TIL DEG SOM HAR EKSAMEN I MORGEN

Det er bare en karakter. En bokstav. Du verken dør eller mister alt du har hvis den bokstaven blir en C eller en D. Og tenk, det kan faktisk hende at du får en A eller en B. 

Så lenge du gjør ditt beste, er det bra nok. Ikke sammenlign deg med andre.

Joda, du kommer til å få deg jobb. Uansett hvordan det går på eksamen i morgen. Tenk at du faktisk studerer. Det er mange som ikke gjør det, en gang. Det er håp for deg.

I det virkelige liv har vi Google. Vi kan bruke alle hjelpemidler vi vil. Ringe en venn, bla opp i en bok. Alle vet det. Så at du ikke husker alle begrepene og modellene du skulle ha husket i de tre viktige timene, betyr ikke at du ikke kan bruke dem. Alle vet det også. 

Du kan garantert mer enn du tror. Hjernen er en underlig sak, mye av kunnskapen ligger gjemt der inne, kanskje kommer det mer enn du aner til deg når du sitter der med penn og papir, i en sal fylt med nervøse kremt og papirlyder. 

Mennesker reagerer forskjellig under press. For noen går det opp et lys, for andre faller det ned en svart gardin. Faller det ned en svart gardin; len deg tilbake, trekk pusten dypt, og så prøver du igjen. Tenk logisk, tenk på forelesningene, du vet jo dette. Og hvis du ikke vet det, vet du et eller annet du kan bruke for å redde deg inn.

Snart er det jul. Før du vet ordet av det er magen mett av pinnekjøtt, kroppen er varm etter gløggen, og du har til og med kanskje fått en julegave du har ønsket deg lenge. Og så har du flere morgener på rad hvor du kan sove så lenge du vil, slippe å høre alarmen på iPhonen som gir deg et nervøst sammenbrudd før du i det hele tatt er våken, du kan bare ligge der på den myke puta og gape og ane fred og ingen fare, for A’ene, B’ene C’ene og D’ene, de flyr rundt der ute og eksisterer ikke for deg før julen er over ♥

Den styggeste collagen jeg noe gang har laget. Haha. Lykke til i morgen, krysser fingrene for dere alle sammen. Husk at det bare er en eksamen – sier hun som snart begynner å tygge på juletreet sitt av nervøsitet 🙂 

41 kommentarer

 1. Madeleine

  bra tips. jeg er ferdig med eksamen for dette semesteret og godt er det =) fikk siste resultatet i går og fikk bestått, så yay me 😀 haha. ha en fin kveld =)

 2. Takk, dette var veldig greit å lese! whæææ, eksamen i morgen, og en på fredag!

 3. Takk, Ida! Eksamen i morgen og torsdag, så er det faktisk ferie! Jeg velger å høre på Harald Rønneberg når det røyner skikkelig på: «det er begrenset hvor dritt det kan gå». Tvi tvi i morgen da, Ida! Tror du fikser det bra jeg:D

 4. Veronica

  … Tusen, tusen takk Ida :D…! Kan aldri høre slikt som dette ofte nok… God jul til deg og dine <3

 5. Altså.. takk!

 6. Dette hjalp faktisk litt på nervene! Det er lett å bli overnervøs og tenke for mye på disse hersens karakterene. Du får ha lykke til på eksamen du også 🙂

 7. Ingeborg

  Oj, dette var virkelig helt fantastisk å våkne til!! Takk!!

 8. TAKK

 9. Ha en fin dag, og lykke til!

  Godt inlegg med gode tips

 10. Jeg er ferdigutdannet så jeg skal heldigvis ikke ha noen eksamen i dag, men jeg ble litt oppmuntret selv. Til å klare de siste dagene på jobb før ferien 😉 Takk, Ida! Og lykke til med dine eksamner!

 11. TAKK! Jeg har eksamen i morgen, og dette hjalp 😀

 12. Martine Grorud

  Det er akkurat det jeg sier til meg selv også! Den A-en eller D-en står ikke skrevet i pannen din resten av livet. Det er en bokstav på et ark. Og som studielæreren min sier; Arbeidsgiveren ser ikke på hva du fikk på skolen, de ser på erfaringene dine og attestene. Hvertfall jeg som skal bli journalist, men tror det egentlig vil gjelde for det meste. Du er ikke en A eller en D fordi det står på papiret. Du er deg selv, og det er det beste 🙂

 13. Ida Wulff

  Lina: det var koselig å høre, tusen takk! 🙂

 14. Ida Wulff

  Martine Grorud: sant så sant! 🙂

 15. Ingebjørg

  Takk takk takk! Denne trengte jeg virkelig. Holder på å lese meg opp til mikroøkonomi på egenhånd ettersom jeg strøyk i vår. Vurderte å melde meg av i dag, og eksamen er på fredag. Men, det skal jeg ikke nå! Igjen, tuuusen takk!!

