NEW YORK, HERE I COME

New York-billetter i boks! Ææææ, jeg er så happyface. Jeg har aldri vært der før, men lært meg å elske byen likevel. Nå gleder jeg meg så vanvittig mye til å oppleve den på egenhånd, og ikke gjennom TV-serier og den slags.

Jeg vet at byen er så mye mer enn gule taxier, Times Square og frihetsgudinnen, og jeg gleder meg til å dykke ned i Manhattan-paradiset, og utforske alt det har å tilby av små butikker, restauranter og hyggelige gater. 

Reiser i slutten av januar med min kjære mamma, så vi har heldigvis god tid til å researche på alt vi vil se og oppleve. Skal være der i en uke, noe sier meg at det ikke er nok!

Men æææ, så glad jeg er! Har drømt om dette lenge. Hva er DITT beste New York-tips? Hvis du har vært der. Tar i mot alt med stor takk. 

74 kommentarer

 1. Pernille M.

  Bodd der i 6 mndr. til sammen og funnet ut at jeg ikke har annet valg enn å faktisk bare flytte dit for godt <3 Noe dere bør melde dere på som dere garantert aldri vil glemme eller angrer på er : Accomplice New York. (http://accomplicetheshow.com/) Vi var på Downtown, men finnes også The Village.

  Anbefaler virkelig å bare gå rundt! Favoritt-områdene mine er:

  Uteliv, restauranter og highline – Meatpacking,
  Stemningen, husene og Bleecker st. West- og Greenwich Village.
  Shopping – Soho og Noho. LF Store i Spring street, min absolutte favorittbutikk!
  Aah, Central Park er ett must. Anbefaler hvis dere har tid, dra til Williamsburg, bodde der sist og er helt fantastisk.(Smorgasbord/Brooklyn flea marked, Beacons Closet, gatemoten) Noe av det beste med New York er tilfeldighetene, så bare ta det litt som det kommer og ikke ha fast struktur på alt. Er umulig å gi tips for en uke, for man bør være der lenge og se alt egentlig.. Times Square på kvelden(Empire 25 på 42nd st, kinoen har 25 saler og publikum er helt med og kinoene der har verdens beste popcorn med "smørsaus"), Washington Square Park, Flatiron, Carries trapper(Perry st i West Village), Comedy Show, Annie på Broadway, Cheese pizza, Hells Kitchen Flea Marked, Five Guys burgers and fries. Brooklyn Bridge. Følge med på rosa "No parking sign" som er festet på lyktestolper, de betyr at det skal spilles inn noe. Top of the Rock. Bryant Park/Public Library.

  Det her ble veldig rotete, og er mye jeg ikke har skrevet, men håper du finner noen nyttige tips 🙂

 2. Anbefaler deg å stikke innom denne bloggen: http://franorgetilnewyork.blogspot.no/ og spørre henne om noen tips i kommentarfeltet. : )

 3. shecity

  Spis i alle fall på shake shack, Buddakan og grimaldis i Brooklyn.
  første og sistnevnte er henholdsvis en burgerplass og en pizzeria. Lett det beste jeg har smakt.
  Buddakan er en restaurant i meatpacking, om jeg ikke husker feil. Stilig interiør, god stemning og nydelig mat. Der tar du på deg kjolen og hælene og sklir rett inn:)

  Det var også spesielt å spise i baren på «the spotted pig». Google for å finne adressen og ta en taxi dit, den lå litt skjult til, men hadde veldig god mat og bra stemning.

  Vi spiste på «the view». Drinkene var gode, men maten var middelmådig/ikke verdt pengene sine. Det er en sånn kuppel som snurrer rundt iløpet av en time. Verdt å ta turen for å se/ta en drink i baren, men ikke noe mer spør du meg!

  Shoppingmulighetene er astronomiske. Byen har alt du kan forestille deg og mer til, gled deg.

  New York er virkelig byen i mitt hjerte. Elsker den!

