vært i Thailand to ganger tidligere, og trodde faktisk ikke at jeg kom til å reise tilbake. Men jeg lot meg overtale til Koh Samui, for det ser bare helt nydelig ut der. Og så er jo fordelen med Thailand at det er så billig å leve der. Massasje hver dag for eksempel? Ja takk. Vi reiser rett etter romjulen, og blir borte i hele 15 dager. Gleder meg så mye at jeg kunne begynt å grine, nå som jeg sitter her under pleddet og snufser med dalende snø som eneste selskap. Haha! 

Uansett: jeg trenger din hjelp! Hvis du har vært i Koh Samui før, kan du ikke vær så snill og gi meg dine beste tips i kommentarfeltet? Det hadde jeg satt så utrolig stor pris på. Jeg er jo en planlegger, og ønsker alt av restauranttips, strandtips, tips til ting å finne på – og en ting som haster litt: hva bør vi gjøre på selveste nyttårsaften? Vi vil ikke ut og rave, bare spise en fin middag og se på fyrverkeri.

Krysser fingrene for at jeg får noen gode tips, foreløpig har jeg bare rukket å Instagram-researche. Herregud, som jeg gleder meg til tur! 

Nå må jeg komme meg ut av pleddet og hive meg rundt, for i dag får jeg besøk av verdens beste Malin 

88 kommentarer

 1. Ida Wulff

  Kristine Larsen: Jaaa, vi gleder oss 😀 <3

 2. Ida Wulff

  Jane: vi har allerede hotell, men takk likevel <3

 3. Ida Wulff

  Anonym: Dessverre ikke billig, vi bestilte gjennom TUI <3

 4. Ida Wulff

  karo: Jaa vi gleder oss 😀 <3 Han jobber mye, så vi er heldige som har råd til ferie begge to :*

 5. Ida Wulff

  Marte: Akkurat nå ser det ikke sånn ut nei 🙁 Dessverre!

 6. Jeg elsket Koh Samui, men tror det blir litt masete om du hele tiden går i turistfellene.

  ELSKET Coco Tams is Fishermans village. Her var vi hver dag/kveld, og hadde drinker.. kom før solnedgang og nyyyt. Det er en beach bar.

  Ellers så er det en restaurant som heter «the hut» i fishermans village. Den ser ut som ei skikkelig rønne, og er overhodet ikke pyntet opp for turister. MEN; her hadde vi øyas beste thaimat, og det for en slikk og ingenting.

  Dra på utflukt til Ang Thong national park. Vi dro med 100degrees, og det var et kjempebra og seriøst selskap. Passer bra hvis dere liker kayaking, snorkling og oppdage uberørte øyer.

  Ellers var vi faktisk på kino ved et par anledninger. De har en veldig bra kino på kjøpsenteret i Chaweng. Ingenting er dubbet. Perfekt for en rolig kveld.

  Angående stranden i Chaweng så unngå å ligge på midten, men gå mot «endene». Her er det mye finere, og roligere.

  Taxi på øya er svindyrt (vi snakker norske priser). Men, det er et selskap som heter Navigo Samui (?). De har en app som du kan laste ned i forkant. Fungerer litt om Uber, og er veldig greit å bruke.

  Det finnes også en veldig bra indisk (heller ikke fint innredet) i Chaweng. Husker ikke navnet på denne, men så ikke sånn veldig innbydende utenifra 😛

  God tur! 🙂 Vi skal definitivt tilbake.

 7. Ida Wulff

  Elin: ooooh, disse tipsene likte jeg 😀 tusen takk for at du ville dele, alt er notert <333

 8. Slenger meg på kommentaren om Coco Tam?s; verdens beste drinker, chill musikk og øyas beste ildshow. Kan også anbefale restauranten LINK som også ligger i Fisherman?s village, supergod pizza hvis man vil ha litt avveksling fra thaimat.

 9. Ikke den mest FANCY restauranten (de har flyttet sted, så sikkert mer fancy nå) – men Ninja Crepes – ER Å ANBEFALE! Jeg trodde samboeren min tullet når vi skulle spise der, så shady ut! MEN FY F**N for god mat! Spiste nesten lønsj det hver dag! Anbe

  Muay Thai (boksing) er enn opplevelse – noe jeg aldri ville trodd.

