MINE OSLO-EPOKER

Da jeg fant ut at jeg fikk beholde leiligheten ut sommern, kom jeg til å tenke på alle stedene jeg har bodd i Oslo. Fra jeg flyttet hjemmefra for aller første gang, til jeg sitter her i dag som… Voksen. Så jeg tok meg en liten reise i arkivet for å mimre, og tenkte det kunne være morsomt å dele med dere også. Mange av dere har jo fulgt meg gjennom alle Oslo-epokene, og husker kanskje mye av det? Det hender jeg får kommentarer fra lesere som husker at jeg satt og smugrøyket Marlboro Light utenfor barndomshjemmet, og reflekterte over det å skulle starte på voksenlivet. Tror det var kvelden før jeg flyttet ut. Det er både morsomt og vondt å tenke på, jeg skulle ønske 26 år gamle Ida kunne vært der og passet på 18 år gamle Ida. Gitt henne rådene hun ikke ville ta fra foreldrene sine, og fortalt henne hvor innmari bra alt kommer til å gå til slutt. Vel, la oss starte. 

Niels Juels Gate 29: Jeg var 18, snart 19 da jeg flyttet hjemmefra for første gang. Dritlei av det kjedelige livet i Tønsberg. Nettopp ferdig på videregående hvor jeg strøk to fag fordi det var morsommere å blogge og henge i Oslo, og nysingel etter å ha hatt samme kjæreste siden jeg var 12. Jeg kunne ikke komme meg fort nok ut av jenterommet! Kveldene tilbragte jeg på Finn.no, helt til jeg fant en perfekt liten leilighet på Frogner. Hadde vel hørt at Frogner var fint. 8000 i måneden, separat soverom og en liten Marlboro Light-balkong. Jeg tok med meg klær, sko og sminke, kjøpte alt som var hvitt og rosa på IKEA, og flyttet inn i Niels Juels Gate 29. Mamma og pappa satt igjen i Tønsberg med et jenterom snudd på hodet. Jeg var mer opptatt av å flytte inn i Oslo enn å flytte ut av Tønsberg, hehe. Kunne egentlig ikke brydd meg mindre, jeg ville bare være i Oslo, være forelsket og være fri. Det var en varm sommer. Jeg spiste nuggets og ferdigwok til middag, kjøpte vifte til soverommet og fikk nye venner for hver dag som gikk. At han jeg var forelsket i ringte fredager og dumpet meg, for så å ringe på søndager og ville ha meg tilbake, ble jeg fort vant til. Jeg husker tiden i den første leiligheten som lykkelig og ulykkelig på samme tid. Det var som om jeg trengte å være ulykkelig, møte motstand for første gang. Ellers knyttet jeg vennskap som betyr mye for meg den dag i dag, smakte sushi for første gang og fylte de 35 kvadratmeterne til randen med morsomme mennesker som jeg ikke husker hva heter. 

NIELS JUELS GATE 29 

Niels Juels Gate 29 vol 2: Etter et år i den lille leiligheten, så jeg ved en tilfeldighet at penthousen i samme bygning skulle leies ut. Eller, penthouse? Hjørneleiligheten i øverste etasje, dobbelt så stor. For meg var den et palass. Hele 11.000 kroner i måneden, kunne jeg klare dette?! Mamma og pappa sa nei, så jeg signerte på flekken. Tror ikke vi snakket sammen på flere måneder etter det. Og mamma og pappa hadde rett, for denne sommeren lette jeg etter mynter i leiligheten for å få råd til mat. Jeg var inn og ut av et dårlig forhold, kjøpte katten min Bella og forstod at jeg måtte begynne å svare på mail for å klare å betale husleia. Frem til dette hadde jeg bare svevd rundt på en sky og gjort hva pokker jeg vil. Det var det slutt på nå. Tror til og med jeg meldte meg inn på et treningsstudio. Orden på livet, si! Jeg flyttet ut av Niels Juels Gate for godt da jeg skulle tilbringe noen måneder i LA, og egentlig hadde fått nok av Oslo-livet.

