GRAN CANARIA GUIDE

Hver gang jeg er på Gran Canaria blir jeg spurt om å lage et innlegg med tips. Nå har jeg endelig fått somlet meg til å gjøre det, så her er tips til bosteder, strender, mat og shopping. Mitt lille GC, hahaha. Håper dere som skal til Granca i sommer får litt bruk for det 🙂

♥ Hotell/beliggenhet

Mogan: Et veldig hyggelig sted på øya. Vi selger leiligheten vår i Playa Del Cura i disse dager, og jeg vet at mor og far muligens kunne vært interessert i å kjøpe noe i Mogan. Det er rett og slett Gran Canaria på sitt beste. Sjarmerende, små gater med fastboende, havneområder med fantastiske bygninger og blomster over alt, noen av de beste restaurantene på øya og en liten strand. Kanskje litt færre turister også?

Arguineguin: Arguineguin er Norge på Gran Canaria. Der ligger «Dollaråsen» hvor nordmennene har bygd upersonlige leiligheter på rekke og rad i fjellveggen, og det er heller ingen brukbar strand der. Hvis jeg skal komme med et pluss, så er det at de har en veldig bra Spar-butikk, og at min favoritt kinarestaurant ligger der. Den heter Mandarin, mer om den under spisesteder. Dessuten syns jeg det er noen gode hoteller i Arguineguin. Blant annet Dorado Beach og Sunwing Seafront. Det skal nevnes at fine strender og hyggeligere steder bare er 5 Euro unna i Taxi.

Amadores: Amadores et ideelt sted hvis man er på øya for avslapping, strand og sol. Gloria Palace som ligger på toppen er kjempefint, men de andre hotellene i nærheten har jeg ikke vært på. Amadores har helt klart den beste stranden. I tillegg finnes det Beach Club, haugevis av restauranter og… Eh, minigolf?

Playa Del Cura: Playa Del Cura har som regel vært mitt hjem på Gran Canaria, ettersom det er der vi har leilighet – inntil den blir solgt. Der skjer det overhodet ingenting, selv om det er et område i vekst. Det er helt OK strand der, som skal bygges til å bli mer som Amadores i nærmeste framtid. Det ligger også et ganske fint hotell der som heter Sunprime Riviera.

Meloneras: mitt favorittsted på hele øya. Alt er nytt og veldig fresht. Mange gode restauranter på Lopesan Boulevard, og en del fine klesbutikker. Dessuten ligger ikke det nye shoppingsenteret El Tablero særlig langt unna. Mitt favoritthotell på Meloneras er Lopesan Baobab, men det er veldig mange fine som jeg ikke har testet ut også. Puerto Rico: I Puerto Rico svømmer det over av hoteller, og det er kanskje litt billigere å bo her enn andre steder. Mye slitt og gammelt, og generelt sett høy harry-faktor. Har ingen erfaring med hoteller i Puerto Rico, men det er mange utesteder og et par gode restauranter der. Ikke det stedet jeg vil anbefale å bo, da man mest sannsynlig drukner i charterkulturen.

Anfi: Anfi-anlegget er veldig norskt, og skal være et luksuriøst sted. Likevel er det et av de stedene jeg liker minst, da stranden er overfyllt og har dårlig sand. Har aldri kost meg så lite på stranda som jeg gjorde den dagen vi lå på Anfi sist.

♥ Strender

Amadores: Amadores er den beste stranden, og faktisk den eneste jeg gidder å gå på. Det er ganske fullt i ferier og helger, men stranden er gigantisk så man finner seg alltid en plass. Langs hele stranden er det restauranter og kiosker, og i tillegg har man jo beach cluben hvor det er deilig å koble av en dag eller to. Sanden på Amadores er ganske grov (tror den er hentet fra Sahara) så den irriterer ikke i det hele tatt, noe som er viktig for meg. På Amadores lunsjer jeg som regel på Ciao Ciao (er ganske sikker på at den heter det, det er hvertfall den første restauranten til venstre for toalettene).

Anfi Del Mar: Som sagt, styr unna Anfistranden, den suger på alle måter. Dog er det den beste stranden hvis du vil kjøre vannscooter, bananbåt og den slags. Men hvis du absolutt på Anfi, kjøp deg en pizzaslice til lunsj, i den luken som ligger rett ovenfor stranden. Topp 3 pizza!

Puerto Rico: Purto Rico-stranden er også helt forferdelig, den er ikke spesielt fin og sanden sitter på deg i flere uker virker det som. Mitt eneste strandtips er faktisk Amadores.