 4. Gå opp i Empire om kvelden, IKKE om dagen!! Da er det nesten null kø, og synet av byen med alle lysene er magisk 🙂 Ellers MÅ du spise på Delicatessen i SoHo. Bestill pommes friten, det vil være den beste pommes friten du noensinne har smakt 🙂 Big Daddy’s Diner (ligger ikke langt unna VS på 34th street om jeg husker riktig…) burde du også innom! KOs deg!! Skal dit selv i mai igjen, og gleder meg masse 😀

 5. New York er drømmebyen – 1 uke er ikke nok, men du får opplevd SÅ mye på 7 dager uansett. Det er veldig kaldt der i januar, så tjukke klær er obigatorisk.
  Jeg elsker New York, skal dit i mars og jeg gleder meg sinnsykt til å dra tilbake til byen som aldri sover (helt sant – den sover aldri!) Her er mine beste New York tips:
  1. Times Square – bare det å stå i midten av Times Square å se seg rundt er et minne for livet.
  2. Rockefeller Center – ta heisen helt opp til toppen og få den desidert beste utsikten over byen. Velg Rockefeller fremfor Empire State Building, du slipper å se utiskten gjennom gitter, og du får utrolig bra utsikt mot både Staten Island OG Central Park (Central Park ser du ikke hele av fra Empire State Building, for Rockefeller dekker størstedelen av utsikten)
  3. Brooklyn Bridge – gå over byen MOT Manhattan (ta t-banen til Brooklyn og gå over). Fantastisk
  4. Ferge forbi Frihetsgudinnen og Ellis Island – mitt tips er å IKKE dra til Frihetsgudinnen, men kun ta fergen som går fra Battery Park over til Staten Island og tilbake igjen. Siden du kun skal være i New York en uke, ville jeg ikke «kastet bort» en hel dag med Frihetsstatuen. Ekstremt mange folk, kø opp til toppen, og veldig trangt. Du ser statuen kjempebra fra fergen, og det er IKKE verdt å turen opp til den. Utsikt mot Manhatten får du uansett fra ferga.
  5. Gåtur i Greenvich Village – Fantastiske omgivelser, Friends-bygget, Carrie Bradshaws leilighet ++
  6. Central Park – bare det å gå i parken er en opplevelse.
  7. Shopping – selvsagt. Macys har masse masse masse…masse!

  Bare noen tips 🙂 GOD TUR!

 6. Lurer på om det er like fint der nå som Sandy smadret hele byen..

 7. Elisabeth

  Hei!
  Jeg har vært i NY tre ganger.
  De to første gangene har jeg bare shoppet og spist masse god mat på fine steder, men den siste gang dro jeg på skoletur og opplevde NY på en helt annen måte.
  Du burde se:
  Empire State building
  9/11-minneplassen
  Ta en hellikopter tur over NY, da får du sett NY på en helt annen måte
  Shoppe i Soho of course
  Dra på Macys
  Dra på Saks avenue, og senteret der.
  Natural history museum
  Sykle i Central Park
  Broadway, dra på en musikal. Så løvenes konge musikalen, noe jeg aldri kommer til å glemme.
  Spise på planet hollywood eller Hard Rock cafe.
  Dra på buddah baren, den er helt sykt kul.
  Coney Island hvis det er fint vær og åpent.
  Bare ta undegrunnen til et random sted og gå hjemover mot hotellet.
  Besøke frihetsgudinnen.
  Moma-museumet.
  Dra og ta manikyr og pedikyr + fotmassasje midt på natta. (byen som aldri sover)
  Spise frokost på en eller annen cafe og ta deg god tid, sitt ved vinduet og bare se på alle menneskene som går forbi. Er faktisk ganske interssant.
  Victory secret.

  Masse du kan gjøre der, kos deg!!

 8. Silje Marie

  Du MÅ spise på Tao, de har verdens beste kinamat <3 Det er nesten verdt å reise til NYC bare for å spise der 🙂 Good Tuuur 🙂

 9. Anbefaler helikopter, da får du frihetsgudinnen og empire state building på mye kortere tid! Mer tid til shopping og lunch i central park. China town var derimot en stor skuffelse! Ikke spesielt kinesisk og sykt slitsomt med alle som skulle selge deg fake smykker og vesker på gaten.

