BØR SOVEROMMET VÆRE MØRKT?

Timevis på Pinterest, og jeg har ennå ikke funnet ett soverom til inspirasjon. Det meste er enten alt for glam eller alt for skandinavisk. Jeg vet ikke helt hvor i landskapet jeg befinner meg. Kanskje er jeg bare så enkel at: dét liker jeg, og dét liker jeg ikke.

Én ting jeg er sikker på, er at jeg ønsker meg et mørkt soverom. Jeg har en baktanke med dette innlegget, og det er å få deg til å hjelpe meg med å finne en farge, hehe. Eller eventuelt gi meg en grunn til å ikke male soverommet mørkt? Kanskje mørkt, men ikke bekmørkt? Hovedsoverommet er ikke så stort – men jeg har hørt rykter om at hvite vegger faktisk kan få det til å virke mindre. Og så kribler det i magen av å tenke på et mørkt, mykt og deilig soverom. Blir det mer luskus enn det?

Hvis du har erfaring med mørke vegger where the magic happens, vær så snill og del med meg! 😀

Men først, la meg ta deg gjennom det jeg har bestemt allerede:

♦ Sengegavl med matchende sengekappe er bestilt. Det ble en mørk grå velour i et stoff som heter Diamond – 100% polyester så klart, nå som jeg har lært meg at det er velouren som ikke blir stygg og støvete. Fargevalget ble litt spontant da jeg fant ut at leveringstiden var lang, men mørk grå er safe da det passer til både mørke og lyse vegger. Tanken akkurat  er at vegger i matt sort får en overgang til hvitt, silkemykt sengetøy via en grå sengegavl. Jeg har lastet opp et bilde av stoffet på sengegavl/sengekappe, som du kan se her.

♦ Et sort nattbord på hver side av sengen, med en litt massiv nattbordslampe. Jeg har ingen ønsker om masse gull og glitter (hehe), men sliter med å finne fristende lamper til under 5.000,- per stk. Jakten fortsetter! Jeg har ikke bestemt meg for nattbord heller. Finner liksom ikke the perfect one. I verste fall går jeg for en rimelig variant og skifter ut knotten. Håndtaket heter det kanskje?

♦ En gardinvegg kan gi hotellfølelsen jeg er ute etter, så det ønsker jeg meg virkelig. Tenker å feste skinner i taket, slik at jeg kan ha to lag med gardiner langs hele veggen hvor vinduet er plassert. Ett lag med tunge, lystette gardiner som faller pent – og ett lag med lyse, gjennomsiktige gardiner. Det skal jo være mulighet for å slippe inn lys også.

♦ Jeg hadde i utgangspunktet ikke lyst til å ha garderobe på sovrommet. Vi har en krok hvor jeg hadde sett for meg TV på veggen og en fin kommode med litt pynt – men samboeren har trumfet gjennom. For å øke romfølelsen blir det skyvedørsgarderobe med sotet speil. Altså litt mørkere speil enn standarden.

♦ TV på veggen blir det uansett, det er heldigvis noe ledig plass etter at skyvedørsgarderoben har gjort sitt. Vet at veldig mange er i mot TV på soverommet, men jeg kan rett og slett ikke motstå fristelsen. Tenk deg en fyllesyk søndag i verdens mykeste seng. Har jeg nevnt at jeg kan ta heisen ned til Mc Donalds i tøflene? Jada, jeg skal bo i samme bygg som Mc Donalds. Klart vi må ha TV på soverommet.

♦ Taklampe, gulvteppe og øvrig dekor er ikke bestemt overhodet. Tenker det er best å få de store tingene på plass først.

Sååå, etter å ha lest mine tanker om soverommet, har du noen tips til veggfarge? Veldig interessert i å høre hvilke farger andre har på soverommet sitt 

Og hvis du skulle lure på hvorfor jeg er så soverom-gira: her er en liten påminnelse om hvordan jeg sover og har sovet det siste halve året. I die. 

Bildene i innlegget er lånt av Netluxury.com, vipp.com, ArkitektFossland, Slettvoll, Stylendesigns.com, Worthminer.com

273 kommentarer

 1. Sover definitivt bedre etter å ha gått fra hvite til mørke vegger! Vi gikk for Valmuefrø fra Jotun (i kalkmaling) og er såå fornøyd 😀 Så spennende å følge med deg i enda et nytt kapittel, masse lykke til med alle valg som skal tas!

