FIRE GODE SERIETIPS

Her kommer en liten hilsen fra en som ikke skammer seg et sekund over å sluke én sesong per dag, selv om sola skinner ute. Tvert i mot, så syns jeg ofte at den ekstreme varmen er en god grunn til å holde seg innendørs, haha. Den siste uken har det vært mange gjester og mye vin på kveldstid, så da blir det fort til at jeg tillater meg en dagen derpå her hjemme, og koser meg med en serie. Det er så koselig med gjester, men det er like koselig når de takker for seg og etterlater deg med Netflix, hehe.

Av alt jeg har sett i det siste, er disse fire mine absolutte favoritter. Nå skal det sies at jeg føler at jeg snart har sett alt som er å se, så jeg blir like overrasket hver gang jeg finner noe nytt som fenger meg. Dét skal godt gjøres! 

Psykiateren utspiller seg i New York på slutten av 1800-tallet, og bare der kjente jeg at jeg fikk vondt i vilja. Så denne var altså samboerens initiativ. Jeg er så lite fan av «gammeldagse greier» at han måtte bruke veto. Men, etter to-tre episoder var jeg helt hektet. Kort fortalt handler serien om psykiateren Dr. Kreizler som blandes inn i en drapsetterforskning, etter at en gutt kledd i dameklær blir funnet drept og lemlestet. Du kan se hele sesong 1 på Netflix, og jeg gleder meg allerede til sesong 2 hvis det blir.

Marcella hadde jeg ikke så store forhåpninger til, men det viste seg å være en terningkast 5 for min del. Denne MÅ du se! Handler om politikvinnen Marcella som i tillegg til å slite med sitt eget, bidrar til noen sjuuke drapsetterforskninger. Så innmari spennende, og ikke alt for skummel heller. Du kan se to hele sesonger på Netflix, og jeg kan nesten ikke vente til det kommer en til.

Singel går ut på at åtte, single nordmenn har fått i oppgave å filme seg selv over et år. Så her skjer alt med håndholdt kamera. Min første tanke var at det kom til å være en flopp, men deltakerne er såpass ærlige at det faktisk blir givende å følge med på. Du kan se hele sesongen på Tv2 Sumo.

The Keepers har jeg faktisk ikke sett ferdig fordi Gravlyset syns det var så kjedelig, og det skal også sies at den havner på bånn av alle seriene i dette innlegget. Men interessant nok, hvis du virkelig har sett alt annet som er å se. Dokumentarserie som tar for seg en cold case, som igjen åpner en mørk verden av overgrep og prester i den katolske kirken. Man sitter bare og tenker at: Dette skal ikke være mulig?! Kan sees på Netflix.

Det var det for denne gang! Hvis du har noen helt nye serietips, så tar jeg dem gjerne i mot 😀

56 kommentarer

 1. Har du sett the americans på Netflix? Jeg elsker det!!

 2. Hvis du ikke har sett The staircase på netflix mååå du:) slukte hele shiten på kriminelt kort tid tidligere i sommer. men regner med du har fått den med deg;)

  1. Ida Wulff

   Ikke sett, så tusen takk for tipset 😀

 3. Nettopp sett ferdig Marcella og Singel. Som deg, føler jeg at jeg har sett alt som er veldig bra. Husker du elsket Papirhuset og La Mante, men undrer over om du har sett Dark? Superspennende! I tillegg likte jeg Broadchurch, The Americans, Bates Motel og selvfølgelig Handmaids tale.

 4. Jeg kjøpte boken bak lukkede dører som du anbefalte, og den var så bra!! Har du flere bok tips, kan du evt lage et innlegg om det og? Trenger sårt mer lesestoff og finner så sjelden noe bra 💕

 5. Husker ikke om du har tipset om disse før, men kan anbefale Killing Eve (HBO) og The Knick (netflix). Den siste er sånn «gammeldags» men lover at du liker den hvis du likte Psykiateren! 😊

 6. Hei skjønneste Ida! Selv om det ser ut som at du lever på en sky for tiden så hadde jeg (og sikkert mange andre) satt pris på noen paraplyer snart, hehe. Lenge siden sist nå. Ha en fortsatt fin dag 🙂

 7. Good Girls og Queen of the South er også bra! 🙂

  1. Ida Wulff

   Takk for tips 😀 <3

 8. Power (HBO) & Papirhuset er absolutt verdt og se!!!

  1. Ida Wulff

   Åh, Papirhuset er livets serie!!

 9. Jeg føler som deg at jeg virkelig har runda det som er av serier der ute.. Så denne sommeren endte jeg faktisk opp med å se Gilmore girls på nytt. Kommet ca halveis nå og selv om mye av det er litt teit, så funker det som tidsfordriv..