  Jeg elsket å bare gå nedover Broadway, eller i central park!

 10. Enig med den personen over her som sier at turen innom Frihetsgudinnen ikke er verdt det, båtturen er fin nok i seg selv! Få «unnagjort» de obligatoriske turistfellene så fort som mulig (let’s face it, man MÅ jo bare gjøre det?).

  Dersom noen har beskrevet New York for turister i et nøtteskall så må det være Dexpedition; man ender ALLTID opp på Times Square uansett om man vil det eller ikke..

  Central Park var en av mine favorittdeler av byen. Nå skal det sant sies at jeg var der midt på stekende sommerstid, og på den årstiden ville jeg anbefalt å holde meg unna den helthelt søndre delen av parken.. Fryktelig mye mennesker (jeg liker egentlig ikke mengder av mennesker når jeg er edru).

  MOMA er også verdt et besøk, kjøp kombo-billett for Rockefeller og MOMA for å spare noen kroner 🙂

  Kos deg masse, masse, og ikke planlegg for mye!! 🙂

 11. Anettes Boble

  GLEMTE en ting. Hvis du tar bussen over til Brooklyn og hopper av der….MÅ du gå over brooklyn bridge tilbake! fin utsikt, en opplevelse i seg selv å gå over der. På midten er det ett stopp, der kan kjærstepar henge opp hengelåser….det glemte vi..uups…

 12. Ida Camilla

  SÅ mange bra tips du har fått, sniker til meg ett par som jeg kan lagre til neste tur! 😉

  Jeg har kun vært i New Yorg en gang, men kan absolutt anbefale helikopterturen over byen. Vi gjorde det en av de første dagene og fikk en god oversikt over hvor alt ligger, pluss at man «slipper» å dra innom Frihetsguddinen++ fordi du kommer så nære med helikoperet. Perfekt hvis dere ikke har så god tid! 🙂

 13. Hei, har selv vært i NY og syntes det var helt OK! masse å se abselutt og det er definitivt et sted man må besøke!! Lite tips fra meg hvis du er glad i mat og spesielt søte ting.. sjekk ut denne bloggen http://www.kevinandamanda.com... amanda er foodlover og har vært mye i NY for å sjekke ut restauranter og bakeries for profilerte amerikanske selskaper 🙂 Kanskje du kan få noen gode ideer til hvor du bør stikke innom 🙂

 14. Camilla

  Hei Ida! Bra du endelig tar turen til new York…du kommer ikke til å angre. 😉
  Først og fremst, noen nevnte over her en outlet ved groud zero…denne heter Century 21, og jeg anbefaler også denne på det varmeste. Få ellers med deg litt turist attraksjoner men frihetsgudinnen hadde jeg ikke giddi om jeg var deg. Hvis du er der i januar kommer d til å være bikkje kaldt der ute. Absolutt ikke verdt det spør du meg;) men få med deg top of the rock, Central park, osv osv.. Gå masse, dra til Brooklyn i tillegg til manhattan, gjerne williamsburg eller park slope. Og mest av alt, shop masse og KOS deg. Har bodd i USA (mesteparten av tiden i new York) i snart 4 år, så spør om d r noe;)

 15. Annemarie

  Å, så gøy! Misunnelig! Var der i påskeferien i år, og vil gjerne tilbake.

  Mine tips:
  – Gå i Central Park.
  – Gå over Brooklyn Bridge.
  – Ta fergen til Staten Island (muligens litt kaldt i januar men). Den er gratis, og du får prima utsikt til Frihetsgudinnen og skylinen.
  – Spise middag på Ellen’s Stardust. En restaurant litt utenom det vanlige, som ligger på Time’s Square. Alle servitørene synger på rundgang, og det er god stemning hele veien. De fleste som jobber der har en drøm om å bli stjerner på Broadway, og flere har faktisk blitt oppdaget og spiller nå i store oppsetninger. Bør nok bestille bord i god tid, for restauranten er ganske populær.
  – Gå i de andre byområdene, som Greenwich Village, China Town og Meatpacking District.
  – Ta heisen opp i Rockefeller Center. Bygget er lavere enn Empire State Building, men til gjengjeld ser du Empire fra Rockefeller, du ser mer av Central Park, og det er mindre kø. Anbefaler å kjøpe billett på kvelden, sånn at du får med deg solnedgangen. Magisk.

