PAKKER OG TENKER HARDT

Reklame: inneholder annonselenker


En positiv side ved å vente på møbler: jeg kan bruke hele leiligheten som base for koffertpakking. I ettermiddag reiser jeg til Danmark for å besøke familien. Sammen med kjæresten, mamma og pappa. Herregud, det blir koselig.

Men likevel er det én ting som surrer rundt i hodet mitt og overdøver de fleste andre tanker. I går kveld fant jeg nemlig ut at jeg ikke hadde fått plass på masterstudiet jeg søkte på. Shit. Da har jeg overvurdert meg selv og karakterene mine, tenkte jeg uten å gå helt i kjelleren. Jeg fikk en mail med instruksjoner til hvordan jeg kunne sette meg på venteliste, og prøvde på det. Da jeg ikke fikk det til, sendte jeg en mail og spurte etter hjelp. Svaret jeg fikk var: ops, det har skjedd en feil. Du har fått plass. 

SÅ, nå har jeg én liten uke til å bestemme meg om jeg skal takke ja til plassen. Er det noen som vet om bachelorstudiene jeg har søkt på via Samordna Opptak automatisk faller bort hvis jeg takker ja til masteren? Eller kan jeg takke ja, og fremdeles vente og se hva jeg kommer inn på av bachelorstudier? Ikke for å være grådig altså… Nei, dette må vi snakke mer om senere kjenner jeg.

Må bare tenke litt først. 

Under den påbegynte pakkingen ser du forresten det nye gulvteppet vårt. Det fyller sånn cirka halve stuen, og er veldig fint til de sorte veggene. Men det savner å ha en sofa oppå seg, altså.

I går måtte jeg ut og kjøpe nytt dongeriskjørt (link her). Jeg har nøyaktig det samme fra før, og bruker det sånn cirka hver eneste dag. Men så klarte jeg å lage noen mystiske flekker på det som ikke ble borte i vask – da var det høyt prioritert i timeplanen å få kjøpt et nytt, haha.

Ellers finner du den blomstrete kjolen her, og de rosa semskede skinnskoene her

Yes, jeg tenkte å begynne med reklamelinker igjen. Jeg svarer jo uansett på hvor ting er fra dagen lang. Og hvis det hørtes ut som om jeg er negativ til det, så er det overhodet ikke tilfelle. I motsetning til mange, tar jeg det kun som et kompliment når andre vil kjøpe de samme tingene som jeg har 😀

Okei, nå surrer jeg fælt. Føler meg nervøs fordi jeg må ta en viktig avgjørelse, men heldigvis skal jeg nå tilbringe noen dager med tre av mine aller nærmeste. Så kan de få komme med sine tanker og innspill.

Hei så lenge 

64 kommentarer

 1. Så vidt jeg vet så faller ikke bachelorønskene dine på samordna bort hvis masteren du har søkt ikke er gjennom samordna… så hvis du har søkt master på feks BI og takker ja til det, så tror jeg allikevel at samordna er helt uavhengig av dette og at du da får svar 20 juli om du kommer inn som du enten kan takke ja eller nei til. Tror jeg da hehe:)

  1. Ida Wulff

   Nei, masteren søkte jeg direkte gjennom universitetet. Men det er ikke privatskole, så derfor ble jeg veldig usikker :O 20. Juli er så SENT, burde ikke vært lov!

 2. Dersom det er markedshøyskolen eller bi (eller noe annet privat) du har fått plass til master kan du selvfølgelig takke ja uten at det påvirker samordna 🙂 det er to helt forskjellige systemer. Å takke ja nå og heller hoppe av om du ombestemmer deg kan være et litt mindre stressende alternativ 😉

  1. Ida Wulff

   Det er ved universitetet, men er lokalt opptak 🙂 ja, du sier noe der. Tenker bare det er fælt å ta opp noen andre sin plass, men det må jeg kanskje gi blaffen i! Klem

   1. Elisabeth

    Så lenge det er lokalt opptak, har det ikke noe å si for samordna opptak. Jeg spurte NTNU om dette i fjo, og fikk til svar at søknadene er uavhengig av hverandre. Lykke til uansett om det blir master eller bachelor du velger til slutt!:)

   2. Ida Wulff

    Tusen takk <3 <3

 3. Hvis du har fått svar allerede nå så har du vel søkt lokalt opptak, altså ikke gjennom samordna men direkte til skolen? Hvis det er tilfelle så kan du fortsatt vente med å se hva du kommer inn på der og så bestemme deg, det er ingen kobling mellom de to opptakene 🙂

  1. Ida Wulff

   Ja, det stemmer. Ser ut til at jeg har søkt direkte hos universitetet 🙂 så da mener du at jeg kan takke ja til masteren og fortsatt vente og se an samordna opptak? Klem