  1. Ida Wulff

   Tuusen takk, og så hyggelig at du følger! <3

 2. Charlotte

  Jeg har en frisørsalong på st.hanshaugen hvor vi har valgt matt dempet sort fra jotun på både vegger og tak i vaskeavdelingen. Følte oss crazy som har sorte vegger, gulv og tak, men det er veldig fint og lunt og vi får kommentarer fra så og si alle nye kunder om hvor kul og beroligende farge det er. Sort er klassisk, og man blir kanskje ikke så fort lei av det enn av grå? Dempet sort er i hvertfall en lun og ikke for hard farge. 🙂

  1. Ida Wulff

   Oi så kult! Skjønner ut i fra hva flere skriver at jeg bør vurdere å male taket også <3 veldig keen på dempet sort på soverommet altså!

 3. Hei! Jeg kjøpte min første egne leilighet i januar i fjor, da jeg ble singel sommeren før. I eksen sin leilighet var veggene helt hvite og jeg var så lei. Jeg endte til slutt med fargen Balanse fra Jotun på soverommet. Jeg får en sånn ro når jeg skal legge meg nå og elsker virkelig fargen. Vurderer den andre plasser også, men etter å ha malt resten av leiligheten nylig frister det lite :p Jeg malte brannmuren i stua i St.Paul Blue kalk – det ble knallfint på mur, og sikkert kjempefin på soverom også. Den står hvert fall veldig fint til hvitt og grått, slik resten av stuen er malt. Men; jeg slår et slag for grønn. Det sies at det er en deilig farge å sove i også. Lykke til! 🙂

  1. Ida Wulff

   Det hørtes veldig fint ut 🙂 <3 skjønner godt at det ikke frister å male alt på nytt :O og tusen takk for det!

 4. Jeg og kjæresten min bygger hus i Danmark faktisk, haha. Og vi går igjennom akkurat det samme nå med fargevalg og hele pakka. Gleder meg til å lese litt mer om interiør på bloggen din og få litt inspirasjon 🤩 Jeg vurderer “elegance” fra Jotun på den ene veggen på soverommet, den er sååå fin. Svart men samtidig ikke altfor hardt, hvis du skjønner 🙈 Synes fargevalg er såå vanskelig, altfor mange farger å velge mellom 😩😂

  1. Ida Wulff

   I know! Skulle ønske det bare fantes to farger å velge mellom, haha 😀 masse lykke til med husbyggingen, Danmark er best <3

 5. En veldig mørk grønn eller navy blue farge hadde sett fint ut, med mørke møbler. Syntes det hadde vært bedre, enn med helt svart. Det kan se trangt ut i følge meg!

  Sånn her kanskje:
  https://no.pinterest.com/pin/405605510184883875/ eller https://no.pinterest.com/pin/656540451900430958/

  1. Ida Wulff

   Lekre bilder! 🙂

 6. Maledilla

  Har dempet sort på vegger, tak, dørlister, gulvlister og vinduslister. Høres dramatisk ut, men seriøst så deilig! Med det malte svarte taket, føler jeg rommet aldri slutter og får en mye bedre romfølelse faktisk. Soverommet mitt er lite, men føles mye større etter det ble malt. Med store, myke puter og tekstiler, får jeg hotellfeelingen everyday. Anbefaler ihvertfall å male taket på det absolutt sterkeste!

  1. Ida Wulff

   Fantastisk! 😀 har tenkt at hvis jeg går for dempet sort, så må taket males i en litt lysere farge enn det igjen – stemmer du i mot?

 7. Liker meg mye bedre på soverommet etter jeg malte det mørkere, har fargen dusty purple og en vegg med tapet som er like mørk.

  1. Ida Wulff

   Hørtes veldig hotellaktig ut 😀 Googlet dusty purple, og tenker at alle som har malt i warm blush burde bli tipset om den i stedet, hehe <3

 8. Hei Ida 🙂 Jeg har malt soverommet i fargen industrial blue. Den er mørk og står veldig fint til min grå sengegavl, hvite sengetøy og sorte vegglamper. Før jeg malte sjekket jeg litt opp, og man finner artikler som sier at grønne og blå farger virker beroligende på søvnen mens hvitt fremmer stress (rart å tenke på siden så mange hjem er hvite!). Kjenner også en som pusser opp et hus og har malt soverommet i en mørk blåfarge på vegger og tak, med tunge mørke gardiner til. Nå er ikke rommet innredet men gir allerede en hotellfølelse og en følelse av at her skal man sove godt. Jotun har også en fargevalgs hjelper hvor du kan laste opp bilde av rommet og prøve farger.

  Lykke til med fargevalget og ny leilighet 🙂

  1. Ida Wulff

   Tusen takk for innspill! 🙂 Og ja – i såfall er det veldig merkelig at det finnes så mange vegger rundt omkring i hjem. Men har jo alltid hatt hvite vegger selv – uten å tenke noe særlig over det. Gleder meg til å prøve noe nytt! Klem til deg

 9. Malte vårt soverom i fargen Elegant, en mørk grå farge, veldig fornøyd altså. Har forøveig samme farge i spisestuen der hjørnet er malt mørkt for å bryte med det ellers lyse. Får mye komplimenter på fargen😉

  1. Ida Wulff

   Ser ut som en veldig fin farge – men søren, den ser jo så forskjellig ut på alle bilder! Kommer vel veldig an på lys tenker jeg 😀 Har notert meg den, så får jeg få en prøve!