NIELS JUELS GATE 29, VOL 2 

Bygdøy Allé 69: Etter LA-eventyret og en periode i Tønsberg, fikk jeg jobb hos EF (som jeg hadde vært i LA med). Så jeg flyttet tilbake til Oslo, til menneskene mine og livet mitt der. Jeg trodde jeg gjorde et kupp da jeg kapret 80 kvadratmeter i Bygdøy Allé til 8000 kroner i husleie. Meeen, det viste seg å være istapper på badet om morgenen, om vinteren sov jeg faktisk med boblejakke. Skjønner ikke at jeg fant meg i det, men jeg var egentlig ganske happy. Haha! Glemmer aldri hvor mye jeg gledet meg til å vise mamma og pappa leiligheten da de kom med flyttelasset mitt, og de stod bare som to elefanter og måpte i gangen. Ida, hva i helvete er det du har gjort?! Drit og dra, opp med lysekrona og gardinene, og hadebra. Mens jeg bodde her smalt det i Oslo. Det forandret noe inni meg, jeg tror aldri jeg har sittet så stille så lenge som jeg gjorde da. Senere samme år eskalerte det helt med et dårlig forhold jeg var i, og jeg orket så vidt å stå oppreist. Da bar det hjem til mor og far i Tønsberg igjen, i mange måneder som jeg egentlig ikke husker noe av. 

BYGDØY ALLÉ 69

Uranienborgveien 26: Omsider var 22 år gamle meg lappet sammen og hadde funnet roen. Bestevenninnen min i Tønsberg, Maria, hadde lyst å prøve å bo i Oslo, så jeg bestemte meg for å flytte med henne. Vi storkoste oss med å innrede leiligheten, hoppe rundt i byen på platåsko fra Bik Bok, komme hjem til hverandre etter jobb og være mor1 og mor2 for Bella. Her fikk jeg min første erfaring med vaskekjeller og naboer som stjal vaskepulver. Husker vi stod i kjelleren og lo oss i hjel da vi byttet ut vaskepulveret vårt med billig vaskepulver som vi blandet hvitløkskrydder og chili i. Haha! Ellers datet vi to bestekompiser som viste seg å være idioter begge to – men det var gøy så lenge det varte. Mot slutten fikk vi derimot litt nok, og konkluderte med at selv om man har vært bestevenninner siden barneskolen, betyr det ikke nødvendigvis at man blir de beste samboerne. Etter et år pakket vi sammen sakene og ble enige om at vi trivdes best i Tønsberg. Maria ville hjem og studere – jeg ville hjem og ta opp fag i fred og ro, sånn at jeg også kunne få mulighet til å studere. Og vips, så var vi tilbake til å bo i gatene hvor vi løp rundt som barn. Møtes ved lekeplassen klokka sju?

URANIENBORGVEIEN 26

Etter året i Uranienborgveien ble det altså hjem til Tønsberg for å ta opp fag. Jeg fant roen etterhvert, men hadde naturligvis lyst på mitt eget sted å bo. Så etter et halvt år hjemme, kjøpte jeg min aller første leilighet. Herregud, så glad jeg var! Høyt under taket, store vinduskarmer og en hyggelig balkong. Mens jeg bodde der tok jeg lappen, ble ferdig med å ta opp fag og søkte meg inn på studier i Oslo. Det første året som student pendlet jeg, for jeg var fast bestemt på at Tønsberg var stedet jeg følte meg hjemme. Men pendling med tog er slitsomt – spesielt på vinterhalvåret. I periodene med gruppeeksamen kunne jeg komme inn døra klokken 11 på kvelden, for så å stå opp kl 7 morgenen etter for å toge tilbake. Da det i tillegg var snø opp til knærne og masse forsinkelser, var ikke humøret på topp for å si det sånn. For å kunne fullføre studiene så jeg meg helt nødt til å flytte tilbake til Oslo de to siste årene. Jeg havnet på Tjuvholmen, og da har vi jo kommet til «epoken» dere nå leser om hver eneste dag. Livet mitt virker plutselig så kort når man oppsummerer det i leiligheter, hehe. Og det som er litt rart er at jeg aldri har klart å slå meg til ro i Oslo, aldri trivdes 100% sånn som jeg gjør i Tønsberg. Men denne gangen har jeg i hvertfall kommet ganske nær. Det er første gang det blir trist å flytte tilbake. 

