KAOS I HODET MITT

I dag har jeg null kontroll. Jeg savner livet mitt så mye at det kjennes ut som om hodeskallen holder på å trille av nakken. Hjernen romsterer rundt oppi der, og klarer ikke engang å tenke en tanke av gangen. Trangen til å oppleve, ja, i det hele tatt leve er så sterk akkurat nå. I det ene øyeblikket ser jeg på studier i New York – i det andre er jeg i full gang med å booke en eksotisk juleferie. Så stuper jeg plutselig inn i Finn.no’s håpløse utvalg av leiligheter. Skal jeg bo her, skal jeg bo der. Skal jeg bare bli her. I to sekunder slår jeg meg til ro med at jeg er her jeg er nå, før jeg får et innfall og begynner å planlegge nyttårsaften i London – eller skal jeg vurdere varmere strøk? Før jeg vet ordet av det, befinner jeg meg i Momondos jungel, hvor flybilletter til både LA og Hawaii studeres med stor entusiasme. For hva skal jeg gjøre i sommer egentlig? Plutselig får jeg ekstremt lyst til å prøve en ny treningsform. Jeg vil på crossfit – og på Bikram Yoga. Og så vil jeg prøve soul cycling, men det må jeg vel til The Big Apple for å være med på. Hvor mye koster det egentlig å bo fast i New York? Jeg undersøker. Så forresten et TV-program om tarmskylling her om dagen, får man gjort det i Tønsberg? Må prøve det og. Kanskje jeg skulle skaffe meg en hund. Nei, jeg skal ikke det før jeg har slått meg til ro – men jeg ser likevel nøye på hver eneste hund på Finn. Jeg vil ha en Basset Hound. Eller en French Bulldog. Turen fra «Dyr og Utstyr» til «Pakkereiser» er kort, I’m back. Jeg vil tilbake til Brasil og Thailand – og LA og New York. Og så vil jeg oppleve Burma. Og Mexico. Og Japan.

Men på mandag begynner skolen igjen. Dit skal jeg. Sykt flaks at jeg snart får meg en liten New York-pause. Det som er så digg med ekstremt storbyliv, er at jeg setter så sykt pris på å komme hjem til skog og skråvegger igjen.

Jeg vet jo at jeg er kjempeheldig som har opplevd «halve jorda» – jeg ble bare truffet av «eventyrlyst»-lynet i kveld. RASTLØS!!

22 kommentarer

 1. Randomjenta

  Boy do I know that feeling…

  Lider av konstant reiselyst. Det verker i sjela når jeg ikke har reiser planlagt, kjenner det i hele kroppen. Når jeg reiser lever jeg 100%, ellers går jeg litt på tomgang.. Ikke bra!

 2. Kristin

  Nå måtte jeg le, for å lese dette er som å høre meg selv. Helt lik, til mine foreldres og samboers frustrasjon.vi skal gifte oss neste år, og i det ene øyebliklet vil jeg gifte meg hjemme, men da jeg kom hjem fra new york så ville jeg jo heller gifte meg der, nei, jeg vil flytte dit!! Eller.. vil jeg det? Tusen ideer samtidig.. håpløs!!
  Det er ikke bare bare å være oss heller si!

 3. Kjenner meg så godt igjen! London, New York, eksotisk, studere utenlands, få hund, kjøpe leilighet, til og med tarmskyllingen.

  Tankene surrer rundt og klarer ikke bli enige. Men så kommer skolen og stopper alt uansett. Er så mye mer jeg vil oppleve enn Norge, men så må man velge.

 4. Silje Andreassen

  Kjenner til den rastløsheten! Begynte selv på skole igjen i høst, og det er en ekstrem overgang fra jobb. Da kunne jeg reise og bruke pengene mine på det jeg ville, nå lever jeg på studentbudsjett hvor jeg må klare meg med ca en snusboks i uka!

