IKKE FOR Å KLAGE

Ikke for å klage.

Men det ringer på døra mi dagen lang. Klokken syv om morgenen. Når jeg står i dusjen. Når jeg sitter på do. Når jeg lager middag. Når jeg stresser med en deadline, og når jeg legger meg ned og planlegger min egen begravelse fordi jeg har så mensensmerter.

Fremmede skal inn i leiligheten, og forvarsel er et fremmedord. Det bare ringer på. Hos meg, som ikke engang får mamma på uanmeldt besøk. Alle som kjenner meg vet at livets store motto er ringe først. Planlegge. 

Å, du lurer på hvorfor de ringer på? De skal sjekke. Kikke. Reparere. Bytte ut. Skjære hull i taket. Sparkle. Male. Ringe på. Og de gjør bare jobben sin, så misforstå meg rett, jeg er ikke irritert på de stakkars folka som må inn her i dragens hule. Det er bare det – at denne leiligheten skulle vært ferdig for én og en halv måned siden. Det var jo derfor vi flyttet inn. Og er den ferdig? NEI. 

Det hjelper ikke at jeg har dårlige dager. Av biologiske grunner. Jeg blør, klikker, griner, kjøper pynteputer og står i. Men så må man liksom åpne døra og smile pent, for man er jo ikke en forbanna psycho.

Forresten, hva gjør folk i slike situasjoner når de har et kontor de må møte opp på? Løper hjem fire ganger om dagen? Tar ut tre ukers ferie? Jeg er oppriktig nysgjerrig. Livets nye motto: Bli ferdig med leiligheten min, jeg prøver å bo her. 

Parallelt med at fremmede lager hull i taket, så begynner hjemmet nede på gulvet å ta form. Sofa er på plass, men den kan vi hylle i et mer positivt innlegg. Jeg har kjøpt nydelige pynteputer, hentet nye tepper til terrassen – det er vel snart på tide å kjøpe leilighetens første blomsterkvast også.

Og før en eller annen rakkefant kaller meg sutrekopp/drittkjerring i kommentarfeltet: Jeg vet at jeg har verdens beste liv. Men jeg forbeholder meg retten til å syte over de små tingene, og tenker at det er et tegn på at jeg har generelt har det godt. Lev og la leve.

Nå er det endelig helg. Det betyr at jeg kan senke skuldrene, og sitte på dass uten å være redd for at dørklokka begynner å skrike. Mensen er straks ferdig også, så da blir livet en dans på roser igjen.

God helg, da!

40 kommentarer

 1. Hehe, slik er det desverre å kjøpe nytt! Fiksing av små og store feil i uker pg månedsvis… Jeg gav nøkkelen i fra meg til håndtverkeren(e) og gikk på jobb når det sto på som verst…

  1. Ida Wulff

   Ikke ofte jeg skulle ønske jeg «måtte på kontoret!» :O

 2. Det der høres så kjent ut! 😂 Vi flyttet inn for et år siden, og har fortsatt ting som ikke er helt i orden. Hos oss måtte mannen min ta masse hjemmekontor for å åpne når håndverkerne dukket opp, før jeg gikk over i mammaperm og kunne ta over. Kult med amming, bleieskift og fremmede menn inn og ut av leiligheten 😏 lykke til! Det blir bedre ✌️

  1. Ida Wulff

   Nei, uff! Det er så invaderende… Får håpe det blir bra snart ja 😀 Ønsker deg en god helg <3

 3. ELSKER DETTE!!!🥇👏🏻

  1. Ida Wulff

   😀 😀

 4. Mensen er noe herk, med eller uten handymenn i leiligheten 😖
  Men, om det er til noe trøst, tenk på pingvinene. Om de faller på ryggen, dør de, om ikke noen da kommer å løfter de opp eller mater de. Hmmm….#lovelife 😜😂
  Ta deg et glass vin og nyt helgen 🥂😀

  1. Ida Wulff

   Er det sant!!! Stakkars pingviner. God helg til deg <3

 5. Haha,det der er det VERSTE jeg veit! Vi også bor i nytt hus, men gud forby at det skal være i orden. Jeg er hjemme i mammaperm og støtt kommer det en kar som «skal bare» og «jeg kjørte forbi nå så da passa det så fint». Plutselig en dag kom det en kar uanmeldt og bytta ut sprossene våre. Vi har NOEN vinduer så jeg ble jo beglodd hele dagen. Nei, ass, du har all rett til å klage over det der.

  1. Ida Wulff

   Haha, uff! Føler med deg <3

 6. Jeg elsker de ærlige innleggene dine! Det er lov til å syte av og til og jeg forstår deg godt!! God helg til deg!

  1. Ida Wulff

   God helg til deg også <3 <3

 7. Jeg skjønner deg så godt, jeg er verdens mest utålmodige menneske, jeg hadde klikka 😂 Men det kommer jo til å bli så sinnsykt fint når du er ferdig. Gleder meg til å se.

  PS: jeg elsker at du klager, det viser at du er normal😂 Kanskje på tide med noen paraplyer snart?

