JEG VIL SE UT SOM MEG SELV

Jeg begynte med vippeextensions da hun som la vippene mine var gravid. I dag er sønnen hennes åtte år gammel. På de åtte årene har jeg ikke sett mitt eget ansikt uten falske vipper en eneste gang. Før nå i helgen, da jeg rev av meg alle sammen mens jeg så på en spennende serie. Å rive av seg vippeextensions er en dyr, men svært tilfredsstillende hobby.

Her er mitt naturlige ansikt, uten vipper – ja, egentlig uten noe som helst annet enn litt lett hudsminke. Jeg har sagt at jeg aldri kommer til å slutte med falske vipper, men til min store overraskelse så føltes det bedre enn forventet. Jeg følte meg ikke stygg. Det var befriende. Å gni seg i øynene. Vaske ansiktet som en villmann uten å ta hensyn. Få sminken helt inn i øyenkroken. Og som kjæresten min sa med iver i stemmen: hei, nå ser jeg øynene dine!

Hadde jeg ikke hatt en vippetime i dag, så hadde jeg kanskje avbestilt den. Men det rakk jeg jo ikke fordi det har vært helg. Så jeg dro, og ba om forandringer. I stedet for å sette 7 lange øyevipper på hver vipp (som jeg pleier), ba jeg om 1 øyevipp på hver vipp – og litt kortere. Resultatet ble veldig naturlig. Nå ser jeg ut som en som har vært heldig med sine naturlige vipper, og har på et strøk magisk mascara.

Men jeg klarer ikke å gi slipp på følelsen av å være fri fra falske vipper. Jeg tror ikke det blir så lenge før jeg bare lar det fare. Når det skjer, så kommer jeg nok ikke til å bruke mascara heller. For naturlige vipper med mascara er mindre pent. Syns jeg. Det minner meg om edderkoppbein. 

2018. Du er nesten mer spesiell hvis du ikke har falske øyevipper. Hvis du ikke har ansiktet fullt av fillers. Det er blitt så vanlig. Den typiske Paradise Hotel-looken med flaggermus-vipper og sugelepper, akkompagnert av mørkebrune streker under kinnbeina og hvitt glitter på neseryggen. Jeg kaller det bare Paradise Hotel-looken i mangel av et bedre ord. Et bedre ord for å beskrive hvordan jeg føler at 95% av alle jenter ser ut i dag. Alle er like, og ingen ser ut som seg selv. Massevis av naturlig pene, vakre jenter, som av en eller annen grunn føler at de må følge samme oppskrift når de stuper kråke ned i sminkepungen, eller når de tramper inn på en skjønnhetssalong.

Jeg får mer og mer lyst til å se ut som meg selv. Kanskje det er alderen. Til høsten fyller jeg 28, og jeg føler bare ikke det gjør seg med en balkong av falske vipper på hvert øye. Og så er jeg glad jeg aldri har gjort permanente forandringer på utseendet mitt. For med årene har jeg også begynt å tenke: takk og lov for at jeg ikke lot meg styre av kompleksene og høvlet nesa mi ned et hakk. For den dagen jeg får en datter med min nese, hvordan skal jeg overbevise henne om at hun er vakker – men at nesa ikke var bra nok for meg? 

Vet ikke hvor jeg ville med dette altså, jeg tenker bare mye på utseendet om dagen. Prøver å få håret tilbake til sin naturlige farge, har kuttet ut de spisse, lange geléneglene – og nå er vippene på heftig nedtrapping.

Noen andre som har kuttet ut eller trappet ned på noe av pyntingen? Eller som har lyst? Jeg er så lei, jeg. 

127 kommentarer

 1. Jeg blir 27 til sommeren, har aldri brukt noen form for falske vipper, har nesten sluttet å bruke hudsminke (akkurat det savner jeg, men synes det er så deilig å gnikke og klø seg i ansiktet uten å få masse sminke på fingrene + at jeg synes det alltid blir så stygt utover dagen). Jeg har heller aldri satt på negler eller noe sånt.

  Skjønner at du synes det er deilig å få det av:)

  Hver sommer tar jeg derimot vippebøy med farge +farging og forming av bryn i salong. Så kan jeg føle meg litt ekstra fin når vi er på båten om sommeren:)

  Ønsker deg en fin kveld:)

  1. Ida Wulff

   Det hørtes jo ut som et veldig fint alternativ med vippebøy 🙂 Deilig å føle seg litt ekstra fresh om sommeren! Og takk det samme <3

 2. Åååhh, dette innlegget likte jeg! Og du ser aldeles nyyyyydelig ut Ida! 😍 Wow, du er sååå vakker!
  Jeg var spent på om det ville komme et slikt innlegg som dette fra deg. Jeg leser kun din blogg fast, men har jo fått med meg bloggdramaet i det siste. Du har nok gjort deg opp noen tanker om det du også. Det behøøøver vi ikke ta her. 😉
  Jeg har ikke vippeextensions, det har jeg aldri hatt. Botox tas i sinnarynken en gang iblant. Jeg har silikonproteser, men det angrer jeg ikke på. Brynene fikser jeg selv, selv om jeg har vurdert microblading. Jeg våger ikke…

  Du er såååå vakker!