  Det er stadioen ved sentrum jeg anbefaler. TUKTUK og taxi er ekstremt dyrt (iforhold til thailand) – vi leide scooter – og fungerte veldig bra!

  Ps mango på stranda der er utrolig god! Bedre enn der jeg var i Thailan nå sist!

 10. Åhh elsker koh samui!

  – Lei moped

  – Husker ikke hva plassen het. Men de har en veldig fin plass der de har veldig fargerike hytter på stranda. Der har de veldig god fruit shake og frityrstekt skampi.

  – Reise på fullmånefest på nabo øya

  Anbefaler ikke å kaste bort penger på å reise til phi phi, der er det veldig ekkelt og myee fyll

 11. Hei Ida =)

  Jeg har vært og besøkt Koh Samui noen ganger, siste gangen var for neste to år siden. Det er en kjempe fin øy, mye og gjøre og se. God mat, og flotte mennesker. Jeg ville anbefalt The Chef restaurant. Spiste der opptil flere ganger, og anbefalt andre som har dratt dit i ettertid og de er like fornøyde.

  Det er mye liv og røre på Koh Samui, om dere ønsker noen rolige dager med kun avslapning, og fine solnedganger ville jeg anbefalt på det sterkeste å dratt til Koh Tao over en natt eller to. Et av de fineste stedene jeg noen gang har vært!

  Hilsen Ida, din navn søster 😉

 12. Kristin

  Likte meg godt på Koh Samui. Er ikke et sted jeg ville dratt tilbake, men det er nok bare fordi jeg hadde skyhøye forventninger før vi reiste. Men alt i alt et fint sted og en reise jeg ikke ville vært foruten! Vi dro på blandt annet på en sånn «arrangert» utflukt til namuang (heldigvis var det bare vi som hadde meldt oss på den dagen, haha), der vi besøkte en kjempefin foss (namuang waterfall), red på elefanter, spiste god lunsj ,og klatret og kjørte zipline i tretoppene i regnskogen. Veldig kul utflukt!

  Ellers anbefaler jeg absolutt å dra til wat plai laem/big Buddha som er et sinnsykt fint tempelområde. En fantastisk opplevelse å ha vært der (og så er det jo alltid gøy å få sett litt lokal kultur).

  Ville anbefalt en spesiell restaurant og et spa også i nærheten av chaweng, men disse husker jeg dessverre ikke navnet på 🙁

 13. Ida Wulff

  Anonym: takk for tips <333

 14. Ida Wulff

  Anne: nam 😀 Tusen takk for at du ville dele <3

 15. Ida Wulff

  Bettina: Takk for at du delte <3

 16. Ida Wulff

  Ida: Hei navnesøster 😀 Takk for tips! The Chef og Koh Tao er notert <3 Klem!

 17. Ida Wulff

  Kristin: Takk for at du ville dele 😀 <333

 18. Ida Wulff

  Hilde: Takk for tips 😀

 19. Ida Wulff

  Christina: oi, det skal jeg sjekke ut, takk for tips 😀 <3

 20. Ida Wulff

  Anonym: oi, måtte selvfølgelig google :O Haha! Litt kjedsomhet og lading av batterier er bare fint – vi tenkte ikke å være propeller hele ferien for å si det sånn! 😀

 21. Ida Wulff

  Mk: Så deilig at dere har fått reist så mye sammen 😀 Kos dere masse i London og på Sri Lanka <33 Klem!

 22. Koh Samui er en av mine favorittøyer og er perfekt for kjærestetur! Kan absolutt anbefale restauranten Barracuda som ligger i Fishermans village! Sinnsykt god mat – litt dyrere enn thairestaurantene, men ABSOLUTT verdt hver krone!

 23. Ida Wulff

  Maria: takk for tipset 😀 Så gøy å høre at du liker Koh Samui 😀

 24. Ida Wulff

  byAnne: Tusen takk for nyttig tips! Får huske å ta med noe anstendig tøy også 😀 Klem <3

 25. Ida Wulff

  Anneli: Hei 😀 Takk for at du ville dele. Ser at dette går igjen, også i kommentarfeltet her. Men nå er ikke vårt mål å være backpackere og å komme nærmest mulig lokalbefolkningen :O Vi skal bare kose oss, slappe av – og selvfølgelg oppleve litt, men vi trenger overhodet ikke en stråhytte i en fjellvegg. Så det skal nok bli bra 😀 <3 Skal uansett sjekke ut FB-siden!