 5. Kjenner meg SÅ godt i det du beskriver her. Er akkurat ferdig utdannet og går for tiden i mellom to jobber som vikar. Med andre ord kan jeg bestemme selv når jeg vil jobbe.. Føler det er NÅ jeg virkelig kan få reist og opplevd noe annet. Problemet er at det er jo en jungel med muligheter der ute! Språkkurs i to uker i singapore med EF er det som står høyst akkurat nå 🙂

 6. Synes du skal se på de rasene en gang til før du bestemmer deg 😉 Vil du ha en hund som ikke kan puste? Eller en hund som har så korte bein at de har begynt å vri seg? Man skal ikke velge hund bare etter hvordan de ser ut. Ta også en titt på helsen til rasen 😉

 7. Du har sett Prosjekt Perfekt..? Og blitt over snittet påvirket av det?

  🙂

 8. Her har vi en som har sett på prosjekt perfekt ja! Og må si jeg kjenner meg veldig igjen. Vil så mye, og hva jeg vil forandrer seg konstant. Håper bare ikke det netyr at jeg ender opp med det kjedeligste alternativet… 🙂 Nyt livet, Ida!

 9. Welcome to my everyday!

 10. Du skriver utrolig bra! Så gøy å lese 🙂

 11. Katrine

  Heheh! Kjenner meg Veldig igjen! Det er så utrolig mange muligheter, helt ubegrenset! og likevel sitter vi ofte i det innbilte «buret» vårt, på samme sted og gjør det samme. Vi tror at noe spesielt forventes av oss, men folk lever stortsett i sine egne bobler uansett. Vi må våkne opp å gjøre det vi ønsker. Men det vanskelige er jo, som jeg ser du og sliter med, å velge hva man skal prioritere! Det er så utrolig mye morsomt å velge mellom, og man vil helst gjøre alt. Men hvis man sjekker i hjertet så er det helt sikkert noe som ligger før de andre tingene, i «rekka».

  Go for it! Og kos deg i herlige New York!

  Sjekk gjerne ut noen demoer av musikken min på soundcloud foresten! :https://soundcloud.com/katrinensoerensen

 12. Iselin din fan :)

  Hoho! Så herlig å lese at det finnes andre med splittet personlighet; en som vil ha sitt eget lille rede med hund, sin helt egne innredning, kjøleskapinnhold og en craisii eventyrer som vil kite i Zanzibar(selv om jeg sikkert er ræva og gir opp etter en dag) og shoppe i Tokyo, oppleve Sør Afrika og surfe i Filipinene! Verden er så stor og sykt kul alle andre steder enn Norge, men så er det så godt hjemme og… Ambivalensen tar meg, men en ting er sikkert; det er gøyere å reise når man er ung, sprek og cool, enn som fraskilt aleinemor på GranCan.. Vi må reise nå, før det blir bambinos og tiår med alle andre enn oss selv som førstepri.

  Smask 🙂

 13. coffee in a cup

  høres AKKURAT ut som jeg har det om dagen, bare at jeg er sånn ca. 10 år eldre enn deg 🙂

 14. Haha, dette var som å lese om meg selv! Er akkurat sånn selv… Synes likevel du skal få kjøpt deg en leilighet, du kan jo bare leie den ut hvis du plutselig vil dra avgårde!:)

 15. HAHA, jeg kjenner meg så jævlig godt igjen. Det er helt grusomt å måtte være slik en «rastløs» sjel, samtidig som du skal prøve å være den «flinke». Helst skulle man bare kunne gjort alt på en gang.
  Selv skal jeg til Thailand 4 uker i desember og tar meg litt ekstra juleferie fra skolen, hehee.

 16. therese kristina

  Forståelig!!

 17. Karoline

  Fullstendig kaos i hodet mitt også! Det er så slitsomt . Jeg vil gjøre alt, og helst i går. Først sitter jeg med ingen jobber, nå sitter jeg med fire, fordi jeg ikke klarer å si nei. Og jeg vil ha det perfekte livet . Med høy utdannelse, kjæreste, mange venner, god lønn , perfekt kropp og være glad i å trene. Men jeg tror egentlig ingen av de tingene er viktig for meg, men jeg blir påvirket av hvordan alle andre lever og har det. Jeg trenger ikke så mange venner, jeg liker jo best å være alene. Jeg trenger vel egentlig ikke kjæreste, jeg vil gjøre hva jeg vil når jeg vil det. Økonomien kunne vært bedre, men jeg klarer meg. Ja også den perfekte kroppen da, føler meg stygg og fet, men har vel egentlig en normal kropp iiforhold til høyden min. Utdannelsen jeg har , elsker jeg, men mye vil ha mer. Jeg er den typiske jenta som aldri blir fornøyd med hva jeg gjør. Har jeg fått til noe bra, og får skryt av det. Så tenker jeg : det kunne vært bedre. Ferdig med utdannelsen min , burde vært glad . Men : hva skal jeg begynne med nå?
  Det er utrolig slitsomt å være utsatt for press heletiden. Å jeg tror ikke de som er voksene altså (foreldre ) forstår hvordan «vi» unge har det.