 10. Dempet sort i helmatt er rålekkert. Skal male ene soverommet inkl gulvlister og tak i den. Den uendelige romfølelsen. Vi gikk fra lyst til mørkt soverom, kommer aldri til å gå lys igjen 😅 Blir spennende og følge dere, det blir nok superfint uansett hva dere velger:)

  1. Ida Wulff

   Høres veldig fint ut! 🙂 <3

 11. Jeg elsker st.pauls blue på vårt soverom! Anbefales veldig 😊

  1. Ida Wulff

   Taakk <3

 12. Jeg tror man sover bedre i et mørkt soverom. På den annen side er det vel lettere å våkne i et lyst rom:D

  1. Ida Wulff

   Sant! Men samtidig hater jeg å våkne på et lyst rom. Sånn virkelig 😀

 13. Kunne ønske jeg var deg nå, drømmer om å kjøpe egen leilighet og innrede den! Uansett, jeg ville nok ikke gått for å male hele rommet i en mørke farge da det antakeligvis kan bli ganske innestengt. Når det er sagt er det jo mye du kan gjøre med belysningen både med naturlig lys fra vinduet og lys fra lamper. Dersom du har rikt med mulighet for belysning er det nok muligheter for å gjøre rommet større. Personlig ville jeg valgt å male én vegg mørkere og kanskje de andre grå/hvite. Men hvis du ønsker å gå for en bestemt farge i hele rommet ville jeg uten tvil gått for noe nærmere grå enn svart, tror det kan se veldig stilig ut, men tror også at det fort blir innestengt og at man går lei av det. Hvilke farger skal du ha på tak og gulv? Det har jo også mye å si for hvor «mørkt» rommet blir mtp at du vil ha mørke vegger! Gøøy å lese bloggen din, får meg til å drømme inn i fremtiden til når jeg kan gjøre det samme 😛

  1. Ida Wulff

   Hei Emma 😀 gulvet er lyst, men vurderer å male taket også. Takk for innspill! Og ja, det e bare å glede seg 😀

 14. En fin, mørk grå-farge stemmer jeg for!! 🙂

  1. Ida Wulff

   Takk for innspill 😀

 15. Jeg malte hele soverommet fra hvitt/ lyst til mørkt med Deco Blue i fjor. Var innom St Pauls blue, kveldshimmel og linblå før jeg bestemte meg. Ble ikke heltfornøyd, endte med å impulsmale hele rommet en lørdag kveld grått i fargen Matrix. Jeg er superfornøyd med fargen! Føles som en mellomting mellom mørkt og lyst. Trodde jeg ville ha det mørkt,- men ville visst ikke det allikevel 🙂 (Resten av rommet er helt enkelt, hvite «vanlige» klesskap, kommode og et vindu med medium lysforhold. Gulvet er eik. )
  Lykke til med fargevalg og ny leilighet! Blir du misfornøyd med fargen du velger, kan du jo bare male over igjen 🙂
  Ps! Jeg liker bloggen din!

  1. Ida Wulff

   Veldig sant, godt at fargen ikke er permanent! Så hyggelig at du liker bloggen min, det gjør meg glad 🙂 Stor klem <3

 16. Hei! Orket ikke lese gjennom alle kommentarene så kanskje tipset er kommet før. Jeg har malt soverommet i dempet sort og det er ca det beste som har skjedd meg. Skal sies at det var lyserosa før det. Har ikke malt tak, lister eller vinduskarmer, så det er enda i hvitt. Synes det er fint for det bryter litt opp. Har samtidig hvite nattbord og en hvit kommode så det ikke blir så altfor mørkt. Har ikke gardiner, kun rullegardin! Sover mye bedre på mørkt rom, spesielt når det blir lysere ute. Eneste tipset med dempet sort er å være nøye når dere maler, har ikke vært så veldig flink selv så det er litt skjoldete og det sees veldig godt! Kommer aldri til å male tak i samme farge 🙂

  Synes Deco Blue er ekstremt oppbrukt og finnes i ca alle hjem.