♥ Spisesteder

La Cucina: Hadde egentlig ikke tenkt å tipse om denne, for det er bare 3 bord og for det meste lokale som kjenner til den, men la gå. Det blir sikkert lite Gran Canaria på meg framover uansett, hehe 🙂 La Cucina har som sagt bare tre bord, og holder til rett ved havnen i Mogan. Bestill reker og champignong til forrett og en pizza til hovedrett, men styr unna Panacotta til dessert. Maten er god, og prikken over i’en er den italienske kokken som står ved pizzaovnen og synger, og hans søte kone som tripper rundt med sin hjemmelagde lapp med dagens meny.

Palm Garden: ligger i Patalavaca, rett ved Arguineguin. De har veldig god biff, og man bør bestille bord på terrassen deres til et tidspunkt hvor man kan få solnedgangen til forrett.

Mandarin: kinesisk restaurant som vi fant første gang vi var på familietur til Gran Canaria, sikkert for 15 år siden. All maten smaker veldig bra, du kan spise deg stappmett for 60-100 kroner – og husk for guds skyld vårrullene! Ligger i Arguineguin.

El Cenador: El Cenador var favorittrestauranten til familien før, men de siste gangene vi har gått dit har det vært mindre bra. Men det slår aldri feil med en solo mio al sal. Og for guds skyld, spis papas arugadas med mojo ved siden av. Restauranten ligger i Puerto Rico.

SushiMex: SushiMex ligger på Meloneras, og er en ny favoritt. Prøvde den ikke nå før siste turen til GC, men da måtte vi dit flere ganger. Maten og servicen er god, men vi betalte ca 500 kroner hver da vi spiste der, og det syns jeg er litt dyrt for sushi. 

Grand Italia: Grand Italia ligger rett ved siden av SushiMex på Meloneras, der er det digg å spise både lunsj og middag. Syns de er spesielt flinke på pizza, pappa og min sin favoritt heter Diavola.

♥ ShoppingEl Tablero: El Tablero er det nyeste shoppingsenteret på Gran Canaria. Det er ganske lite, men de har Zara, Stradavarious, Pull&Bear og et par fine skobutikker. Det var også der jeg kjøpte solbrillene fra Céline, den slags varer burde man for eksempel ikke kjøpe på Puerto Rico-senteret, det kan være fake. Liker dette senteret ganske godt, det ligger ca 6 euro i taxi fra Meloneras.

Meloneras: på Meloneras er det et råttent kjøpesenter for de tyske turistene som liker å kle seg i Versace fra topp til tå, og fake vesker for de som ikke syns det er så nøye. Men utenfor senteret er det mange frittstående butikker, blant annet Mint, Mango, Macy’s, Polo, en skobutikk jeg aldri husker navnet på osv.

Atlantico Vecindario: Atlantico ligger ganske nærme flyplassen, men det er et stort og middels bra senter hvor jeg har vært mye. Men det er litt stress å ta buss dit, og taxi koster 500 kroner hver vei (pluss minus, spørs hvor du bor) så anbefales kanskje mest for de som har leiebil.

El Mirador: El Mirador ligger nesten inne i Las Palmas, så man bør eventuelt dra dit hvis man skal tilbringe en dag i Las Palmas. Det er det beste shoppingsenteret på hele øya, de har til og med Primark for de som syns at det er gøy. Hvis man har god tid ville jeg faktisk bruk en dag i Las Palmas, det er mange fine butikker i gågatene der.

Puerto Rico-senteret: styyyr unna, virkelig. Eneste ordentlige butikken de har der er Mango tror jeg, og der inne lukter det ikke særlig godt.

Kom gjerne med tips i kommentarfeltet, hvis du har noen gode GC-tips. Tipper det er flere som vil sette pris på det 🙂

52 kommentarer

  1. Anfi, anbefales utenfor sesongen. En nydelig strand som godt kan sammenlignes med Amadores. Høyt over de andre strendene. Tex Mex ligger rett bak med nydelig mat for alle og hyggelig betjening. En grei Sparbutikk like ved. Minibank finner du i 10etc på strandhotellet like ved 😄🌅god tur, kan sterkt anbefales. Ikke glem happy hour i restauranten hvor båte går inn.

  2. Charlotte

    Jeg har laget en GC guide som dere kan se på 🙂

    http://charlottemadelen.blogg.no/1452958922_gran_canaria_guide.html

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.