PÅ DATE MED MEG SELV

Å gå på restaurant alene, er noe jeg aldri kunne funnet på å gjøre hjemme i Norge. Rett og slett kleint å sitte der og se ut som en forlatt brud, haha. Der slår den sosiale angsten inn for fullt.

Ettersom det er fryktelig mange skandinavere her på Gran Canaria, må jeg innrømme at jeg ble litt usikker da jeg nærmet meg restauranten som pappa så varmt anbefalte. Men hallo, jeg er jo på ferie med meg selv, da kan jeg ikke la være å gå ut og spise med meg selv.

Table for one, please. WHAAAAAT, ALOOOOONE?! Kelnerne var fra seg. De kom bort til meg flere ganger i løpet av middagen og sa at de elsket meg. Og at maten var laget bare for meg. Jamen, daså. Da er det vel ikke akspetert å gå ut og spise alene her heller, haha.

Men jeg må innrømme at jeg koste meg. Bestilte et glass vin, og spiste den beste italienske pizzaen mens jeg satt og så på at den oransje sola druknet i havet. Ektepar på venstre side. Familie på høyre side. Ungt kjærestepar bak meg. Men det plaget meg ikke i det hele tatt, det var faktisk ganske befriende.

Strandpromenaden i Meloneras er et av mine favorittsteder på hele øya, er så koselig å spise der. Mange restauranter å velge mellom, alt fra spansk til italiensk til asiatisk. 

Jeg spiste på Grand Italia, terningkast 5!

Sola rett før den druknet i havet. Er det helt feil å ha det romantisk med seg selv? HAHA.

24 kommentarer

 1. Stolt av deg! har lyst å gjere det samme sjølv!

 2. Hadde faktisk tenkt til å anbefale deg den restauranten, bor i Meloneras og er der så ofte jeg kan!

 3. Ser og høres deilig ut.
  Jeg dro på ferie alene i sommer. Etter å ha feriert en uke med søsteren, var jeg lysten på mer, men ingen hadde fri og økonomi til å bli med, så jeg dro alene. Storkoste meg. Eneste som av og til var litt kjipt var nettopp det å spise alene.

  Marte 🙂

 4. Jeg ser på det som å være trygg på seg selv 😉

 5. Det høres ut som meg når jeg var i Mexico! Haha, var én uke for meg selv, og følte meg helt forlatt når jeg spiste middag på strandrestauranten alene. Masse forelskede par og gamle ektepar rundt meg. Kom flere bort til meg og spurte om det gikk bra med meg osv, jeg så vel helt forlatt ut. Hehe, men som du sier – veldig befriende! Og man lærer seg selv å kjenne enda bedre enn før! Savner å være på tur alene jeg, haha. Kos deg masse, Ida! 🙂 Misunner deg ferien din.

 6. nathalie

  du må prøve restauranten samsara. den ligger i meloneras. beste på hele gran canaria!

 7. Celine Andrea Simonsen

  Godt å høre at du koser deg, Ida. Var selv på samme sted både i år og i fjor, Meloneras er superfint. Anbefaler restauranten Sushi Mex; FANTASTISK mat, hyggelige ansatte og fint å sitte ute.

  Ha en fortsatt fin ferie! 🙂

  Svar fra Ida: Tusen takk for tips! 🙂

 8. Så bra å se at du koser deg! Jeg og en venninne skal nedover til GC i morgen og blir der hele påsken, det er bare å sende en mail og si ifra dersom du vil være sosial en kveld og bli kjent med to snille (evt gale) trønderjenter!
  Kos deg masse videre, så snakkes vi kanskje senere 🙂

  Svar fra Ida: så koselig! 😀 hihi! Du får finne meg på fb da!

 9. Jeg er skikkelig imponert over deg! Å reise alene er tøft gjort! Det er sånn jeg har veldig lyst til, men ikke tør. Skulle ønske jeg turte da.. virker deilig, være HELT fri til å gjøre AKKURAT det man vil.
  haha og så hyggelig at maten var lagd bare for deg da 😛 haha de virket jo veldig søte de kelnerne 🙂
  Kos deg masse videre. Hilsen ei som sitter og er både imponert og misunnelig 😉

 10. Du er så kul! Vurderer å gjøre det samme selv. Gleder meg til flere updates!!:)

 11. Dette likte jeg svært godt.

 12. therese kristina

  Herregud så deilig 🙂 Frista å gjer det samme!

