HAR NOEN ROMA-TIPS?

Det hender at det skjer. Maria (bestevenninne og ekssamboer) og jeg sitter i bilen, ser misfornøyd ut av vinduet hvor skitten snø bretter seg utover landskapet utenfor. Og så drar vi hjem og bestiller tur. Vi hadde en skikkelig vellykket tur til Paris i høst. Vi løp rundt som duracellkaniner og så nesten alt Paris har å by på, så vi er nok det ultimate reisefølget for hverandre. Det må tross alt to blondiner til for å finne ut av et kart. Og vi liker å være skikkelig på tur. Det vil si: kart og kollektivtrafikk. Det er da man får sett mest mulig av byen. Man blir selvfølgelig kjempegretten og får vondt i beina til slutt, men det er da man finner en fortauskafè hvor man spiser, drikker vin og suger i seg en halv pakke Marlboro Light ♥

Jeg har vært i Roma èn gang tidligere. Men det var kun i èn dag, og som den tenåringen jeg var, klaget jeg over varmen og ville tilbake på cruise-skipet og sole meg. Orket ikke engang å gå inn i Colosseum! Nå skal vi sette oss inn i Roma sin historie og velge ut tingene vi vil se.

Er det noen av dere lesere som har Roma-tips? I såfall blir både Maria og jeg superhappy for det! 🙂 Tester alltid ut noen av tipsene som jeg får fra lesere, og det har alltid vært vellykket.Vi skal bestille hotell i morgen, så hvis noen har tips til et rimelig og sentralt hotell, så kjør på! Etter å ha gjort litt research har vi funnet ut at vi bør bo så nærme Pantheon som mulig?

Vakre Roma! Vi reiser i vinterferien, forresten.

64 kommentarer

 1. Ser du har fått omtrent akkurat de samme tipsene jeg ville gitt deg, men jeg har to ekstratips som du kan ta med deg. Både den værste pizzaen jeg har smakt og den beste jeg har smakt ble spist i Roma, så selv om du er i pizzaens mekka så betyr det ikke at alt er like bra. Jeg kan anbefalle dere en pizzarestaurant som ligger like ved Phanteon. Jeg husker selvfølgelig ikke navnet, men om du snur ryggen til inngangen og ser mot fontenen på torget, så er det restaurant nummer to på høyre side 🙂 Himmelsk!

  Tips nummer to er en skomaker. Jepp, en skomaker. Leather Pelle. Jeg kjøpte sandaler der for tre år siden, og de er like fine enda. Ble fortalt at de laget kun ett par i hver størrelse av hver modell, så da kan du være sikker på at ikke det er noe alle har. Og utvalget var stort, og bra.

  Jeg har vært i roma bare en gang, så jeg er ikke noen ekspert på hverken det ene eller andre, men jeg ser det er mange som anbefaller guidet tur i Vatikanet og i Colloseum. Hvis ikke dere er veeeeldig intr. i historie så ville jeg droppet det. Det er masse plansjer du kan lese på. da kan du selv filtrere ut det du vil. Og køene; Ja, de er lange, men går fort. Ikke la dere skremme.

  God tur!

 2. christine

  vatikanet, det er helt overveldende og fantastisk! Er ikke religiøs selv, men det var virkelig verdt turen

 3. lisakaa

  vatikanet er det fineste stedet jeg noen gang har opplevd – enda. Spesielt Petersplassen. Kirken er fin, og stor og nydelig, men selve uteplassen er såå mektig og stor. Ren og pen, helt ubeskrivelig fint. Kunne bodd der!

  Ellers må du jo oppleve Colloseum og alle de forskjellige kirkene. Du skulle ha lest boken Engler og demoner, om du ikke har gjort det. Er morsomt å oppleve Roma etter den boken, den er jo nett som en turistbrosjyre. Elsker den byen, har så lyst å reise tilbake.

  Du kan også dra litt utenfor selve byen og gå i store fine hager og villaer. Da jeg reiste var jeg i Ville D’Este. Helt nydelig! Det er jo finest om sommeren da selvfølgelig når alle blomstene fargerike og fine, men en opplevelse er det nok uansett.

  Så må du selvfølgelig oppleve så mange kirker og museum som over hodet mulig 🙂

 4. Nutella is! Hadde Nutella smakt sånn, guuud.

  Besøk Castle.st Angelo for en utrolig utsikt over byen og st.peterskirken, om kvelden! Lysene som skinner i vannet og kirken som lyser opp, veldig fint!

  Vatikanet er verdt å besøke. Husk vann og gjerne en privat guide. Guide i grupper blir kaos, kommer an på hvor mange det er.

  Besøk peters kirken tidlig om morgenen, slik at dere slipper store, lange køer. Vi sto opp rundt syv om morgenen å gikk i toppen av kirken for å se utsikt over byen. Da er heller ikke varmen til stor plage.

  Piazza Navone er veldig koselig om kvelden, morsomt å se på alt som foregår.