  1. Ida Wulff

   Takk for innspill!! <3 Kan se for meg at det er litt kronglete å få en mørk farge pen ja – kanskje jeg må få litt hjelp 😀

 17. Ikke nøl med å male det mørkt! Er såå deilig. Vi har kalkmaling St. Pauls og den er superfin og behagelig. Nå som vi flytter skal vi ha en mørk, matt gråfarge 🙂

  1. Ida Wulff

   Så herlig 😀 Lykke til med flytting <3

 18. Jeg malte soverommet med en vegg i fargen OSLO og resten i ASCOTT. Det ble veldig bra! Oslo er en mørk grønn/blå farge. Kunne ikke blitt mer fornøyd! Anbefales veldig.

  1. Ida Wulff

   Så fint 😀 Oslo er rålekker – bare litt usikker på om den blir for knall for meg. Hmmm! Takk for innspill <3

 19. Du beskriver jo drømmesoverommet mitt!! Jeg er så gira på deres vegne og gleder meg sååånn til å se resultatet! 😀
  Hva med en sånn lampe på nattbordene? Med svart skjerm. https://www.bohus.no/belysning-1/lamper/bordlamper/ulla-bordlampe-u-skjerm

  Når det kommer til farger er dempet sort og sober favoritter hos meg 😀 Om du vil ha noe blått er byge, oslo og deco blue veeldig fine 🙂 Jeg gleder meg sånn til å se hvordan det blir hos dere!

  1. Ida Wulff

   Hurraaa, så hyggelig <3 Gleder meg til å vise frem også! Og takk for innspill på farger. Likte lampeskjermen godt, men troor ikke jeg er helt på rund fot! Stor klem til deg

 20. Bergknatt er også veldig fin 😀

  1. Ida Wulff

   Enig! Finner den ikke på appen, men den er notert ned for å si det sånn 😀

 21. HEI Ida <3

  Virker som vi har spot on samme smak når det kommer til interiør, og derfor vil jeg bare tipse deg om et nattbord jeg fant tidligere i år da jeg skulle flytte og innrede soverom!
  "Plain hjørnebord" fra Skeidar. Helt perfekt størrelse, fin pris og UTROLIG fin i virkeligheten. Googlet det nå og ser at det ikke heelt kommer til sin rett på bilder, men sjekk det ut i butikk dersom du har mulighet! Stor klem

  1. Ida Wulff

   Hei Katrine! 😀 Så morsomt, holdt faktisk på å kjøpe det i går! Men så kom IKEA med et nytt nattbord i samme stil, så jeg kjøpte det i stedet. Hvis IKEA sitt ikke er noe fint i IRL så kommer jeg til å kjøpe dette fra Skeidar i stedet. Ingen tvil om at vi har lik smak, hehe 😀 God helg og klem til deg

 22. Vil tipse om at Jotun har en app hvor du med bildefunksjon kan prøve ut de ulike fargene deres på veggen😀

  1. Ida Wulff

   Hva heter appen? Lastet ned en Jotun-app, men finner det ikke der :O

 23. Elsker denne samlingen! Helt i din (og min) gate 🙂
  https://no.pinterest.com/phoebehveem/bedrooms/

  Gleder meg til å følge med på hvordan den nye leiligheten blir!

  1. Ida Wulff

   Åh, jaa 😀 Herlig tavle!

 24. Har sort pepper på soverommet og dempet sort på gjesterommet. Elsker begge fargene.

  1. Ida Wulff

   Så deilig <3

 25. Mørkt soverom er virkelig å anbefale! Er så behagelig, og sover mye bedre. Har selv malt soverommet i fargen Balanse, med nærmest lik farge på lystette velourgardiner på skinner i taket! Kjempefornøyd, og fått masse fine tilbakemeldinger!

  1. Ida Wulff

   Det hørtes veeeldig fint ut <3

 26. Hva slags krøllstav/rettetang bruker du for å lage de krøllene? 🙂

  1. Ida Wulff

   Vet ikke hvilke krøller du sikter til, men jeg bruker som regel rettetang fra enten MAST eller GHD 🙂

 27. Har sendt deg DM på Instagram med bilder av vårt soverom i dempet sort! 🙂

  1. Ida Wulff

   Skal sjekke ut 😀 <3

 28. Hei Ida!

  Jeg har malt soverommet mitt i «Oslo» – både vegger og tak – er utrolig fornøyd! Pass på når du velger en mørk farge å ikke gå for den matteste malingen – jeg hadde det i stua med sophisticated blue, det ble haugevis med merker bare man sveipet med fingrene i veggen.

  Lurer også på hvordan du løser det med skinner og gardiner? Syns det var en helt genial idé til mitt eget soverom foran vinduene, men de skinnene på IKEA kommer bare i en lengde? Eller?

  1. Ida Wulff

   Hei Stine! 🙂 Takk for tips ang matt maling! Jeg har bestilt hjemmebesøk av noen som tar mål og skreddersyr slike løsninger, sånn at vi får noe som passer inn hos oss 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.