  1. Ida Wulff

   Så hyggelig <3 Og nei, deeet dramaet driter vi langt i her, hehe. Silikonproteser endrer jo strengt talt ikke på utseendet på samme måte som en nese eventuelt gjør, jeg er så absolutt åpen for å mikse og trikse med puppene etter at jeg har fått barn. Klem til deg <3

 3. Falske vipper ser ut som edderkoppbein og et rotete fuglereir – ikke mascara lagt pent på naturlige vipper. Ikke slutt med absolutt all jålerier som føles bra da. Greit med nedtrapping, men ingenting er som følelsen av litt oppfreshing en gang i ny og ned. Anbefaler deg L’Oréal telescopic mascara, den er definitivt den beste for volum og lengde. Brukt den sammenhengende i 12 år 🙂

  1. Ida Wulff

   Takk for tips, kanskje jeg bare har brukt feil mascara 😉

 4. hvor er bøylen fra? 🙂

  1. Ida Wulff

   Kjøpt hos Daisy på Vinderen, den har ikke noe merke 🙂

  2. Hei,
   ser at kommentaren min ikke har blitt godkjent, men merket på hårbøylene er Zuzanna G 🙂

 5. Jeg var og en heftig tilhenger av vippeextensions, det var så deilig å rulle ut av senga uten og egentlig tenke på å ha på seg et ansikt.
  Men jeg slet med at de ikke ville sitte på så lenge, så etter to uker så jeg mer ut som en skamklipt påfugl enn noe annet, haha!

  Og etter to år uten extensions, begynner jeg eeendelig å få tilbake mine egne vipper. De var så korte og stive, og etter de hadde vokst litt så falt de bare av – ikke engang vippeserum kunne redde det.

  Men det er minst like deilig å ha innsett at jeg kan fint rulle ut av senga nå og uten å legge inn ekstra tid for å få på ansiktet 🙂
  Spare tid OG penger, for en luksus! Skulle ønske jeg hadde samme tankegang for et par år siden.. 😉

  1. Ida Wulff

   Oi, det høres jo ut som du gikk til noen som virkelig ikke kunne jobben sin :O Eventuelt at du tålte vippene veldig dårlig. Så kjedelig 🙁 Men ja, luksus å spare både tid og penger kan jeg tenke meg <3

 6. Beste jeg har lest på lenge! Du er virkelig et forbilde, Ida 🙂

  1. Ida Wulff

   😀 <3

 7. Jeg synes du ser helt nydelig ut! Og så fin hud du har! Kunne du delt hudpleierutinen din? 🙂

  1. Ida Wulff

   Så hyggelig! <3 akkurat nå bruker jeg den rosa hudpleieserien til Ole Henriksen, Nurture Me. Går muligens over til den oransje når det blir mildere i været 🙂 klem

 8. Dette en noen av de fineste bildene jeg har sett av deg! Så naturlig vakker 😊

  1. Ida Wulff

   Tusen takk <3 <3

 9. Om du mener mascara ser ut som edderkoppben har du brukt feil mascara (eventuelt har de du ser på brukt feil mascara). Min ride or die er Loreal Volume Million Lashes So couture (hva SKJER med langt navn!!) Den er virkelig helt fantastisk. I mine øyne er det falske vipper som ser ut som nettopp det.

  Jeg er 23 år (snart 24) og har aldri farget håret, satt på vipper eller negler, gjort noe plastisk kirurgi eller noe. Det er jeg veldig glad for den dag i dag. Jeg ser hvor lett det er å utvide med å gå videre med noe som er permanent. Man blir fort blind på egne forandringer.

  Jeg er selv rødhåret og har lyse øyevipper, og alt jeg gjør fast er å farge vipper og bryn (hjemme- Kolokrem er best!). Det er nok luksus til at man føler seg fresh og ikke minst er det billig! Synes bestemoren min sa det så fint her om dagen: Jeg er så glad du ikke har sånne øyevipper som alle jenter har for tiden. Hun ene på tv klarte såvidt å åpne øynene sine! Hurra for det naturlige!

  1. Ida Wulff

   Haha, bestemoren din <3 og tusen takk for mascaratips, det er notert!

 10. Love it! <3

  1. Ida Wulff

   <3

 11. Har ikke noenting, verken øyne, hår eller lepper. Akkurat sett en million episoder med paradise og føler med ganske ufullstendig. Støgt lys på jobb og jobber med masse pene folk. Så fant jeg det her. Tusen takk <3 Du er flott uten noenting, btw. Skal drite en lang marsj i eyeliner imorra jeg og.

  1. Ida Wulff

   Ååå <3 <3 Ja, driiit i! Stor klem til deg!

 12. Jeg blir litt oppgitt av at du alltid må mene så sterkt om ting. Så fint at du vil gjøre forandringer og være mer naturlig, men må du rope så høyt hva du mener om alt annet? Personlig syns jeg ikke at påsatte vipper er fint i det hele tatt, men jeg sier ikke det høyt for det. (Gjør et unntak her nå). Jeg har venninner som sverer til det, og det er helt greit for meg. Selv bruker jeg mascara i moderate mengder og det er det, men når man leser på bloggen din at det ikke ser bra ut i det hele tatt, så må jeg bare begynne å lure på hva hensikten din er? Your way is the only way?

  Ønsker deg en fin dag.

  Hilsen Ida

  1. Ida Wulff

   Det må vel gå an å dele meningen sin, uten det betyr at man tror man sitter på fasiten? Dette er min personlige blogg, ikke en nasjonal avis :/ Fin dag til deg og!

 13. Jepp Ida, fylte 28 år i Januar, ble plutselig der at jeg sluttet å ta på maskaraen hver dag på jobb. Jeg er fri! Ingen løs negler, ingen løsvipper og har kommet så langt at etterveksten er 6cm nedpå ørene, iik ja, og mamma klager som en gal. Vil du ikke være blond? Vil du ikke se litt ordentlig ut? Kjære alle barbi dukker der ute, jeg vil se ut som meg sjæl jeg og. Amen!

  1. Ida Wulff

   Så herlig 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.