  Men det jeg liker med deg da Ida, det virker ikke som om du pynter på livet ditt. Slik jeg «kjenner» deg fra bloggen..

  Jeg måtte bare få skrevet litt fra meg i dag :).

  Håper du får en fin start på uken !

  Nyt , lev og følg magen din, så kommer du så langt du bare vil :).

  Klemmer fra ei som er stresset hele tiden<3

 18. Åååh, jeg har det på akkurat samme måte! Det er i slike situasjoner jeg skulle øsnke jeg var kristen… Da kan man overlate bestemmelsen til Gud, slik at han kan føre deg til han vil ha deg. Tenk det’a!

  (hehe, jeg har nettopp begynt på en kristen folkehøyskole, og er litt påvirket… )

  Det virker litt kjedelig å være kristen, og ikke minst så tror jeg IKKE på det de tror på, men samtidig så virker det mye enklere å slå seg til ro med bestemmelser som kristen. Man tror at det man gjør er noe fornuftig/viktig som Gud ønsker for oss. Alt har liksom en mening.

 19. Synøve

  Skjønner utrolig godt hva du mener!
  Selv har jeg brukt 2 år etter VGS til folkehøgskole, samt ta et semester i Roma. Reisetrangen er fortsatt like tilstede, og å sitte i et lite tettsted i Norge, skrivende på diktanalyse fordi jeg «nå må begynne på noe, bli litt seriøs», føles litt feil til tider. Jeg vil SE, jeg vil REISE, jeg vil OPPLEVE. Ikke nødvendigvis måtte helt til andre siden av kloden, men omså en roadtrip i Norge. Interrail i Europa. Vandre i Jotunheimen, reise tilbake til Roma. NOE. Eller kanskje lære meg å hekle? Hekling er greit, fint til vinteren. Konsentrasjonen min er alle andre steder enn skolearbeid. Dagen etter kan jeg våkne, fornøyd med tilværelsen og virkelig engasjere meg i forelesninger.

 20. Ser det er mange som også er i samme situasjon som deg. Og som du sier så er du veldig heldig. Kanskje også enda heldigere enn de fleste, fordi du kan tjene penger av bloggen din og har en stabil økonomi. Så du har ikke begynt på noen høyere utdanning og vært stuck som student i flere år. I følge det jeg har lest på bloggen har du jo reist utrolig mye og fått oppleve så mange fine ting.

  Jeg skjønner veldig godt hvordan du føler det, jeg vil også ut å reise, eller finne på helt andre ting enn jeg gjør nå. Jeg var ferdig på videregående nå i juni, og har begynt rett på nye studier, men føler likevel dette ikke er riktig, for jeg vil heller begynne livet NÅ!
  Bo med kjæresten, ha en fast jobb som gir stabil økonomi, og dra på reiser og oppleve verden. Ikke bare studere i en ny by i Norge..

 21. Haha, åå, kjenner meg så igjen i det du sier! Bare kaos, altså. Jeg flytter nå til LA neste sommer, skal studere der, så det er bare å komme på besøk hvis du vil, haha. Vet jeg ikke kjenner deg personlig, men jeg føler jeg kjenner deg litt gjennom bloggen (lol) og jeg vedder på at vi kunne tatt utelivet i LA med storm sammen.

  Svar fra Ida: herlig! 😀 Sier i fra hvis jeg kommer til LA!

 22. Crossfit har de iallefall i Oslo, men jeg synes det er for dyrt å være medlem :O

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.