 16. Har min siste eksamen i morgen, og dette hjalp virkelig! Tusen takk for oppmuntringen og god jul til deg 🙂

 17. Jeg trengte virkelig å høre/lese dette nå. Skuldrene sank et par hakk. Tusen takk!

 18. Emilie.

  Tusen tusen takk!! Har eksamen i morgen i anatomi på sykepleien.. Fint å måtte kunne alt på latin😩 håper det går bra på din eksamen! ☺️

 19. Håper det gikk bra!

 20. Ida Wulff

  Emilie.: masse lykke til!! 🙂

 21. Ida Wulff

  Marte: <3 lykke til!!

 22. Ida Wulff

  Anja: masse lykke til og god jul 🙂 <3

 23. Ida Wulff

  Ingebjørg: stå på, det klarer du! 🙂 lykke til! <3

 24. Lykke til!

  Btw, har du sluttet med bloglovin? Får ikke opp oppdateringer fra deg der lenger😔

 25. Ida Helene

  Sykdomslæreeksamen i morgen, og føler ingenting sitter som det burde. Verste fall kan man jo bare ta den opp igjen? Livet går ikke i grus av den grunn. Takk for et bra innlegg:)

 26. Ahh, så bra skrevet! Innlegg som dette hjelper virklig på i desse tider! 😀

 27. svartbloggern

  C eller D???? Jeg fikk enda lengre ut i alfabetet da jeg gikk på skola. Helt til L kom de. Lg, faktisk.

 28. Grethe Marie

  Hei Ida! Du aner ikke hvor utrolig godt det var å lese dette innlegget ditt nå og ville bare si tusen takk! <3 etter en dag med muntlig eksamen som endte med en D i dag da håpet var noe mer rundt A eller B og skuffelsen satt så langt oppe i halsen at tårene nesten trillet var det utrolig godt å lese dette her ^^ du får sikkert høre dette flere ganger men du aner ikke hvilken betydning dine ord hadde for meg nå 😀 da jeg har min siste eksamen i morgen var motivasjonen til å lese på den ganske knekt etter den muntlige karakteren i dag men etter å ha les dette ga du meg rett og slett ny giv 😀 så TUSEN TAKK IDA! 😀 <3

 29. hvordan går det med 5:2 dietten? 🙂

 30. Lykke til på eksamen i morgen. Som du selv sier – det er bare en bokstav, (Men jeg er veeeldig glad for å være ferdig med mine fire. Første sensur faller 22., men jeg tror like godt jeg venter til etter julaften med å sjekke den 😉 )

 31. Ida Helene

  For et bra innlegg! Jeg kjenner meg igjen i alt du skriver. Jeg er typen som alltid har hatt toppkarakterer, men likevel alltid er like nervøs før en eksamen og har lite tro på meg selv. I år begynte jeg å studere på universitet for første gang, og gråt faktisk i telefonen hjem for jeg var så nervøs og var livredd for å stryke. Fikk beskjed om at karakteren min hadde kommet i dag, og jeg fikk A! Den følelsen skal jeg holde på LENGE for å si det sånn! Eksamen er ikke så ille når man gjør det bra! Lykke til med deg, Ida <3

  – Fast Leser

 32. Anja Eide

  Fantastisk innlegg, traff meg rett i hjertet! Har vært så stresset disse dager 🙂 <3

 33. Christine

  Tusen takk for et fantastisk innlegg! Det roet faktisk nervene endel. Siste eksamen i morgen, bare et døgn til juleferie! Lykke til med dine eksamener, og god jul! 🙂

 34. Var så deilig å lese dette innlegget i går før jeg la meg med en klump i magen! Eksamenen min gikk veldig bra, og jeg håper du også naila din 😀 God jul 🙂

 35. Ida Wulff

  Ida Helene: grattis med A!!! Det er så deilig følelse 🙂 klem

 36. Ida Wulff

  Sofia: lenge siden jeg har gått på den 🙂 skal vurdere å starte på nyåret

 37. Ida Wulff

  Grethe Marie: så hyggelig at jeg kunne bidra med det, ønsker deg masse masse lykke til på eksamen i morgen! <3

 38. Åh, det var noen gode tips for eksamen i morgen! Takk 🙂 Håper det har gått bra på eksamnene dine! 🙂 klem

 39. IDA.. hadde du hatt flere innlegg ville du slått «Fotballfrue» langt ned i støvlene. Du er den beste av alle…

 40. Har eksamen i morgen og tenkte jeg skulle inn på bloggen din for å få en liten boost. Synes liksom du har en fin vinkling på mange ting. Shit, så bra jeg tok turen innom i kveld! Eksamen i morgen, og innlegget passet perfekt! Takk, Ida 🙂

 41. Mathilde

  Takk! 🙂 Ta gjerne en titt på min nye blogg! Nye innlegg hverdag

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.