 13. Hehe, hørtes litt kleint ut, men også veldig deilig!! Ha en fiin dag i sola og varmen 😀

 14. Nicole - Blogger om livet som kronisk syk

  Aner ikke hvorfor det skal være kleint å spise alene i skandinavia. Det er jo ikke sånn at du 24/7 har noen å være med når du skal spise. Selv må jeg jo si at jeg aldri spiser alene på restaurant, men skulle absolutt ønske det ikke var så kleint å gjøre det.
  Thumbs up for motet i hvertfall! Kos deg masse på ferie 🙂

 15. Så koselig, Ida! Noe sånt er virkelig flott av deg å gjøre, for hvem er vel bedre å få litt ekstra kvalitetstid med enn seg selv? 🙂
  Skal nedover til Gran Canaria selv i morgen sammen med familien og ei venninne, så hvis du vil ha noen å feste med eller bare spise en koselig middag, så må du bare si ifra 🙂 Hadde jo vært kjempe stas å møte favorittbloggeren sin gjennom… alt for mange år!

  Klem Emma!

  Svar fra Ida: hei! 🙂 Så hyggelig! Kontakt meg på Facebook da, jeg heter Ida Filippa Wulff.

 16. Når jeg skrev kommentaren over her mente jeg selvfølgelig meg og venninna mi. Skal selvfølgelig ikke dra med meg hele familien + venner av de med meg. Haha! Gud så morsom jeg følte meg nå..

 17. Det høres helt fantastisk ut! Jeg har spist på restaurant i Oslo alene og, jeg. Det er veldig befriende og avslappende. Du må kose deg masse 🙂 Fikk lyst til å dra på en liten helgetur selv, jeg nå, helt alene.

 18. Ann Cathrine

  Jeg er bare akkorat litt grønn gjennom bleikheten min over all ferieringen din! Meloneras er topp når man trenger litt tid å slappe av og vil ha god mat. Var på en Balinesisk restaurant der..den var kjempe bra!

 19. Haha, liker innleggene dine om dagen 😀 og generelt når du skriver slik som dette.

 20. SuperRosa

  Jeg syntes det er riktig så deilig å spise alene i utlandet! Bare nyte sola, ha en hyggelig bok og noe godt i glasset 😀

 21. Misunner deg! Herlig sted å slappe av, kan tenke meg det er deilig å være der alene og =) Spiste på samme sted flere dager mens jeg var der! Prøv lasagnen, det er den beste lasagnen jeg noen sinne har smakt! Kos deg =)

 22. Anna-Nathalie

  Jeg kunne virkelig godt finde på at rejse alene! Det ville være så rart at nyde sig selv og have tid til alle de ting man godt vil. Og ikke skulle gå på kompromis med nogen 😀

 23. Schirin Undrum

  Det var jeg og mamma og pappa som satt ved siden av deg til høyre på Grand Italia! 🙂 Vi er absolutt enig i at restauranten er super og Meloneras er vakkert. Angrer jo nå på at vi ikke slo av en liten prat med deg. Håper resten av ferien din er fantastisk!

  Svar fra Ida: ååå, hehe 😀 Nå ble jeg litt flau. Men ja, Meloneras er fantastisk! Kos dere videre!

 24. Det er så trist at det skal være ukomfortabelt og pinlig å gjøre sånt med seg selv. Selv er jeg én av dem som ofte kan gå på shopping og kafé og bare sette meg i en park alene, men å dra på restaurant eller kino er ting jeg fortsatt ikke ser helt .. poenget med å gjøre alene (det er jo «sånt man gjør med andre», sant), selv om det bare er tull. Så jeg synes du skal gi deg selv en klapp på skulderen, og være glad for at du er én av få som kan kose deg i ditt eget selskap. Det er flott!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.