  Og selvfølgelig Fontana deTrevi på kveldstid.

  Når det kommer til mat har jeg vært fornøyd selv på de verste turrist plassene, kanskje fordi jeg er veldig glad i pizza og pasta..

  Men gå i sidegatene på små resturanter. Prisen er høyere, men det er kvaliteten på maten også.

  Husker ikke hva den ene het, men på innsiden er det et slags musseum med masse statuer. Egentlig for mye, men maten var god. Var laks med noe bringebær eller noe, hørtes rart ut men var veldig godt!

  Jeg har reist mye, og elsker London og Nwe York. Roma er lett favoritten, selvom jeg aldri kunne tenkt meg å bo der.

  Stor by og masssse å oppleve. Man rekker ikke alt, men jeg er sikkert på at dere får en fin opplevelse. Roma leverer alltid.

  God tur:-)

 5. Isabelle

  Jeg var i Roma med klassen min (lærerstudenter som reiste med RLE-faget). Vi besøkte naturlig nok MANGE kirker, men mange av de var helt fantastisk flotte. Om du vil kan jeg scanne inn programmet vi hadde og sende det til deg på mail. Klarer dessverre ikke å skille/huske alle disse kirkene i ettertid. Vatikanet var helt fantastisk, og selvfølgelig Pantheon og Colosseum. Vi bodde rett ved Colosseum og en togstasjon. Mener hotellet het Dina. Det var ikke fint, men lå noenlunde greit til 🙂

 6. Kristine

  Var i Roma i sommer, og må si jeg ble litt skuffet. Veldig skittent over alt, og veldig mange tiggere. Det var også mange av dem som selger fake vesker langs gatene. Maten ved de kjente attraksjonene fikk vi beskjed av hotellet å holde oss borte fra. Disse kan basere seg på at kundene ikke kommer tilbake, og kan leve av engangsturister. Derfor finner du aldri lokale på disse restaurantene. Prøv å finn de plassene de lokale spiser på, det er der den beste maten er.

 7. Melissa Bianca

  Gjør som de andre sier, GÅ! 🙂

  Og dra til fontana de trevi og spansketrappa på kvelden, det er helt fantastisk da! Syntes generelt det er deiligst å gå på kveldningen i Romas gater 🙂

  Hvis dere har lyst å se Gamle byen Foro Romano som ligger rett over Colosseum så anbefaler jeg å bruke en dag på det! Er en lang gåtur men det er heilt fantastisk! Jeg holdt på å dø etter turen, men angrer ikke et sekund!

  Og prøv å ikke kjøp vesker og dill dall hos de som står på gatene, de tar såå mye over prisen at det er kvalmt. Mannen min er halvt italiener og snakker flytende italiensk så de klarte ikke å lure han 😛

  OG – pass på veskene deres når dere er på evnt togstasjonen eller t-banen.. Er fullt av sigøynere som grupperer seg rundt deg og tar ting fra lommer og vesker, var vitne til maange av slike situasjoner! Så hold på vesken foran deg. Og prøv å ikke sov på toget begge to, da er dere et lett bytte! 😛

  Kos dere masse! 😀 Dere kommer til å eeeelske byen garantert!

 8. Ragnhild

  Hei Ida 🙂

  Var i Roma sommeren 2012. Fantastisk by!

  Anbefaler deg å besøke alle turist attraksjoner du måtte ønske -det meste er verdt å se.

  Har en liten restaurant jeg vil anbefale deg «Vino de Allegro» som ligger i bydelen Trastervere.

  Legger med noen bilder av den romantiske, lille restauranten som oser av Roma.

  http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g187791-d1593255-Reviews-VinAllegro-Rome_Lazio.html

 9. Albertine

  Jeg har aldri vært i Roma, men har reist til Italia hver sommer siden jeg var sju. Først og fremst synes jeg det er viktig å oppleve kulturen når man reiser til Italia, fordi den er så unik. I de små landsbyene får du virkelig oppleve Italia på sitt beste – de alt for hyggelige menneskene, den gode maten, vakker natur og ikke minst god is. Nå skal jo dere reise til hovedstaden, og da har jeg dessverre ikke så mange tips å komme med. Men en ting som er sikkert er at dere ikke må spise på resturanter midt i byen. Ikke spis ved alle turistattraksjonene. Den beste maten får dere helt klart litt utenfor byen, der det ikke er noen turister. Der får dere servert ekte italiensk mat. Italia er jo spesielt kjent for maten, så jeg synes det er kjempeviktig å oppleve det når man først reiser dit!

  God tur til Roma, kos dere masse!:)

 10. Cecilie

  Dere burde gå alle trappene eller ta heisen til toppen (kuppelen) av Peterskirken, helt amazing utsikt over Roma.

  Ellers burde dere gå mye! utrolig fin by som må oppleves by foot.

 11. Så heldig du er som skal til Roma, Ida!

  Jeg vil anbefale å gå til Piazza Navona på kveldstid. Restaurantene der er en smule overpriset og det er mange gateselgere der, men med lys, gatemusikanter og spennende mennesker over alt så er det likevel verdt det!