  Kunne sikkert anbefalt mye mer, men det var det jeg kom på i farten 🙂

 16. DASH New York

  119 Spring St.
  New York, NY 10012
  (212) 226-2646
  Store Hours:
  Monday – Saturday 11:00am–7:00pm
  Sunday 12:00pm–6:00pm

 17. TrineBL.com

  Har vært i yndlingsbyen min tre eller fire ganger.. Mitt eneste og beste tips: SHOP TIL YOU DROP. Kos deg!!

  – TrineBL.com

 18. 1. Shopping. Google adresser eller områder på forhånd, gjerne finn ut hvilken subway du skal ta for og komme til rett område. Evt hvor taxien skal. Sjåførene hatet turister, kunne det virke som. Kjøp Metrokort- gyldig i syv dager og koster kan 30 dollar. Subwayen er genial og en får lett oversikten over hvor man skal på Manhattan.
  2. Empire state building (eller annen høy bygning) på kveldstid. Husk og ta med kamera du kan ha lang lukkertid på, slik at du får tatt flotte bilder.
  3. Central Park.
  4. Comedy Cellar. Vi var to ganger på 14 dager fordi det var så bra.
  5. Sjøtaxi, gå av i Brooklyn og spaser over Brooklyn Bridge.
  6. Baseballkamp. Foamfinger og øl på kamp er superharry, OG supergøy.
  7. MoMa.
  8. Vil du se frihetsgudinnen, kan du like gjerne ta ferja til Staten Island og se den fra båten, eller se den fra avstand i Battery Park.

  Noen ting kan unngås;
  1. Pizza i Little Italy smaker dritt.
  2. Utvalget på flere av «kjedeoutletene» er dårlig, og de er overfylte.
  3. Unngå og spise i turistløypene, ofte dyr og lite god mat. Kjeder som TGI er bankers, men kjedelige. Noe av den beste maten spiste vi i Little Korea.
  4. Få gjerne hotellet til og bestille transport når du skal noe om kvelden, taxi kan være en prøvelse og få tak i på Manhattan.
  God tur, NYC er verdens beste by.

 19. Jeg har vært der og jeg er så FORELSKA!!!!! ELSKER den byen!! Jeg var der med folkehøyskolen jeg gikk på, så vi hadde jo fulle dager hver dag, og jeg synes de 9 dagene vi var der var for lite!
  – Empire State Building : Veldig skummelt, men også veldig gøy.
  – Coney Island : Utrolig fint sted (kanskje litt bedre på sommerstid, siden det er en strand:-P)
  – Guggenheim
  – MoMa
  – Gå igjennom Central Park fra toppen og nedover
  – Ground Zero
  – Besøke Frihetsgudinnen
  – Vi var på en turistferjetur på Circle Line som kjørte rundt ved «the famous skyline», og forbi Frihetsgudinnen
  – Times Square

 20. Karoline

  Hei Ida!