90 kommentarer

 1. Haha, jeg husker alle leilighetene, samt caffelattebloggen. Herregud, tenk så mange år jeg egentlig har fulgt med, og så mye som har skjedd! Morsomt tilbakeblikk, jeg har ikke tenkt over at jeg har lest bloggen din i stillhet så lenge. Beklager for mange år med uskrevne kommentarer – jeg er visst ikke så god på det, men jeg følger med, da! 🙂

  Morsomt å se igjen leilighetene! :’)

 2. Jøss, dette var utrolig morsomt å lese. Nesten litt nostalgisk for meg også i og med at jeg har lest bloggen din gjennom alle disse epokene. Er et par år yngre enn deg, og husker hvordan jeg så opp til deg som levde «oslolivet» i egen leilighet. Husker jeg tenkte at slik skulle jeg også leve når jeg flytter ut fra foreldrene mine, fordi du var jo den kuleste jeg visste om på den tid (hehe, du er fortsatt det altså).

  Bestemte meg nå for at jeg skal bli flinkere til å kommentere bloggen din! Jeg klikker meg jo faktisk inn hit hver dag og kooooser meg med innleggene dine 🙂 Du fortjener mye skryt og respons. Klem fra meg

 3. Ida Wulff

  Helene: <3

 4. Ida Wulff

  Felicia: bare å komme med ønsker <3

 5. Ida Wulff

  Anonym: det er veldig individuelt 🙂 Jeg tar dem året rundt. Og tusen takk <3 klem

 6. Ida Wulff

  Anonym: hehe jaa, stemmer det, de bøkene har jeg fortsatt <3

 7. Ida Wulff

  Jeanette: tusen takk, så hyggelig å høre! <3

 8. Ida Wulff

  Therese: nei, Bella har ny eier og lever livet som en dronning <3

 9. Ida Wulff

  Guro: <3 <3

 10. Ida Wulff

  Lisa EH: haha jaaa stemmer, husker det var stas med de klærne altså! Det var i den første leiligheten i Niels Juels 😀 skal «aldri» slutte, jeg lover! Stor klem og god sommer <3

 11. Ida Wulff

  Karoline: haha, sååå morsomt! Håper håret ble fint?! 😀 <3

 12. Ida Wulff

  Caisa: ååå nå ble jeg glad <3 så hyggelig at du vil bli flinkere til å kommentere, det gjør det jo så mye morsommere å skrive også! Takk for at du følger og leser :* stor klem!

 13. Ida Wulff

  Helene: tusen takk, Helene <3 <3 Koselig å ha så trofaste følgere!

 14. Ida Wulff

  Kine: så gøy, Kine! <3 og koselig å høre fra deg 😀 klem

 15. Ida Wulff

  Marita: jeg følger mammaen til Bella på Instagram, hun kledde seg ut som katt på Halloween. Og Bella har et gigantisk klatrestativ i stua. Så tror hun storkoser seg 😀 <3

 16. Ida Wulff

  Anonym: hahaha, ååå bloggfesten! Det var i 2009, dør. Men morsomme minner, for all del <3

 17. Ida Wulff

  Henriette: åå <3 ja, det har virkelig vært både godt og vondt. Hyggelig at du har fulgt meg så lenge <3 Ønsker deg en goood sommer, stor klem!

 18. Ida Wulff

  L: søt du er <3 Noen selvbiografi blir det nok aldri, men jeg har veldig lyst å skrive andre ting. Klem!

 19. Ida Wulff

  Iselin: helt enig med deg, det skulle virkelig bare mangle :O Eneste jeg er lei meg for er at det blir litt «forsinkelser» ettersom jeg venter med å godkjenne til jeg har svart på det som skal svares på. Men føler likevel det er bedre enn å bare slenge alle ut, uten noe svar. Klem til deg <3

 20. Ida Wulff

  Mia: jeg blir helt satt ut! Tusen takk for fine ord <3333 Lesere som deg er grunnen til at jeg i det hele tatt gidder. Stor klem!

 21. Ida Wulff

  Thea: hahaha! Eviiil <3

 22. Ida Wulff

  Therese: skal spare meg for alle utropstegnene jeg egentlig hadde tenkt å svare deg med, men TUSEN TAKK!! <3 Så søtt av deg. Stor klem tilbake <3

 23. Ida Wulff

  Ingrid: fy søren, så glad på dine vegne! Gratulerer så mye <3 stor klem og lykke til med bryllup!