  Også selvfølgelig Fontana di Trevi på kvelden. Begge deler er fine steder å sette av en kveld til, men sånn ellers vil jeg anbefale sidegater med fine uteserveringer. Bare pass på at standarden på stedet er greit nok, ellers kan du risikere at ingen snakker engelsk og de serverer deg noe helt annet enn du mente å bestille.

  Colosseum er flott, men jeg vil anbefale dere å henge dere på en guidet gruppe, da disse får gå rett inn uten å stå i den lange køen utenfor. Og om dere skal ta bilde av disse vaktene utkledd som soldater utenfor spesielt Colosseum (men også andre store «turistfeller»), så IKKE la dem se at dere gjør det. De vil komme og kreve penger av deg og er veldig kranglete.

  Det gjelder forsåvidt også disse rose-selgerne som går rundt ved blant annet Spansketrappa (som dere forresten burde legge inn en pustepause ved på sen ettermiddag/kveld!). De vil presse dere til å ta imot en rose, og deretter kreve penger av dere. Jeg var der sammen med en kompis, og roseselgeren ble truende og voldelig ovenfor ham fordi han ikke ville betale.

  Vil også anbefale å gå opp i kuppelen på Peterskirka. Det er slitsomme trapper og du må gå litt på skrå, men utsikten er HELT fantastisk. Det blir nok uansett bedre for dere å gå trapper siden dere reiser i vinterferien, da jeg var der i juli var det 43 grader i skyggen og jeg trodde jeg skulle dø halvveis. Det går an å ta heis et stykke oppover. Litt lengre kø, men for de som ikke ønsker å se helsvett ut når de kommer opp så er det sannsynligvis verdt det.

  Pass godt på verdisaker. Ikke ha alle kontanter samlet på et sted. Putt litt i lommer, bh/sokker i tillegg til ulike rom i veska. Ha aller helst skulderveske som du kan holde foran deg når du enten skal reise med buss eller stå i kø.

  Cripta dei Cappuccini! Dette er egentlig ganske grotesk, men verdt å få med seg likevel. Det er en kjeller (katakombe) som ligger under en kirke (Santa Maria della Concezione dei Cappuccini) i Via Veneto. Her har de brukt bein og knokler til over 300 000 munker og utsmyket rommene fra gulv til tak. De har laget lamper og dekorasjoner av menneskebein. På vei ut står det et skilt med «What you are now, we once were; what we are now, you shall be.»

  Av hoteller kan jeg anbefale:

  Hotel Colosseum

  Hotel Alexandra

  Hotel Internazionale

  Hotel Raffaelle (ligger rett ved Basilica di Santa Maria Maggiore, som er en veldig fin kirke det er verdt å besøke)

  Som du ser så har jeg vært etpar ganger i Roma…

  Håper du får bruk for noen av tipsene mine!

 12. Sarah Heiberg:)

  Heisann:)

  Ville bare si, at da jeg var i Roma bodde vi på Hotel majestic i via veneto. Det går for å være et veldig fint og trygt strøk, akkurat som Frogner på en måte!:) Vil ikke si det er et veldig rimelig hotell, er 5 stjerner.. Men hvis dere bor på samme rom blir det jo ikke så dyrt… Dere MÅ også dra til trevifontenen om natten, og piazza navona om dagen(og kvelden..) også burde dere gå inn i både peterskirken og colosseum, ikke bare utenfor.. På peterskirken ser ventetiden lengre ut enn den er! Selv om man ikke skulle være så opptatt av bygninger og kirker, er det en hely syk opplevelse å være der inne:) også burde dere passe dere for hvilke taxier dere tar… Mye svindler og omveier for å tjene mer penger, så dere burde avtale ca pris før dere kjører! Dere burde også ta et kart å gå mye rundt… Jeg liker gjerne best generelt å ta taxi, men man opplever virkelig ikke roma på samme måte hvis man ikke går litt rundt! De beste butikkene ligger i området i bånn av spansketrappen, både i smågatene og i hovedveien nedenfor:) kos dere!!!

 13. Trollmannen

  Vær forsiktig på buss og metroen hvor det er en del lommetyver og de står inne i bussen og venter på det rette øyeblikket å ta lommeboken din. De gjør det som regel når du er på vei inn og lommetyven går av. I tillegg var vi på en restaurant i nærheten av inngang en til Peterskirken. Den heter caffe S.Anna og den er ikke å anbefale på grunn av at de ikke oppgir priser på menyen. Vi endte med å betale ca. 134 euro for to tallerkener med pasta og laks og to smoothie. Det var også en spansk turist som sto å bråke med personalet om sjokkregningen. Vi var på politistasjonen på togstasjonen hvor det var fullt av turister som var frastjålet verdisaker. Vi fikk hjelpe av en veldig snill politimann som snakket engelsk, fransk og spansk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.