  Du er så heldig som skal til New York, det er en så sinnsykt bra by. Jeg har vært på ferie der en gang med familien, og i tillegg hatt et studieopphold på 3,5 måned der for et år siden. Det aller første jeg vil anbefale deg er utelivet. Det er så sinnsyykt gøy, og går du på de rette plassene er sjansene store for at du får møte en kjendis eller to. Vi var blant annet flere ganger på samme utested som Ed Westwick og Chase Crawford(jeg var selvfølgelig drita, så jeg fikk ikke det med meg noen av gangene). Jeg vet du reiser med moren din, men kom i kontakt med andre nordmenn som bor der, og de kjenner garantert noen som kan få deg inn på de beste klubbene! Vet ikke helt hvilken klubber som er populære nå, siden det skifter ganske raskt, men i «min tid» var det 1OAK og SL blant annet som var de beste.
  Den første gangen jeg var der bodde jeg ikke så langt i fra Times Square, kanskje 20 minutter å gå, på et hotell som heter Hudson Hotel New York. Kjempefint hotell, som jeg har sett igjen på flere reisereportasjer og tv-serier. Når jeg bodde der, hadde jeg en leilighet i SoHo/Little Italy, noe som var kjempesentralt. Det var fem minutter til den gule subwaylinjen, og derifra kom jeg meg overalt. Den gule subwaylinjen går langs Broadway, og det er den beste gaten etter min mening. Broadway Soho har maaange fine butikker, og du kan også gå i sidegatene der nede å finne mange vintagebutikker, og vanlige litt mer små og unike butikker.
  Times Square er helt ærlig noe dritt. Du bør besøke det, men det tok meg ti minutter å bli lei. Eneste som er verdt å få med seg er den gigantiske Forever 21! Veeeldig billige, og fine klêr, MEEN, kvaliteten er deretter. Hvertfall i NY vasket vi klærne våre på vaskeri, og i de maskinene datt alt av paljetter av osv. Er litt bedre i vaskemaskinen her hjemme da 🙂 Men jeg har fortsatt mye klêr der ifra som jeg bruker enda. Men shoppingen generelt sett bør du gjøre i SoHo. Alt fra billig til dyrt! Og flere VS-butikker!

  Av mat har jeg maaange restauranter å anbefale, men det som ble vår stamrestaurant, var Delicatessen i New York. De hadde så mye godt på menyen, men jeg endte alltid opp med noe man fikk chips til tilslutt, fordi de var så sinnsykt goode. Prøv gjerne med ost på! Ellers er TAO verdt å få med seg, de har masse nydelig mat! Men veldig bråkete og masse folk, og du må bestille bord først. På andre siden av veien finner du LAVO som er av samme kjede. Der har de også veldig god mat, men prøv å få med deg en Brunch her viss du er i NY en lørdag. Den starter i 3-tiden, med good mat og altfor mye champagne! Dette gjelder samme som på nattklubber, kom i kontakt med andre nordmenn og de får deg inn. Også må dere finne en typisk amerikansk diner og spise mat på. The Diner i Meatpacking District er veldig kjent, og de har blant annet spilt inn Gossip Girl der. Husker jeg satt (i New York) å så på GG også bare: «hei, det var jo der jeg spiste nattmat i går».

  Av sightseeing, så måå du ta turen til Central Park. Du kan også på Iceskating enten ved Rockefeller Center eller ved Central Park.. Du får leie skøyter der 🙂 High Line Park er også til å anbefale! Og helitur rundt New York. Gjør det gjerne en av de første dagene slik du får en viss oversikt over byen. Også ta ferja til Staten Island. Den er gratis, går forbi Statue of Liberty, slik du får sett den på nærmere hold, og i tillegg slipper maset fra turister og all køen.

  Også kjøp deg subwaykort for en uke første dagen. Subway er så sinnsykt mye bedre enn taxi, og det koster $35 for 1 uke per pers. Noe som er INGENTING, med tanke på hvor mye den nok blir brukt. Da kan du ta subway over hele New York, ikke bare Manhattan. Vi dro blant annet til Coney Island(strand med fornøyelsespark osv) og vi var flere ganger til Brooklyn og også en tur på øvre del av Manhattan. Manhattan er veldig stort, og å gå fra SoHo til Times Square tar over en time, og taxi kan ta like lang tid om det er mye kø, så da er Subway perfekt. Taxi er også greit, men kan bli dyrt viss du tar småturer med taxi hele tiden. Men greit når du har vært på shopping og bare vil hjem.

  Ok, nå må jeg faktisk lese til eksamen og må avslutte, men jeg kunne fortsatt i laang tid, for det er så mye å skrive. Jeg bodde der som sagt i 3,5 måneder og det var laangt fra nok til å oppleve New York, men har du noen spm. er det bare å kontakte meg, jeg forteller mer enn gjerne!!