 26. Et lite tilleggstips hvis dere tenker å dra på utflukt til Koh tao med overnatting, er «View point resort Koh tao» et helt fantastisk hotell! Søsteren min giftet seg der i februar, og jeg og kjæresten bodde i pool villa 2 i to fantastiske dager. Hadde eget basseng med utsikt til havet, og fikk frokosten servert på rommet til ønsket tidspunkt. Har flere bilder av pool villaen her: http://byanne.blogg.no/1486050334_pool_villa_2.html

 27. Kan dessverre ikke komme med så mange tips til Koh Samui, men har bodd 9 måneder på Koh Tao og kjenner den øya ut og inn, så rop gjerne ut hvis dere trenger tips til steder å bo, hvordan komme seg dit, restauranter, barer, ting å gjøre osv 😉 Så det var ei over her som hevdet at det er forbudt med kjøretøy på Tao, det stemmer ikke! Er masse scootere og pick-uper (som brukes som taxier), men omtrent ingen vanlige biler. Bare så du ikke får feil inntrykk 😉

 28. Dere må dra på Jungle Club! Det er helt nydelig, er et hotel oppe i fjellene med bra restaurant og man spiser med den sykeste utsikten ned mot havet, må sjekkes ut! Det er også veldig fint å leie moped å bare kjøre rundt øya 🙂

 29. Cathinka

  Ser ut som at du har fått mange fine tips, og er enig med en lengre opp her – Wine Connection i Chaweng har kjempegod mat og drikke, anbefaler det absolutt 🙂 Koh Samui er fantastisk, gled deg masse!

 30. Kan anbefale fishermans village! Verdens beste drinker og skikkelig chill stemning på coco tam. Den beste biff resturanten på øya ligger også i fishermans village og heter The Shack, anbefales virkelig!! 🙂 Ellers så burde dere besøke en plass som heter Jungel Club, det ligger mellom Chaweng og Lamai. Bare kjøreturen opp dit er en opplevelse, kronglete og bratte bakker. På toppen er det en helt ok restaurant, men med verdens vakreste utsikt over Chaweng 🙂 På chaweng beach likte jeg best å ligge på Elephant, de har de diggeste solsengene. Hvis dere vil på en litt roligere strand anbefaler jeg choeng moon 🙂 Andre restauranter i chaweng by som er verdt et besøk er DUOMO (italiensk), Pasta house og Gringo (mexicansk). The cliff (rett i nærheten av Beach republikk) er også verdt et besøk, men da burde man reserve bord ute til solnedgang, fantastisk utsikt 🙂 God tur!!

 31. Anbefaler å booke bord på Romantic Bamboo i Lamai! De har vært nr.1 på tripadvisor i flere år og ikke uten grunn! Drives av to italienske brødre og kona til den ene broren. Kona er thai så her får dere både thai og italiensk mat, som smaker helt nydelig!! Tiramisuen må også prøves… Restauranten er i en liten bambus-hytte(ish), og er stort sett fullsatt hver kveld, så jeg anbefaler deg å finne de på Facebook å reservere et bord i forveien 🙂 Hvis dere er veldig glad i thaimat er de små, familiedrevne restaurantene de beste å dra til. Ser ofte kanskje litt shabby og trist ut, men det er de som har thaimat som smaker som thaimat.(Og som tørr å spice opp maten din når du sier du vil ha spicy fordi om du er turist)

 32. Ida Wulff

  Marte: Tuuusen takk for tips 😀 Vi MÅ få til et besøk på Romantic Bamboo, hørtes midt i blinken ut! Stor klem

 33. Ida Wulff

  Cathinka: Wine Connection er notert <3<3<3

 34. Ida Wulff

  Vilde: så kuuult 😀 Takk for tips!

 35. Ida Wulff

  Eirin: åh, tusen takk Eirin!! <3 Alt er notert 😀

 36. Ida Wulff

  Linda: tuusen takk for tips, Linda 😀 Setter stor pris på det <3

 37. Ida Wulff

  byAnne: så fint :O :O Takk for tips <3 Vet ikke om det blir overnatting på Koh Tao enda, men vi får se hva vi får til 😀

 38. Ida Wulff

  Marie: Takk for det Marie, tar kontakt hvis det trengs 😀 <3 snilt av deg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.