GÅR IKKE MENN TIL GYNEKOLOG?

Forrige uke en gang, ringte en kamerat meg på kvelden, og vi pratet gjennom klesvask, tannpuss, hårpille-knasking og resten av kveldens rutiner. Jeg hadde en bekymring som måtte luftes, og temaet gjorde at jeg lærte noe nytt. 

Ida: uff, jeg må komme meg til en gynekolog, jeg. Alle på Instagram driver og maser om at alle skal sjekke seg for livmorhalskreft, så jeg må vel ta en sånn celleprøve snart. Jeg har sikkert en uke igjen å leve. kompis: ja, det kan sikkert være lurt å sjekke seg da!Ida: gynekolog er så kleint, når var du sist?Kompis: ……Ida: hva er det?Kompis: menn går ikke til gynekolog, Ida. 

Jeg nektet å tro det! For det første: menn går vel til gynekolog?! For det andre: så utrolig urettferdig at det er så mye styr vi kvinner må gjennom i forhold til menn. For det tredje: det er tydeligvis ikke alle erfaringer man kan diskutere med guttevennene sine, haha. 

Så da lærte jeg i hvert fall noe nytt! Greit å vite, så jeg ikke booker dobbel gynekolog-time til meg og min framtidige ektemann. 

Jeg har vært hjemme hos mamma og pappa i to dager nå, vært så trøtt og sliten at jeg bare ville være hjemme og slappe av. Jeg er fremdeles helt zombie etter å ha blitt kjørt hjem til Oslo klokken 6 i dag morges, så to do-listen min føler seg nok litt oversett. Det betyr bare at den er dobbelt så lang i morgen, så det er flaks at jeg ikke har forelesninger! Dere kan jo gjette hva ett av punktene er; booke time hos gynekolog! Som alle sier på Instagram: SJEKK DEG!!!!!!!! ELLERS DØR DU!!!!!!!!!!

Her blir jeg i kveld! Det er så mye gøy å se på TV i kveld, og dagsformen gidder ikke noe annet. Og ja, Macen er TV’en min. Jeg nektet å ha med meg 50-tommeren i den nye leiligheten. LITEN TV står også på to do-listen… 

55 kommentarer

 1. sensiitiive

  åhh, kunne ikke vært mer enig! Bedre å få sjekket seg enn at problemet forverrer seg og det blir virkelig ille.

 2. Gynekolog for menn heter urgolog lolzz

 3. Elisabeth

  Haha LoL

  Har lest litt p ååbloggen din i dag, digger den 🙂

 4. Vaktel og hvitløk

  Aldri tenkt på det faktisk. Men får jo rutine sjekk av fastlege da 😛 Og så eventuelt bli henvist til urolog. Men vi menn er dårlige på slikt…

 5. Hahaha, Ida!! Vi burde sikkert ha som rutine å dra til urgolog, på samme måte som dere. Jeg opplevde akkurat samme situasjon som deg da jeg drakk kaffe med venninna mi, og så sa hu; «Du vet når du er hos gynekologen?…» Jeg: «Nei?» lo meg skakk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.