  1. Ida Wulff

   Aldri sett faktisk :O

  2. Guro Lilly

   Som om jeg skulle ha skrevet den kommentaren selv! Føler og at jeg har rundet alt av serier, og vurderte i tillegg for bare noen dager siden å se Gilmore Girls på nytt😅

 10. Karoline

  Er ikke nytt, men jeg så den selv nettopp: The Night Of, på HBO. Så den ferdig på to dager, kunne sikkert klart det på én om jeg hadde begynt før 🙂

  1. Ida Wulff

   Jaa, den er så innmari bra! <3

 11. Har du sett The Bold Type (NRK) eller Killing Eve(HBO)? Hvis ikke, sjekk de ut 😄

  1. Ida Wulff

   Killing Eve elsket jeg, Bold Type måtte jeg skru av, syns den virket så fjåsete, haha 😀

   1. Haha, syntes også den virket litt flåsete i starten, men nå er jeg helt hekta. Du får prøve igjen du ikke har noe annet å ta deg til!

   2. Ida Wulff

    Hehe ja, sparer den til tørketid 😀

 12. Anbefaler the bold type! Jegg ser den på NRK. Sikkelig jenteserie!!

  1. Ida Wulff

   Ga opp etter 5 min, er det verdt å prøve igjen? Syns den virket såå tullete :O

 13. Dere må se Greyzone på NRK:-) Ligger også på sumo. Anbefaler også Killing Eve på HBO.

  1. Ida Wulff

   Takk for tips 😀 Killing Eve har vi sett, love it <3

 14. Har du sett handsmale tale?

  1. Ida Wulff

   Ja, ELSKER den og kan nesten ikke vente på ny sesong :O topp 5 serier ever tror jeg!

 15. Gjertrud

  Har du sett «30 grader i februar» ? Jeg tror første sesong ligger på Nettflix og at andre sesong fortsatt er tilgjengelig på NRK. Anbefales!

  1. Ida Wulff

   Nei, så takk for tips 😀

 16. Karoline

  Anbefaler Dynastiet på Netflix! 🙂

  1. Ida Wulff

   Takk :*

 17. Har du tenkt på å lage podcast? 😀

  1. Ida Wulff

   Det tror jeg ikke. Har gitt det et forsøk, men følte ikke det var noe for meg. Skal dog aldri si aldri! 😀

 18. psykiateren er helt fantastisk!!!!!!

  1. Ida Wulff

   Jaaa! 😀 love it!!

 19. Tyrant, ligger på Netflix. Utrolig bra!

  1. Ida Wulff

   Aldri hørt om, tusen takk for tipset! 🙂

 20. The Royals (Viaplay). Skogen (Netflix)

  1. Ida Wulff

   Takk for tips, de er SÅ notert 😀 <3

 21. Rart at du som ser på så mange serier ikke har sett «The fall» (thriller), «Luther» (thriller/krim), «The Americans» (thriller), «Happy Valley» (Krim) på Netflix? Trust me! Du må se de!!

  1. Ida Wulff

   Takk for tips 😀 Og nå har jeg sett The Fall, LOVED IT!!

 22. Kan virkelig anbefale «Dark» på Netflix. Høres kjedelig ut med en tysk serie, men den er seriøst en av de bedre jeg har sett (og kjæresten) 🙂

  1. Ida Wulff

   Tusen takk for tips <3

 23. Sett «En natt» på NRK? Litt spesiell, men fengende nok til å se alle ti episodene:-)

  1. Ida Wulff

   Ja, har sett den. Likte den, men som du sier: litt spesiell også! <3

 24. Gone, S.W.A.T eller Absentina på viaplay! Du må bare se de!

  1. Ida Wulff

   Tusen takk for tips 😀

 25. The fall på Netflix!!!!

  1. Ida Wulff

   Notert 😀

 26. Cathrine

  Ser du har fått anbefalt The Staircase på Netflix, må bare slenge meg på den! Jeg er over snittet glad i sånne true crime-opplegg, men den er skikkelig bra. Bates Motel på Netflix kan også anbefales. Fire sesonger ligger ute, den siste kan lastes ned:)

  1. Ida Wulff

   Åh, søren! Jeg haaar jo sett den fant jeg ut nå – bare at jeg kjenner den som trappen på døden. Men enig, den var superspennende!

 27. Glemte å nevne The Fall, topp 10 hos meg – tror også du hadde digget den!

  1. Ida Wulff

   Nå er vi i gang med The Fall 😀

 28. Ææh fine bilder!! Elska tacoplakaten hahaha. Har du den i 30 x 40?

  1. Ida Wulff

   Yes, det stemmer 😀 Svarte her også jeg, hehe

 29. Beklager hvis du allerede har anbefalt «The Punisher», men jeg kan ikke huske å ha lest om den her 😀 Hvis ikke dere har sett den, se den! Perfekt serie for begge kjønn <3

  1. Ida Wulff

   Ikke sett, så tusen takk for tipset 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.