  1. Ida Wulff

   Takk for forståelsen, hehe <3 Jaa, må få hamret ned noen nye paraplyer, kjenner at humøret er på plass i hvertfall. Takk for påminnelsen 😀

 8. Åååh, I feel u! <3 du får så sagt det 🙂 I love it <3

  1. Ida Wulff

   😀 <3

 9. Man legger enten igjen nøkkel, eller er der når de kommer også legger de igjen nøkkelen når de drar. TOTALT UAKTUELT for meg å ha fremmede inne hos meg uten at jeg eller samboer er hjemme, samboer mener det er helt ok fordi det er normalt.
  Jeg liker ikke at venner/familie er hjemme hos oss uten at vi er tilstede engang, så jeg tvinger samboer til å ta seg hjemmekontor hvis jeg ikke tilfeldigvis har fri den dagen😂

  1. Ida Wulff

   Haha 😀 Skjønner jeg faktisk godt. Jeg er ikke så nøye på om noen er her når vi ikke er hjemme, så lenge det er ryddig. Problemet er at det er en haug med forskjellige folk som skal inn, og man vet aldri når. Så what to do, liksom.

 10. Man gir husnøkkelen til de og drar på jobb.

  1. Ida Wulff

   Hmm ja, hvis du vet at noen skal komme, og de kommer før du skal på jobb så 😀

 11. Livet som høysensitiv😝Du er skjønn😇

 12. Hahah, du er så gøy! Keep it up

  1. Ida Wulff

   <3 <3

 13. Hahaha – vi tok over nybygg nesten samtidig med dere og kjenner meg så sykt igjen!! Altså, når du sitter å bæsjer når fugeren som skal fuge ferdig på badet ringer på døra??
  Når du må sitte rett opp i sofaen å se på to stykker som skrur opp nytt kjøkkenskap? Hva gjør man egentlig mens de er hjemme hos oss? Jeg klarer iallefall ikke å slappe av når de er der.
  Og ja, hvordan gjør vanlige folk det når de flytter? Student selv, så er en del hjemme men det er jo folk her h e l e t i d e n!!

  La oss være hjemme alene i vårt nye hjem – og pliz, gjør dere ferdig!

  PS: nå er våre ferdig men det vet de ikke, så nå ringer de på for andre gang og skal «fikse feilene». Altså de feilene de retta opp forrige uke. Blir aldri fred å få

  1. Ida Wulff

   Baaaah, verste er når man sitter på do. Can’t DEAL!! Håper dere er ferdig nå <3 Jeg har i skrivende stund ligget på soverommet i tre timer, det er fullt show ute i stua….

 14. Det er så grusomt. Bor i Ungarn og her er det helt normalt at random arbeidere kommer uanmeldt flere ganger i måneden for å lese av strøm, vannmåler og alt mulig rart. En dag ringte det på døren, og når jeg åpnet opp stod det en mann i arbeidsklær og tok bilde av meg…. Lever med nervene i høyspenn haha. Håper du får tilbake husfreden din snart 🙂

  1. Ida Wulff

   Tok bilde av deg??? Wtf, haha! Hørtes slitsomt ut 🙁

 15. Elisabeth L

  Skjønner deg godt jeg! ikke nok at mensensmerter er helt ille hos meg, men hele perioden før, når PMS begynner å komme, så blir jeg som et ukjent udyr her hjemme, haha 😂 godt vi er fler <3

  1. Ida Wulff

   Haha!! Det som er så utrolig, er at jeg aldri innser at jeg har PMS før mensen aldri kommer. Så vi tenker bare at jeg er en gal kvinne her hjemme :O team PMS <3

 16. Du som er så naturlig vakker, tenk så godt forbilde du hadde vært om du hadde tatt av deg de vippene og bare vært ditt naturlig, vakre deg <3 Jeg elsker humoren din og digger deg, så dette er bare ett lite håp og ønske <3 Du er kul uansett, og alt kler den smukke <3

  1. Ida Wulff

   For hva det er verdt, vippene er halvert og jeg har begynt med Vippeserum for at mine egne vipper skal bli fine og sunne 😀

 17. Å blø* <3

 18. Å blø* <3 er riktig

  1. Ida Wulff

   Nei, det er ikke det 😀 Både ligge og blø er ting jeg GJØR, altså binder jeg to verb sammen.

   1. Correcto!!

 19. Therese V

  I feel you ang. PMS. Jeg skjønte at det var dette som stod for turt da jeg var på vero moda og begynte å gråte fordi jeg tok med meg en topp i en størrelse for liten inn på prøverommet </3🤦🏼‍♀️😂 Haha guud. Og nå ble jeg frustrert på meg selv fordi jeg følte forrige setning ble dritlang. Livet smiler 👌🏼

  1. Ida Wulff

   Hahaha 😀 <3 Er ikke så mye som skal til, si! Klem til deg

 20. Veit du ikke vil høre det-men du er heldig! Vi har akkurat bygget nytt hus og jeg kjemper med nebb og klør for å få de hit for å gjøre ting ferdig. Bodd her i 3.5 måned nå! 😑 Rett før jeg setter meg ned og hyler utenfor døra helt til de kommer bort. Haha

  1. Ida Wulff

   Å neei 🙁 Ja, det er 10 hakk mer frusterende kan jeg tenke meg. Og det satte faktisk ting litt i perspektiv for meg. Så takk for det – og så krysser jeg fingrene for at «dine folk» tar seg sammen og gjør seg ferdig ASAP <3 Stor klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.