Å NEI, JEG ER BLITT EKSAMENZILLA IGJEN

Vi har vel alle hørt uttrykket «bridezilla» blitt brukt om jenter som skal gifte seg, og som forvandles til de sureste, mest kravstore drittkjerringene fordi de er så stressa og føler presset?! Vel, jeg skal jo ikke gifte meg med det første. Men jeg har funnet ut at jeg er en skikkelig eksamenzilla. Jeg forandrer meg ganske mye når jeg har mye stress på skolen, og er virkelig ikke den beste versjonen av meg selv. Jeg takler stress bra når det handler om noe gøy. Når det handler om skole…. Not so much.

For å forklare hvem jeg er som eksamenzilla, hold deg fast: 

→ Her om dagen blokkerte jeg en fyr på Happn fordi han skrev til meg da jeg satt og spiste frokost. Jeg ville enkelt og greit være i fred, og han ødela ALT. Stakkars fremmed.

→  Jeg unngår Joe & The Juice når jeg er eksamenzilla. Jeg syns strategien deres om å få enhver kvinne til å føle at de blitt flørtet med når de kjøper juice (for det er det de prøver på, sant?!) er helt hårreisende. Og jeg vet at hvis jeg går inn der, og de bak disken spør hva jeg heter for å kunne rope opp navnet mitt når juicen er klar etter tre kvarter, så kommer jeg til å svare at hva jeg heter kan du DRITE i.  

→  Jeg bryr meg skummelt lite om venner om dagen, og jeg er redd jeg ikke hadde lagt fra meg skolearbeidet for å dra og kjøpe iskrem hvis kjærlighetssorgen meldte seg hos en eller annen. Blir spennende å se hvor mange venner jeg har igjen når jeg er ferdig med studiene – flaks jeg ikke er opptatt av å ha mange venner.

→  Jeg blir irritert og må telle til ti når folk tekster meg «du har aldri tid til meg joooo, finne på noe til uka?». HVA TROR DU EGENTLIG?!!! At jeg har et liv? Og klart jeg heller ville drukket vin med deg enn å sitte og analysere kvantitative spørreundersøkelser. 

→  Jeg må rydde hver dag, ellers blir jeg en enda verre eksamenzilla. 

→  Jeg bruker lang tid på å sovne, og kan finne på å stå opp klokken ett og ommøblere stua. Det gjorde jeg faktisk forrige uke, og nå er sofaen helt malplassert. Den får bli stående til neste utbrudd. 

→  Forrige uke ble jeg utsatt for tre billettkontroller. Siste gangen så jeg rett ut i luften og sa ingenting mens jeg rakte fram månedskort og studentbevis… FY! 

→  Vanligvis når jeg får småregninger som mest sannsynlig er sendt ved en feil eller regninger som jeg ikke aner hva gjelder, betaler jeg dem bare for å slippe styr. Bare småregninger, altså. Men da jeg nylig fikk en regning på 140 kroner fra Canal Digital som jeg ikke er kunde hos, sprutet det ild ut av ørene mine, og jeg bestemte meg for å gå i krig på kundechatten. IKKE KØDD MED MEG, liksom! Jeg følte meg litt dum da de gikk med på å slette regningen med en gang.

Det gjorde litt vondt å lese gjennom dette, høres ekstra ille ut når det står svart på hvitt. Men alt stemmer dessverre. Nå gleder jeg meg sånn til 16. desember, da kan jeg være meg selv igjen (altså litt mer normal) helt fram til høsten 2016. Skal jammen bli godt å ha et liv!

Blir du også en eksamenzilla? Please si ja! Om ikke annet, så for å få meg til å føle meg bedre…. 

74 kommentarer

 1. Ida Wulff

  Andrea: Hahaha, jeg ler!! 🙂

 2. Kine Lovise - GoFight

  Åååh, ja! Ble så satt ut at jeg under eksamens tiden i fjor begynte å drikke kaffe, og likte rødvin i hele 12 timer på slutten. Jeg taklet ingen av delene tidligere, utrolig hva det gjør med en!

 3. Josefine Fevang

  Haha er sånn jeg også blir. Jeg pleier til og med og isolere meg veldig. Snakker ikke med noen og får sånne stress atakk. Svetter og får sånne utslett gjerne. Så ikke den eneste som stresser over det der.

 4. Haha, dette er så spot on! Fantastisk 🙂 Vi er flere i samme boks med SPSS +++ hvis det hjelder, som må ha en reell gjennomgang om hvorfor jeg egentlig bør fullføre dette studiet haha.

 5. Cathrine Lyster

  Haha! Liker det 🙂 skulle ønske jeg var litt mer sånn når jeg studerte, men den gang ei!

 6. Hei! Sitter selv å lurer på om jeg skal studere økonomi neste år. Lurer derfor på hvilke studie du tar, evnt om det er bachelor kan du bygge på til siviløkonom masteren da?

  Er veldig forrvirret over hvilke økonomibachelor jeg kan velge for å evnt bygge på..

  Og hvordan er skolen du går på? Er du fornøyd?