 4. Gratulerer så mye med plass på master! Da jeg selv søkte på master, skjedde det gjennom studiestedet sine egne opptak, altså ikke gjennom samordna. Er derfor rimelig sikker på at om du takker ja til master, så vil ikke det ha noe å si for samordna, fordi det ikke er noen kopling mellom de to. Vil så bare komme med et lite tips fra en med to bachelorer og (om tre uker) en master, så er det alltid lurt å studere «oppover», altså ta høyere grader enn det man har. Vi i masterkullet mitt snakker ofte om hvor ekstremt mye vi har vokst på de to årene på studiet, versus hva vi drev med på bachelornivå. Man utvikler seg til å bli ekstremt selvstendig, og ikke minst, man får strukturere hverdagen sin mye mer selv (i hvert fall på de fleste universiteter). Lykke til med valget ditt! Kos deg på tur 🙂

  1. Ida Wulff

   Tusen takk, Mia <3 og skal si du har studert! Hehe. Selv syns jeg bachelor var tøft til tider, spesielt da jeg hadde mye ved siden av. Så tanken på master skremmer meg bittelitt. Takk for råd, og lykke til med siste innspurt på masteren 🙂

  2. Veldig enig i dette! Er ferdig med ett av to år på master nå, og tenker akkurat det samme. Man utvikler seg så sinnssykt mye mer på masternivå når man får bygge på allerede tilegnet kunnskap. Jeg opplever at man får spesialisere seg mer på master, dykker dypere inn i tematikk og forskning og har tettere samarbeid med forelesere og instituttet. I tillegg er det jo veldig gunstig med tanke på jobbmuligheter og lønnsnivå 🙂

 5. Reklamelinker er for å tjene penger, ikke fordi leserne spør hvor du har kjøpt klærne. Get real!

  1. Ida Wulff

   At man tjener penger på reklamelinker er det vel ingen som prøver å legge skjul på? Haha!

   1. Anonym

    Men du forklarer det som at det er fordi du uansett får spørsmål om klærne:p Stå for reklamen babe!:)

   2. Ida Wulff

    Nope. Reklamelinker = mindre jobb med å svare på hvor ting er fra + penger

 6. Hvor er teppet fra? 🙂

  1. Ida Wulff

   Lune Hjem 🙂

 7. Gratulerer med både masterplass og leilighet! Kan jeg spørre hvor du fant det fine gulvteppet? 🙂

  1. Ida Wulff

   Tusen takk <3 Det er kjøpt på Lunehjem.no 😀

 8. Det var mange på masteren min som aldri møtte opp fordi de heller hadde startet på noe annet. (Altså sagt ja til to ting). Er bare å svare ja på lokalt opptak uansett og så heller vurdere hva du vil når bachelorsvarene kommer. 🙂

 9. Master og samordna er helt forskjellige ting, du kan til og med takke ja til ulike masterprogram uten at du mister andre plasser ved andre skoler. Så bare til å takke ja og så bestemme seg i juli 🙂

 10. Christina

  God tur til Danmark 🙂

  Forresten rare flekker: prøv zalo! Eventuelt zalo og vanish pulver sammen (først zalo og deretter vanish oppå).
  Det bruker å ta de hardeste flekkene. Masse mat og annet har fett i seg og for å få vekk fettflekker må du bruke fett = zalo. Zalo kan vaskes bort 🙂

  1. Ida Wulff

   Nå har jeg fått noen gode tips her, så nå skal det testes. Kanskje jeg ender opp med to fine dongeriskjørt 😀 Takk <3

 11. Mange fine teppet på Lunehjem. Hva heter ditt? Ha en fin 17.mai feiring!

  1. Ida Wulff

   Dette teppet er det vi har 🙂 https://www.lunehjem.no/interior/tepper/tepper/teppe-bamboo-light-grey
   Håper du hadde en fin feiring <3

 12. Victoria

  Hva heter teppet fra Lune hjem? Ser de har fler som ligner:)

 13. Du kan takke ja til master og samtidig vente på svar fra samordna. Hilsen tidligere studieveileder på universitetet 🙂 Gratulerer med plass!!

  1. Ida Wulff

   Tusen takk! 🙂

 14. Ragnhild

  Hei sann 🙂
  Kan du være så snill å skrive navnet på hvor vi havner om vi trykker oss inn på linkene dine. Tror egentlig det er noe du skal/må gjøre.
  Personlig liker jeg å vite det. Ikke bare trykke i vilden sky. 😉
  Fin ferie til deg og dine. 🙂

 15. Vet dessverre ingen ting om Samordna opptak og denslags, men er en racer på flekkfjerning 🙂 Prøv gallsåpe, den fjerner virkelig ALT! Spiller heller ingen rolle om flekken er ny eller gammel, funker som bare det! Finns å kjøpe på blant annet Clas Ohlson, men også i alle svenske matbutikker til en brøkdel av norske priser, men da heter det galltvål i stedet. Lykke til, med både utdanningsvalg og flekkfjerning 🙂

  1. Ida Wulff

   Uuh, takk for tips 😀 <3 <3 Klem til deg

 16. Ja, du kan ta plassen og likevel komme inn på samordna 😊👌🏻 Ikke noe å ha dårlig samvittighet for. Alle gjør det…

  1. Ida Wulff

   😀 <3

 17. Takk ja til master! Lokalt opptak skal ikke påvirke samordna. I «verste» fall så får du en plass fra samordna du heller vil ha, og en heldig ventelistekandidat får masterplassen «din» litt senere i sommer. Lykke til fine du!!