 24. Ida Wulff

  Lisa // Fjords & Beaches: ja, det kunne vi sikkert hatt godt av hele gjengen <3

 25. Ida Wulff

  Rebecca: jeg savner nesten selfiene tatt i et skittent speil, jeg! Var så mye lettere da, haha 😀 Takk for at du leser <3 klem til deg

 26. Henriette

  Dette var et morsomt innlegg! Jeg husker alle disse epokene, så var morsomt å mimre tilbake som «leser» også. Du har virkelig utviklet deg igjennom årene, men virker som du alltid har «beina godt plantet på jorden», fortsett med det. Det er det som gjør at din blogg skiller seg ut i mengden blant alle disse andre bloggene. Du er deg selv, og har din egen stil. Alle andre blogger er så like, har du lest en, har du lest dem alle. Klem fra en av dine trofaste.

 27. Ida Wulff

  Henriette: tusen takk, Henriette <3 Nå ble jeg veldig glad!!

 28. Marianne

  Kan du ikke skrive et lignende innlegg om jobbene du har hatt? Husker du jobbet på posten før bloggen din ble skikkelig kjent. Jobbet du ikke også for Trine Grung sammen med andre bloggere? Og hos EF? Hadde vært morsomt med et lignende innlegg 🙂

 29. Christina HS

  Jammen var det vel på tide å legge igjen en kommentar 🙂 Skjønte vel først nå hvor lenge jeg faktisk har fulgt bloggen din uten å skrive noe. Man tenker liksom at du neppe får tid til å lese kommentarer likevel også leser man bare og klikker seg videre. Men det er jo egentlig en dårlig grunn til ikke å legge igjen et lite smil og si at jeg likte innlegget. Og at jeg liker bloggen sånn generelt! Deilig med en blogger som har vett nok til ikke fremstille alt på en rosa sky alltid. Det er faktisk noen av oss levende mennesker som våkner mer snus over hele puta etter en kveld på byen:-) Og det er godt å se at du tør å være deg selv i en verden der alt fremstilles så forbanna fint hele tiden. Tommel opp til deg! Stor klem.

 30. Ida Wulff

  Marianne: takk for forslag, skal prøve 🙂 <3

 31. Ingvild :)

  Ååh, jeg husker så mye av dette! Spesielt at du måtte sove med boblejakke i den leiligheten som var så kald! Husker jeg tenkte på deg hele den vinteren fordi jeg synes så synd på deg som hadde det så kaldt, haha.

  Så koselig med et slikt innlegg, hadde vært moro med noe lignende a la tidligere jobber, eller andre epoker av livet. Likte også veldig godt parasoll innlegget! (stor fan av paraplyene også altså!) Kommenterer ikke så ofte, men skal prøve å bli litt flinkere. Setter så pris på at du fortsetter å skrive år etter år og gir så mye av deg selv. Du er så flink!

 32. Moro! Din blogg er den beste, både på innhold og grammatikk. Har lest mange blogger opp gjennom årene, men komner alltid tilbake hit.

  Imponert over måten du slipper oss inn i livet ditt – uten helt å utlevere alt (som mange failer stort på)

  Ønsker deg en fantastisk fin sommer!

 33. For et herlig innlegg! Noe av det jeg liker så godt med deg, er at du er så flink til å svare leserne dine! Det virker ikke som du hever deg over oss lesere, men heller er en av oss, noe som er veldig fint! Klem til deg<3

 34. Hvor mye er leien på i Tjuvholmen? Leiligheten din er dødsfin, skulle gjerne ha leid en slik leilighet selv.

 35. Så gøy! kan du skrive et lignende innlegg litt om hvordan du hadde det ift. selvtillit, hvor mye du var med venner, hvordan bloggen gikk? 😀

 36. Ida Wulff

  Ingrid: takk for forslag <333

 37. Ida Wulff

  Helene: den er litt over 16.000 for 34 kvm. Vet ikke om jeg vil si at det er verdt det altså.

 38. Ida Wulff

  M: det skulle virkelig bare mangle, her er det ingen som er over noen andre <3 stor klem!

 39. Ida Wulff

  Hilde: du er god, tusen takk for fine ord <3 håper du får verdens beste sommer!

 40. Cathrine

  så gøy å lese!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.