  Takk for svar 🙂

 7. Isabell

  Feel you, sistah 💁🏼

 8. Jeg skal inn i min første eksamensperiode, men vet ikke helt når jeg skal begynne og hvordan jeg skal gå frem…? Skal hanen 3-timers eksamen 14 des, samt en hjemmeeksamen 8-10 des hvor vi blir trekt opp i ett av tre fag. Har du noen tips?? 🙂

 9. Henriette Sophia

  Haha, genialt 😀

 10. Eh, hell yes. På dagtid sitter jeg på isolat med brev- og besøksforbud (eksamensforberedelser) og på kvelden ser jeg så mange formler i hodet mitt at jeg til tider glemmer å si natta til samboeren min. Og før samboeren min rekker å si noe, har jeg allerede brølt «HVORFOR MÅ VI SI GOD NATT HVER JÆVLA KVELD, VI GJØR DET JO HELE TIDEN?!?» Viktig, ass…

  Jeg føler meg deg, Ida! Stå på hele veien, så kan vi være snille og gode mennesker i desember 🙂

 11. Hadde min aller siste eksamen nå i oktober, og jeg har vært et mareritt hver gang. Jeg er straks ferdig utdannet sykepleier, og for et par år siden langet jeg ut mot en av de jeg da bodde i kollektiv med. På studiet mitt har vi ikke hatt eksamensperioder før jul og sommer, men de har vært spredt utover hele semesteret samtidig som vi har hatt forelesninger, praksisperioder eller andre innleveringer. Han jeg bodde med presterte å si: «det må være godt å ikke ha noen eksamensperiode, for et rolig og avslappet studie».

  Da tente jeg på alle pluggene og sa, helt alvorlig og med lysende øyne, at jeg håpet han ikke fikk den medisinske hjelpen han måtte trenge om han skulle bli alvorlig syk.

  Jeg kjenner jeg fortsatt er litt sint pga. det der..

 12. Skjønner akkurat hva du mener!

  Har eksamen imorgen(torsdag), og alt stresset gjør meg så surrete og grinete at jeg har gitt opp øvingen…

  Lykke til på din eksamen! 🙂

 13. dette er meg i et nøtteskall denne perioden, hahah jeg må le! Er fælt å se det slik svart på hvitt :O Masse lykke til videre Ida, i feel u, men er jo heldigvis «bare» 5 eksamener igjen nå hvertfall for meg og min gruppe..

 14. Katrine

  Hahaha, kjenner meg så alt for godt igjen! Får juleferie 18.desember… Føler det er dårlig gjort å gi eksamen så sent.

 15. Charlotte

  HAHA! Dette er sååå meg. Eksamensperioden er helt grusom – stakkars samboeren! Jeg sender meldinger hver gang han er på skolen, og jeg sitter hjemme å leser, at han må komme hjem med noe godt, ellers blir jeg sur. haha, det er helt forferdelig å være i den tilstanden, og gjerne over flere uker også! Godt det snart er juleferie, sier bare jeg!! Haha 😀

 16. Spot on! Får mest lyst til å legge meg i fosterstilling og bli der til 24.desember..

 17. Ingvild

  Du er ikke alene, nei! Jeg kjeftet på samboeren min fordi han var for treig da han lagde middag til meg. Flaut!

 18. Hahahah, jeg kjenner meg litt for godt igjen i disse tingene!! Er så stresset, men heldigvis en måned til første eksamen.. Heldigvis (og grøss og gru) til at det er juleferie om bare 42 dager!!! :O

  Lykke til med eksamensforberedelsene 🙂

 19. LisaLDN

  Hehe, kjenner meg veeeldig igjen! I tillegg til at eg meiner eksamen er ein perfekt unnskyldning til å slippe unna alt 🙂 Blir derfor veeeeeldig gretten hvis folk seier at ‘ja men, du trenger jo ein pause i lesingen og? Kan ikkje mi møtest da?’ – NEI, eg har eksamen!! ;P

 20. Marianne

  Jeg er en av de som har lest bloggen din siden du fortsatt var sammen med den første kjæresten din og bodde hjemme hos foreldrene dine, jeg har ledd meg kvakk ihjel iblandt og samtidig fått masse inspirasjon av deg på så mange måter – likevel har jeg aldri lagt igjen en eneste kommentar. Så, here it goes; du har en herlig blogg! Jeg er så stor fan av selvironien din og alt du skriver om tabber i hverdagslivet samtidig samtidig som jeg blir inspirert av det flotte og typiske toppblogger-livet du har, med det tenker jeg mote og reising. Du skiller deg ut fra de andre bloggerne med din måte å skrive på, folk kan virkelig kjenne seg igjen i deg fordi du ikke kun skriver om de rosenrøde sidene ved alt. Jeg digger deg! Måtte du blogge til du er 90, minst.

 21. Hahaha JA! Klikker på kjæresten min for ingenting, kan bli brusende sinna hvis noen jeg skal møte er to minutter for sene, smilet sitter ikke så løst… Gleeeder meg til 16. desember!

 22. Ida Wulff

  Marianne: så utrolig hyggelig å høre! Og gøy at du har hengt med så lenge!! Tusen takk, og klem til deg <3

 23. Ida Wulff

  Maren: hahaha uff! Nei, men skal aldri undervurdere andres studier har jeg skjønt!

 24. Jeg er helt lik!! I går kastet jeg plastsøppelet inn på rommet til hun jeg bor sammen med, bare fordi hun hadde glemt å ta den med seg da hun dro. Det er helt utrolig hva folk godtar fra meg om dagen..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.