  1. Ida Wulff

   Tusen takk <3 <3

 18. Gratulerer så mye med plass! Hvilket masterstudie kom du inn på/hva blir din tittel som ferdigudannet?

  1. Ida Wulff

   Tusen takk 🙂 Master i innovasjon og ledelse, jeg tror ikke det fører med seg noen tittel altså.

 19. Et lite tips jeg fikk i min nye leilighet var å vente ett år før jeg la teppe på den lyse enstavsparketten, da får parketten «satt seg», og det blir ikke like lett skiller etter tepper på gulvet. Til høsten har jeg bodd her ett år, og skal investere i et stort gulvteppe under sofaen 🙂
  Ser det i gangen at jeg må rotere mye på matten der, for å ikke få tydelige skiller på gulvet.

  1. Ida Wulff

   I knoow, men det var ikke et tema å vente. For alt vi vet, skal vi kanskje flytte om et år 😀

 20. Hei Ida! I fjor søkte jeg på master (lokalt opptak) og ny bachelor gjennom samordna opptak – begge på samme universitet. Da jeg kom inn på masteren (i mai) takket jeg ja til den, men i juli ble jeg også tilbudt plass på bacheloren jeg hadde søkt på gjennom samordna, så da faller ikke den bort dersom du takker ja til masteren nå 🙂

  God tur til DK og kos deg masse sammen med familien!

  1. Ida Wulff

   Godt å vite! Og tusen takk for det <3

 21. Hei. Jobber med opptak på en høgskole og kan love at lokalt opptak ikke påvirker SO opptaket. Bare takk ja og bestem deg til studiestart

 22. UiO Alumni

  Flere som har flere opptak på universitet. Så neida, du mister nok ikke noen av plassene. Men om du er veldig usikker så kan du kontakte instituttet som tilbyr mastergraden på universitet. De pleier å være ganske hyggelige og hjelpsomme.

 23. Hei! Du mister ikke plassen din i samordna opptak av å takke ja til master i lokalt opptak. Hilsen tidligere opptakskonsulent, heheee 👌🤗😄

  1. Ida Wulff

   Hipp hurra, takk for hjelp 😀

  1. Ida Wulff

   Takk for tips 😀 <3

 24. Hvilken master har du søkt? Ved hvilken høyskole/universitet?:-) Spennende!

 25. Master er veldig veldig hardt, det er ikke å legge skjul på. Men absolutt verdt det, og så lenge du har samme innstilling til arbeidsmengden til masteren som du hadde til bacheloren, så skal det gå bra! Jeg startet på master og tenkte at dette ville være easy peasy for det var slik jeg følte bacheloren var for meg. Men herregud, så vanskelig det har verdt, men også så verdt det! Det er mye mer lesing, mye mer i dybden av alt du har lært, så du ville jo bygge på ting du allerede vet, og hvis du har den tankegangen er det mye lettere! 🙂

 26. Hvordan er det å pendle fra Tønsberg til Oslo? Vurderer det selv, men tror det blir veldig slitsomt…

  1. Ida Wulff

   Både og! NSB er jo helt idioter, så de er dessverre ikke alltid til å regne med 🙁

 27. link til teppet pliiiis snille?❤️

 28. Ser flere over har kommentert det samme, men du kan fint takke ja til masteren og fortsatt komme inn på et annet bachelorstudie! Jeg gjorde nemlig det samme i fjor. Fikk tilbud om master, takket ja og fikk senere tilbud om en et annet bachelorstudie 🙂

  1. Ida Wulff

   Superdupert <3

 29. Anne Marit

  Opptak på master og bachelor er to forskjellige løp. Du kan derfor takke ja, og så ombestemme deg og heller velge bachelor når du får svar fra SO.

  1. Ida Wulff

   Så bra 😀

 30. så spennende! hva har du bachelor i?

  1. Ida Wulff

   Markedsføring og merkevareledelse 🙂

 31. Gratulerer så masse med plass på masterstudiet!! Måtte selv logge inn på søknadsweb etter jeg så innlegget ditt, og hadde da fått tilbud om plass på jordmorutdanningen her i Trondheim! Det hadde jeg aldri trodd, så det er flere som blir nødt til å tenke hardt fremover. Jeg har uansett takket ja til plassen, for jeg klarer ikke å la den sjansen gå i fra meg per nå 😮

  1. Ida Wulff

   Såå spennende, gratulerer så mye! 😀 <3 <3 Da har du i hvertfall plassen!

 32. Jeg elsker det dongeriskjørtet ditt!! Lurer på om du har kjøpt det i Tønsberg og eventuelt hvor? Liker å prøve klærne og ikke bestille på nett 😉

  1. Ida Wulff

   Jeg husker ikke hvor jeg kjøpte det første gang, men andre gang kjøpte jeg det på Sten og Strøm i Oslo! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.