  Ps! Digger bloggen din, du er kjempeflink å skrive, og jeg gleder meg veldig til å følge deg på New York turen din 🙂

 21. Kom deg til SoHo, der er det masse fine, koselige butikker, som ikke nødvendigvis er kjedebutikker. Fant min drømmekjole i en søt, liten butikk der! Både vintage og ikke-vintage.

  Macy’s!!! Enormt stor butikk, eller senter om du vil. Der kan du finne mye til en rimelig penge.

  Selvfølgelig, gåtur i Central Park, og å bare spasere rundt generelt er vanvittig gøy. Man ser mange morsomme og spennende mennesker, og kan oppleve mye rart!

  Chinatown er gøy, du må dra dit og kjøpe mat.

  Musical på broadway, selv kan jeg anbefale Phantom og the Opera, den så jeg selv. Og Løvenes Konge, de er supre!!!!!!!

 22. I stedet for å bruke en hel dag på å stå i kø for å komme opp i the Empire State Builiding, bør du heller dra til Top of the Rock!

 23. Jeg pleier vanligvis ikke å skrive kommentarer, selv om jeg leser bloggen din hver dag. Men nå kunne jeg ikke la være. Jeg må jo dele mine tips!! Shopping, restauranter og opplevelser er blandet.

  – Lunsj på Pastis i Meatpacking District (MD). Bestill på forhånd! Kult område med fine butikker (f.eks. DVF)
  – Liker dere meksikansk mat? Da er Dos Caminos et godt tips. De har trendy restauranter både i MD og på 3rd Av.
  – Jeg har ikke spist på Tao selv, men har lyst til å prøve det. Det er visstnok stort, med høyt støyvolum, men er jo gøy med liv 🙂
  – Er du interessert i skjorter, kabelstrikkede gensre og håndklær fra Ralph Lauren kan det være et tips å ta turen til Woodbury Outlet. De har også Nike- og Conversebutikk, men dette er billig også i byen.
  – Shopping i Soho. Gå Broadway fra China Town og oppover for kjedebutikker (bl.a topshop), eller i de små gatene som Spring og Prince st.
  – Bleecker St er en kjempekoselig gate, med fine butikker (eks: marc jacobs, intermix, osv)
  – West Village er generelt et hyggelig område, også Greenwhich village
  – Mr. Chow er en fantastisk kinesisk restaurant. Finnes i tribeca og nærmere upper east side. Mens vi var her kom kokken ut og «lagde» pasta. Men en dyr restaurant.
  – Er du på jakt etter jeans har Bloomingdales en hel etasje med alle jeansmerkene. Så slipper du å ta av og på buksen hver gang du kommer i en ny avdeling.
  – Jeg ville valgt et hotell mer downtown, i nærheten av Soho. Det er hvertfall her jeg liker meg best, selv om jeg har bodd mer uptown selv når jeg har vært der. Jeg har bestilt vha hotwire.com, og hatt gode opplevelser med den siden i flere land og byer.
  – Er været bra og oversiktlig ville jeg tatt en tur med helikopter. Det var en flott opplevelse.
  – Kjøp ansiktsvann fra Sephora som heter Caudalie og instant nail polish remover.
  – Balthazar skal være fantastisk, men dyrt.
  – Delicatessen, trøffel pommes frites!
  – Kino på en av kinoene på times square en kveld dere har lyst til å ta det litt rolig. Se en komedie, og du får deg litt av en opplevelse. Amerikanerne ler høyt og slenger kommentarer.

  Jeg kunne holdt på i en evighet… Skriver mer om det er noe jeg kommer på, som jeg bare MÅ dele! Kos deg med forberedelsene. Det er noe jeg anbefaler, for tiden går fort i en by som denne. Og da er det gøy å få gjort alt man har lyst til:)

 24. Hei… Ser du skriver at du fant parajumpers til halv pris av priser i Norge… Kan jeg spørre hvilke butikker i new York du var inne på.? Har ei venninne sommer i New York nå, så vil jeg gjerne at hun skal kjøpe med en parajumper hjem til meg, men hun må ha navn på en butikk:))

  Svar fra Ida: det var på Macys 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.